Komsularim...

Ay valla komşu pişmanlıktır. Boşver takıl internette, aç dizi izle. Hele seninkiler hiç çekilecek tipler değilmiş. Bi daha yaparsa git açıkça sor. Bişey kaybetmezsin, en azından o densiz salak olmadığını anlar.

Aslinda o hali gormedigim zaman benimde umrumda değiller umursadigimi gosterip tek kelime sormam tabi ama nihayetinde komsu surekli goruyosun ve gordugunde genelde fis fisa dusen insanlar görüncede sinirim bozuluyor.yani ben bilerek bise yapmadim cocuguma kizan komsuma tavır almaktan baska ha digerlerine noluyo onu anlamadim bilmedigim bise varsa da bilemem

Ya boşver,komşu gln, helefis fiş dedikodu yapıyorsa boşver başka arkadaşın olsun .takma şunları.

Arkadaslar her zaman komşuluk iliskilerine onem veririm ama yeni komsularimla malesef uyusamadim.gecende konu açmıştım bi tanesi cocuguma bagirdi yari ciddi yari saka an kalabalıktı ortam kavga etmiyim hadi neyse diye ben o an saka yollu cevap verdim ama sonra tavir aldim o da karsilikli aldi neyse onunla mesafeleyiz simdi digerleride genelde hep beraberler ne zaman slm versem biri ozellikle bakip egilip fis fis biseler konusuyo bugun ozellile yanina gidip bi sorun mu var ben ne zaman gorsen slm almayip hemen fis fis dedikoduya donuyosun gozumun onunde diyecektim ama yine kendimi frenledim oldugum yerde yalnizim komsularim iyi olsun isterdim ama durum bole sizce ne yapayım hoc umursamayayim mi yoksa bidahakine tepki gostereyim mi
Peki komşulardan başka arkadaşın yok mu

Arkadaşlarım var ama uzak mesafedeyiz ayni sehir olmasina ragmen ara sira gorusuyoruz

Yo konusuyoruz hepsiyle ama iste beni gorup fis fis konustuktan sonra yaklasinca hal hatir sorma oluyor tabi.sinir oldugum nokta o zaten gorunce bi fis fisa dusmeleri
benim de bir tanidigim vardı fıs fıs gozünün onunde dedikodu yapardı Allah reva gormedi basına olmadık seyler geldi

Son düzenleme:
Muhatap olmayın.
Sizin yanınızda çocuğunuza bagirmalar ve sizin yanınızda fiskos yapmalari çok avam hareketler.

Seviyelerinde kalsinlar ve inşallah iyi komsulariniz da olur.

Hiç tanımadığım insanlarla, sırf aynı apartmanda oturuyoruz diye ahbap olmayı gereksiz ve saçma buluyorum. Elbette bir merhabalaşmak, günaydınlaşmak, gülümsemek olması gereken şeyler, daha fazlasına lüzum yok. Siz de kaç yıl yüzlerini göreceğiniz bile belli olmayan, sizinle hiçbir bağları olmayan insanları bu kadar önemsemeyin. Size göstermeleri gereken tek şey, apartman kurallarına uygun şekilde saygılı yaşamak.

Benim ömrümün yarısı polis lojmanlarında geçti dolasıyla komşuluk had safhada idi iyi komşu akrabadan bile kıymetlidir..evlenince oturdumuz mühitten ötürü eşim pek istemedi önce çok kızdım ben sıkılıyorum kimsem yok vs ama sonra nezaman ki tv de komşulu taciz tecavüz park yeri kavgaları vs haberleri duydum vazgeçtim. Parkda gördüğüm bir kızcağız vardı aynı sitedeyiz bebeler yaşıt onla denk gelirsek parkda sohbet ediyorduk şimdi taşındık üst çaprazım geldi birgün kapıya komşum konuşalım kaynaşalım dedi, buyur içeri diyemedim birşey beni durdurdu.. Eşim Gebze de ya birşey olsa haberi bile olmaz dedim içimden kusura bakma komşu ev müsait değil dedim. Yarım saat sonra oglunu yollamış annem kahve içmeye çağırıyor diye eskiden koşa koşa giderdim ama gelemem sağolsun kardeşini parka indirirse haber etsin ben de Kağan ile inerim dedim.. Bir daha ses çıkmadı.. Neyse ama benim içim içimi yiyor ayıp oldu diye bir gece oğlum havale geçirdi ilk kez başımıza gelince cok panik olduk 112 gelene kadar öldük öldük dirildik o an ah işte komşum olsa çalardım kapısını dedim. Birkaç gün sonra ben gittim kapısına içeri yine girmedim dedim kusura bakma o gün ayıp oldu ama ben misafir kabul edemiyorum evime ve gitmiyorum ama dilersen bebeklerimizin kaynaşması için parkda sohbet ederiz ben çıkıyorum parka.. Eşin çok mu kıskanç dedi önce! Yoo dedim benim tercihim... Kocan ne iş yapıyor ki dedi afalladım mühendis dedim oo işi de iyiymiş dedi. Anlamlandıramadım bekar kıza damat bakan teyze misaliydi. . Tamam öğlen incem görüşürüz dedi ama bir daha hiç görmedim.. Karar verdim tek olayım ağrısız başım olsun ben çocukkendi o komşuluk şimdi kocanın işi evinin eşyası kaç yaşında doğurdun neden geç kaldın herkes laf ebesi eminim eve de sırf meraktan gelmek istedi artık böyle düşünüyorum. Bebeğim eşim ben böyle daha huzurluyum

Arkadaslar her zaman komşuluk iliskilerine onem veririm ama yeni komsularimla malesef uyusamadim.gecende konu açmıştım bi tanesi cocuguma bagirdi yari ciddi yari saka an kalabalıktı ortam kavga etmiyim hadi neyse diye ben o an saka yollu cevap verdim ama sonra tavir aldim o da karsilikli aldi neyse onunla mesafeleyiz simdi digerleride genelde hep beraberler ne zaman slm versem biri ozellikle bakip egilip fis fis biseler konusuyo bugun ozellile yanina gidip bi sorun mu var ben ne zaman gorsen slm almayip hemen fis fis dedikoduya donuyosun gozumun onunde diyecektim ama yine kendimi frenledim oldugum yerde yalnizim komsularim iyi olsun isterdim ama durum bole sizce ne yapayım hoc umursamayayim mi yoksa bidahakine tepki gostereyim mi

Her zaman komşuluk ilişkilerinden nefret etmişimdir, hiç komşum yok tanımadığım insanları hayatımın ortasına almam ve bir şekilde mutsuz olmama sebep olmalarına izin vermem, deneyin harika bir şey.

Ya komşuluk mu kaldı , gölge etmesinler başka ihsan istemez.
Üst komşum 7/24 temizlik yapıyor , halı silkeliyor , eşi evde futbol oynuyor, iki küçük kızı var en az onları duyuyorum.
İki sene konuştum, selamlaştım, bir gü karşı komşuyla selamlaşıyoruz apartmanda, yanımızdan öğğğğfğfdf diyerek geçti, bir daha selam bile vermedim. Ben senin her saçmalığına katlanayım sen benim yanımdan öfleyerek geç, hasta.
En üstümde üst komşunun kayınvalidesi oturuyor. Şu an resmen binada inşaat yapıyorlar iki aydır. Bir gün dayanamayıp apartmandan izin almadan nasıl inşaat yaparsınız dedim diye ertesi gün yazlıklarından gelip evimi basarak tehdit ettiler.
Komşuluk da eskidendi, insanlık da. Ben sadece başımı derde sokmamaya çalışıyorum. Siz de çok şey yapmayın yani.
niye o evden çikmiyorsunuz ki.

ben 23 sene lojmanlarda oturdum komşuluk vardi.. ama ben bilmedim... yakınlıktı işte..
sonra apartmana taşindik 1 sene otudum evlendim çiktim o 1 yıl varya benim için dolu dolu..:)
komşuyla arkadaşlık kazandim.:)
evlendim...
kaynanamla altlı üstlüyüz hala komşuluk kazanamadim 4 sene oldu
komşuluk nasıl kazandirabilirim bu konuyu takipteyim .

o evi satmaya niyetiniz yokmu?

Şu sıra yok ama birkaç sene sonra var.
İşin aslı ben bu evi satacağım insana şimdiden üzülüyorum. Evi seviyorum ama bu sorunlar ciddi geliyor. Evi satın aldıktan sonra bize satan aile eşime komşuları anlatıp biz baş edemedik demiş. Keşke satmadan söyleseydi diyorum ama ben de satarken anlatamam ki.

Şu sıra yok ama birkaç sene sonra var.
İşin aslı ben bu evi satacağım insana şimdiden üzülüyorum. Evi seviyorum ama bu sorunlar ciddi geliyor. Evi satın aldıktan sonra bize satan aile eşime komşuları anlatıp biz baş edemedik demiş. Keşke satmadan söyleseydi diyorum ama ben de satarken anlatamam ki.
sen aile apartmandan ev almişsin galiba.
o işi çok zor oluyor.
bende aile apartmandayim.
üstümde kaynanam oturuyo.
üçüncü kata çikicaktik.
sanirim 4 sene oldu evime alıştım benimsedim. bahçe kattayim.
balkon yok bi eksik..
kaynanam camdan evin içine bakiyo. camdan vuruyo. rahatsiz olmaya başladim.
eskiden kaynanamla aram çook iyiydi çocuk dğoduktan sora aramiz bozuldu eskisi gibi sicakkanlı degilim.
evimin karşısında dedektif komşu var. balkondan sabahtan akşama kadar oturan. :KK45: ama sevmedim kadini çok dedikoducu...
daha henüz komşuluk kazanamadim. nasıl olucak bilmem. sokaktaki çoğunu tanimiyorum bile.

Artik bende samimi olamayacagimi anladim onlar yirmidort saar beraber ben ole olamam.aralarinda sevdiklerimde var ama heo beraber olduklari icin hadi sevdiklerimle goruseyim sadece diyemiyorum ya o sevmedimlerime katlanicam hepsiyle goruscem ya hicbiri ile.ben samimiyeti gectim terbiyesizligini kaldiramiyorum gözümün icine baka baka fis kos ediyor.insan kapisini kapatinca evet kimseyi görmüyor ama disarda gorunce boylelerini ister istemez uzuluyor

Back
X