Komşum beni taklit ediyor

bende bir iki şeyolsa benzer tamam özenmiştir dicemde gidipte herseyı birebir aynı yaptırması bencede hoş dğil .. okadar içli dıslı olmayın araya mesafe koyun sırrınızı anlatmayın ciddi dıyorum..

banada soyle bişi gelmıstı basıma bi arkadasımla tesadufen aynı seyleru almısız magazada ve tesadufen karıslastık anlıcan pişti olduk ama çok severek aldıgım için bırakmakta istemedim..neyse kasada hesabı ödedikten sonra bana ayy herseyımizde bir oldu kızılaydan çıkmıs gibi dedi :53: sankı ben ondan gördumde aldım töbee yarabbim.. neyse aradan 2ay gectı bu arkadas aynı sızın dediğiniz gibi ne aldıysam ne yaptıysam yada nerden alısverıs yaptıysam gidip aldı ve bende x yerden aldım (özdilekten banyo süsü almıstım oda gitmiş sırf bende ozdilekten aldım demek için 2sehır değiştirmiş)dedi :53: banyosunu değiştirip benımkının aynısından yapmak isteyınce bende o lafı gerı iade ettım :52: :21::21: ama hırsını yatıstıramamıs olmalıkı duusk yaptım ve amann kucukmus uzulmeye bıle degmez diyecek kadar haysiyetsiz bi insanmıs..oyuzden size herseyını paylasmayın özeliikle mutsuz oldugunuz zamanları ve mutlulukta önemli tabıkı ..böylelerinde uzak durmak en iyisi....

Etsin, ne olacak?
Ergenlikte olurdu böyle arkadaşlarım beni taklit ediyor diye söylenmeler.
Sizde görmüş, beğenmiş, aynısını yapmıştır.
Ya da taklit ediyordur gerçekten.
Konusu yapılacak kadar önemli mi?

Etsin, ne olacak?
Ergenlikte olurdu böyle arkadaşlarım beni taklit ediyor diye söylenmeler.
Sizde görmüş, beğenmiş, aynısını yapmıştır.
Ya da taklit ediyordur gerçekten.
Konusu yapılacak kadar önemli mi?

ne azarlıyosun bee... senınde karsında ergen yok senınle aynı yasta belki senden de buyuk reşit birey var.. canı sıkılmıs işte yazmıs illaki ölüm-kalım dertleri yazılacak diye bi secenek yok sonucta..

sizin ki yine komşunuz benim yengem, annem ve teyzem elbise olarak ne alsa aynısından alır o da yetmez benim aldıklarımın aynısını da gelinine alır eve aldıklarımızı saymıyorum teyzemin yeni halılarına bir sürü laf etti yemin ediyorum 2 hafta gecmeden aynı desen aynı modelden kendi evine aldı :95: biraz fazla konustum ama canım takmayacaksın böyle insanlarla uğraşılmıyor işte :97:

yuhhh artık diyorum kızlarrr,birbuçuk ay kadar önce bisiklet almıştım,yaz geliyor arasıra binerim diye,yada eşim kısa mesafelere(market vs...)gitsin gelsin diye.bugün akşamüstü eve geldiğimde birde ne göreyim dışarıda bisiklet sürüyor,yeni almış,hemde kırmızı beyaz benim bisikletimin renginden,yuhhh diyorum başkada birşey demiyorum artık:47:bu kadarda olmaz yani,git başka renk al bari....

kadını zaten bu son koltuk döşeme olayından sonra evime hiç almadım,1 kere gelmek istedi zaten müsait değildim,sonrada ben sezon başladığı için çalışmaya başladım kendi işimizde.ya bu kadını artık evime almak istemiyorum ama bunun içinde eve almamazlık olmaz,kimseyle kötüde olmak istemiyorum fakat bu durumlar canımı sıkıyor,hayır farklı apartmanlarda olsak neyse ama ikiz gibi herşeyimizde aynı olmazki,hem de benden görüp görüp utanmadan yapıyor,ha bişeyde demiyor,bak senden gördüm beğendim falanda yok.sinsi şeyyyy:19:

2 ay sonra yeni araba alıcaz,bu kadın kendi arabasını kocasına sattırır bizimkinin aynısını alır mazaallah,olurmu olur,arabayı nereye saklasamda göstermesem acaba:1:

Son düzenleme:
benimde etrafımda var öyleleri ya en başta kayınvalide:) benim evimde ne varsa aynısını arıyor bulamazsa benzerini alıyor şimdide dolap yaptırcak aynı benimkinden:)bir de bir tavır takınıyor sanki ben onu taklit ediyorum deli mi ne hehe

Ayyy okurken kendim sandımm:1:
Bende böyle bir faica yaşadım sinir gelmişti artık ki ev değiştim kurtuldum..
İlk önceleri iyi biri dedim hani bana komşu olur olgun yaşta ama yok zaman geçtikçe daha da sinir oldumm
Karşı komşum 43 yaşında bi kadın idi..
ben 26 yaşındayım..
Aldığım çizmenin aynısı aynı rengi..
Dış kapı süsümün aynısı..
Yatağımı değişmiştim (karyolam vardı baza aldım) haftasında o da aldı..
Çocuk odamda resimli çıkarmalardan yapıştırmıştık oda kızının odasına aldı..
Bir de üstüne eve girip çıkarken habure dürbündeydi..
Bizi gözetliyordu..
Eşim seninki yine yerini almış diyordu(dürbün kararıyor belli bariz izliyo bizi)
Kabus gibiydi..
Eve girip çıkarken kapı açıp nerden geliyosun demeler..
evde bi kaç gün olmim nerdeydin soruları..
Hatta ben şok oldumm
Eşim arada geç geliyordu işi gereği ertesi gün eşin gece bilmem şu saate geldi diyodu ee yuh artık onu bile takip ediyormuş..
Çat kapı gelmeler..
Bu ne merak yaa

Kurtuldum kafam rahat:68:

yuhhh artık diyorum kızlarrr,birbuçuk ay kadar önce bisiklet almıştım,yaz geliyor arasıra binerim diye,yada eşim kısa mesafelere(market vs...)gitsin gelsin diye.bugün akşamüstü eve geldiğimde birde ne göreyim dışarıda bisiklet sürüyor,yeni almış,hemde kırmızı beyaz benim bisikletimin renginden,yuhhh diyorum başkada birşey demiyorum artık:47:bu kadarda olmaz yani,git başka renk al bari....

kadını zaten bu son koltuk döşeme olayından sonra evime hiç almadım,1 kere gelmek istedi zaten müsait değildim,sonrada ben sezon başladığı için çalışmaya başladım kendi işimizde.ya bu kadını artık evime almak istemiyorum ama bunun içinde eve almamazlık olmaz,kimseyle kötüde olmak istemiyorum fakat bu durumlar canımı sıkıyor,hayır farklı apartmanlarda olsak neyse ama ikiz gibi herşeyimizde aynı olmazki,hem de benden görüp görüp utanmadan yapıyor,ha bişeyde demiyor,bak senden gördüm beğendim falanda yok.sinsi şeyyyy:19:

2 ay sonra yeni araba alıcaz,bu kadın kendi arabasını kocasına sattırır bizimkinin aynısını alır mazaallah,olurmu olur,arabayı nereye saklasamda göstermesem acaba:1:

bence hasta o kadın..bi gün yine aynı şey alırsa(10 güne kalmaz alır herhalde)şaka yollu bisikletimin aynısından şunun aynısından bunun aynısından aldınız diye sıralayın.millet ikiz zannedecek bizi diyip bi alaycı tavırla gülün.bakalım o zaman napcak :35:

Kimisine normal gelebilir benzer şeyler almak.
Ama ben de hiç hoşlanmam.aldığım şey farklı geldiği için alırım genelde.birinde görünce sıradan gelir ve basitleşir sanki.

Kişilik meselesi sanırım.
Ben ablamla aynı ya da benzer şeyler almayı dahi sevmem.

Değişik fikirlerimi paylaşırım,daha güzel olması için yardımcı olurum ama kopyala,yapıştır farklı tabi.

Aynı binada birebir herşeyin aynısını almaya,yapmaya çalışmak pek sıkıcı.
Komşun zevk alıyor ve hoşnut ki devam ediyor.
Senin yaptığın herşey ona çok farklı ve değerli geliyor.
Yaptığında da kendine değer kattığını düşünüyor sanırım.
En azından beğendiğini paylaşsa samimiyetini hissedeceksin,belki de fikir de verirsin.

Insanları anlamak zor.

merhaba arkadaşlar,şu an oturduğumuz evi 2 sene önce aldık ve eve taşınmadan önce içini güzelce yaptırdık.konu şu;alt komşum var,sanırım 8 senedir burada kiracı olarak oturuyor.evime ne yaptıysam aynısını yapmaya çalışıyor ve bu benim canımı nedense çok sıkıyor,belki basit bişey ama ben yinede bu duruma gıcık oluyorum.mesela mutfağıma bişey almıştım ama onda yoktu,gitmiş onun aynısından almış.balkonuma çiçekler ektim,bu sene oda aynı şekilde ekmiş ama daha önce hiç yapmıyordu.oturma odamı şu kir tutmayan kumaşladan acı kahve rengi kumaşla kaplatmıştım bugün o da aynı renk aynı kumaşla kaplatmış,kapı eşiğimde nazar boncuğu stecker var,oda gitmiş aynısından almış yapıştırmış,koridorumda yine kelebekli steckerim vardı oda gitmiş daire şeklinde olanını misafir odasına yapıştırmış ve buna benzer bir sürü şey,bilmiyorum çokmu büyütüyorum ama bu durum nedense canımı çok sıkıyor.

Benim çok zevkli bir komşum var, gerçekten örnek alıyorum kendisini ve lendisine de bunu söylüyorum.
Geçenlerde gördüm balkona çiçekler ekmiş, nasıl güzeller, rengarenk. Kızım bile dedi ki "anne bizim balkonda da olsa, ne güzel koklardık".
Ama ben de hiç yetiştiremem, yani o çiçekler nasıl büyüyor öyle, güzelce açıyor, hiç anlamam. Komşuma dedim ki "balkondaki çiçeklerine hayran kaldık ana-kız, ama biz büyütemeyiz, biliyorum kendimi". "İpekcim ben de hazır aldım zaten, kendim büyütmedim" dedi ve aldığı yeri tarif etti. Hemen o gün gittik aldık aynılarından, bizde koyduk balkona.

Kapısına da nazar boncuklu sticker yapıştırmıştı, "nereden aklına gelir böyle hoş fikirler" dedim, aynısından bana da almış, gelmiş kapıma yapıştırmış, valla sağolsun:70:

Bu sıralar da salon perdelerine özeniyorum kendisinin.. Boncuklarla süslemiş, "doğum iznine ayrılınca benim perdelere de yapar mıyız" dedim, "tabi yaparız" dedi, sevindim.

Yoksa sen o komşum musun..
İçten içe bana kızıyor, ama belli etmiyor musun..:44:

Kızdırmak için yazmıyorum, inan ki..
Ama bisiklet aldım kısa mesafeler için demişsin ya..
Ben de markete giderken hep zorlanıyorum, senin yazdığını okuyunca "ya aslında doğumdan sonra ben de alsam ya bi bisiklet" diye geçti aklımdan. Daha önce hiç aklıma gelmemişti. Arabalık yol değil, yürümelik yol değil. Ama tam bisikletlik yol, vallahi sağolasın arkadaşım..:69:
Demek akıllı, fikirli bi kadınsın, zevklisin ve örnek oluyorsun etrafına.
Kötü niyet arama bence. Ha ama sana beğenisini iletse fena olmaz, orada haklısın.

Benim çok zevkli bir komşum var, gerçekten örnek alıyorum kendisini ve lendisine de bunu söylüyorum.
Geçenlerde gördüm balkona çiçekler ekmiş, nasıl güzeller, rengarenk. Kızım bile dedi ki "anne bizim balkonda da olsa, ne güzel koklardık".
Ama ben de hiç yetiştiremem, yani o çiçekler nasıl büyüyor öyle, güzelce açıyor, hiç anlamam. Komşuma dedim ki "balkondaki çiçeklerine hayran kaldık ana-kız, ama biz büyütemeyiz, biliyorum kendimi". "İpekcim ben de hazır aldım zaten, kendim büyütmedim" dedi ve aldığı yeri tarif etti. Hemen o gün gittik aldık aynılarından, bizde koyduk balkona.

Kapısına da nazar boncuklu sticker yapıştırmıştı, "nereden aklına gelir böyle hoş fikirler" dedim, aynısından bana da almış, gelmiş kapıma yapıştırmış, valla sağolsun:70:

Bu sıralar da salon perdelerine özeniyorum kendisinin.. Boncuklarla süslemiş, "doğum iznine ayrılınca benim perdelere de yapar mıyız" dedim, "tabi yaparız" dedi, sevindim.

konuyu okuyup son mesajda bunu görünce yattım yerlere gülmekten:52:
olurmu olur valla :1:
ama sendeki durum sanki biraz farklı sen güzel olanı dile getirmişsin karşındakini sana elinden geldiğince yardım etmeye çalışmış

açıkcası yıllar önce bu tarz bir hikaye kaleme almıştım
şöyle bir apartmanın karşısına geçip baktığınızda en az 2 dairenin perdesi, panjuru, balkon süslemesi v.s. birebir aynıdır
içlerini düşenemiyorum bile:51:
konu sıkıcı benimde fikirlerim devamlı çalınıyor olsaydı kişiyi eve sokmaz sohbetimide en aza indirirdim
kıskançlıktan başka bir şey değil
benimde beğendiğim bir şeyler olur ama bunu kişiye direk söylerim şu çok güzelmiş nerden aldın kız v.s. diye
he alırmıyım almam ama onun fikrinden kendime başka bir fikir üretirim:34:

canım seninkiyle bu arkadaşınki bir değil bence de....
sen beğenmişsin,o gitmiş sana almış. burdan da anlaşılıyor ki böyle şeylerden rahatsızlık duymuyor.
hem sen sinsi sinsi yaklaşıp,hiçbişey demeden gözü kapalı taklitçilik de yapmamışsın ki...
arkadaşınki cidden rahatsız edici,sürekli orjinal bişey düsün ama fikrin çalınsın gibi bişey bu...
seninki farklı :29::29:

En azından beğendiğini paylaşsa samimiyetini hissedeceksin,belki de fikir de verirsin.

Insanları anlamak zor.

evet canım işte benim gıcık olduğum noktalardan biride bu,tamam beğenmiş olabilir,ama insan en azından der;canım güzelmiş bak özendim bende alayım yapayım falan diye,o da gider benzer birşey alır yada yakın birşey yapar,hatta bende şöyle yapsan daha güzel bence diye fikir verebilirim.ama o sinsi sinsi yapıyor benden gördüklerini ve abartısız birebir aynısı alıp yapıyor.bu kadarınada pesssss.

evet evet o benim,yüzüne söyleyemiyorum ama bari buradan söyleyeyim,çek ellerini üstümden artık,beni kendi fikirlerimle başbaşa bırak,şaka bir yana seninki başka bir durum canım,komşum banada aynı şekilde gelse seve seve yardımcı olurum,bende ondan fikirler alırım falan filan.ama bununkisi başka türlü birşey,mesela insan bugün saçlarına maşa yaptı diye ertesi günü gidipte kendisine maşa yaptırırmı,yada yıllardır kullandığı saç rengini bırakıp benimkinin rengine boyatmaya çalışırmı,inanın abartmıyorum,daha neler neler var bende buna benzer.en sonunda saçlarımı yeşile boyatıcam sinirimden.
Kızdırmak için yazmıyorum, inan ki..
Ama bisiklet aldım kısa mesafeler için demişsin ya..
Ben de markete giderken hep zorlanıyorum, senin yazdığını okuyunca "ya aslında doğumdan sonra ben de alsam ya bi bisiklet" diye geçti aklımdan. Daha önce hiç aklıma gelmemişti. Arabalık yol değil, yürümelik yol değil. Ama tam bisikletlik yol, vallahi sağolasın arkadaşım..:69:
Demek akıllı, fikirli bi kadınsın, zevklisin ve örnek oluyorsun etrafına.
Kötü niyet arama bence. Ha ama sana beğenisini iletse fena olmaz, orada haklısın.
al tabiiki canım,mesela bizde arabada var ama dediğin gibi,sıcakta yürüsen yürünmez,arabaya binsen binilmez,kısa mesafeler için bisiklet iyi oluyor,hemde spor yaparsın.
evet canım yukarıdada yadığım gibi sinsiliği gıcık ediyor beni,birde biribir taklit etmesi.

konuyu okuyup son mesajda bunu görünce yattım yerlere gülmekten:52:
olurmu olur valla :1:
ama sendeki durum sanki biraz farklı sen güzel olanı dile getirmişsin karşındakini sana elinden geldiğince yardım etmeye çalışmış

açıkcası yıllar önce bu tarz bir hikaye kaleme almıştım
şöyle bir apartmanın karşısına geçip baktığınızda en az 2 dairenin perdesi, panjuru, balkon süslemesi v.s. birebir aynıdır
içlerini düşenemiyorum bile:51:
konu sıkıcı benimde fikirlerim devamlı çalınıyor olsaydı kişiyi eve sokmaz sohbetimide en aza indirirdim
kıskançlıktan başka bir şey değil
benimde beğendiğim bir şeyler olur ama bunu kişiye direk söylerim şu çok güzelmiş nerden aldın kız v.s. diye
he alırmıyım almam ama onun fikrinden kendime başka bir fikir üretirim:34:

evet canım tam olarak hislerimi dile getirmişsin,güzelmiş nereden aldın,çok beğendim bende alayım dese daha bir başka.ben değişik şeyleri seviyorum,bunun içinde sürekli düşünürüm ve alışveriş merkezlerinde gezinirim,bazen düşüncemle bazı şeyleri birleştiririm,bazende direk alır eve koyarım,ama ben o kadar düşünüp araştırıp yapınca,komşumunda sessiz sedasız beni birebir taklit etmesi,aynı renge varıncaya akadar alması,atıyorum steckerı eşiğin sağ tarafına değilde sol tarafına yapıştırması beni çok rahatsız ediyor.mesela gitsin oda kapısına hoşgeldiniz yazısı olan çelenk şeklinde süslerden alsın koysun ama yok illa beni taklit edecek.

uzun zaman sonra yeniden merhaba;geçen gün yalvar yakar evine çağırdı gittim,tam evime çıkacakken birde ne göreyim,bendeki pencere şeklindeki anahtarlık askısından almış o da,bişey demedim artık.ama yeteerrrrrr artıııııkkkkkk:84:

süpermiş..kıyafetler konusunu merak ettim ya onuda taklit ediyormu saç rengini şeklini fln....
benimde bi eski tanıdığım vardı ..alışveriş yapmıştım ..aynı yerden bnm aldıklarımın başka renkkleri almışş..sonrada seninle ayn kıyafetlerimi giyincez inanamıyorum yani
dedi böle ağzını bükerek ....ben senden önce aldım almasaydım bu kadar rahtsız oluyosan dedim..bnm için sorun yok zaten bana daha çok yakışıyo :)))))

Komşunuz size hayran aslında ama bunu dile getiremeyecek kadar da kıskanıyor :1: Allah kolaylık versin çok sinir bozucu bir durum gerçekten.

psikolojide bu durumun bir adı da vardı sanırım ama hatırlamıyorum. siz komşu olduğunuzdan ev yönünde taklit ediyor. ancak arkadaşların dediği gibi giyim kuşam hatta benim başıma gelen hayata bakış olarak taklite bile kalkanlar oluyor. asıl mesele bu gerçekten bir rahatsızlık boyutunda olabiliyor.

ben ilk mesajı okuyunca kendimi sizin yerine koyunca sinir değil de korku hissettim kendi adıma. yani ben sinirlenmez korkardım böyle birinden. bana ürkütücü gelirdi. ipektuncer'in mesajına kopmakla birlikte olması gereken o ve komşusu arasında geçendir.

biz de yakın çevremizle bir şey almadan fikir alışverişi yaparız, kim neyden memnunsa onu tavsiye eder, ama bunlar açık açık ve takdir belirterek tabii ki bir kişiden değil farklı farklı dostlardan alınan tavsiyelerle olur ve de genelde ilk yapan kişi ısrar eder sana da alalım, sen de git al bak şurada vardı der.

olay gerçekten sinsice ve aşırı dozda devam ettiğinden sinir bozucu. ben olsam gidip gelmeyi çoktan kesmiştim. çocuklarınız var mı bilmiyorum, onlara yönelik de kopyalaması var mı acaba, yoksa sadece eşya yönünde mi?

daha önce okuduklarımdan hatırladığım ve çevremde gördüğüm kadarıyla, böyle rol model bulup tamamen onu kopyalamaya çalışanlar- ha bu arada hani inkar da ederler, yok ben zaten öyle düşünüyordum, yooo bu bende vardı, ay yo kşekerim ben önce almıştıma kadar gider- kompleksleri olan (ki bu yüzden takdir etmiyor, beğendiklerini belirtemiyorlar), etraftan takdir görememiş insanlar oluyor. o zamanda beğenilen, takdir gören bir kişiyi model alıp tamamen kopyalamaya başlıyorlar taktıkları konuda. bazen kendileri bile farkında olmuyor belki de, yani kendilerini bile kandırıyorlar, yok zaten ben de alacaktım ,yapacaktım gibisinden.

bir çalışma arkadaşımız sırayla 3-4 kişiyi dönemsel olarak böyle taklit etmişti geçmiş yıllarda. saç toplama şeklinden, sık kullanılan kelimelerine, giyim şeklinden gelecek planlarına kadar. artık dalga geçiliyordu, sıra kimde diye işten ayrıldı:27:

Back
X