Benim için komşuluk ilişkileri gerekli değildir, sizin için gereklidir. Bunu sorgulamanın da, yadırgamanın da manası yok. Kişisel tercihlerimiz böyle.
Şimdi gecenin bir yarısı başıma bir şey gelse, ben önce polisi, ambulansı, itfaiyeyi artık başıma ne geldiyse ona göre bir yeri aramayı tercih ederim ama diyelim ki arayamıyorum, daha önce muhabbetimiz günaydın ve iyi günlerden öteye geçmeyen komşum bana yardım etmeyecek mi? O zaman insanlığı ölmüş demektir. Şahsen ben hiç tanımadığım biri benden yardım istese, durumu anlamaya, yardım etmeye çalışırım çünkü. Sırf bir gün işim düşer diye birileriyle ilişki geliştirmeye çalışmak benim bakış açıma ters.
Komşuluğa karşı değilim ama uygun ortam olduğunda dediğim gibi. Sadece karşımdaki dairede oturuyor diye bir insanla görüşemem.
Bir de şu var; ben insanlara çok zor güvenen biriyim. Tanımadığım birinin evine gitmem, evime gelmesini istemem.
benimde komşularım vardı,eski oturduğum yerde...çat kapı sabah kahvaltısında bir gelirlerdi...akşamın 5veya 6 sını bulurdu tabi ikramlar çaylar kızım iki güne bir yaş pasta yapıyordu,yanına yaş pastalar,meyvalar evde ne varsa ikram ediyorduk...en son öğlen kahvaltıda yakalayıp öğlen yemeği yemeden gitmezlerdi..bir tanesinin 4-5 yaşlarında bir çoçuğu vardı döke saça yemek yerdi...salon halısı krem rengindeydi,çoçuk her gittikten sonra çıkmayan lekeler,kola dökmeleri v.s bana sende buyur derdi bende kendisine 6ayda bir öylesine uğradığımda ikram diyen bir şey yok,konuşmaktan boğazım kururdu bir bardak su bile vermezdi....bu olay 1.5 sene felan devam etti ben ikram etmediğim zaman çoçuğu mutfakları karıştırır,ne bulursa salona getirrir,açıktım susadım,su yerine gazoz ister yanına biküvi..beni deli etti sonunda getirdiği malzemeleri elinden sinirli şekilde aldım..anneside gülerek ay nedense benim çoçuğum size gelince acıkıyor,yoksa iştahı yok...pikolojimi bozdu...evine birdaha asla gitmedim...bir kaç kere geldi...yüz vermedim...ikramı kestim.mutfağı kilitledim..alındı sadece dışardan selamlaşıyorduk...okadar çektimki bilemezsiniz...
bu tür kadınlar çeyrek altın biriktiriyorlar sanırım yemek masrafınıda komşudan çıkarıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?