Komşularınızla aranız nasıl? komşuluk yapıyorlar mı?

eskudo

mucizem lutfen benimle kal
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.231
609
123
..........

Son düzenleme:
Benden bahsedıyor olabılır mısın?...
Ben de -suan ozellıkle- komsuluk ıstıyorum, "neden komsuluk yapamıyorum" dıye hayıflanıyorum.
Ama ben ıyı bı komsu degılım kı.
Kımseyı -evet karsı komsumu da- tanımıyorum.
karsı komsumun bebegı oldugunda bır kere gıttım...ılıskı baslasın dıye... ama o da benım gıbıymıs kı devam etmedı.
bılmıyorum kı bu ıs nasıl olacak?!

Komsularimin en yeni tasinanini 30 senedir taniyorum. 8 senedir o apartmanda oturmama ragmen hic biri ile merhaba'dan ote bir muhabetim yok. Dogum yaptigimda da sadece bir tanesi tebrige geldi o kadar :)
Komsuluk diyenlere o ne? diyorum :))

Benden bahsedıyor olabılır mısın?...
Ben de -suan ozellıkle- komsuluk ıstıyorum, "neden komsuluk yapamıyorum" dıye hayıflanıyorum.
Ama ben ıyı bı komsu degılım kı.
Kımseyı -evet karsı komsumu da- tanımıyorum.
karsı komsumun bebegı oldugunda bır kere gıttım...ılıskı baslasın dıye... ama o da benım gıbıymıs kı devam etmedı.
bılmıyorum kı bu ıs nasıl olacak?!

ben komşuluk yapabileceğim düzeydeki herkes için elimden geleni yaptım ama karşılık göremedim maaesef..ki karşı komşum benden önce oturan kiracı ile çok samimiymiş ama benimle yapmadı düşünüyorum düşünüyorum bi sebep bulamıyorum ki.

Komsularimin en yeni tasinanini 30 senedir taniyorum. 8 senedir o apartmanda oturmama ragmen hic biri ile merhaba'dan ote bir muhabetim yok. Dogum yaptigimda da sadece bir tanesi tebrige geldi o kadar :)
Komsuluk diyenlere o ne? diyorum :))

sizin durumda benden aşağı kalır yanı yok yani..yani neden böyle oluyor bilmiyorum kendi annem ve k.validemin komşuluklarını görünce çok özeniyorum yaa..hele benim çocukluğumun gençliğimin geçtiği apartmanda komşuluklarımız ne güzeldi yeni biri taşınır hemen gidilirdi ama burda ben böyle birşey görmedim.

En iyi komşuluk mesafeli olmak bana göre,günaydın,merhaba,nasılsın iyi akşamlar çok İçli dışlı olundumu sonradan bir patlak veriyor.

Seni cok iyi anliyorum.
Bende uzaklardan gelin geldim buraya.
1 sene 2 ay kirada oturdum.
Ne selam ne sabah hic kimseden :31:
Yaklasik 4 aydir yeni ve kendi evimizde oturuyoruz.
Komsularim bu sefer tam tersi cok fazla üzerime düsüyorlar :17:
Haftada bir kez okuma/sohbet günümüz var.
Mahallede ki komsularla birlikte toplaniyoruz.
Bana da iyi geliyor acikcasi.
Fazla laubali olmadan seviyeli bir komsuluk iliskisi olmasi güzel.
InsaAllah sende yakin zamanda bir sekilde cevre edinirsin. :16:

En iyi komşuluk mesafeli olmak bana göre,günaydın,merhaba,nasılsın iyi akşamlar çok İçli dışlı olundumu sonradan bir patlak veriyor.

çok içli dışlıda iyi değil ama çok mesafeli olmakda yabancı gibi oda bana ters..yani ortası olsa iyi olmazmıydı bzim annelerimizin yaptığı komşuluklar benim annemin 25 yıllık komşuları var ve halen çok iyiler akraba gibiler akrabadanda öteler...ve bugüne kadar hiç büyük sıkıntı yaşanmadı yani demem o ki neden olmasınn

çok büyük bir dert değil farkındayım ama ben uzak yerden buraya gelin geldiğim ve çevremde ne ailem ne arkdşım nede akrabam var..haliyle komşuluk ilişkisi benim için önem arz ediyor.ben şuan oturduğum yere uzak bir yerden gelin geldim ve ev sahibiyiz.ancak taşındım ne karşı komşum (karşı komşum ki aynı yaştayız) ne diğerleri hiçbiri hoşgeldine gelmedi onuda geçtim bi yakınlık bile göstermediler.çoğu ilede aynı yaşlardayız neden böyle yapıyorlar anlamıyorum..
üst komşum benden bir yıl sonra taşındı bir umut onunla komşuluk yaparız diye çalışmama ve zamanım olmamasına rağmen iş çıkışı gittim hediyemi götürdüm h.geldin dedim iyi davrandı iyi karşıladı beni o an için ama bir daha ne kendi ne geldi ne kapıdan sordu ne bişey.başka bir komşu daha taşındı onada gittim hoşgeldine ama oda öyle yalandan bir iki kere geldi bir daha gelmedi.zaten komşuluk yapmak istemeyen biriydi çok belli..yani beni en çok üzende karşı komşum aslında tabiki diğerleri de ama karşı komşu ya ötesi varmı ona bişey olsa önce ben bana bişey olsa önce o yetişir.yani herşeye rağmen o bana gelmemesine rağmen ben yine ona bir süre sonra gittim ama ona rağmen yine gelmedi..yani benden hoşlanmadılar dicem ama beni tanımıyorlarki off ben işin içinden çıkamadım ama bi komşum olsun çok isterdim gidip geleceğim bi kahve içebileceğim ama maalesef bütün gün evde öyle yalnız oturuyorum.

Ayni dertten muzdaribim keske komsu olsaydik :3:

Seni cok iyi anliyorum.
Bende uzaklardan gelin geldim buraya.
1 sene 2 ay kirada oturdum.
Ne selam ne sabah hic kimseden :31:
Yaklasik 4 aydir yeni ve kendi evimizde oturuyoruz.
Komsularim bu sefer tam tersi cok fazla üzerime düsüyorlar :17:
Haftada bir kez okuma/sohbet günümüz var.
Mahallede ki komsularla birlikte toplaniyoruz.
Bana da iyi geliyor acikcasi.
Fazla laubali olmadan seviyeli bir komsuluk iliskisi olmasi güzel.
InsaAllah sende yakin zamanda bir sekilde cevre edinirsin. :16:

ne mutlu size çok güzel..benimde zaten tek umudum belki burdan taşınırsak bi ihtimal bende sizin gibi komşu edinirim yoksa burdan bişey olmaz..bazen karşı komşumun bile burdan taşınmasını hayal ediyorum belki yerine gelenle komşuluk yaparım diye çokmu kötüyüm:(

apartmanda kimseyi tanımıyorum çalışan bayanlar için pekte sorun olmuyo bence ama ev hanımı olunca çaya kahveye birileri gelsin birilerine gidilsin istiyo insan

ne mutlu size çok güzel..benimde zaten tek umudum belki burdan taşınırsak bi ihtimal bende sizin gibi komşu edinirim yoksa burdan bişey olmaz..bazen karşı komşumun bile burdan taşınmasını hayal ediyorum belki yerine gelenle komşuluk yaparım diye çokmu kötüyüm:(

Yok canim kötülükten degil ki o düsüncen :)
Kursa filan gidemezmisin?
Ben kiradayken kursta ki arkadaslarimla görüsüyordum.
Nadirde olsa halen irtibattayiz.
Uzaktan gelin geldigin icin seni cok iyi anliyorum inan.
Bir sekilde insan icine girmen gerekiyor.
Bulundugun sehirde kurslari arastir derim sana.
Bir tane gercekten dostun sirdasin olsun yeter sana.

Yan ev ile bizim evi sadece ağaç çit ayırıyor.
Ona rağmen ne hamile olduğunu biliyorduk nede doğum yaptığını.
Bir gün bahçede otururken yan bahçede bir bebek sesi duyduk..
Komşumuz doğum yapmış hatta 2 aylık olmuş.
Karşıdan karşıya tebrik ettik hepsi bu.
Diğer evde yaşayan hanımefendi,evlendiğim de hayırlı olsun demek için hediyesi ile gelmişti.
Sonra çok adım attı ama ben istemedim komşuluk yapmayı,çünkü sevmiyorum bu işleri.
Her insan komşuluk yapmak zorun da değil ki..
Eşim de ben de komşuluk olaylarını sevmiyoruz.
Gelmeler gitmeler bize göre değil.
Bu tamamen bizim tercihimiz.

Son düzenleme:
sizin durumda benden aşağı kalır yanı yok yani..yani neden böyle oluyor bilmiyorum kendi annem ve k.validemin komşuluklarını görünce çok özeniyorum yaa..hele benim çocukluğumun gençliğimin geçtiği apartmanda komşuluklarımız ne güzeldi yeni biri taşınır hemen gidilirdi ama burda ben böyle birşey görmedim.
Aynen. Basim slkissa annemlerin apartmanindaki komsulardan yardim isterim kendi apartmanimdakilere bulasmam acikcasi.

Yok canim kötülükten degil ki o düsüncen :)
Kursa filan gidemezmisin?
Ben kiradayken kursta ki arkadaslarimla görüsüyordum.
Nadirde olsa halen irtibattayiz.
Uzaktan gelin geldigin icin seni cok iyi anliyorum inan.
Bir sekilde insan icine girmen gerekiyor.
Bulundugun sehirde kurslari arastir derim sana.
Bir tane gercekten dostun sirdasin olsun yeter sana.

kurslar için geç kaldım ayrıca hamileyim devam ettirebilir miyim iler ki zamanlarda bilemiyorum..aslında kurs işini çok düşündüm bide bana uzak gidip gelmek ağırlaştıkça benim için zor olacak.5.ayıma giricem..

Yan ev ile bizim evi sadece ağaç çit ayırıyor.
Ona rağmen ne hamile olduğunu biliyorduk nede doğum yaptığını.
Bir gün bahçede otururken yan bahçede bir bebek sesi duyduk..
Komşumuz doğum yapmış hatta 2 aylık olmuş.
Karşıdan karşıya tebrik ettik hepsi bu.
Diğer evde yaşayan hanımefendi,evlendiğim de hayırlı olsun demek için hediyesi ile gelmişti.
Sonra çok adım attı ama ben istemedim komşuluk yapmayı,çünkü sevmiyorum bu işleri.
Her insan komşuluk yapmak zorun da değil ki..
Eşim de ben de komşuluk olaylarını sevmiyoruz.
Gelmeler gitmeler bize göre değil.
Bu tamamen bizim tercihimiz.

tercih meselesi bu dediğiniz gibi ama herkesin dünyası yaşantısı istekleri bazı ihtiyaçlarıda beraberinde getiriyor ben bir insanla sohbet muhabbet dertleşmek ihtiyacı hissediyorum açıkcası..

Yaklaşık 2,5 aydır bu apartmandayım, 15 gün önce karşı komşumla tanıştım.

Başka kimseyi görmedim bile bırakın tanışmayı, selamlaşmayı.

komsularimdan herhalde en cok yoneticinin esi ile konustum adini dahi bilmem cunku hep aidat gibi seyleri konustuk :D Komsuluk kalmadi cidden. Ben cocukken bizim mahallede herkes teyze amca idi... annem canimiz sikilinca hadi meryem teyzene diyip gotururdu beni. ama bir kac senedir ayni mahallede ayni insanlar bile gorusmeyi kesti.

Ben tasindiktan sonra baktim ki kimse kimseyle komsu deil... olsek haberleri olmaz ciddiyim de bu konuda.

İst da oturuyorum ..4,5 yillik evliyim..3,5 aylik bebisim var benim de...Çok sıkılıyorum evde..bazen annemlerin ordan veya eski iş arkadaşlarimdan gelen oluyo ama şöyle sıkılınca kendimi atabilecegim veya davet edebilecegim bi yakin komşum olsun isterdim :16: aslnda cok konuşkanimdir ama apartmandakilerin hepsi yasli teyzeler belkide ondan gelmiyolar hiç :26:

Back
X