• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsuluk bu kadar gerekli mi gercekten

2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Evime ozel sadece onu mu cagirmaliyim.napiyim guzel bi komsulugum olsun diye.
O kadar girmeli çıkmalı komşuluk olayını doğru bulmuyorum
Bizde de komşuluk var.
Arasırız sorarız haberdarız birbirimizden. Cocuklar oynar ne pişirsek yollarız falan. Ama en yakın komşuma 10 yılda 10 kez gitmişimdir.
Yakınlık için gitmeseniz de arada arayın. Güzel birsey yaptıysanız yollayın vs. Ama 2 yıllıksınız onlar cok eskiye dayanıyorsa hemen olmaz o bağ

aslında düzgün komşululuk ilişkileri güzeldir. ama bunu yakalayabilmek için sanırım hayat tarzlarının da uyması lazım. mesela bizim apartmanda yok. ha ev sahipleri, kat malikleri kapıda vs karşılaşınca sohbet muhabbet ederler ama gelme gitme yok yani, hiç şahit olmadım. biz zaten sevmeyiz, gerek de duymayız, hayat tarzımız da uymaz. üst katımda baba oğul var zaten, baba uzun zamandır yok sanırım oğlan da işe gidip geliyor koca evde durmuyor bile belki, hiç ses yok. onun yanında geniş aile var, bebek falan var insanların gecesi gündüzü birbirine girmiş sanırım bir kez bile görmedim, emin değilim.
alt katımda yaşlı bir çift var kim bilir hangi yazlığa gittiler, 1 aydır falan yoklar. yaz sonuna kadar gelmezler herhalde.
onun bi altında sadece arada bir dede görüyorum, kimdir bilmem her daire aidat verirken o vermiyormuş bilendim kendi kendime.
onun yanındaki zaten aile, anneyi gördüm bir iki kez selamlaştık onun dışında kadının derdi başından aşkındır çocuklarla uğraşmak zor.
e biz deseniz zaten kardeşim sınava hazırlandı, ben evden çalıştım, annem çalışır akşam 10larda gelir kendi işi.

ne bileyim biz de komşu çocuklarıyla oynardık, çoluğum çocuğum olsa, karşı komşum da bana benzese görüşürdüm sanırım.

kısa bir süre 1+1'de oturdum, karşı komşumla izmir depremi sırasında sohbet edebildim sadece :KK70: kafa dengi birine benziyordu, tek yaşayan bir kızcağızdı. ama ilk tanışmamız da normal olmamıştı, tam çöp atmaya çıkacaktık çöpü kendi kapımın önüne koydum, ayakkabı giyiyordum. bu geldi, merhaba falan dedi, çöpü ordan alır mısınız başka yere koyun dedi, dedim şimdi atmak için çıkardım zaten. hani dk bir gol bir :KK70: depremden sonraki sohbetimizde evine kahveye falan çağırdı, müsait olunca içeriz tabii dedim geçiştirdim sonra taşındım mesela.

Zamanla sekillenir
Hepsinin cok iyi anlastigini dusunmuyorum, illa garip bir hal aliyor fazla muhabbet tez ayrilik getirir
Ben kotu gun dostuyum, denk gelirse elimden geleni yaparim dinlerim hastalarsa corba yemek ikram vs gotururum birde kopegimiz var sitedeki cocuklarla iciceyiz, cocuklara cikolata yazin meyve denk gelirse balkondaysak uygun birsey varsa ikram veriyorum ailelerde bize sicak
Gerektigi kadar gorusurum toplu bahce gorusmeleri vs yetiyor fazlasina gerek yok.

Bu tarz ilişkilerde taraflardan birisi genelde suyunu çıkartmaya başlar. Seviyeli ve boğmadan ilerleyen komşuluk gerçekten çok nadir bulunuyor bence.

Çat kapı gidip gelmeye başlamalar.
Zırt bırt mesaj atıp konuşmak istemeler.
Sürekli görüşmek isteyip emrivaki yapmalar.

O yüzden ben bu komşuluk olayına bir türlü sıcak bakamıyorum. Bu düşüncemden dolayı da yeni arkadaş edinemiyorum ve kafam gayet rahat.

3 gün konuşmamak bence nefes almalık bir süre.
En yakınımla bile her gün görüşsem bir süre sonra boğulmaya başlarım şahsen.

Ben yazsam aynı bu mesajı yazardım. Bende 5 yıldır oturuyorum. Kesinlikle tanımıyorum ve pişmanlık hiç duymadım bir kez bile.
Toplum içinde biz gibilere ‘yabani’ diyorlar😂
Halbuki mesken, konut, hane vs her ne ise adı, özel alandır.
Ben bir komşu ile yakın ilişki kursam ve bir sesler duysam, nerden geldi nereye gitti vs istemsizce bilirim, göz görüyor çünkü.
Kendi evimde rahat olmanın tek yoku, selamlaşmaktan öteye gitmeyen komşuluk muhabbettidir, öbür türlü gerçekten sınır aşılıyor.

Benim komşum yok, zaten herkes calisiykr kimse kimseyi görmüyor. Ama bence komsuculuk gerekli. Annemin binasında herkes samimiydi. Arar cay var mi derlerdi gelirlerdi. Bizde oyleydik. Yıllarca her şeyimiz de koştular geldiler Bizde aynı şekilde. Hala çok özlüyorum ara ara başka şehirdeki evime komşum olan arkadaşlarım geliyor çünkü bir evde büyüdük gibi. Ama artık devir eskisi gibi değil. Biz cok içli dışlıydik Ama düzen oyleydi. Kimin evindeysek yemek yer ders çalışırdık. Uyku vakti gelince eve geçerdik. Suan çocuğum olsa ben yapamam mesela. Sadece iyi ki öyle büyümüşüm diyebiliyorum. Aralarına katılmak istiyorsanız spontane çaya kahveye cagirin

Anlattığınız bu komşuluk türü daha çok ev hanımlarının komşuluğu.. Hic tarzim degil. Bu sene çok aldım öyle davet çoğuna gitmedim. Arkamdan gudubet diyorlar kesin.

Çalışan kadınların ne kafası götürüyor o kadar curcunayı, ne de vakti kaliyor..

Valla evde olduğum şu bir sene gördüm ki ev hanımlarında bitmek bilmeyen deli bir enerji var. Anam ben böyle gezmek görmedim. Sabah birinin evindeler akşam birinin bahçesinde.
Bacım benim annem yanımda. Çamaşırımiz bitse utu bekliyor. Hepsi tam olsa yemek işi çıkıyor. O kadar gezme içine isleri ne ara yapiyonuz diye sorasım geliyor.
Kocam beni gezmeyi sever sanirdi. Onlari görmesi iyi oldu. Şok oldu herif :D

Fazla vicik vicik olmayan komsuluk iliskisi guzel ama kafa dengi akli basinda insanlarla.benim icin olmasa da olur ama aramam yani.
sizinki bence ideal hergun sabah aksam gorusmek bir sure sonra sorun oluyor.cevremde de gorduklerim hep boyle.

Gercekten boyle bir iliski istiyor musunuz..
Surekli görüşmek saglikli bir arkadas iliskisi degil..
Bir kere surekli dedikodu doner ortamda..
Baskalari hakkinda illaki konuşuluyor..
Hic olmasa kayinvalidesini gorumcesini eltisini anlatiyor insan.. giybet yapiliyor..
Yapmayan var mi?
Boyle bir ortamda neden bulunmak istiyorsunuz..
Kursa yazilin resim yapin yapboz yapin temizlik yapin dil ogrenin
Ayrica insanin ozeli olmali..
Ben mesafeli gorusmeyi cok severim.
Eski yaşadığım apartmanda boyleydi her an herkes birbirine gidiyordu..
Zamanla sorunlar olmaya basladi çünkü kimsenin ozeli kalmamisti..
Zor kurtardim kendimi ordan..
Hic tavsiye etmiyorum arada bir gorus yeterli.. mic mic olmaya gerek yok gercekten

Amacım kimseyi yermek değil ama o komşular akşama kadar birbirlerindeyken çocuklarıyla nasıl ilgileniyorlar, ben bunu hiç anlamıyorum. Ben gün içinde herşeyimi çocuğumun yeme oyun uyku saatine göre ayarlıyorum. Birkaç saatliğine hafta bir komşuya gitsem bütün düzenim altüst olur. Ben tuhafim sanırım.
Bende o şekildeyim ve bütün gün sürekli gezen oturmaya giden annelerede bakinca ben fazla abartıyorum galiba diyorum.

Darlandum ...hiç bana göre değil.
Aslında su anki iletisiminiz gayet güzel görünüyor. Akşam da görüşmek istiyorsaniz önce siz davet edin akşam evinize.

2 yillik evliyim.2 yildir bu sehirdeyim.bi akrabam vs yok.burada komsuluk cok var hemen hemen her binada diyim.bizim.binadada oyle.aile gibiler.bende az cok girip cikiyorum.ama mesela onlar aksam da erkek bayan birlikte oturduklari icin katilmiyoruz aksam oturmalarina.simdi ben arada bir onlari cagiriyorum onlarda arada bir beni.ama sorun su ki.onlar hergun birlikteler.aslinda bu tempoya yogunlugada gelemem ama bazen canim sıkıldigindiginda onalrin kapilarinin onu ayakkabiyla dolu sesler vs .iyice sıkîliyorum.yani mesela hergun birbirlerine haberleri gitmiyorlardir heralde.cat kapi gidiyorlardir diye dusunuyorum.ben beni cagirmalarini bekliyorum sanirim.yada istemiyorlar mi anlamiyorum.oturdugumuzda falan cok muhabbet ediyoz gulusuyoz ama acaba istemiyorlar mi diyorum .mesela 2 3 gun hic gorusmedigimiz oluyor ama onlar heran birlikteler.yani kisaca boyle tam kaynastigim biri olmado bi turlu aralarinda.bunu nasil saglayanilirim
Ben de 2 yıldır evliyim kimseyle muhabbetim yok , kafama göre biri olsaydı görüşürdüm ama yok , gereksiz kalabalık ben de sevmem o yüzden kimseyle görüşmüyorum 🙃

Yani hasbelkader aynı apartmana denk geldik diye kimseyle yakın olamam bu şekilde geceli gündüzlü. Ha aynı apartmanda birbirine selam vermeyen tanımayan insanlar olalım da demiyorum ama herkes sınırını bilmeli.

Hic benden beklenecek bir cevap degil ama bilmediginiz bir yonumu daha su an itiraf ediyorum :KK53:
Bana gore komsuluk cok onemli, sirf komsularim cok iyi diye oturdugum yerden tasinamiyorum. Gecen gun bakici kiz gelemedi, ben de cocuklari ise goturdum diye 3-4 komsumdan azar isittim, o derece iyiyiz yani. Her gun gidip gelmeyebilirim ama basliga cevabim evet cok onemli 🥰🥰🥰

Bnce mesafenz,dozunuz iyi..eger zaten kafanza cok uyan biri olsaydi onu farkederdnz ve daha sık gorsrdnz. Ben genlde uzaktan izlerm bi sure..eger aklma yatan bikac kisi ya da bi kisi varsa onunla samimi olurum. Digerleyle de gerektikce..Kalabalik hic sevmdgmden..tabi bu dedgmi is ortamnda yapyorum.. komsuluk iliskisini hic sevmem Allah muhtaç etmesin..zaten burda cok ilginc deneymlerm oldu tunel kazip ciksam apartmndan dyorum bazilarini gormemk icin..bnce oluruna birakn..

Evlenip geldiğim zamanlar öyle bir komşuluk vardı. Kışın evlerde yazın bahçede her gün öğleden akşama kdar beraberdiler. İlk başta beni de hep arryıp sordular sağolsunlar yalnız kalmadım, çarşı pazara giderken çağırdılar onlarla takıldım. Daha çok ben gittim hep çağıramadım. sonra okullar açıldı çalışmaya başladım, hamilelikti çocuktu derken iyice kopmaya başladım. Onlar ev hanımı ve yaşça en genci beş yaş büyük benden. Şimdi ikinciyi büyütüyorum. Hiçççç görüşemiyorum 😂 karşılaşırsam konuşuyoruz. Çünkü çocukların uykusuydu öğle yemeğiydi , büyüğün ödevleri bilmemne ayak uydurmam imkansız. Siz de tanışmışsınız insanlarla çok güzel ama yarın birgün mecburen kopacaksınız. Bir şeye İhtiyaçları olduğunda size gelebilsinler, siz aynı şekilde kapılarını çalın bu çok çok çok önemli. Her gün görüşmeyi isteseniz de yapamazsınız. Bu arada onlar sadece grup şeklinde görüşüyorlarsa birini aramanız garip olur. Onlar her gün görüşüyorsa kesin whatsapp grubu falan vardır, müsait olan çayı koyuyorum gelin diye haber veriyordur. Aralarına karışmak için siz de onlara haber verin davet edin.

kıskandım , burda komşuluk yok , hep yalnızım , 😢

Back
X