• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsuluk bu kadar gerekli mi gercekten

Belkidahaiyisin

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
506
220
23
32
2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diye.

Birbirlerini gun icinde de ariyor konuşuyorlardir onlar ve haberlesiyorlardir. Siz oturup davet beklediginiz icin disarida kaliyor olabilirsiniz.

Benim kendi fikrim boyle devamli gel gitli komşuluk gerekli degil. 7 senedir bulundugum şehirdeyim kimseyle komşuculuk yapip, oturmaya gitmedim kimsenin evine. Çok nadiren eski arkadaslarimiz evimize gelirlerdi ve biz de giderdik pandemiden dolayi onu da yapmadik.

7 sene olacak aynı binadayım, çapraz komşumu sadece o daireden çıkarken tanırım, aşağıda görsem tanımam.

Gerekli olduğunu düşünmüyorum komşuluğun, bana göre fazlasıyla laubali bir ilişki türü.
Çat kapı gelmelerini, her gün görüşmek falan istiyorsanız davet edin, ne diyeyim.
Ama aralarında sadece birini çağırmanız demek, diğerlerine cephe de almanız demek.
Bu gruplarda hemen yayılır ve bir daha çağrılmamayı da göze alırsınız artık.

Evet sık sık çağırmanız gerekiyor.
Yemeğe, çaya, kahveye vs.
Birbirinize alıştığınız zaman samimiyet yakalarsınız bence.

Ben de komşu çok severim. Ama çok sık geliş gidiş istemem. Hastalıkta koşarız birbirimize ama Ramazan’da iftar daveti dışında ev ziyareti yapmadık.

Pandemide bu davetler de bitti zaten.

Yalnız konu başlığı ile konunun kendisi çelişiyor.

Komşuluk gerekli mi diyorsunuz başlıkta. Soruya benim cevabım hayır.

Ama konuda "onlar bir araya geliyorlar ben dışarda kalıyorum ben de onlarla olmak için ne yapmalıyım" yolunda bir soru soruyorsunuz.

Siz de arayın sorun mesaj atın. Evinize çağırın. Size gelsinler ortam yapın. Sonra ilişkilerinin dinamiğini çözersiniz zaten. Her gün nasıl bi araya geldiklerini anlarsınız. Ona göre siz de o yoldan yürürsünüz.

Ben birbirlerine habersiz gittiklerini sanmıyorum pek. Siz yine de kimseye cat kapı gitmeyin.

2-3 günü aylardan bahseder gibi yazmışsınız.
Ben cat kapı, bir orda bir burda ilişkilerden hoşlanmam.
O yüzden çok yakın komşuluk ilişkilerim yoktur.
Siz olsun istiyorsanız, daha çok adım atacaksınız. Sonuçta onların bir düzenleri ve daha fazla samimiyetleri var. Ama hem yakın olayım hem sınırlarım olsun istiyorsanız o zor.

Son düzenleme:
Komşuluk gerekli bir şey değil bu kadar samimiyet iyi de değil ama demek ki onlar böyle mutlu
Sorun sizin bozulmanız bence her dakika sizi çağıramazlar
Her bir araya geldiklerinde sizi çağırsalar belli süre sonra muhtemelen oflarsınız

ama onlar alışmış kaynaşmış
Sınırı bir kere aşınca aşmış oluyorsunuz
Ama ilkokulda da değiliz beni neden çağırmadılar diye üzülelim ne istediğimizi bilmemiz gerek

ben neden çocuk gibi sürekli birini çağırayım. Özellikle de samimi değilsem
Ben hiç hoşlanmam yani
Siz kendiniz çağırın onlar sizi tanımıyor

Komşuluk gereksiz bir şey değil, güzel insanlar olduğu müddetçe severim aslında ama üç yıldır samimi bir komşum yok benim de. Biriyle sürekli girip çıkmam için gerçekten kafamin denk olmasi lazım.

Geçen yıl aralarına bir gireyim dedim, herkes birbirinin arkasından atıyor, son girişim oldu 😁 Açıkçası milletin dedikodusunu yapıp her gün birbirimize gidip gelecek kadar boş bir insan olmak istemiyorum.

E ayni ortsmda bulunuyormussunuz.
Sohbet muhabbet guzelse bunu daha siklastirmak da isteyebilirsiniz. Bu illa bir gereklilik durumunda olmaz ki.

Ben komsularimla gorusuyorum. Habersiz gitmem ama kapida karsilasirsak hadi kahve icelim deriz anlik olarak mesela. Veya guzel bir tatlı yapmisimdir gotururum gibi gibi.

Insan iliskileri o kadar da kotu bir sey degildir ya 😂

Komşuluk gereksiz bir şey değil, güzel insanlar olduğu müddetçe severim aslında ama üç yıldır samimi bir komşum yok benim de. Biriyle sürekli girip çıkmam için gerçekten kafamin denk olmasi lazım.

Geçen yıl aralarına bir gireyim dedim, herkes birbirinin arkasından atıyor, son girişim oldu 😁 Açıkçası milletin dedikodusunu yapıp her gün birbirimize gidip gelecek kadar boş bir insan olmak istemiyorum.
Resmen beni anlatmışsınız hele son paragraf 👌

Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.

Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.
Bende bunu yazıyordum. Bir gün bir yere gitsem çocuklar perişan oluyor.aynı şekilde çağırınca da Uyku düzeni, yemek herşey sarkıyor. Ya ben beceremiyorum ya onlar umursamıyor

7 sene olacak aynı binadayım, çapraz komşumu sadece o daireden çıkarken tanırım, aşağıda görsem tanımam.

Gerekli olduğunu düşünmüyorum komşuluğun, bana göre fazlasıyla laubali bir ilişki türü.
Çat kapı gelmelerini, her gün görüşmek falan istiyorsanız davet edin, ne diyeyim.
Ama aralarında sadece birini çağırmanız demek, diğerlerine cephe de almanız demek.
Bu gruplarda hemen yayılır ve bir daha çağrılmamayı da göze alırsınız artık.

Ben yazsam aynı bu mesajı yazardım. Bende 5 yıldır oturuyorum. Kesinlikle tanımıyorum ve pişmanlık hiç duymadım bir kez bile.

Bende bunu yazıyordum. Bir gün bir yere gitsem çocuklar perişan oluyor.aynı şekilde çağırınca da Uyku düzeni, yemek herşey sarkıyor. Ya ben beceremiyorum ya onlar umursamıyor
Sanırım çocuklarımızın doğduğundan beri belirli ve şaşmayan bir düzeni olduğu için, o düzen en ufak aksadiginda problem çıkıyor. Umursamayanlar genelde çocuk o komşuda bu komşuda iyi bir öğün yemese bile aman bizde yer kafasında sanırım ya da aman biraz geç uyusada olur kafasında. Bu bana çok bencilce geliyor, bana göre değil. Kimseyle kakara kikiri yapacağım diye düzenimi bozamam. Aynı şeyleri düşünmemiz çok güzel. Ben çocuğum disari eşimle ciktiginda bile çocuk gibi tembihliyorum koca adamı, onu yedir bunu yedirme diye. Gec gelme, düzeni şaşıyor diye.

Bu tempoya ayak uydurmak zorunda değilsiniz.Üstelik virüs var.
Ve yaptığınız bence en iyisi.Tamamen de komşusuz kimsenin yüzünü görmeden patlar insan.

Back
X