Komşularımı çözemedim.. Kıskançlık mı nedir anlamadım?

tosun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2007
184
0
116
Bayburt
herkese meraba arkadaslar fikirlerinize ihtiyacım var. apartmanda inanın komsularımı seviyorum herhangi bi kotü düşüncem yoktur . ama ben yakınlastıkca iyi oldukca onlar daha bi nazlı oluyolarç her defasında benden bekleyilor ben sorarsam konusuyolar cagarırsam gelirler.kötükedihüso ama kendileri istemez. kıskanıldıgını düsünüyorum ama neden kıskanılıyorum onuda cozemiyorum.hele karsı komsum yakın gibi orünüyo ama yeri geliyo allahın selamını bile vermiyo. artık evime cekilcem hiç gorüsmüycem . bu seferde onları mutlu etmek istemiyom cunkü mutsuz olmamı istiyolar gibi:1closedeyes:

belki yanlış anladım ama siz çağırınca geliyolar ama sizi çağırmıyolar siz konuşursanız konuşuyolar öyle mi? belki sizinle görüşmek istemedikleri için yapıyolardır ama kırmak istemiyolardır ondan böyle anlatmaya çalışıyo olabilirler mi? siz çekin kendinizi geri bakalım biraz anlaşılır durum...

canim ya hic degmez inan kendini uzmeye. benim de arayionca arayan, aramazsam aylarca aramayan arkadaslarim var. ben yardimlarina Allah rizasi icin kosarim. ama kimisi anlamaz, kimisinin isine gelmez. beni aramayani ben de aramiyorum artyik.

Selam mi vermiyor birak selam vermesin, mesafeli olmus olursun. insan ister yakin bir komsusu olmayi ama insanliktan anlamayana hakettigi sekilde davranacaksin.

aslinda komsuluk aile olmak gibidir siz yanlis anlamis olmayin belki durum sandigini gibi degildir kendinizi geri cekin zaten sizinle komsuluk yapacak insan kapinizi merak edip calacaktir zaten calmiyorsa zorla komsuluk sevgi saygi olmaz bence bekleyin

canım boşver ya sen elinden geldiğince iyi niyetli davranmışsın, adım atan hep sen olmuşsun zaten. onlar anlamıyorsa boşver zorlama. artık eski komşuluklar kalmadı maalesef, herkes bir hayat mücadelesi içinde, bir koşuşturma içinde. sen de kendi haline bırak. isteyen evine gelip oturur, isteyen çağırır, isteyen selam verir.
benim şu an oturduğum apartmanda öyle sadece apartman içinde karşılaşırsak selamlaşırız, onun haricinde gelip gitmek yoktur. gerçi ben bu durumdan rahatsız değilim. hiç bir zaman çok yakınımdakilerle samimi olup, sırrımı verme taraftarı değilim. çünkü insanlar senin iyi niyetini suistimal ediyorlar ve hemen dedikodular başlıyor. ben uzak durduğum için böyle birşey yaşamadım çok şükür ama komşularıyla çok samimi olan arkadaşlarım, yakınlarım hep bu durumdan dert yanıyor o yüzden ben de hep geri çekerim kendimi ama yeri gelince konuşurum, aşure tarzı şeyler falan yapınca dağıtırım. ama asla çok samimi olmam. bence sen de öyle yap, hem niye mutsuz olup onları mutlu etmek istemiyorum demişsin. hayat onlardan mı ibaret. dışarı çık, alışverişe falan git, dışardaki arkadaşlarınla görüş, eşinle gez dolaş, kardeşlerin varsa onlarla vakit geçir, arkadaşlarını davet et falan yani onlarsız da yapacağın çok şey var ve umursamadığını belli et bence en güzel cevap bu olur.

hepinize tesekkür ederim. bu arada yasım küçük aralarında en küçük benim ama cogundan daha düşünceli agır oldumuda gorüyorum. bi bakıyosunuz o kadar iyiler bi bakıyosun en ufak bişeyini sorun yapmıslar. dediniz gibi yapacam arkadaslar. kendimi geri çekecem . isteyen gelir merak eden sorar demi..

sagol arkadasım. ama maalesef ailemden uzagız. işimiz geregi. o yüzden zaten üzülüyorum. ama cok dogru seyler yazmısın . tesekkür ederim

onuda düşündüm ama canım inan bazen o kadar iyilerki sohbet muhabbet . kafamı karıstıranda bu zaten.canları nasıl isterse oyle yani ama benim iyi niyetimden faydalanmak istiyolar heralde

canım benimde durumum senin gibi.Sen anlatırken sanki beni anlatıyormus hiisine kapıldım.Bende senin gibi ailemden uzaktayım ve esimin isi dolayısıyla baska bir sehirdewyiz burda akraba anlamında kimsemiz yok.Gerek oturdugum apratmanada gerekse cesitli kurslara giderek 4 senede birkac arkadas edindim.Ama dedigine katılıyorum eger sen aramazsan kimse aramıyor yada davet ettiklerim oluyor evime gelmiyorlar turlu bahanelerle. Ama gelincede hos sohbet olunuyor.Hani bir sıkılma yada anlasmazlıkta olmuyor ama bende cozemedim bu durumu.Niye komsular arkadaslar kapını calmaz gelmez cagırmaz.Ama sen cagırınca kendilerine cagırılar anlayamadım.Eger nedenini cozersen bende burdayım merak ediyorum cunku:))

görüşmek istemediğimiz insanların yüzüne direkt söyleyemeyiz ..
kendimizi geri çekeriz,selamı sabahı keseriz..
bence komşularınızda bu düşüncede.

arkadaşlara katılıyorum komşularınız büyük ihtimalle sizinle görüşmek istemedikleri için bu tavrı takınıyorlar

kıskandıklarını sanmıyorum

herkesin sizi kıskandığını düşünmek yerine kendinizi geri çekin ve gözlemleyin

diğer konunuzda da yine bir arkadaşınızın sizi kıskandığını bdüşünmüşsünüz

mutlaka bir sebep vardır insan ilişkilerinizdeki sorunlarınızın ya sizin ya da karşı tarafın veya iki tarafın birden sebep olduğu sorunlardır

Çevrenizdeki insanların her tutumunu kıskançlık olarak değerlendirmeniz yanlış bence.

Neden kıskanıldığını düşünüyorsun?
Madem onların bu tavırlarından rahatsızsın ilişkini kesmelisin.
Zaten bu şekilde davranan kişilerin,ilişkini kestiğinde senin yokluğunu hissedeceklerini zannetmiyorum tosun.

arkadaslar ben bunun adını kıskançlık cekememezlik koydum . bilmem siz bu durumda olsanız ne derdiniz. gorüşülmeyecek bi durumum yok. kimseye en ufak lafım dedikodum olmadı. gayet herkese karsı iyi niyetliyim.ama gozlegorülür bir sekilde ayrım ve dıslamayapıyolar. hatta bir komsum için bana senin yalnız kalmanı istiyo kimseyle gorüsmeni istemiyo dediler. e bunu diyen kişilerin nerden bileyim aynı seyi düşünmediklerini. gerçi bos yere kafaya takıyom sonucta eşimle gezer tozarız. canım istedinde alısverişimede giderim baska arkadaslarada ama boyle davranısları beni üzüyo cok.

ama bugünden itibaren herkese takıncam tutumum belli selam verene verecem konusanla konucam cagrana giderim cagarırım.:lepi: en iyisi bu olacak galiba. arkadasın birinin dedi gibi HAYAT ONLARDAN İBARET DEGİL.varsın dertleri neyse catlasın patlasınlarlaelaelaelaelae

Sizi kıskanmaları için ortada çok bariz bir sebep varmı bilmiyorum ama; nedense etrafındaki insanlarla her sorun yaşayanlar kıskanıldığını düşünüyor...
Sizde böyle düşünüyorsanız isabetli bir karar vermişsiniz görüşmeyin kimseyle, niye üzülüyorsunuz ki..
Boşverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…