Komşuluk ilişkisi offf

Tercih meselesi ben bunu tercih etmiyorum zoraki icine surukleniyorum.
Ben de hal hatir sorar slm kesmem ama civiklikdan yana degilim.
Bi ikincisi ortak paylasim alanimiz yok onlar hep dedikodu yapiyor .
Bana bisey katmiyolar.
Bi ikincisi biri 18 digeri 23 24 yas buyuk benden .

Bu komşu kendine komşu değil hizmetçi arıyor..Birde hemen içeri dalmak ne öyle gerçekten çok ayıp.hayir siz sınırımız olsun diyorsun haklisin

Aynen komsuluk iliskisine karsi degilim zor durum olur basin sikisir tamam da civiklik zirt pirt git gel bana gore degil

Haklisiniz.
Hayir demeyi ögrenmenin zamani geçiyor gibi.
Biran evvel ögrenmeliyim
Biz
Haklisiniz.
Hayir demeyi ögrenmenin zamani geçiyor gibi.
Biran evvel ögrenmeliyim
biz yazın tasındıgımızda komsumuz eşim çok sever çat kapı gidilsin gelinsin bi
Çay kahve içilsin dedi
Ben de dedim ki kocanız calısmıyor mu dedim
Çalısıyor dedi:)
Valla biz de calısıyoruz benim hiç enerjim kalmıyor eşimin de bize gelecekseniz bir hafta evvelden haber verin dedim.
Mesajı aldı:)

Kendi evim e yetisemiyorum bide komsununkini asla yapmam o kadarda degil cok icli disli olmak bana gore degil arada bir ikramliklar hazirlar kahveye cagiririm oda kafa dengi olani ni Ama dalamaz kimse oyle kafasina istedigi gibi evime arada bende kahve icmeye giderim oda ayda bir sefer denk gelirse cok samimiyet Iyi degil mesafe candir

Bu katta dört daire var. Çaprazımızdakilere arada yatılı misafir geliyor. Köpekleri var misafirin ve o köpekcik günlerce kapının önüne bağlı şekilde duruyor. Köpeği gelip geçerken seviyoruz uslu, biz rahatsız değiliz ama bazen ağlıyor üzülüyoruz. Ona üşüyor diye şal bırakmıştım küçük yolluk koymuştum altına köpek gidince yıkayıp getirmişler. Tek ilişkimiz bu oldu.
Karşı komşumuz yeni taşındı kapıda karşılaşınca hoşgeldiniz dedik, bir de bir şeylerin yerini sormuştu tek iletişimimiz bu.
Yanda olanlar bir garip. Çok düşük seviye bir aile. Kedimin kumunu koridorda değiştiriyordum. Evin erkeği çıktı benim işim bitene kadar beni izledi karşıma geçip. Öyle garipler. Sürekli ses yapıyorlar. Bir sürü çocuk. Misafirleri gidecek koridorda yarım saat muhabbet ediyorlar.
Komşuluk ilişkimiz yok. Hiç hoşlanmam öyle şeylerden. Sadece asansörde iyi akşamlar vs derim.
Ben soğuk biriyimdir. Öyle olursanız kimse böyle cıvık davranamaz.
Düşündüm de en çok komşuluk ilişkimiz o köpekle oldu. En çok onunla konuştuk.

Son düzenleme:
Bizde 21 daire var hepsi birbiriyle gorusur. Hepsi guler yuzlu. Kafa dengi kisiler ama benden buyukler. Ben cok memnunum.

Apartmandaki komsulari yolda gorsem tanimam.
Apartmana girip cikarken karsilasiyorum erkek,bayan, cocuk, dogru duzgun yuzlerine bile bakmiyorum kim.kimdir diye.
Annem bana geldiginde alt ust komsulara biseyler sorar,birsey ikram eder .
Ama.ben komsuluk sevmiyorum niye bilmiorum ama oyleyim calistigim icin birde kiz kardesim bir ust sokakta annem bir mahalle asagida ondan belki gerek duymuyorum.

Neredeyse 1 senedir yeni evliyim evime kimseyi çağırmadım bende gitmedim onlara acaba ayıp mı oluyor diye düşünüyordum ama bu üst üste acılan komşu konularından sonra en iyisini yapmışım diyorum

10 daireli bi binada oturuyorumm kendi evimiz. Hepsini tanirim gorunce selamlasir konusurum. 2 tanesiyle cok samimiyim. Bendende yasca buyukler 40 yaslarindalar ben 25. Evime cat kapi gelirler ama esim yokken esim varsa girmezler. Bende onlara giderim. Ben gitmesemde oglum gitmek ister onu goturur birakirim oynar cocuklarla. Bi yere gidecegim zaman acil isim cikarsa cocuklari birakirimm.bazen 5 dkk ugrim diye giderim yada onlar gelr aksama kadar otururz cay kahve iceriz. Evin bahcesnde yazin biseler yapip yeriz beraber. Biseye ihtiyacim oldugunda onlara gider isterim yada onlarin ihtiyaci olduginda bitane bile olsa o bitaneyi onlara veririm. Yardim istediklerinde giderim ki onlarda gelir. Komsuluk iliskileri onmli bence. Bisey oldugunda ailemden once onlar kosar gelir. Iyiki varlar...

Ne güzel Rabbim daim etsin tercih meselesi ben boyle iliskilerden hoslanmam...
Birde onlar israrla çagiriyor ben herseyimi tek yapar bir gun kimseyi rahatsz etmem .
Bundan dolayida kullanildigimi dusunuyorum.
Birde hep dedikosu hep dedikodu ben sewmiyorum napiyim yani zorla sewiyor gibimi yapayim dimibama neden bu anlayişşizliklari

Ama sunuda belirtiyim hislanmam dediysem başina bisi gelir zora duser bi ihtiyaci olur amenna elimden geleni yaparim o ayri.

walla sana gore tersse onune gecersin. yuz vermemek zor degil. her hafta komsu konusu acmaya devam ya da.

walla sana gore tersse onune gecersin. yuz vermemek zor degil. her hafta komsu konusu acmaya devam ya da.

Ya ben şimdiye kadar her ne kadar hoşlanmasamda ayip olur ama kirilmasinlar diye gormezden geliyordum ama sin zamnlarda dank ettibsanki kullanildigimi hissediyorum.
Yumusak yuzumden yararlaniliyor gibi geliyor o yüzden bu aralar taktim

Ya ben şimdiye kadar her ne kadar hoşlanmasamda ayip olur ama kirilmasinlar diye gormezden geliyordum ama sin zamnlarda dank ettibsanki kullanildigimi hissediyorum.
Yumusak yuzumden yararlaniliyor gibi geliyor o yüzden bu aralar taktim
e yararlandirtmayin. agziniz var. òzel hayatnzla insanlar arasndaki cizgiyi belirlemek özel bi yetenek gerektirmiyor.

Bende severim komşuyu ama uzaktan.
Kullanıldığımı hissettiğim an oradan kaybolurum.
Özel hayatımı bilmelerini istemem. Ondan dolayı pek samimi olmayı da tercih etmem.
Ama tabiki komşudur bi ihtiyacın olsa bi ihtiyaçları olsa koşarsın yani.
Bir kuzenim görev sebebiyle başka bir şehirde komşusunun evinde suyu geldi Doğuma onlar götürdü mesela. Hatta başında bile onlar kaldı memleketten ailesi gelene kadar.
Ne çok samimi ne yabancı gibi davranmalısın bence.

Bende samimiyet verdigimi dusunmuyorum ama bilmiyorum tuhaflar.
Ayricada her ikiside ben bayaaaaa buyuk oldukca buyukkk
Benimde samimi olduğum iki komşum var seviyorum onları ben onlara giderim onlar bana :)
Zaman geçiyor toplanıyoruz bazen dertleşiyoruz bazense 3-5 gün hiç görüşmüyoruz. Görüşmek istememezsem müsait değilim diyorum. Açık sözlü biri olduğum için beni biliyorlar. Alınma gücenme Yok ben böyleyim çünkü. :)
Sen açık olursan onlarda ona göre davranır canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…