Komşu ve ses meselesi

Koalina,
gündüz belli saatlerde olan ve nasıl desem evi insanın başına yıkmayacak türdeki tüm sesleri komşular tolere eder zaten, kimseye öğlen 12'de açtığı süpürge için veya müzik için ya da çocuk oyun oynadığı için tepki göstermez, benim örneklediklerim günün olmadık saatlerinde olan ve cidden gürültüyü geçtim ev yıkılıyor sanmanıza neden olan sesler.
Mesela çocuk sabah 7'de kapı çarpma oyunu oynuyor, bir çocuk bir kapıyı nasıl hızlı çarpar inanamıyorsunuz ya da komşunuz gecenin 12'sinde 1'inde matkap çalıştırıyor, taşınma yok bir şey yok aklına bir şey esmiş açmış matkabı.

Genel olarak yazıyorum çalışan kesim için akşam saat 18-19:00'dan sonra gece yarılarına kadar süren gürültü, haftasonları sabahın kör karanlığında açılan süpürge, çocukların koşturması eziyettir bence, ben işin bu kısmına vurgu yapıyorum, gündüz oynasınlar, insanlar evlerinin işini de yapsın, elbette bunlar olacak ama mesela gece olmuş 11 çocuk bağırıyor, koşuyor, atlayıp zıplıyor, kapıları vuruyor, komşu son ses tv açıyor, buna diğerleri katlanmak zorunda mı?

Bizde şöyle bir şey var, çocuklu ev burası, valla çocuk bu yapacak tabii, yapsın yapsın güzel kardeşim ama enerjisini gündüz atsın, çocuklu ev diye gece yarısına kadar da müsamaha gösterilmesi beklenemez, bazı anneler gece bile yapar katlanamayan gitsin diyor, bu olmaz işte, itirazım bu kısmına😌
Benim eşim aşırı hassas bu konuda, bir ara sabah konuşturmuyordu çocuğu gürültü oluyor diye. Gece bazen kalkıp yanımıza geliyor çağırmak yerine, arada halı olmayan kısımdan ayak sesi gider diye yolluk aldık her yere. Çocuk sandalyeye çıkacak ve çekiyor haliyle, çekmeee ses oluyorrr diye koşa koşa müdahale ediyor. Bu ve benzeri onlarca örnek sayabilirim. Artık hassas noktam oldu bu kısım, bir miktar gürültü çıkıyor evet istesem çıkmaz ama bu kadar da çocuğumu kasmak istemiyorum. Bazı yorumlarda yazılmış eşya çekiliyor diye, bizde var mesela o gürültü. Çocuk elini yıkayacak, taburesini kendisi çekip elini yıkıyor, buna da gürültü denmesin bir zahmet modundayım artık.Saatler benim de hassas noktam, bazen oluyor sabah 5te pür neşe uyanmış. Ne kadar sessiz oyun da oynasan sifon sesini duyduğun apartmanda illa ki gürültü gidiyordur. Çok düşünüyorum bu ara bize de diyorlar mıdır diye :D

keske ımkan olsa bahcelı mustakıl evlerde oturabılsek cocuklarımız rahat rahat buyuse
uzuluyorum ve haksızlık gıbı gelıyor bız gece 12 lere kadar sokaklarda koşa koşa buyumustuk sımdıkı cocuklar evde sessız buyutuluyor
enerjılerı ıclerıne patlıyor cok yazık
Bu pandemide gerçekten en çok düşündüğüm şey bu oldu.

keske ımkan olsa bahcelı mustakıl evlerde oturabılsek cocuklarımız rahat rahat buyuse
uzuluyorum ve haksızlık gıbı gelıyor bız gece 12 lere kadar sokaklarda koşa koşa buyumustuk sımdıkı cocuklar evde sessız buyutuluyor
enerjılerı ıclerıne patlıyor cok yazık
Nisacim evde akulu arabaya biniyor diyorsun. Daha ne kadar ses cikartabilir bir oyuncak olabilir ki? Komsularkn gayet tolere ediyor. Akülü araba disar oyuncagidir normalde.
Neden üzüldüğünü anlamadim. Hulohopundan arabasina kadar aktivite halinde

Benim eşim aşırı hassas bu konuda, bir ara sabah konuşturmuyordu çocuğu gürültü oluyor diye. Gece bazen kalkıp yanımıza geliyor çağırmak yerine, arada halı olmayan kısımdan ayak sesi gider diye yolluk aldık her yere. Çocuk sandalyeye çıkacak ve çekiyor haliyle, çekmeee ses oluyorrr diye koşa koşa müdahale ediyor. Bu ve benzeri onlarca örnek sayabilirim. Artık hassas noktam oldu bu kısım, bir miktar gürültü çıkıyor evet istesem çıkmaz ama bu kadar da çocuğumu kasmak istemiyorum. Bazı yorumlarda yazılmış eşya çekiliyor diye, bizde var mesela o gürültü. Çocuk elini yıkayacak, taburesini kendisi çekip elini yıkıyor, buna da gürültü denmesin bir zahmet modundayım artık.Saatler benim de hassas noktam, bazen oluyor sabah 5te pür neşe uyanmış. Ne kadar sessiz oyun da oynasan sifon sesini duyduğun apartmanda illa ki gürültü gidiyordur. Çok düşünüyorum bu ara bize de diyorlar mıdır diye :KK70:

Bu pandemide gerçekten en çok düşündüğüm şey bu oldu.
Yok Koalina, komşu gürültüsünden, çocuk koşturmasından şikayet edenlerin ufak tefek gürültülere takıntılı olduğunu sanmam, en azından çoğunluğu takıntılı değildir.
Ayağını 10 metre havaya kaldırıp bam güm yürümedikten sonra yürüme sesi de sıkıntı değil, kendim için diyeyim öyle şeylerde anlayışlıyımdır, kimsenin kapısına çocuk yürüyünce ses geliyor diye gitmedim ya da sandalye sesi için:)))

Düşünsene sabah 6-7 uykunun en derin yerindesin apartmanın merdiven boşluğunda bir kapı sesi yankılanıyor sıçrayarak uyanıyorsun🤣 ya da gece 3 bağrış çağrışa irkiliyorsun, biri kavga mı ediyor diye yüreğin ağzına geliyor sonra bir bakıyorsun komşu ses sistemini de açmış aksiyon filmi seyrediyor, adamın uykusu kaçmış sabahın 8'inde çekiçle duvara çivi çakıyor sonra bir matkap sesi🤦‍♀️

Sandalye dediniz :)) ben sandalye bacaklarına marketten yapışkanlı sandalye keçesi alıp taktım, nispeten daha sessiz bir hal alıyor.

Velhasıl ana sorun çocukların tabure çekmesi vs değil, insanların ne yazık ki büyük kısmı apartmanda yaşamanın kurallarına uymuyor, çoluk çocuk ailece her türlü gürültüyü de kendilerine hak görüyor ve saat maat gözetmiyorlar, gece 3'e kadar oturuyorsa o saate kadar gürültü yapıyor ve çocuklarını da öyle yetiştiriyor.

Burada kızılan nokta da o, çocuktur çiçek ol yavrum deyip 7/24 koltukta oturtamaz kimse lakin akşam 6-7 artık neyse, o saatten sonra ailece sakin sessiz olmaya gayret edilirse çocuk da bunu öğreniyor uyguluyor, ki eğitimcisin bilirsin çocuk aileden gördüğünü uygular, okuldaki zor çocukların aileleri de zor insanlardır.

İleride bunun ergen çocuk davranışları kısmını yaşayacaksınız, onlarda evde hiddetli olabiliyor, kapı çarpıyor bağırıyor, bir müzik açıyor sokak inliyor, o zamanda ne oluyor biliyor musun? Çıkardığı seslere ebeveyn dahi katlanamıyor ama çevre katlansın diye bekleniyor:))

Düşünsene sabah 6-7 uykunun en derin yerindesin apartmanın merdiven boşluğunda bir kapı sesi yankılanıyor sıçrayarak uyanıyorsun🤣 ya da gece 3 bağrış çağrışa irkiliyorsun, biri kavga mı ediyor diye yüreğin ağzına geliyor sonra bir bakıyorsun komşu ses sistemini de açmış aksiyon filmi seyrediyor, adamın uykusu kaçmış sabahın 8'inde çekiçle duvara çivi çakıyor sonra bir matkap sesi🤦‍♀️

bunlarda haklısın tabii

ama bunlar gürültü iken çocuk evde güm güm koşuyor deniyor

koşuyor, 2 yaşında 3 yaşında ayakları henüz 25 numara olan mini mini bebenin koşması ne kadar gürültü yapar

benim kedi de koşuyor valla at gibi o da dur dan anlamıyor

komşu çamaşır yıkıyor bir başkası duş alıyor

duş alma nasıl diyeceğiz ama bırakın üst komşuyu evlerimiz sadece küçük tuvaletten bitişik olan komşunun banyo sesi evin öbür ucundaki odada

şimdi bu ortamda alt komşunun çocuğunun koşmasını duymak olağan

hatta ben çok rahat söyleyeyim alt komşunun sohbetini duyuyorum benim odam sessizse, kavga vs değil sohbet

bence biz gürültü kavramını toplumca karıştırıyoruz

yani sabahın köründe matkap çalıştırılmaz, ev süpürülmez vs vs

ama küçücük sabah 5 de olsa koşarak annesinin odasına gidip annneeee diye seslenir

eğer bu sesten hele de alt kattakinden kaynaklı uyanırsak da zaten uykumuz hafiflemiş, kendimizin uyanacağı vardır

eski üst komşu varken adam horlardı bizim evde gibi ses gelirdi, karı koca hayatları da bizim evde bilinirdi

bizinkiler de gidiyordur belki

bu durumda tek gücümüzün yettiği komşu gürültüsü çocuk sesi oluyor gibi geliyor bana

kimse gidip kocan horlamasın diyemiyor ama hemen çocuk koşmasın deniyor

geçen K kanada nın konusuna da yazdım evde bisiklet herkeste var diye nasıl dediler var benim çevremde ki orada da yazdım başka şehirdeki arkadaşımın da varmış

oğlumun evde bisikleti olduğu yıllarda alt komşu ile karşılaştık aaa siz burada mıydınız ben sizi tatilde sandım dedi

dedim ki hadi herkes sandı da tepende evi yıkıyoruz sen nasıl yokuz sandın

valla hiç gelmedi ki ses mes dedi ki samimiydi zir ayıp olmasın modda bir konuşma değildi

yukarıda yazdığım ev ile aynı ev bu yani pırtlasan duyulan ev ama odaklanmayınca, kendi evinde de çocuk olup ortalama gürültü olunca duyulmuyor

bir de evde az eşya olunca da yankı artıyor galiba

anneme gitmiştim onun alt komşularının çocuklarının oyun sesi evin öbür odasındalarmış gibi geliyordu ama onlar bu sesten değil de her gece 1 de 2 de eve gelen komşunun asansör kapısını takkkk diye bırakma sesinden rahatsızdı

Nisacim evde akulu arabaya biniyor diyorsun. Daha ne kadar ses cikartabilir bir oyuncak olabilir ki? Komsularkn gayet tolere ediyor. Akülü araba disar oyuncagidir normalde.
balkonda bındırıyorum dedım
balkonda
resmını bıle yukledım yahu

Her pazar ama her pazar sabahin 9 unda uyandırıyorlar beni hafta içini gectim Neden? Kadin ve diger ev ahalisi bagirarak cocuk seviyor ve oyuncaklari duvara attiriyorlar ya da yere. Soyleyince e cocuk var.
Tartisma çıkacak ama dur bakalim.
Bana mi yaptin cocugu varsa var sabah körü ne sesi. Benim cocugum korkacak onlarin sesinden biliyorum o zaman ne demekmis cocuk var ,göstereceğim onlara.
Eşim kızına düşkün olduğundan oyuncak olarak ne istese alırdı, bazen aynı oyuncaktan 5-6 tane birden olurdu çünkü her 2 tarafın ilk torunu, manevi dedeleri de vardı, herkes bir şey alıp getirirdi, şimdi var mı bilmiyorum ama bizim kız küçükken oyuncak cep telefonu vardı, yok böyle bir ses, tuşlarına her bastığınızda acayip tiz bir ses ve bitmek bilmeyen şarkılar, düşün ben katlanamadım sesine, komşulardan katlanmasını nasıl bekleyeyim, önce pillerini çıkardım pil tak dedi pil getirdi, pilleri sakladım pil alalım diye tutturdu, valla en sonunda uyurken tüm telefonları toplayıp attım, bir daha da kimse almasın dedim🤣

Evde bisiklet araba yasaktı bizde, günün belli saati parka götürüyordum orada biniyordu, biz minnoşumla yemek yapma oyunu oynardık, ağzını burnunu şekilden şekilde sokarak heyecanla yemek yapardı oyuncak tenceresinde sonra da anne ye ye diyerek bademciklerime kadar tıkardı kaşığı🤣
Parmaklarımızı boyayıp canlandırmalı masal oynardık yalan yok ben hep öğütlü nasihatlı tatlı kız masalları anlatırdım😆 Başka türlü zaptetmek mümkün olmuyordu çünkü, kızım biraz afacan bir çocuktu zira :)

kate middletonun kızı bıle neler yapıyor :KK70: cocuk tabıkı yaramazlık da yapar hoplarda zıplarda bagırırda cocuk bu
hangımız bunları yapmadan buyuduk ?

yalnız evın ıcınde cocuga gore de duzen olusturmak gerek mesela bızım evde odanın bırının bolumunu oyun alanı olarak duzenledım
burda acılmıs bır konum vardı ordan resımlerı kopyalayayım

mesela oturma odamızda normalde pencere onunde 2 berjer ve kanepeler vardı
2 berjerı evden yolladım odayı ona gore dızayn ettım 1 duvarı bosa cıkararak komple oyun alanı ayırdım tv unıtesının ıcınde kutulara da kategorısıne gore ayrıstırarak oyuncakları dızdım oyuncak alanı oturdugumuz alan bırtek burda oyun oynuyoruz
Eki Görüntüle 2732236
Eki Görüntüle 2732237

balkona da salıncak aldım ve akulu arabasını koydum orda araca bınıyor ve sallanıyor
salıncak bu Eki Görüntüle 2732240 110 kg ya kadar da tasıyor en azından su corona zamanı salıncak ısterse evın ıcınde sallanıyorbu aylarda soguk oldugu ıcın montunu gıydırıyorum araca bınmek ısterse salıncagı cıkarıyorum su sekılde yerlesımı balkonda akulu arabayı suruyor
Eki Görüntüle 2732241

bazen hulahop dondurmek ıstıyor malum belde dondururken yere dustugunde ses cıkaran bırsey onuda antre de yapıyor

cıkabılecek tum ses ve gürültüleri kontrol altına almısmıyım ? almısım
hıc mı evde ses olmuyor pekı
tabıkı oluyor
ayagı sehpaya carpıyor tezgah ustunde bana suprız kahvaltı hazırlamak ıcın cektıgı sandalye ses yapıyor elını yıkamak ıcın banyodakı tabure ses yapıyor takılıp dusuyor elınden kalem kutusunu dusuruyor

komsu tutupda eeeh bıktım dese '' ne yapayım ? ''derım cunku yapabılecegım bırsey yok bunlara ...kosturmuyorum zıplatmıyorum cocuga sureklı dur asagı ses gıtmesın yavas kızım komsular rahatsız olmasın demekten cocuk usandı bu sekılde buyuyor cocuklar

bız cocukken apartmanlar oyle guzeldı kı uzun eşşek oynardık oynamadık mı ? depınırdık evde yapmadık mı ? hıc bır komsu rahatsızlık duymadı bızde komsulardan duymadık cunku bu kadar ses ısıtmezdık yemın edıyorum komsum tuvalete gırdıgınde ne yaptıgını bılıyorum tum ses evde yan komsumu hıckırık tuttu gece sesıne uyandık mesela

seslerde ona gore gelıyor yapacak bırsey yok

ama su kapı carpmalar yuksek sesle konusmalar tv sesını muzıgı bangır bangır acmalar bunlar gercekten kotu
ust komsumuz yerı zıngırtede zıngırtede yuruyor kac kere uyardık kapılar carpılıyor yerımızden sıcrıyoruz ev ıcın ses cıkarmayan terlık aldım hedıye ettım bırsey degısmedı ya komsu cok gurultulu ya apartman kagıtdan napalım bizi aşan bazı seylere yapacak bırsey olmuyor maalesef

balkonda bındırıyorum dedım
balkonda
resmını bıle yukledım yahu
sımdı ınsanlar sadece su yorumunuzu gorup evın ıcınde bıle araba surduruyormussun tüüü ne dıyorsun sen dıye ustume atlayacaklar
degıl mı ?

koca koca resımlerı ozellıkle yukledım soyle bır yorum almamak ıcın halbukı ama yıne dondu dolastı evın ıcınde araba surduruyorsun komsuların toleranslı dendı ya :KK70: pes
balkonda eve dahıl denır sımdı

Eşim kızına düşkün olduğundan oyuncak olarak ne istese alırdı, bazen aynı oyuncaktan 5-6 tane birden olurdu çünkü her 2 tarafın ilk torunu, manevi dedeleri de vardı, herkes bir şey alıp getirirdi, şimdi var mı bilmiyorum ama bizim kız küçükken oyuncak cep telefonu vardı, yok böyle bir ses, tuşlarına her bastığınızda acayip tiz bir ses ve bitmek bilmeyen şarkılar, düşün ben katlanamadım sesine, komşulardan katlanmasını nasıl bekleyeyim, önce pillerini çıkardım pil tak dedi pil getirdi, pilleri sakladım pil alalım diye tutturdu, valla en sonunda uyurken tüm telefonları toplayıp attım, bir daha da kimse almasın dedim🤣

Evde bisiklet araba yasaktı bizde, günün belli saati parka götürüyordum orada biniyordu, biz minnoşumla yemek yapma oyunu oynardık, ağzını burnunu şekilden şekilde sokarak heyecanla yemek yapardı oyuncak tenceresinde sonra da anne ye ye diyerek bademciklerime kadar tıkardı kaşığı🤣
Parmaklarımızı boyayıp canlandırmalı masal oynardık yalan yok ben hep öğütlü nasihatlı tatlı kız masalları anlatırdım😆 Başka türlü zaptetmek mümkün olmuyordu çünkü, kızım biraz afacan bir çocuktu zira :)
Biz yazdan beri parka götüremiyoruz. Şu ara serbest saatler de uyku saatine denk geliyor mesela.
İki gün önce kaydırak yaptım benchten, alta yorgan serdim. Pata küte bir gürültü çıkmadı ama onun çığlıkları kahkahası+ benim sesim gitmiştir. Buna da gürültü diyenler var Mune.
Bizim bütün eşyalarda keçe var ama ses oluyor yine de, onda olmasa oyuncak düşürüyor.
Bir gün oğlum gece ağlıyor ateşli,saat 2 falan. Biri güm güm güm vurdu. Bana o kadar sinir geldi ki ben de kim o vuran ya sanki biz çocuğu ağlatmaya bayılıyoruz terbiyesizler diye yüksek sesle konuştum. Ertesi sabah benim iki üst katımdaki geldi, sesimi duymuş, biz yaptık ama vurma değil komodin düştü o ses yaptı vs diye açıklama yaptı. Yani benim yüksek sesli konuşmam net bir şekilde iki üst kattan duyulabiliyor.
Şu durumda çocuk gürültü yapmış, adam tv izlemiş elbette rahatsız edecek kadar ses gelecek çünkü yalıtım rezalet bir kere.

sımdı ınsanlar sadece su yorumunuzu gorup evın ıcınde bıle araba surduruyormussun tüüü ne dıyorsun sen dıye ustume atlayacaklar
degıl mı ?

koca koca resımlerı ozellıkle yukledım soyle bır yorum almamak ıcın halbukı ama yıne dondu dolastı evın ıcınde araba surduruyorsun komsuların toleranslı dendı ya :KK70: pes

aaa bak şimdi aklıma geldi

bundan 32-33 yıl kadar önceydi

evimizin bir arka balkonu vardı

arkası tamamen bahçe tarla olan bir bina, ev sahibinin bahçesi vardı, bir de bahçeli bir ev ve sebze falan ekerlerdi o kadar bakir bir alan, cıvıl cıvıl kuşlar

neyse dışarıda da oynardık tabii ama her an dışarıda olamazdık

alt komşu evde oynamamdan da rahatsız olurdu tek çocuğum itişecek vs kimse zaten yok, bizim zamanımızda bu kadar oyuncak da yok

neyse balkonda taş ittirerek bir oyun oynuyorum, balkon mozaikli beton taş da mermer gibi bir şey

alt komşu balkona çıkıp mutfakta yemek hazırladığını, başının ağrıdığını bırakmamı söyledi, kapısını kapatmak yerine benim oyunumu durdurmak daha uygun geldi

aaa bak şimdi aklıma geldi

bundan 32-33 yıl kadar önceydi

evimizin bir arka balkonu vardı

arkası tamamen bahçe tarla olan bir bina, ev sahibinin bahçesi vardı, bir de bahçeli bir ev ve sebze falan ekerlerdi o kadar bakir bir alan, cıvıl cıvıl kuşlar

neyse dışarıda da oynardık tabii ama her an dışarıda olamazdık

alt komşu evde oynamamdan da rahatsız olurdu tek çocuğum itişecek vs kimse zaten yok, bizim zamanımızda bu kadar oyuncak da yok

neyse balkonda taş ittirerek bir oyun oynuyorum, balkon mozaikli beton taş da mermer gibi bir şey

alt komşu balkona çıkıp mutfakta yemek hazırladığını, başının ağrıdığını bırakmamı söyledi, kapısını kapatmak yerine benim oyunumu durdurmak daha uygun geldi
bız bilyeler oynayan nesıl sımdı balkonda taş yuvarlayamıyoruz
ınsanlar nıye bu kadar tahammulsuz anlayamıyorum
yemek yaparken sarımsakları havanda dan dan dövüyordur cevızler kırıyordur et dovup kemık kırıyordur ama kendısı
sız balkonda tas ıttırdınız dıye bası agrımıs
oyyşş

ınsanlar cok zor

Muhalefet için değil ama balkon eve dahildir zaten :) araba bisiklet gibi oyuncaklar komşularınızla sizin aranızda, o kısma yorum yapmam beni ilgilendirmiyor çünkü lakin balkonlar fayans kaplı ve fayans sesi daha fazla iletken hale getiriyor, mesela bizim teras fayans, eşim orayı yıkayıp çekçeklerken alttaki salonuma feci ses geliyor ama kızım odasını viledalarken yukarıdan o kadar ses gelmiyor.

Muhalefet için değil ama balkon eve dahildir zaten :) araba bisiklet gibi oyuncaklar komşularınızla sizin aranızda, o kısma yorum yapmam beni ilgilendirmiyor çünkü lakin balkonlar fayans kaplı ve fayans sesi daha fazla iletken hale getiriyor, mesela bizim teras fayans, eşim orayı yıkayıp çekçeklerken alttaki salonuma feci ses geliyor ama kızım odasını viledalarken yukarıdan o kadar ses gelmiyor.
tabıkı balkon eve dahıldır demek ıstedıgım o degıldı

evın ıcınde yanı ınsanın tepesınde hıssetmemesı ıcın dusunuldu balkon ve zaten yarım saat sonra akusu bıtebılen aracın balkonda calısması katlanılamaz bırsey degıl ona bakarsak laf soz edeceksek komsunun camasır makınası 1 saat suruyor banyoda fayans sonucta asırı ıletken ses ve daha fazla ses cıkarıyor bır evı supurmek bıle yarım saat ve daha gurultulu

ustelık bu aracların lastıklerı de taşdan veya celıkten degıl lastık yanı
ınanın sandalye sesı daha fazla su tarz oyuncaklardan...

komsularım calısıyor evde bıle yoklar evımde yaz kış hep halı var sadece komsu degıl genel olarak bına ıcınde ses cıkmasın dıye antebın o sıcagında bır yaz cocugumu balkonda tutuyorum ben olabıldıgınce hassas dusunmeye calısırken ınsanların ama zaten komsuların sana tolerans gosterıyormus demesı yok artık dedırtıyor bukadar da olmamalı ya

ben tek basıma 40 kg aracı ve cocugumu 4. katdan nasıl ındırıp dısarı cıkarabılırım mesela mumkun degıl bu

fındık badem kırarkende evın ıcınde degıl balkonda kırıyorum tabıkı elımde fıstık kıracagıyla kırıyorum ama onun kabugunun kırılırken cat cat sesı uzun surunce rahatsız eder balkondan evın ıcıne o kadar ses gelmıyor dıye su sogukta bıle balkonda kırıyorum
gece yıkandıgımda ses gıtmesın dıye fön makınasını calıstırmadım sınuzıtım oynadı yerınden gozumu bıle kıpırdatamıyorum cogu ınsanın bunları umursamadıgına emınım ve boyle dıkkat eden bırı ona gore davranıyordur degıl mı

degıl mı ?

Balkonda eve dahil diyecektim tam demissin.
Evet dahil yani onlarinda kapali balkonsa hele ama komşuların bir sey demiyorsa sorun yok ki. Neden sinirlendin anlamadim?
Carsaf carsaf fotolar var zaten nerede kullandirdigini da yazmışsın neden hedef belirleyim aşk olsun.
Burada konusulanlar genel gecerdir. Biri evinde gitar çalar tolere edilir, biri arabaya biner tolere edilir bu da olabilir. Bu komsulara ve apartmanin yasama tarzina kalmış.
Ilk paragrafina inanamiyorum bu arada az cok sohbetimiz var en azindan bilirdin yani nasil biri olduğumu ki kirmamak icin elimden gelen incelikte yazmıştım.

Camasir makinesi 1 saat suruyor demissin komsunun sıktırması yani sen camasir makinesi kullanmiyor musun ki?
Gece 12 de yapiyorsa uyarablirsin de akulu arabayla camasir makinesi bir tutulmaz.
Sende camasir makinesi kullanıyorsun zaten hem sonucta

Bir gün oğlum gece ağlıyor ateşli,saat 2 falan. Biri güm güm güm vurdu.
Gecenin bir vakti çocuk durduk yere ağlıyorsa güm güm vurulmaz zaten, mutlaka bir yeri ağrıyordur ateşi vardır hastadır.
Dediğim gibi benim söylediklerim tamamıyla farklı, gündüz çevreden gelen sesleri de dikkate almam, acayip saatlerde olmadık sesler rahatsız ediyor beni, he diyeceksin ki ses çıkarıyor musun? Hayır, ben kimsenin kapısına evi de yıksa gürültü yapıyorsun diye gitmiyorum, onun yerine takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum, kendi dikkatimi dağıtıyorum çünkü biz başka türlü büyüdük, başka türlü gördük, bizde komşu rahatsız da edilmezdi kapısına da gidilmezdi.

Örnek veriyorum mesela yan apartmanda komşu her hafta bahçede mangal yaptı, usulü komşu mangal yapacağım pencereleri kapatır mısınız vs demektir bence, ki bunu iyi yönetilen bir sitede asla yapamaz yasak zira ama adam kim dumana boğuluyor umursamadan yakardı mangalı, çünkü burası benim evim istediğimi yaparım mantığı var çoğunda, her yeri kapatana kadar evim duman doldu ama çıkıp tek laf etmedim, sessizce pencerelerimi kapadım duman gidene kadar sıcaktan da pişsek bir şey demedim.

Ben ne yapıyorum barbekü olmasına rağmen ocak üstü kullanıyorum ne sokak dumana boğulsun ne insanlara koksun istemiyorum çünkü, hayıflandığım evidir, çocuğudur, makinedir, süpürgedir diyerek herkese empati yaparken kimsenin aynı empatiyi yapmaması, kendine hak görmesi.
Şimdi ben komşuya desem ki oğlan kapıyı çarparken ortalık yıkılıyor, git o zaman müstakil de yaşa diyecek, mangal yapana komşu apartman bahçesinde mangal yakılmaz desem git dağ başında yaşa diyecek, peki herkesin kendi evi diyorum aman komşudur ne de olsa diyorum susuyorum.

Bence uyarmalısınız. Evet çocuk. Ama bir çocuğun her gün gece 12'ye kadar uyanık kalması mantıklı gelmedi bana. Bir gün iki gün olur, çocuk belki rahatsızdır denilebilir ama sizin durum farklı.

Benim cocuklugum ayni 😀 evet o telefonlari biliyorum suan pek revacta degiller ama o zamanlar tam bir telefon furyasi vardi😀

Gecenin bir vakti çocuk durduk yere ağlıyorsa güm güm vurulmaz zaten, mutlaka bir yeri ağrıyordur ateşi vardır hastadır.
Dediğim gibi benim söylediklerim tamamıyla farklı, gündüz çevreden gelen sesleri de dikkate almam, acayip saatlerde olmadık sesler rahatsız ediyor beni, he diyeceksin ki ses çıkarıyor musun? Hayır, ben kimsenin kapısına evi de yıksa gürültü yapıyorsun diye gitmiyorum, onun yerine takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum, kendi dikkatimi dağıtıyorum çünkü biz başka türlü büyüdük, başka türlü gördük, bizde komşu rahatsız da edilmezdi kapısına da gidilmezdi.

Örnek veriyorum mesela yan apartmanda komşu her hafta bahçede mangal yaptı, usulü komşu mangal yapacağım pencereleri kapatır mısınız vs demektir bence, ki bunu iyi yönetilen bir sitede asla yapamaz yasak zira ama adam kim dumana boğuluyor umursamadan yakardı mangalı, çünkü burası benim evim istediğimi yaparım mantığı var çoğunda, her yeri kapatana kadar evim duman doldu ama çıkıp tek laf etmedim, sessizce pencerelerimi kapadım duman gidene kadar sıcaktan da pişsek bir şey demedim.

Ben ne yapıyorum barbekü olmasına rağmen ocak üstü kullanıyorum ne sokak dumana boğulsun ne insanlara koksun istemiyorum çünkü, hayıflandığım evidir, çocuğudur, makinedir, süpürgedir diyerek herkese empati yaparken kimsenin aynı empatiyi yapmaması, kendine hak görmesi.
Şimdi ben komşuya desem ki oğlan kapıyı çarparken ortalık yıkılıyor, git o zaman müstakil de yaşa diyecek, mangal yapana komşu apartman bahçesinde mangal yakılmaz desem git dağ başında yaşa diyecek, peki herkesin kendi evi diyorum aman komşudur ne de olsa diyorum susuyorum.
Mune abla saatlerdir yani ortalama 2 gündür aslinda neyin fazla, neyin rahatsizlik edebileceği orneklerini veriyoruz. Ama gelen orneklerle alakaları yok. Arada sirada olan ,normal zamanda olan sesler ,bilmem ne ornekleri geliyor.Gercekten anlattığın karşındakinin anladigi kadardir lafi dogru.

benimde çok aşırı hareketli bir oğlum var normal yürüyüşü bile koşarak çocuğun yaradılışı bu sürekli peşindeyim çok dikkat ederim aman koşma aman zıplama mesela kanepeden atlıyor güm ses oluyor okadar uyarıyorumki anlatamam ama yapıyor bir gün yapmasın ikinci gün yapıyor. Çocuk laftaan anlamıyor elimden geldiğince engel olmaya çalışıyorum ama çocuğu da bağlamamki çocuklu bir evin özellikle erkek çocuklu bir evin sıfır gürültüsüz olması imkansız. Okadar uğraşıyorum ama olmuyor. Tabikide her sn ye bu şekilde değil. bazen tv izler bazen resim yapar bazen kitap okuruz falan ozamanalr tabikide sakin oluyor. Ama çocuğun içinde atılması gereken enerji var ona engel olamıyorum. ama çok dikkatli olurum saatlere falan çok dikkat ederim erken saate zaten kalkamz geç yatmaz akşam 10 dan sonra da kuyur uyumazsada okadar enerjik olmaz olsada müsade etmem. Aama bazençocuklu olmayan ve sadece 2 kişinin yaşandığı bir evde biz adım atsak onlara ses oluyordur. çünkü evlerinde ses yokki.Benim oğlum olmadan önce ben çıt sesini duyardım.Şuan kendi kaygımdan kimseyle ilgilenemiyorum :)
Yinede aşırı şeyler yaşanmadığı sürece birbirimize idare temek zorundayız. Bir gün alt komşum 11:00 de lütfen evini biraz geç süpür diye aramıştı. Ben çocuklu bir aileyim sabah bütün işimi bitirmek zorundayım. 11 bana göre uygun bir saat ben tutupta 2/3 gibi temizliğe başlayamam ki :) Mesela onlar yeni evli çocuk yok gece sabaha kadar oturuyor akşama kadar da uyuyor o akşama kadar uyuyor diye ben onu nazlayamam. Bu arada sabaha kadarda onların kavgasından uyuyamıyorum ama uyarmıyorum. Neden birbirimizi idare etmeyi bilmeliyiz aşırı olaylar dışında acaba şikayetçi olan arakadaşlar kendi evlerinden hiç ses gitmediğini mi düşünüyor acaba bende bunu merak ediyorum. (tabiki bazen aşırıya kaçan durumlar yaşanabilir o konuda haklılar)

Balkonda eve dahil diyecektim tam demissin.
Evet dahil yani onlarinda kapali balkonsa hele ama komşuların bir sey demiyorsa sorun yok ki. Neden sinirlendin anlamadim?
Carsaf carsaf fotolar var zaten nerede kullandirdigini da yazmışsın neden hedef belirleyim aşk olsun.
Burada konusulanlar genel gecerdir. Biri evinde gitar çalar tolere edilir, biri arabaya biner tolere edilir bu da olabilir. Bu komsulara ve apartmanin yasama tarzina kalmış.
Ilk paragrafina inanamiyorum bu arada az cok sohbetimiz var en azindan bilirdin yani nasil biri olduğumu ki kirmamak icin elimden gelen incelikte yazmıştım.
komsuların tolere edıyor zaten senı cocugun bırseyden gerı kalmıyor dedın cunku
sankı ben ses cıkaran umursamaz komsuyum da komsularımın anlayısına kalmısım gıbı
cogu evlerın konumu parka uzak dırekt ana cadde ustu
ulkenın kaldırımları zaten sıkıntılı kı kaldırımlarda oyun oynayacak yer degıl ındırıp bındırılecek alan yok

tabıkı kendılerınden baska kımseyı umursamayan ınsanları savunmuyorum onları kım savunur kı
ama yarım saat 1 saat neyse cocuklar oynayabılmelı

tabıkı duvarlar top kalesı olmamalı tabıkı kapılar carpılmamalı bunları yapan bana gore ınsan degıl
ama evın ıcınde veya blkonda yarım saat bısıklet akulu aracda neyse bınebılır tum oyuncaklar ses cıkarıyor oyun aktıvıte masaları pıyano gıtar herseyın sesı var hatta onlar daha cok ses cıkarıyor ama hangı bırını kısıtlayalım

gitar caldıgım zamanlar saatlerce calısmam gerekıyordu kızıma suan pıyano ogretıyorum 1 saat calısıyoruz bunlar hep ses cıkaran seyler mecbur cıkacak bu sesler napayım mesela alıp pıyanoyu parka mı gıdeyım ?
ben futursuz ve surekli gürültücü komsulara karsı geldıgım kadar herseye muhalefet olup sorun cıkaranlara da kızıyorum hepsı bu

tabıkı camasır makınası calıstırıyorum ama sorun cıkarmak ısteyene bahane cok dedım benım camasır makınam banyoda ses cıkarıyor dıye ozel yaptırdıgım kapaklı ayrı alanda tum komsuların banyoda ben boyle yaptırdım komsuların sesı cok gelıyor demem mesela komsuların da cocukları var kosuyorlar kosmasınlar demem mesela ama ben cocugumu kosturmam , kosturmuyorum ama kahkaha sesı cok kızımın buna da rahatsız olan vardır kesın

demın bır tanesı begenmedım yapmıs mesela bana
neden balkonda araca bındırıyorum dedım dıye...
neremde bındıreyım araca ? soylesın o kısı sabırsızlıkla beklıyorum

Son düzenleme:
komsuların tolere edıyor zaten senı cocugun bırseyden gerı kalmıyor dedın cunku
sankı ben ses cıkaran umursamaz komsuyum da komsularımın anlayısına kalmısım gıbı
cogu evlerın konumu parka uzak dırekt ana cadde ustu
ulkenın kaldırımları zaten sıkıntılı kı kaldırımlarda oyun oynayacak yer degıl ındırıp bındırılecek alan yok

tabıkı kendılerınden baska kımseyı umursamayan ınsanları savunmuyorum onları kım savunur kı
ama yarım saat 1 saat neyse cocuklar oynayabılmelı

tabıkı duvarlar top kalesı olmamalı tabıkı kapılar carpılmamalı bunları yapan bana gore ınsan degıl
ama evın ıcınde veya blkonda yarım saat bısıklet akulu aracda neyse bınebılır tum oyuncaklar ses cıkarıyor oyun aktıvıte masaları pıyano gıtar herseyın sesı var hangı bırını kısıtlayalım

gitar caldıgım zamanlar saatlerce calısmam gerekıyordu kızıma suan pıyano ogretıyorum 1 saat calısıyoruz bunlar hep ses cıkaran seyler mecbur cıkacak bu sesler napayım mesela alıp pıyanoyu parka mı gıdeyım ?
ben futursuz ve surekli gürültücü komsulara karsı geldıgım kadar herseye muhalefet olup sorun cıkaranlara da kızıyorum hepsı bu

demın bır tanesı begenmedım yapmıs mesela bana
neden balkonda araca bındırıyorum dedım dıye...
neremde bındıreyım araca ? soylesın o kısı sabırsızlıkla beklıyorum
Evet canim bu tarz piyano, gitar sesini sikayet edebilir bunlar kurslari olan seyler ya da odana ses yalitimi yaptirirsin eger rahatsızlık durumu varsa çünkü evet 1 saat gitar sesinden rahatsiz olabilir insan.
Zabita ya da polise sikayet etse komsun yüksek ihtimal ses aşımı çıkar. Ama onlar tolere etmeyi tercih ediyor.
Zaten evde de yoklar diyorsun çalışıyorlarmis. Sesten hoslanmayan bir insan gitar sesi, piyano sesi, araba sesi icin gelebilir.
Bu sekilde bir durum icin ses yalitim malzemeleri mevcut. Istersen evine sinema sistemi kur ses gelmiyor.
Bu dedigin tum hobiler mustakıl ev için uygun kalani da toleredir. Senin komsular yokmus evde zaten bu sebeple siz yapabilirsiniz zaten yok rahatsiz edecegin biri ama evde takilan biri olsaydı gelip uyarabilirdi
Kaale almak almamak sana kalmış tabıkı
Bana sorsan uyariyor musun 1 kez insan gbi soyledim anlamadi suan bir sey demiyorum. 1 kez asiri ses sonucu duvara vurdum. 3 komsumla kavgalilar bu ses yuzunden. Ben karsiyim ama iyi sabrediyorum yine.
Komsunla olayina bir sey demiyorum bak tekrar söylüyorum o size kalmis. Biz genel gecer durumlardan bahsediyorzu.

Son düzenleme:
Back
X