komşu sorunu yardım lütfen

Bazilarini hayretler içerisinde okuyorum. Ya birisinin duvarına akşama kadar şut çekmek bir oyun mu Allahaskina da çocuğun oyun hakkını elinden alamazsınız deniliyor? Futbol ne bir spor ne de cocuklarin gelisimini destekleyen bir oyun degil bana gore.

Bizim de çocukken tek katlı cadde onuydu evimiz o şutlarin sesini duymayan anlayamaz konu sahibini, ancak bol keseden atar. Şu futbol kadar nefret ettiğim birşey yok ayrıca uyutulan beyinlerin oyalanmasi. Çocuk babasından futbol dan başka muhabbet goremiyorlar ki paso TV de futbol izleniyor evde.

Biz de çocuk olduk efendim kimsenin duvarına top gumletmedik. Kimsenin de buna hakkı yok. Ne kadar saygısız kaba bir milletiz ya hu. Hadi Almanya da birinin duvarına top gumleterek oynasinlar bakalım ne oluyor? Tamam bina arasında büyüyor çocuklar ama ne yapalım onlar top gumletsin akşama kadar biz de sevgi pitircigi olalım öyle mi? Önce saygıyı ve başkalarını rahatsız etmemeyi ogretecegiz çocuklarımıza. Dogur sal sokağa sokak büyütsün. Anasi da çocuğuna etme yapma diyeceğine kavgayla karşılık versin. Bu mudur ebeveyn olmak?

Ayy yazık ilk katlarda oturanlar hep boyle mi yaşıyor Allah sabir versin bende gelemem gürültüye :anne:

Merhaba kızlar
Birkaç saat önce çocuğu yüzünden üst kat komşumuzla kavga ettik. Bahçe katında oturuyoruz defalarca ısrarla uyarmamıza rağmen çocuğu başka binalardan tanımadığım çocukları getirip camımın mutfak kapımın dibinde top oynuyorlar bağırış gürültü hiç eksik olmuyor duvarıma çarpan toplar tahammülümü zorluyorlar evde bir buçuk yaşında bebeğimiz var uyuyormu hastamı hiç düşünmüyorlar. Bugün aynı şekilde uyardığım 8 yaşındaki çocuk bana küfür etti açtım ağzımı yumdum gözümü yan binalardaki insanlar balkonlara çıktı ikinci kavgamız oldu ilkinde tehdit bile ettiler nereye şikayet etmeliyiz işe yararmı bilmiyorum (adalet sistemimize güvenimiz yok) kavga ederek kendimi rezil etmekten bıktım son çare olarak evi satmayı düşünüyoruz kredi borcu devam eden ev satan varmı aranızda cidden bir yıldır en büyük derdim bu yardım edin lütfen..
Oynadıkları yeri surekli islat :) oynayamasinlar.

Maalesef şikayet cozum değil. Kavga hic degil.

Oyun alanını bozmak tek care.

Duvara, pencereye, demire vuran top nedir bilirimm...

Dikenli tellerden caminiza asın 2-3 kere paylaşım topları daha gelsinler bakalım

Satin evi zaten banka yonlendiriyor sizi Satin alan parayi aktariyor sizinnkredinin oldugu bankaya..Tapuda bankanin avukati da oluyor ipotegi kaldirmak icin.Kalan kredi miktarini kapatıp bir de az bi ceza kesip geri kalan parayi hesaba yatirirlar. Bizim apartmandada bu sorun var alt kat hep sikayetci.Bence son kat al ama alt kat almayin.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
Birkaç saat önce çocuğu yüzünden üst kat komşumuzla kavga ettik. Bahçe katında oturuyoruz defalarca ısrarla uyarmamıza rağmen çocuğu başka binalardan tanımadığım çocukları getirip camımın mutfak kapımın dibinde top oynuyorlar bağırış gürültü hiç eksik olmuyor duvarıma çarpan toplar tahammülümü zorluyorlar evde bir buçuk yaşında bebeğimiz var uyuyormu hastamı hiç düşünmüyorlar. Bugün aynı şekilde uyardığım 8 yaşındaki çocuk bana küfür etti açtım ağzımı yumdum gözümü yan binalardaki insanlar balkonlara çıktı ikinci kavgamız oldu ilkinde tehdit bile ettiler nereye şikayet etmeliyiz işe yararmı bilmiyorum (adalet sistemimize güvenimiz yok) kavga ederek kendimi rezil etmekten bıktım son çare olarak evi satmayı düşünüyoruz kredi borcu devam eden ev satan varmı aranızda cidden bir yıldır en büyük derdim bu yardım edin lütfen..
Rahatsız olmakta haklısınız ama onlar da çocuk, çocuk nerede oynasın, sokakta mı :( Elbet apartmanının bahçesinde oynayacak güvenli bir şekilde. Apartman hayatı da böyle bir şey maalesef...
Siz en iyisi bunu satıp daha sakin bir mahalleye üst kat bir eve taşının...

Haklısınız sinir bozucu
Ama pek yapacak birseyiniz yok.
Taşınmak dışında. .
Ki şimdi yaz geliyor daha çok sıkıntı yaşarsın

herkesin cocugu kendine kıymetlidir. özeldir.
bence iki annede hatalı. empati diyorsunuz siz de kurmuyorsunuz.
herkres çocuğuna mukayyet olacak. duvara top atmayın diyecek anne. sende çocukların oynamasına kızmıcan. böyle böyle denge kurulacak.
yada madem evden taşınmaya kadar gelmiş iş. gidip mustekil bir ev bulucan. komşunun da coluk cocugu ıolmıcak. sessiz nezih bir ortamda cocugunu uyutucan.
eger apartmana taşınacaksan iyi bak yaşlılar olsun torunları torbaları da gelmeyen yaşlılar olsun.
kesin sizin de konu sahibinin anlattigi gibi bir cocugunuz var :-)

evı satıp ust katlardan bı ev alın bence
gırıs kat alt kat gıbı daırelerde bu sorun ysanır
cocuklar dusunemez duvara pencereye heryere topu atar fırlatır
bundan sıkayetcı olmanız uzerıne cocugun annesı ogluna dıkkat et demelıydı
bıde aynen dedıgınız gıbı kavga ederek kendınızı kucuk dusuruyorsunuz dısardan hıc hos durmuyor ben olsam ılkınde kıbarca annesını caya cagırır hem tanısır kaynasır hemde ya boyle cok ses oluyor der o sese tanık ederdım ona ragmen duzelmıyorsa beledıyeye sıkayet ederdım :D

ama asla kavga etmezdım

Merhaba kızlar

nerede ve nasil bir binada yasiyorsunuz bilmiyorum. ancak dairenize dahil degil ise bahce, yani bahce alani sinirlandirilmamissa size ait olarak, karisabilme hakkiniz yok.
komsu ile soruna gelirsek... boyle bir durumda olsam, yani bir cocuk bana "x'ine koyarim" dese ne cocuk ile muhattap olurum ne de yuz aldigi belli olan annesi ile. esim ile beraber aksam cocugun babasinin geldigi saatte kapilarina cikarim. kibar bir lisan ile "bugun oglunuz ile tatsiz bir sohbetimiz oldu, bana henuz ne manaya geldigini bilmedigi bir cumle ile karsilik verdi. bir baba olarak, bir erkek olarak belki oglunuzu karsiniza alip soyledigi cumlenin manasini ogretmek istersiniz diye rahatsiz ediyoruz. ogrensin ki bir daha boyunu asan seyler soylemesin, zarar gormesin" derdim.

Taşının diyenleri anlamıyorum ya
Milletin yaramaz cocugu için konu sahibi evini mi tasıyacak
Biz de cocuk olduk ama kimsenin duvarına vura vura top oynamadık
Bence herkes cocuguna biraz terbiye versin
Bennde olsam rahatsız olurdum
Evim ikinci kat mutfak balkonumun altı cocuk oyun alanı
Cok sed geliyor ama siteye acık bir yer
Ses etme hkım yok

Ama duvarıma carpsalar topu ve bebeğim olda ben de o topu onlara carparım
Kısa ve net!!!!
:KK9::halay::sampiyon:

bence hic ugrasma tasinabilecekseniz tasinin biri demis esinle git uyar diye bence boyle bir sey yapma eger o cocuk kendinden yasca buyuk bir buyuge kufur ediyorsa o cocugun babasi nasil bir insandir kim bilir esinin BASI BELAYA GIREBILIR

• Beğen
Reactions: anu
Siz hic Cocuk olmadınızmı? Cocukların oynayacak alanları mı var? Her yer Beton parçası.. Bag bahce mi kaldı? Parklara gidemezler it kopuk sapık dolu Napsın.cocuklar? Aynı Sorunlar bizim mahallede de var Ben Kızmıyorum cocuklar haklı!

Siz hic Cocuk olmadınızmı? Cocukların oynayacak alanları mı var? Her yer Beton parçası.. Bag bahce mi kaldı? Parklara gidemezler it kopuk sapık dolu Napsın.cocuklar? Aynı Sorunlar bizim mahallede de var Ben Kızmıyorum cocuklar haklı!
Bunun çocuk olmakla ne alakası var? Bahçe apartmana ait bir alansa elbette orada oynayacaklar. Ama birinin evinin duvarına top çarptırmak oyun değildir.
Bir kere oynarken çarpar, iki kere çarpar. Ama her seferinde olmaz. İnsanın eşref saati var eşek saati var. Konu sahibinin içeride uyuyan bebeği varmış, o da çocuk? Onun da uyumak hakkı gayet.
Kaldı ki konu sahibinin de duvarına pat pat top çarptırılmamasını istemek gayet hakkı.
O duvara vurdukları top, sekip cama çarpsa?
Kendine her şeyi hak gören çocuklar yetiştirmek ancak saygısız bireylerle dolu bir toplum yaratmaya neden olur. Çocuk o bahçede oynayacak ama kimseyi rahatsız etmemede asgari koşulu sağlamak şartıyla.
Üstelik bir yetişkine a... korum diyebilen bir çocuk benim kafamda gayet saygısız, terbiye yoksunu, ailede eğitim almamış bir çocuk olarak canlanıyor zaten.
Böyle çocuk yetiştirilmez. Kimse kimsenin doğurduğunun kahrını çekmek zorunda değil.

Bunun çocuk olmakla ne alakası var? Bahçe apartmana ait bir alansa elbette orada oynayacaklar. Ama birinin evinin duvarına top çarptırmak oyun değildir.
Bir kere oynarken çarpar, iki kere çarpar. Ama her seferinde olmaz. İnsanın eşref saati var eşek saati var. Konu sahibinin içeride uyuyan bebeği varmış, o da çocuk? Onun da uyumak hakkı gayet.
Kaldı ki konu sahibinin de duvarına pat pat top çarptırılmamasını istemek gayet hakkı.
O duvara vurdukları top, sekip cama çarpsa?
Kendine her şeyi hak gören çocuklar yetiştirmek ancak saygısız bireylerle dolu bir toplum yaratmaya neden olur. Çocuk o bahçede oynayacak ama kimseyi rahatsız etmemede asgari koşulu sağlamak şartıyla.
Üstelik bir yetişkine a... korum diyebilen bir çocuk benim kafamda gayet saygısız, terbiye yoksunu, ailede eğitim almamış bir çocuk olarak canlanıyor zaten.
Böyle çocuk yetiştirilmez. Kimse kimsenin doğurduğunun kahrını çekmek zorunda değil.
Herkes bir birini Anlaya bilmeli! Nasıl davranırsan öyle Davranırlar! Küfür ü Tasvip etmiyorum..

Cocuk tabii ki sokakta degil bahcesinde oynayacak. Araba gecen sokakta cocuklari tehlikeyle oynamasin diye insanlar apartmani bahceli tercih ediyor. Bahce kati alirken bunu hesap etmek gerekirdi. Zaten bahce katin ucuz olmasinin sebeplerinden bazilari bunlar.
Bir yere bir seyi sikayet edebileceginizi sanmiyorum. Insanlari apartmanlarinin bahcesinde cocuklari oynuyo diye sikayet edemezsiniz sanirim. Bence evi satin ya da kiraya verip baska yerde ev kiralayin yuksek kat vs

Herkes bir birini Anlaya bilmeli! Nasıl davranırsan öyle Davranırlar! Küfür ü Tasvip etmiyorum..
Ben bu mesajı anlamadım ama şu kadarını söyleyeyim. Ben bir gün birinin evinin duvarına top çarptırırsam onlar da benim duvarıma aynısını yapabilir.

Back
X