• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsuluk bu kadar gerekli mi gercekten

komsuluk cok da gereklı degıl ama anladıgım kadarıyla sız gorusmek ıstıyorsunuz gorusmek ıstıyorsanız cagırırsınız gıtmek ıstedıgınızde de musaıt oldugunuz bır gun kahveye gelmek ıstıyorum dersınız sız en bastan nasıl bır mesafeyle baslatırsanız gorusmeyı oyle devam eder mırc mırc olmamaya calısın bence

Daha sık çağırın. Zamanla sizde oturmaların vazgeçilmezlerinden olursunuz

Ben seviyorum komşuluğu. Hele kimsenizin olmadığı bir şehirdeyseniz gündüz buluşup kahkaha atıp rahatlamak çok iyi geliyor. İnsanın havası değişiyor valla

Hatta evlere dağılmak gerektiğinde amaan boşver kocayı ne güzel eğleniyoruz işte diyorsunuz🤪

Son düzenleme:
Daha sık çağırın. Zamanla sizde oturmaların vazgeçilmezlerinden olursunuz

Ben seviyorum komşuluğu. Hele kimsenizin olmadığı bir şehirdeyseniz gündüz buluşup kahkaha atıp rahatlamak çok iyi geliyor. İnsanın havası değişiyor valla

Hatta evlere dağılmak gerektiğinde amaan boşver kocayı ne güzel eğleniyoruz işte diyorsunuz🤪
Ya iste anlamadigim mesela sabahtan 11 12 gibi gidiyorlar birbirlerine..kocalarinin gelme saatine yakin ayriliyorlar aksam yine bulusuyorlar.napiyim.bende habersiz gidiyim mi yapamiyorum .ee muhabbetim iyi niye cagirmiyorlar

Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.
Çocukları yoktur? Ya da büyüklerdir. Belki okula gidiyorlardir. Niye herkesin küçük çocuğu olacakmış gibi önyargıyla yaklaşıp kimseyi yermem derken aslında kendinizi övüyorsunuz ki?

Şahsen ben hiç sevmem vıcık ilişkileri samimide bulmuyorum..vardı öyle sürekli çat kapı gelen birkaç komşum çok şükür taşındılar kurtuldum...bana göre en güzeli yanlızlık..azıcık aşım kaygısız başım

Geçen yıl aralarına bir gireyim dedim, herkes birbirinin arkasından atıyor, son girişim oldu 😁 Açıkçası milletin dedikodusunu yapıp her gün birbirimize gidip gelecek kadar boş bir insan olmak istemiyorum.
İyi komşular, iyi komşuluk ilişkileri olanlar üzerine alınmasın ama maalesef artık çoğunlukla komşu demek dedikodu demek🤣
Komşuluk uzak durulması gereken bir müessese😎

2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diye.
Bizim sitenin whatsapp grubu var, canı sıkılan mesela “kek yapıyorum, evde olup gelmek isteyen varsa bahçede oturalım” diyor, biri “çaylar da benden o zaman” yazıyor, ötekiler ben de şunu yapayım ben de bunu yapayım diyorlar ve organize olup oturuyorlar mesela. Bazıları da sadece yemeye çağrılıyor 😅. Haberiniz olmayan bir whatsapp grubu olabilir, ya da şu gün x kişisinde öğleden sonra, bu gün y kişisinde akşam vs rutin programları olabilir.

2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Onlarında sizi hergun sürekli çağırmasını istiyorsanız sizde bı zahmet davet edin belki hep siz gittiginiz için böyle yapıyorlardır. Bu arada benim hiç komşum yok yani eksikliginide hissetmiyorum ayrıca hergun aynı insanlarlada oturup kalkmaktan sıkılırım yani boşuna boş muhabbet dedikodu başka bişey değildir galiba ben insan sevmiyorm 🤭 arada görüştüğüm kişiler vardı evimden uzak onlarda yani komşu değil bir sefer ben gidiyorsam bidahakine ben cagirirdim yani pandemiden beri oda olmadı

Ne gerek var ?Nerde çokluk orda kötülük demısler.Ben sevmem zaten bunyem çok kalabalıgı kaldırmıo

Aaaa demek ki koronayı bu kadar yayanlar sizlersiniz

İyi komşular, iyi komşuluk ilişkileri olanlar üzerine alınmasın ama maalesef artık çoğunlukla komşu demek dedikodu demek🤣
Komşuluk uzak durulması gereken bir müessese😎
Evet malesef öyle, bir de işin kötü tarafı bir gün beraber oturduğumuz kişilerin ertesi gün arkasından konuşmaya başladılar. Dedim bunlar yıllardir konuştuğu ve evine girip çıkıp ekmeğini yediği kişileri bile böyle kolay siliyorlarsa bana neler yapmazlar 😂

Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.
Henüz çocuğum olmadığı için belki de kestiremiyorum ama sizinki de çok uç bir davranış bana göre. Çocuğumun düzeni bozulacak diye onu yapamam, bunu yapamam diyen arkadaşlarımın çoğuyla yolumu ayırdım. Evet saldım çayıra mevlam kayıra asla olmak istemem ama birkaç saat bir yere gidip kafa dağıttım diye çocuğun düzeninin değişeceğinden endişe etmek de bilemiyorum.. Makine değil ki bunlar, yarın bir gün sizin benim gibi yetişkin olacaklar.

Ya iste anlamadigim mesela sabahtan 11 12 gibi gidiyorlar birbirlerine..kocalarinin gelme saatine yakin ayriliyorlar aksam yine bulusuyorlar.napiyim.bende habersiz gidiyim mi yapamiyorum .ee muhabbetim iyi niye cagirmiyorlar
Akşamdan ya da sabah erkenden organizasyonu siz yapın. Zaten buluşacaktık sen de gel derlerse gidersiniz. Tamam gelelim derlerse ağırlarsınız😅

Akşam hep beraberler diyorsunuz ya sanırım ondan daha samimiler. Bizde komşular olarak görüşürdük ama sadece bir tanesiyle hemen her akşam birlikte vakit geçirirdik. Onunla daha samimiydik gündüz de hemen her gün görüşürdük. Eşlerimizde çok samimiydi.Diğerleriyleyle sık görüşsek de bu bahsettiğim arkadaşım kadar sık görüşmezdik. Akşam oturmalarından geliyor bu samimiyet sanırım

ıyyy vıç vıç komşuluğu hiç sevmem diyenlerin hepsi biizim binada oturuyorlar herhalde , :KK48::KK48:

komşu insana anasından babasından daha yakın olan kişidir , yani bana göre kapısını çalacagın ilk kişi olmalı ,

korona oldugumda komşumun eşi kapıya geldi biz ana babadan daha yakınız el değiliz gibi bir cümle kullandı o kadar hoşuma gitti ki ,

olması gereken bu ,

6 senedir aynı apartmandayım hic komsuculuk yok miss:D
Ay benim kafam götürmez hergün hergün.
Komsu komsu diye ölenleri de hic anlamıyorm agır issizlik bence:D

komşuluk gerekli olabilir de sizinki komşuluk gibi değil

örneğin komşuluk büyük çocuğunuz hastalandı hastaneye giderken diğerinin başında birinin durmasını rica edebilmektir

ne bileyim arada kargo vs almaktır

hadi belki ayda yılda bir görüşmektir

ama sizin anlattığınız komşuculuk, evcilik gibi bir oyun

bugün onunla takıl dedikodu yap, yarın bununla takıl dedikodu yap, bu da işte çok lehe değil

Bu kadarı fazla 13-14 yıldır da hiç bu türlü komşu ilişkilerine dahil olmadım.
Bir ya da birkaç tane kendimize arkadaş olabilecegimiz bir komşuluk yaptım yıllarca.
Bu durumdan da memnunum.
Ayrica çok samimi olsam da arayarak ya da mesaj atarak musaitligini sormadan gitmem.
Herkesin bir düzeni var.
Özel hayatı var.
Ve buna saygı duyarım saygı duyulmasını da isterim.
Müsait değilsem müsait değilim derim.
Bu güne kadar da kimse kusmedi aksine bu komşuluk(arkadaşlık) durumu dedikodu toplantıları yerine faydalı paylaşım ve fikir alışverişi alanı oldu benim için.

Bizim sitenin whatsapp grubu var, canı sıkılan mesela “kek yapıyorum, evde olup gelmek isteyen varsa bahçede oturalım” diyor, biri “çaylar da benden o zaman” yazıyor, ötekiler ben de şunu yapayım ben de bunu yapayım diyorlar ve organize olup oturuyorlar mesela. Bazıları da sadece yemeye çağrılıyor 😅. Haberiniz olmayan bir whatsapp grubu olabilir, ya da şu gün x kişisinde öğleden sonra, bu gün y kişisinde akşam vs rutin programları olabilir.
Yok bunlar hergun genelde en alt kattaki abladalar.habersiz mi gidiyorlar nasil yapiyorlar anlamiyorum.ama haftada iki kez falan benide cagisiyorlar iste anlamiyorum.bende cagiriyorum

Back
X