Komşu teyzeyle nasıl konuşmalıyım????

Kulağına gelecek birşey yok çünkü bizimle alakalı görüştüğü biri yok tek şahit olduğu durum eşimi zorla bize çıkarmam.
Eski bir eşyayı yeni geline hediye etmenin ne gibi iyi bir amacı olabilir pardon?Biz kızına çeyrek takacaktık evet belki bundan haberi yoktu ama ben gidip ona mağazadan çanta aldım pazardan on liraya değil bize göre çok ayıp birşey kayınvalidenizin yaptığıda ayıp ona çizik borcamı mı layık görmüş?

Ben iyi ve ya kotu bir amac icin verdiyini dediyimi hatirlamiyorum. Sadece kafasi o sekilde calisa bilir. Kv-me ayiptir yeni geline eski sey verilir mi dedim, ne var ki bunda biz veririz dedi. Yaptiginin dogru oldugunu dusunuyor.
Kv-min yaptigi ayiplari saysam kitap olur ama dediyim gibi o yaptiginin ayip bir sey oldugunun farkinda degil oyuzden belki komsunuz da farkinda degil, onlara gore normaldir diyorum.

Kadın evladını kaybetmiş,derdi gücü yok senin mutluluğunu gozetip duracak. İnsanlar çok garip,arayın sorun,mutlu musun diye sorduğunda hamd olsun deyin. Ne olur ki böyle yapsaniz,ne kaybedersiniz.
Mutlu musun sorusu değişik ama bende böyle düşünüyordum ama değil sanki benim evladım mutlu olamadı kimse mutlu olmasın kafasında

Belki de vebal altına girmekten korkuyordur. Bir evliliğe vesile olmak hem hayırlı bir iş ama aynı zamanda sorumluluk duygusunu beraber getir. Simdi siz ve esiniz mutsuz olsanız kendince belki kul hakkına girmiş olduğunu düşünüyordur. Bence bu konuyu sakince onunla bir konuşmaya deneyin.

acıların en buyugunu yaşamış olan kadına hicbir şey demezdim. hiç ses etmezdim naparsa yapsın. zaten çok abes bir durumda yok ortada. olsada susun lütfen. acısına verin.

İyiyiz de her seferinde uzatma ama tersleme de bana kalırsa. Kadının evladı ölmüş psikolojisi bozuk olabilir. Ben marka çanta aldım o bana kötü hediye verdi demeniz de çirkin. Karşılık bekleyerek hediye alınmaz.

Aynı evde yaşamıyorsun, akrabadan değil bişe değik, sadece muhatap olmayacaksınız bu kadar basit aslında..

Bizim bi komşu vardı.
Ayşe teyze.
Yemin ederim kadın dedektör.
Baban eve gece saat 2 de geldi niye içmiş mi yine? Annen dükkana geç gitti bugün noldu babanla mi tartıştı? Okuldan niye erken geldin sınavın mi koyu geçti? Diye boyle derliyor beni annemi falan. En son anneme " x hanım geçen çocuklar evde yokken çektiniz bütün perdeleri hayırdır ne yaptınız?" Diyip sırıtınca annem bir cinnetle evi taşıdı. Kendi evimizi bıraktı kiraya çıktı.
Yani komşu teyzelerle bas edilmez. Ya tasinacaksiniz ya da baya kalp kiracaksiniz.