Eski komşuluklar neden yok?

Çok normal ,
Bekarken ailemle yaşadığım evde birazda olsa komşuluk vardı.
Hala gelinip gidiliyor.
Ama benim oturduğum bina site tarzı burda pek yok komşuluk
bide daire çok.
😀

Önce insanlar bir kuru ekmek ya da bir çay bile olsa birlikte yiyip,sohbetin tadını çıkarırlardı,hatta aile gibi olunurdu en yakınında komşun var mantığı ile
fakat şimdi her şey gösteriş ve dedikodu üzerine kurulu,insan evinin temizliğine,ikramına laf edilir diye kimseyi çağıramaz oldu

ivik ivik temizlik avcılığı yapan komşular,her şeyi laf eden memnuniyetsiz komşular,sınırını bilmeyen mesafeyi ayarlayamayan ve kendinden nefret ettiren komşular gibi örnekler çoğalınca herkes herkesten uzak durmaya başladı

Bi komşumuz diğer komşumuz çağırınca kapıyı açtığında “iyi akşamlar buyrun “ demiş ama “hoşgeldin “ demeliymiş, diğerinin mutfağını kalabalık bulmuş balkonunu pis bırakmış …karşı binadaki kadının balkon temizleme azlığını bile dedikodu malzemesi haline getiren,saygısız hadsiz ve cahil insanlar var

ben komşuluk sevmem çünkü tüm bunlara katlanmak istemiyorum,bir yerden sonra herkes o sınırı aşmaya bayılıyor

annemin nefret ettiğim asalak bir komşusu var evinde ekmek yokmuş kocası 5 dk lık mesafede ama onu yoramazmış annemden ekmek almasını isteyen djdldşdşdş

Kilo kilo altını var kardeşimin düzleştiricisini istiyor her özel günde ?

Asla aynı binadaki insanlarla Samimiyet kurmam çok rahatsız olurum düşüncesiz sınırsız davranır diye huzursuz olurum mesela çünkü bi yerde yüzyüze bakıyorsun illa bir taraf kırılıyor

Velhasıl bence şu saydıklarımı sorun edecek biri değilseniz elbette yakın olabilirsiniz

Ben de eski ilişkileri arıyorum. Apartmanımızın yanında küçük bir bahçe,içinde de küçük bir çardak var. Eskiden toplaşılırdı, mangallar yapılır oturulurdu. Şimdi bakımsızlıktan harabeye döndü. Bakar bakar hüzünlenirim.

İnsanları davet ettiniz de gelmediler mi, anlamadım
2-3 kere çağırın pasta börek yapıp
Sonra onlar da sizi çağırmazsa o zaman yazarsınız bunları

eski bir sitede oturuyordum, annem hala orda oturuyor. kooperatif zamanından bu yana 50 küsür yıllık komşu herkes, hatta ilk taşınan jenerasyonun çoğu vefat etti, şimdi bir alt nesil o samimi komşuluk ilişkilerini sürdürüyor. ben de başka bir siteye taşındım, burası da çok bloklu eski bir site. burda da komşuluk var çoğunlukla. hangi bölgede oturduğunuzla da alakalı. bizim buralarda benzer dünya görüşüne sahip insanlar mesela. milli bayramlar site bahçesinde coşkuyla kutlanır, 23 nisanda site çocukları koro oluşturup şarkılar söylediler mesela :D ben çalıştığım için ev gezmesi gruplarına dahil değilim, zaten yeni taşındık ama site çay bahçesinde güzel havalarda oturup sohbet ederiz konu komşuyla.

Çünkü o zamanlar insanlar samimiydi artık değiller ve uzak duruyorum benimle samimi olmaya çalışanlara da sınırım vardır kendimle olmayı daha çok seviyorum.

Benim komşularla aram iyi oldu hep annemin de arası iyi mesela komşumun çocuğunu sık sık kreş servisinden alıyorum annesi 15 dk gecikiyor oturup çizgi film izliyoruz eşim daha çok anlaşıyor tabii beraber bahçe ekiyorlar komşular genelde 45 50 genç yok çocukları vs gelince onlarla da iyi değil zaten evim ablama 10 dk anneme 5 arkadaşlarım yakın mesafede ihtiyaç duymuyorum davet vs etmem yani onlar edince de gitmem ama yemek yapınca veririm onlar da bahçelerinden verir bi komşum her yaz kiraza boğar abla gel çay içelim derim gelmez

Çocukluğumda ne güzel komşuluk ilişkileri vardı. Şimdi apartman kültürü insan ilişkilerini iyice yok etti. Ben evime taşınalı aylar oldu. Binada hiç kimse bir hoş geldin bile demedi. Hiçbirinin adını sanını bilmiyorum. Kimse kimseye oturmaya gitmiyor. Resmen yalnızlaşmış herkes kabuğuna çekilmiş. Sıfır sosyal lik. Bu nasıl bir yaşam? Oysa çocukluğumda evimiz bahçemiz hiç boş kalmazdı. Yaz akşamları komşu sohbetleri bir başka olurdu. Özlüyorum o günleri.
Sana bisey anlatayım ben 5 yıl önce taşındım apartmanima herkese yakınlık gosterdim iyi olursam iyi olurlar dedim ama bu süreçte dostum diyen komşumun başka komşuya laf taşımasını yakaladım bitti dostluk..apartmana yalnız 4 çocuklu bir bayan taşındı yakın oldum destek oldum komşu.komsunun külüne muhtaçtır dedim onun elinden tutayım dedim ve o bana nasıl bir cümle.kurdu : ben şimdi senin yerine gelsem bu evde bu eşyaları kullansam ne yapardın? Eski eşinin yeni hanimi oyleymiste ben naparmisim benim esimi de bu arada cok seviyormuş hanfendi ben cok sansliymisim keske o da benim esim gibi birini bulsa da evde oturup koca parasi yeseymis ??? Sence komşuluk mu kalmadı insanlık mı?

Eskiden insanlar sınır da bilmiyordu ama bir yere giderken görünce nereye gidiyorsun diye sorma hakkini bulabiliyorlardi kendilerinde.Annem cok sıcakkanlidir komsulariyla gidis gelis yapar ben annemin kizı degilim maalesef hep mesafeliyim

Back
X