komşu sorunu yardım lütfen

Bence haksızlık ediyorsunuz. Keşke bütün çocuklar her gün dışarlarda oynasa.

Oyle diyosun da disarida oynamanin da bi sınırı var. Bizim mahallede edebiyle oynayan cocuklar da var,sert futbol topuyla şut cekip demirleri zangir zangir titreten(giris katta oturuyoruz pencerede demir var) de var. Bunlar 10 yasinda cocuk da degil nerdeyse resit olacak ergenler. Ayni ergenlerin anasi babasi onlarin camina azicik top gelsin hemen bagirir,burasi top sahasi mi defol git diye. Bizim Binanin sivalari dökülüyordu artik sutlardan,düşün yani. Ben imkanim oldugu ilk anda tasinicam ama,herkes pat diye tasinamaz ki sonucta tasinmak kolay degil ve gittigin yerde de basina ayni sorunlar gelmeyecek diye bir kaide yok.

Ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin.kavgayla asla laf anlatamazsin.keske uygun bir dille uyarsaydin belki ise yarardi.
Komsuyla kavgali olmak kadar insanin psikolojisini yoran badka sey olamaz.malesef gun icinde defalarca yuzyuze geliniyor.

Merhaba kızlar
Birkaç saat önce çocuğu yüzünden üst kat komşumuzla kavga ettik. Bahçe katında oturuyoruz defalarca ısrarla uyarmamıza rağmen çocuğu başka binalardan tanımadığım çocukları getirip camımın mutfak kapımın dibinde top oynuyorlar bağırış gürültü hiç eksik olmuyor duvarıma çarpan toplar tahammülümü zorluyorlar evde bir buçuk yaşında bebeğimiz var uyuyormu hastamı hiç düşünmüyorlar. Bugün aynı şekilde uyardığım 8 yaşındaki çocuk bana küfür etti açtım ağzımı yumdum gözümü yan binalardaki insanlar balkonlara çıktı ikinci kavgamız oldu ilkinde tehdit bile ettiler nereye şikayet etmeliyiz işe yararmı bilmiyorum (adalet sistemimize güvenimiz yok) kavga ederek kendimi rezil etmekten bıktım son çare olarak evi satmayı düşünüyoruz kredi borcu devam eden ev satan varmı aranızda cidden bir yıldır en büyük derdim bu yardım edin lütfen..
siz niye taşınacakmışsınız daha neler.bizde sokaklarda büyüdük ne araba çarptı ne bişey oldu.koskoca yer varken gelip orda oynamaları çok saçma.ettiği küfür de cabası.tamam çocuk o kızamıyorum ama annesinde kabahat bence.ben olsam şikayet ederim.

Elestirenler hic bahce kati gormediler heralde, sokak degil orasi, bahce katindaki bahce o daireye aittir, ne demek baskasinin terbiyesiz cocugu gelecek benim bahcemde oynayacak ses yapip pisletecek oralari, kaldi ki evde bebegim varken, ben de susucam, saka gibisiniz ya, her seye muhalefet..

Teşekkür ederim cevap yazanlara. Görmeden anlamak zor biraz haklısınız ama oynanabilecek bi alan değil yani bahçe değil yeşillik yok 2 araba sığacak kadar boş alan akşamları araba koyuyoruz. Garajda değil binanın kendi garajı var zaten. Ayrıca o alanı sadece ben süpürüyorsam atılan cips çikolata kaplarını ben temizliyorsam oynamamalarınıda isteyebilirim. Asıl amacım evi nasıl satabileceğimi sormaktı.

Taşının diyenleri anlamıyorum ya
Milletin yaramaz cocugu için konu sahibi evini mi tasıyacak
Biz de cocuk olduk ama kimsenin duvarına vura vura top oynamadık
Bence herkes cocuguna biraz terbiye versin
Bennde olsam rahatsız olurdum
Evim ikinci kat mutfak balkonumun altı cocuk oyun alanı
Cok sed geliyor ama siteye acık bir yer
Ses etme hkım yok

Ama duvarıma carpsalar topu ve bebeğim olda ben de o topu onlara carparım
Kısa ve net!!!!

+1

Elestirenler hic bahce kati gormediler heralde, sokak degil orasi, bahce katindaki bahce o daireye aittir, ne demek baskasinin terbiyesiz cocugu gelecek benim bahcemde oynayacak ses yapip pisletecek oralari, kaldi ki evde bebegim varken, ben de susucam, saka gibisiniz ya, her seye muhalefet..
Teşekkür ederim desteğin için gerçekten bahçe katı için hayatım boyunca insanları uyaracağım hiç hoş bir deneyim değildi inşallah bizde kurtuluruz hayırlısıyla

Taşının diyenleri anlamıyorum ya
Milletin yaramaz cocugu için konu sahibi evini mi tasıyacak
Biz de cocuk olduk ama kimsenin duvarına vura vura top oynamadık
Bence herkes cocuguna biraz terbiye versin
Bennde olsam rahatsız olurdum
Evim ikinci kat mutfak balkonumun altı cocuk oyun alanı
Cok sed geliyor ama siteye acık bir yer
Ses etme hkım yok

Ama duvarıma carpsalar topu ve bebeğim olda ben de o topu onlara carparım
Kısa ve net!!!!
Uyarınca anlayabilicek tarzda insanlar değil gibi geldi bana o yüzden taşının dedim sürekli tartışma huzursuzluk oluyomuş çünkü :işsiz:

Caninizi skmayin diyecegim ama laf anlamayan,toplum icinde yasamanin kurallari oldugunu kabul etmeyen ve bencil komsular can skiyo.Oncelikle kendinizi suclu hissetmeyin lutfen,maalesef kavgadan beslenen insanlar oldukca ve bazi seyleri inadina yapmaya,yaptirmaya devam ettikce ilimli tavir takinamiyo insan.Acaba o hanimefendinin evinin duvarina sizin cocugunuz topla vursa tepkisi ne olurdu?

Bizde anlam veremiyoruz ama bi çocuk hergün dışarda olursa başka bi sonuç beklenemez
Evde mi otursun çocuk o çıkıp oynayacak tabii. Küfür ayrı bir meseledir bununla ilişkilendirmemelisiniz.

Malesef yapacak pek şey yok. Belki içerde bebek var duvara atmayın başka şekilde oynayın diye güzelce anlatırsanız ise yarar. Kesin çözümse taşınmak.

Bebeği olan anlar halinizden sanırım, zor bir durum. Biz de 1. Katta oturuyoruz altımızda dükkanlar var, çocuklar önde oyun oynar bazen yaz geceleri 12 lere kadar top oynarlar duvara da gelir ama Allah'tan durdan anlayan çocuklar. Kızım uyuyorsa artık gece olmuşsa çıkıp gençler diye sesleniyorum toplaşıyolar, tatlım çok gürültü oluyor bebeğim uyuyor az daha sessiz olurmusunuz diyorum tamam abla zaten ben yapmıyorum bu yapıyo diye birbirlerini şikayet ediyolar bir de :KK48: ama sizin durumunuz zor yaa hele ki uyuyan bebişin gürültüden uyanması çok huysuzlaştırıyor bir de yardı edeniniz yoksa işinizi gücünüzü bebiş uyurken yapıcaksınız muhtemelen Allah hayırlı bir çıkış göstersin bu durumdan inşallah. En olmadı zabıtaya şikayet edebiliyorsunuz ben vakitsiz gürültü yapan dükkanları öyle yapıyorum mesela.

Bizim eski evimiz 1. Kattı duvara şut çekerlerdi. Sattık kurtulduk.

adalete güvenmem diye bir şey yok şikayet edin tabiki de, orası oyun parkı değil oynayamazlar kardeşim, nıye muhattap oluyorsunuz ki laftan anlayan insanlar değil belli ki , bıkmadan usanmadan şikayet edin.

Tamam cocugn oynam hakki var ama o cadoloz anme de oglum sessiz ol arkadaslarinida uyar bak kardes var orda diye uyarmasi gerek!!! Valla bazilari da sokaga atio dogurup aman eve gelmesn de kafam rahat olsn ayagndalar

Arkadaşım cooooook haklisin sana muhalefet olanlar da inan ki bahçe katı giriş gibi katlarda oturmayan insanlar..

Böyle insanlardan da terbiyesiz çocuklar oluyo, bizde anamizdan otuz yaşında dogmadik ,dağ başında da yaşamadık komşumuz vardı terbyesizlik etmedik, aslında bu tur 'oynayabilir ne var çarpacak tabi duvara'/diyenler hem bir arada aynı aotnda otursa anlayacaklar da,,,

Bizim de üst katta mağara insanları yaşıyor ust katlardayim ama bi tek silken o dağlı gibi ses yapan i

Çok haklisin çok iyi anlıyorum seni Allah kolaylık versin bu arada borçlu satıyorsun evi evet sonra diğer aldığın ev üzerinden yeniden belirlenerek oluyorsun zor bisey değil sadece evin fiyatı farklı olduğu için meblaa farklı oluyor

Bizim de sekiz yilimiz var az daha azalsin hemmmnennn satucaz Allahın izni ile

Çocuk oynamalı diye kimse kimsenin evinin duvarına dan dun vuramaz. Biz çocuk olmadık sanki. Benim şimdi evimin altında sokakta çocuk sesleri var gayet de güvenli oynuyorlar.
O komşu insan olsa çocuğunu kendisi uyarırdı. Öyle kadından böyle terbiyesiz çocuk olur zaten.

O bahçe katı size aitse oraya girişi engelleme hakkınız var. Bunun için bir şey yapamaz mısınız?

Normalde bahçe binaya aittir ama bizim balkonumuz falan var giriş ters diye biz bodrum kattakilere bıraktık. Eğer yarın bir gün çocuğum oynamaya inerse mutlaka uyarırım.
Diğer taraftan krediyi devrederek yeni bir krediye başvurabilirsiniz. Bankayla konuşmanız lazım.

çocuk oynayacak tabi . ama buraya bazı yazılanları anlayamıyorum . evet çocuk oynasın ama neden duvara top çarpmak zorunda ? oynamak çocuğun hakkı ama ya içerdeki bebeğin uyku hakkı ne olacak ? bu hak konusu bizim ülkemizde sınırsız algılanıyor sanki. başkasının hakkına girdiğin noktada biter . bunu yapan bir çocuk olduğuna göre sorumluluk onun ebeveyninde . annesi ona öğretecek. küçük bebek olmasa bile duvara çarpmamaları gerekir . bazıları çocuk oynayacak rahatsızsan taşın demişler . yapmayın Allah aşkına . kimse çocuk oynamasın demiyor .

Back
X