Komşu şikayetleri !

• Konu Sahibi Konu Sahibi albunea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
:bbo: ayyy kadın kadına bunu yaparsa artık erkekler neler yapar.
Hiç birbirini tutmuyo bu kadın millleti benneyaptımki
Hersey eskir sen bu komşuların yüzünden çok dert yanarsın.
aman ellerine koz verme benneyaptımki

Ailemle otururken pek muhattap olmazdım konu komşuyla

herhangi bir sıkıntıda annem muhattap olur gereği konuşulur şikayet rica minnet götütürdük işi..
şimdi kendi evime çıktım..daha eşyaları içeri attık..
kapı çaldı..
hoşgeldiniz..
Mübarek ramazan ayında ellerinde kahveler 3 güzel komşumm ..:bbo:
hasta oldugum için oruçlu değildim allahdan..yoksa birrr güzel höpürdete höpürdete içeceklerdi kahveyi karşımda :kahve: hoşgeldiniz dedim aldım içeri ama dediğim gibi eşyaları yeni attık koltukların kılıfları naylonları duruyor daha.. hemen sandalyelerin kılıflarını çıkardım sildim oturrttum onlarıı .. bekar evi oldugu içinde 3 sandalye var bende oturuverdim tabureye..başladılar sorgulamaya.. adın sanın yaşın kimle yaşıcaksın ailen nerde ne iş yaparsın neerelisin..gayet doğal dedim beni tanımaya çalışıyorlar hepsine birbir cevap verdim..
-bir bekar evi için çok fazla değilmi bu eşyalar ne kadar oturucaksınız dedi ..
bende dedim :
-düzeni severim.eşyayı severim.çevrem geniş gelenim gidenim misafirim çok olur eksik olmasınlar anca dedim..
-hmm bu apartmanın bir yönetim şekli var ben yöneticinin hanımıyım..öyle zırt pırt misafirr erkek misafir gelirse gece 11 den sonra ses gürültü olursa bozuşuruz dedi.siz bayansınız erkek misafirinz olursa etik olmaz dedi...şok oldum..
Bakın hanımefendi dedim..ben ilk kez bir sitenin apartman dairesinde oturmuyorum.siz benden yaşca buyuk olabilirsiniz fakat ben apartmanda nasıl oturulması gerektiğini ne yapılıp ne yapılmayacağını çok iyi bilyorum dedim.ayrıca evime giren çıkanın hesabını size değil kimseye vermem.ahlak kurallarına aykırı birşey dönmediği sürece bu evde.dışarıdan hiçbir kuwet karışamaz.karıştırmam dedim.ayrıca etikklikden bahsettiniz..emin olun ben etik kurallarını çok iiyi bilen ve hayatıma sokmuş biriyim dedim..
yan komşum zavallımm çok sessiz sakinn onuda kullanıyorlar ezip sindirmişler belliki..çıkarken sen takma kafana hergelene böyle yaparlar ama sessiz kalıyoruz işte bizden büyükler sen çok güzel ağzının payını verdin dedi. bayan benim kolay lokma olmadığımı anlamış olacakki canım yanlış anladın ben sadece tekrar ettim kuralları tabi kimse karışamaz sana sinirlenme felan dedi .. ama yemezlerr canımmmm :1closedeyes: gittiler..daha sonra arada bir apartmanda karşılaştık selamlaştık merabalaştık.. geçtik gittik.evde 2 bayan oldugumuz için bazı işleri yapamıyoruz.diğer arkadaşım zaten allahlık hazır mezar bulsa girip yatıcak herşey benim üzerime kaldı akannehir neyse..
Doğalgaz bağlanana kadar elektrikli sofbeni bağlatayıım dedim.ayrıca bulaşık makinesinin tesisatı çamaşır makinesinin tesisatınıda beceremedim.bu işlerden anlayan bir arkadaşım vardı onu çağırdım geldi.sağolsun bütün işleri halletti matkapla felan delmelerde oldu haliyle öglen sularıydı.iftarımızı yedik gitti arkadaşım..
saat 11 gibi kapı çaldı.apartman yöneticimizin hanımı gelen..merhaba dedi iyi akşamlar buyrun dedim içeri davet ettim..
bak ablacım ben senden yaşca buyugum bu sadece bi abla tavsiyesi sakın yanlış anlama dedi ben anladım olayı o noktada..kaşlarımı çattım dinliyorum ama atılıcam panter gibiyim :lepi:
bugun bi erkek girdi size dedi.herkes ben değilki iyi niyetli olmaz siz yanlız yaşayan insanlarsınız başkası olsa namusuna laf eder dikkat et ben seni uyarmıştım dedikodu çok burda dedi.
bende dedimki arkadaşım tamirat için geldi tamirciyimi çağırsaydım yaşam alanıma tanıdıgım guveendıgım bildiğim insan varken dedim.
ayrıca tamir için gelmese bile ben söylemiştim bunun hesabını kimseye vermem.birdaha benim kapımı asla ve asla bunun için çalmayacaksınız..sözleriniz haddini ve sınırını aşıyor.ben namusumun bekçiliğini kimseye yaptırmam.hiçbirşekildede laf ettiirmem.bu ilk ve son olsun size iyi akşamlar dedim kapattım.çok sinirlerim bozuldu nedir bu yaaa

kötükedihüso

ayy ne gıcık bı kadınmıs oylee iyi dayanmıssın valla canm ben olsam atlamıstım ustune.. sankı sen orda sıgınma oturuyorsun besleme gıbı her dedıklerını yapacaksın olduuu... bencee sende onların kapıyı gozlee ıcerı gıren bı erkek oldumu dayan kapıyaa bu apartmanın kuralları var laf olur bıraz daha adaplı davran dıye bak nasıl oluyormus anlasın...:oklava:

hersey eskir arkdasim ayyyy okudukca sinirlerim gerimmm gerimm gerildi:kızgın: nedir bu insanlardaki paranoya yaa ne kadar ayip utanmadan gelip onu soyluyor hemen yanliz yasacak bayanlara boyle diyip dedikodu yapiorlar ayy cok cahil insan var cokkk oyle boyle degil:oklava: kiz ogrenciler ev tutsun hemen ayni sey erkek girip cikmicak belli saatte bilmem nolmucak yahu millet hemen evine erkek almaya cokmu merakli yoneticiye de bak pehh:bbo:
vallahi canımm ilk başta çizgimden çıkmak istemedim ama bundan sonraki görüşmelerimiz hiçde böyle olmazzz kötükedihüso
:bbo: ayyy kadın kadına bunu yaparsa artık erkekler neler yapar.
Hiç birbirini tutmuyo bu kadın millleti benneyaptımki
Hersey eskir sen bu komşuların yüzünden çok dert yanarsın.
aman ellerine koz verme benneyaptımki
kesinlikle cahillik. yoo bnm hiçbir zaman kozum olmaz.kendime güvenim sonsuzdur.
ayy ne gıcık bı kadınmıs oylee iyi dayanmıssın valla canm ben olsam atlamıstım ustune.. sankı sen orda sıgınma oturuyorsun besleme gıbı her dedıklerını yapacaksın olduuu... bencee sende onların kapıyı gozlee ıcerı gıren bı erkek oldumu dayan kapıyaa bu apartmanın kuralları var laf olur bıraz daha adaplı davran dıye bak nasıl oluyormus anlasın...:oklava:

ben burda kendi kazandığımla oturuyorum kendi alın terimle kimseye müdanam olmaz.. canım bırak kapıyı gözlemeyi muhattap olmam haddini bilsin.sussun otursun yeter.

Bıktım bu komşu müsfettelerinden !!!!!!!!!!!!:kızgın: Ne biçim insan bunlar yaaa biri açmış bangır bangır müziği diğer taraftan bahçede çocuklar ciyak ciyak bağırır.Çıldırmam çok yakın çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkötükedihüso:oklava::oklava::oklava:

Bizim 3 alt katımız da bir aile oturuyor ama ne aile.Tam bela yani. Anne baba ve iki çocuktan oluşan bir aile işte.Ama yarattıkları sorunlar çok malesef.Anne baba gündüz evde yok çalışıyor.Erkek çocuk bütün gün evde sonuçta kız kardeşte bütün gün evde ama kız küçük bütün gün apartman bahcesinde gürültü yapmakla mesgul.Oğlan deseniz bütün gün bangır bangır müzik dinliyor üç kat yukarda olan bana deli gibi ses geliyor alt ve üstü gündüz evde yok onlara sorun olmuyor tabi haliyle.Şimdi sanki hiç gürültüsü yokmuş gibi şimdide arkadaşları gelmeye başladı ve bu nasıl bir gençlik aklım fikrim almıyor zaten kızlar ciyak ciyak evin içinde bağrışıyor bütün ses ya dışarda tabi pencereler havalar sıcak diye açık. yada taa bana kadar çıkıyor.Baba desen karısını döven bir adam millet bulaşmak istemiyor.Sizce bu durumda ne yapılabilir.Fikri olan yada herhangi bir cevabı olan lütfen yazsın.:kızgın:

Gündüz herkes istediği gürültüyü yapmakta özgürmüdür acaba ????

Eski apartmanımda üst komşum sürekli ben camı alçtığım anda başlardı bir şeyler silkelemeye.. Uyardım defalarca bana mısın demedi.. En sonunda bir gün yine silkelerken tuttum ucundan çekip aşağı attım, o son oldu.. Bu apartmanımda da üst çapraz her gece evde partiler verirdi.. En sonunda polisleri yığdım kapılarına bir daha sesleri çıkmadı.. Şunu anladım ki insanlar iyilikten anlamıyorlar.. Uyardığın zaman sen suçlu oluyorsun..

yorumlarını okuyorum da,böyle komşular da mı varmış diyorum :S bana çok garip geliyo.komşularımızdan Allah bin kere razı olusn.. 23 senedir aynı yerde oturuyoruz.tıpkı bir aile gibiyizdir.. bi daireye bi acı düşsün hepsi orda biterler. babaannem öldü,koca otobüs tuttuk hepsi izmitten ta uşak a cenazeye geldi.bi düğün dernek olsun yardımlaşma çok olur.kimi yemek yapar kimi ütülerini,kimi misafirlerini ağırlar..inş. ileride benim de komşularım böyle olur... ev alma komşu al diye boşuna denmemiş arkadaşlar..

Eski apartmanımda üst komşum sürekli ben camı alçtığım anda başlardı bir şeyler silkelemeye.. Uyardım defalarca bana mısın demedi.. En sonunda bir gün yine silkelerken tuttum ucundan çekip aşağı attım, o son oldu.. Bu apartmanımda da üst çapraz her gece evde partiler verirdi.. En sonunda polisleri yığdım kapılarına bir daha sesleri çıkmadı.. Şunu anladım ki insanlar iyilikten anlamıyorlar.. Uyardığın zaman sen suçlu oluyorsun..

Doğru diyorsunuz iyilikle söylediğiniz zaman kimse sizi takmıyor.Anca onların dileinden konuşunca anlıyorlar ama çok zor böyle komşularla uğraşmak:mymeka:

EV ALMA KOMSU AL bosuna dememisler. ben yeni tasindim evime, yurt diisnda kaliyorum komsularim hep zenci:( renklerini bir sey dedigim yok tabi ama çok pis oluyorlar ve evimi hamam bocegi doluyor. Ne kadar zenci ile bir komsuluk yaptim ise evimde hep hamam bocegi oldu. simdi yeni tasinamama rahmen. esyayii koyduk yenice. birde ne goreyim kizimin odasinda 10 tane falan bocek oldurduk. birde her yeri kayit boya yaptimiz halde. ilac falan yapsan ne fayda. ayy ne yapacam bilmiyorum.
biktim zencilerden..:((

Son düzenleme:
bende üst katımdaki kendi bilemz kadından bıktım
inadına yapar gibi balkondan habire bişiler sirkeliyo bütün kıllar balkonumda nefret ediyorum
merak ediyorum nasıl hesap verecek diğer dünyada alsanaalsanasmile

bizim apartmanda haftanın 2 günü temizlik günü. ve bu 2 temizlik gününde alt komşumuz ön balkona da arka balkona da çamaşırlarını seriyo başka gün seremezmiş gibi :oklava:
annem en azından bi balkonu bi 10 dk boş bırakın o bize yeter der.çünkü halılar çok ağır olduğu için normalde silkmiyoruz sadece benim odamdaki yolluk tarzı 2 halıyı silkiyoruz.daha doğrusu silkemiyoruz alt komşu yüzünden. :kızgın:
bu hafta da aynısını yaptı,annem gene uyardı ve dediği söz ''benim oğlum okula gidiyo gömleklerinin hep temiz olması lazım''bilmemne
sanki ben okula gitmiyorum
sanki öğleden sonra asınca kurumuyo..
bi de bu hafta halıları yıkamaya verdiğimiz için evde halı yok.ne dedi biliyo musunuz? ''ben de sizin terlik sesinizden bıktım,oğlum sınava hazırlanıyo herhalde''dedi akannehir
afedersiniz ama kafayı oğluyla bozmuş :oklava: zaten kaç kere sınavdan düşük puan aldı diye dövdüğünü duydum, vicdansız :oklava:
ayrıca kendisi her gün halı silker,tabii onun altındaki komşu çalışıyo silktiğini görmüyo,biz temizlik gününde bile onunla tartışmadan silkemiyoruz :kızgın:
mahallede bi tane iyi komşumuz vardı,o da össyi kazan da git burdan annenle sizi kıskanıyorum derdi.biz şakasına sölüyo sanardık,onun kızı yok. neyse ben kazandım ama yaşadığım ildeki ünide okuyorum.o zaman bırakmadın bizi annenle ohh artık hep ikiniz gezersiniz dedi. o zamandan beri bize sık sık gelmiyor,biz gitmek istediğimizde de kabul etmiyor :kızgın:
insanları gerçekten anlıyamıyorum :umursamaz:

çamaşırları serdiğimizde alttaki komşunun mangal yakması gibi her uyarmadan sonra yine yapmasıda ayrı bi işkenceee

Az kaldı yukarı çıkacağım.Güp güp cam sesinden bıktım.Madem ceryan yapıyor kapa camını !..alsanaalsanasmile

ben apartmandakilerden değilde ..karşı apartmandakilerden şikayetçiyim...
yeni evliyim bu şehire de yeni geldim ama onlar yüzünden bu mahelleye alışamadım...
sürekli balkonda milleti dikizleyen kadınlar kim nereye gidiyor nereden geliyor ne almış...
sürekli gözleri üzerimizde:mymeka:muhatap olmak istemiyorum bişey diyip büyük konuşmayım
ama sabrediyorum....

Pazar günleri sağolsunlar üstteki hacı teyzenin sevgili büyük oğulları sabahın köründe 8 de 9 da fifa futbol oyununu açıyor yatak odamın üzerinde uyuyamıyoruz genelde.bi kere şikayet etmiştim geçenlerde yine ses duydum.Binamız yeni bina olmasına rağmen çok ses geçiriyor en ufak ses duyuluyor.Ve en üst katımdaki toprak sahibinin kocaman benim yaşımdaki çocuklarının dağdan inme gibi merdivenden inmelerinden bıktım.ve yan binam...yan binama gelince pazarda olsa haftaiçide olsa farketmiyor oturma ve yatak odamın duvarları onların merdivenine denk geliyor zıplaya hoplaya iniyorlar bende tekme atıyorum anlıyolarmı bilemiyicem..bigün uyarıcam fena olucak offf.hee üst katımdaki teyzeye tekrar gelince evinde elektrik süpürgesi açmaz sürekli silkeler balkonum kıl tüğ oluyor bıktım artık balkonda ne ararsanız varrrrbilmiyorumkismile

3. sayfa haberlerinde ,cinnet geçirip evlerini başlarına yıkmaya çalışan komşularını öldürdü; ya da arsız komşular sonunda genç çiftin evlerini başlarına geçirdi haberlerini okursanız bilin diye söylüyorum benim :roflol:

:tövbe tövbe diye söylenen smiley:

bzm apartmanda çok gürültü olmaz neyseki.
ama okuduğum yerdeki apartmanda 3 daire birden tadilata grdi aynı dönem.
birbiri ardına hepsi.
pazar gunleri bile gurultuden durulmuyordu.
sabahın körunde uyuyanı vardır, ders çalışanı, hastası vardır demeden baslıyorlardı.
alarmı duymasam onların gurultusune uyanıyordum. fayans falan taşırken asansörü de bozdular zaten.
yönetici de inat etti yaptırmadı.
bir süre annemlere her gdiş gelişimde 6 kat valiz çıkarıyordum merdivenlerden.
neyseki btti de kurtulduk.

+

çoğu yorumu okudum.
yalnız şöyle bi durum var: kimisi komşusunun bir şeyler silkelemesnden şikayetçi; kimisi silkeleyememekten.
hangisi suç anlamadım yani.bilmiyorumkismile

benimde yatak odamın tam üstünde evde kalmış bir adam oturuyor gececi çalışıo 3 de gelio ve acaip ses yapıo 7 ye kdr sürüo uyardım parkeleri eskiymiş ondan ses geliomuş katil olmak elde değil sesden uyuyamıyoruz çıldırcam napim şimdi adamın parkesini mi yaptırim yani. Evi satmayı düşünüyorum bende giriş kat merdiven kapı sesinden bıktım lanet edip günaha giriyorum hep :( :50:

esyaları sureklı ordan oraya cekme sesı alt kata cok gıdıyor..
yapan varsa Allah rızası ıcın yapmasın..en azından 11 den sonra yapmasın..
benım komsum benı bezdırdı..tasınmayı dusunuyorum..
uyarmayı fln da denedık ama cok cahıl.. yanlıs anlasılmasın kendının cok bıldıgını sanan cahıller vardır ya oyle kotu bır cahıl şirret Allah bıda denk getırmesın boyle ınsanlarla..

yoksa okumamıs olabılır ama gorgu vardır ne bılıyım apartmanda yasama adabı vardır ya..anlatamam ah
Allah kurtarsın kötu komsu belası olanları..

Back
X