• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum surekli ev eşyasından birini istiyor..garip geliyor.

Canım böyle zor oluyor ben evin anahtarını vereyim misafirlerini rahat rahat ağırla.
Sayende kendi evimde misafir gibiyim diyin.
Gerçekten aynen böyle
Siz değil o utansın.

Kızlar benim bir komşum var yenide evli sayılır.3 yıllık filan evli.ay ütüm bozulduda canım düğüne gidicem bi utuleyim vereyim diyor.neyse veriyorum.aradan zaman geçti misafirim gelecekte canim benim portatif masama senin sandalyelerin çok güzel uyuyor onu bugunluk alabilirmiyim diyor.neyse onuda verdim.aradan bi ay gibi bizaman geçti.yine zilime basıp ya elektrik supurgem bozuldu misafirim gelicek bi kullaniyim veriyim diyor.ya tamam onuda verdimde kafama takıldı ben bu komsuyla evimin okadar eşyasını isteyecek yakınlığı hangi ara kurdum bilemiyorum.kizlar bide öyle surekli gelip gitmeyiz.ben kendisinden hiçbirşey istediğimi hatırlamıyorum.bundan sonra vermesemmiki?? Yani vermemekte olmazki diye kendimi iyilik üzere telkin ediyorum.hani bende zor durumda kalırsam diyorum.bitaraftanda acaba beni kullaniyormuki diyede düşünüyorum.bide misafir için özel kullandığım süslü bir tabagim var onun misafiri gelicek diye beş çayı için birşey yaptım.tabagimi 2-3 hafta getirmedi,banada lazım oldu,baktim getireceği yok,sonunda ısrarla istedim ay vericem edicem,en sonunda getirmeyince kapısına gidip istedim.ya çok enteresan şeyler.sizle paylaşmak istedim.fikirleriniz beni aydınlatıyor.
Ne komşudan bir şey isterim( elektrikli ev aletleri vs.) ne de vermek hoşuma gider açıkçası, bu beni kötü bir insan mı yapar bilmiyorum ama böyle.

Nasıl vermicem? Ne desemki biraz daha ilerletirse whatsaptan yazsam diye düşündüm.oylede kötü huyum var işte yüze karşı hayır diyemiyorum.anca burda konu acsam:KK43: kendime de kızıyorum.keske biraz dobra olabilsem.hissettiklerimi soyleyebilsem.inanin bu forumu takip edeli biraz daha söylemeye başladım sukur ama kapima gelip Rica edince dayanamıyorum.

Nekadar doğru yazmissiniz..bende artık bana lazım filan demeyi dusunuyorum.bide garibime giden okadar çok samimi olduğu kişiler varki,gider gelir birçok kişiyle kapida oturur ama bisey istemeye gelince beni tercih ediyor.o yüzden suphelendim.kullaniliyor gibi hissettim.
Sizinle samimi olmadığı için eksiklerini sizin bilmenizde sakınca görmüyor yani sizi önemsemiyor

Kızlar benim bir komşum var yenide evli sayılır.3 yıllık filan evli.ay ütüm bozulduda canım düğüne gidicem bi utuleyim vereyim diyor.neyse veriyorum.aradan zaman geçti misafirim gelecekte canim benim portatif masama senin sandalyelerin çok güzel uyuyor onu bugunluk alabilirmiyim diyor.neyse onuda verdim.aradan bi ay gibi bizaman geçti.yine zilime basıp ya elektrik supurgem bozuldu misafirim gelicek bi kullaniyim veriyim diyor.ya tamam onuda verdimde kafama takıldı ben bu komsuyla evimin okadar eşyasını isteyecek yakınlığı hangi ara kurdum bilemiyorum.kizlar bide öyle surekli gelip gitmeyiz.ben kendisinden hiçbirşey istediğimi hatırlamıyorum.bundan sonra vermesemmiki?? Yani vermemekte olmazki diye kendimi iyilik üzere telkin ediyorum.hani bende zor durumda kalırsam diyorum.bitaraftanda acaba beni kullaniyormuki diyede düşünüyorum.bide misafir için özel kullandığım süslü bir tabagim var onun misafiri gelicek diye beş çayı için birşey yaptım.tabagimi 2-3 hafta getirmedi,banada lazım oldu,baktim getireceği yok,sonunda ısrarla istedim ay vericem edicem,en sonunda getirmeyince kapısına gidip istedim.ya çok enteresan şeyler.sizle paylaşmak istedim.fikirleriniz beni aydınlatıyor.
Verme bu agir sacmalamis ben komsudan bu tarz seyler istendigini ilk defa duyuyorum genellikle misafir bahane ederek istiyo anladigim kadariyla bidaha ayni seyi yaparsa aaa oylemi benimde bugun misafirim gelicek bana lazim kusura bakma diye reddedin bi iki boyle anlayip geri cekilecegini umuyorum

özellikle elektrikli eşyalar riskli bence
elektrikli eşyaları vermiyorum deyin
ama o tabağı haftalarca getirmediğinde alırken canım dhaa birşey istemezsen sevinirim demen çok uygun kaçmış aslında

Hayır demeyi bilmelisiniz. Size özel eşyalarınız siz ne özenle bakıyorsunuz kim bilir, evet komşular arasında ufak tefek yardımlaşmalar elbette olacak ama açık açık yazmışsınız yakınlık olmadığını. Rahatsızsınız bu durumdan herkes paylaşımcı olmak zorunda değil açık bir dille vermek istemiyorum demelisiniz

İnsanları anlamak ne zor. Nasıl rahat ederler emanet eşyayla..
Bir keresinde arkadaşım süpürgesini verdi. Ben istemedim,o bak çok güzel çekiyo bir dene sende alırsın diye kendi getirdi. Pamuklara sardım nerdeyse kullanırken. Birde baktım ucu çizilmiş. Bilmediğim yerlere gidip servis aradım saatlerce. Parçalarıda pahalıymış bide...aldım süpürgeyi götürdüm arkadaşıma ama nasıl ağlıyorum bak çizmişim nokur kusura bakma diye nasıl özür diliyorum. Arkadaşım gülmeye başladı,kızım o zaten çizikti hiçmi görmedin. Petekin altı çizmişti onu diye:))şimdi eşi bişey çizilip eskidiğinde dalga geçiyomuş,versene arkadaşın kullansında yenilensin diye:))

bana istekleri garip gelmedi açıkçası. benim de komşum ister sandalye, süpürge, fırın falan.
komşu komşunun külüne muhtaç yani.
ha siz ondan bir şey istemek zorunda olduğunuzda geri çevirdiyse farklı.
mesela annemin komşusu elektrik gitmesin diye çamaşırlarını annemin makinesine atmaya yeltendi anne hemen hayır olmaz dedi. bu tür biriyse tamam ama öyle de durmuyor.
son olarak tabağı belki dolu vermek için bekletmiştir.

ütü süpürge hadi neyse de tabak sandalye gibi şeyler de ah canım misafirim gelicek lazım olmasa biliyosun de geçiştir. :D

Aylarca defaatle ütü falan istese yeter derdim ama bir kereye mahsussa çok absürt gelmedi bana.
Olabilir yani. Evi süpürürken süpürgenin kablosu yandı, 25 kişi misafir gelecek eve herşey ortada kaldı. Evdeki ayaklı süpürgeyle yapmaya çalışıp panik olmuştuk. O olmasa komşudan falan istemek zorunda kalabilirdik.
Neden daha samimi olduklarından değil de sizden istiyor onu bilemem ama çok abartılacak bişey gibi gelmedi bana

Çok saçma ya ben beş yıllık evliyim ne süpürgem bozuldu ne ütüm üç yılda ikisi de bozulur mı hiç allasen hadi kalabalık olur sandalye lazımdır istersin de keyfi uyumlu diye istenir mi hiç ben ufak tefek mantıklı istekleri veririm de kalkıp böyle saçma bahaneyle istenen şeyleri de vermem
Benim üç yıllık elektrik süpürgem de ütüm de bozuldu. Üstelik çok önerilen bir markadan almıştım. Şans işi yani. Bu kadar çok şaşırmanıza şaşırdım doğrusu. Hepsi insan yapımı aletler nihayetinde.

Tabi ben konu komşudan ödünç istemedim, o ayrı. Önce tamir ettirdim, verim alamayınca yenilerini aldım. Alana kadar da süpürge kullanmadım mesela.

Konuya gelince, rahatsızlık duyuyorsanız kibarca paylaşın bence, konu sahibi. Ben de beceremem bazen ama kabul etmek gerekir, doğrudan duygu ve düşüncelerin paylaşımı en iyi yoldur.

Son düzenleme:
Vermeyin özellikle eloktronik eşyaları hiç vermeyin zamanında annem de verdi,ve sonu hüsran bozuldu,halı yıkama makinesini verdi bozuldu,üstelik içinin pis suyu ile verdiler suyu dökmemişler bile günlerce için de beklemiş süngeri vs çürümüştü neymiş makine bizimmiş temizlemesi bize aitmiş :) artık kimseye vermiyoruz.

şimdi böyle istemeye başlıyan yarın herşeyi ister bizde de vardı böyle bir komşu hergün birçok şey isterdi,soğan,sarımsak,çay,sabun,sampuan,baharat,salça,yağ türleri,meyve,yemek,tencere ile yoğurt,kahvaltılık,sıcak su,bakliyat,et,aklınıza gelebilecek herşeyi isterdi daha yazamadıklarım da var ki bu insanın maddi durumu kat kat iyi.

İhtiyaç olanları anlayabilirim ama tabak ne ya masa sandalyeyle daha güzel uyuyor ne hiç sevmem öyle şeyleri ben olsam vermem ama sanırım siz o treni çoktan kaçırmışsınız

samimi iseniz bir seferlik verilebilir. bende yeni evlendiğimde ütüm abartısız 4 kere servise gitti, süpürgem bozuldu 1 ay gelmedi, mutfak robotum bozuldu ona rağmen bile gittim ucuz bir ütü aldım onunla idare ettim evimi de 1 kere süpürdüm unu da utanarak istedim komşumdan. Siz resmen kullanılıyorsunuz

Bizim komşuda tadilat yaptırdığı zaman gelıp bnden eletrik süpürgemı ıstedı .
Bende dedım evdekı malozları benım süpürgemle çekmek için mi istiyorsun . Kusura bakma o kdr para verdım bozulmaısnı ıstemem dedım . O gun bugundur benle konusmuyor. :deli:

Bizim komşuda tadilat yaptırdığı zaman gelıp bnden eletrik süpürgemı ıstedı .
Bende dedım evdekı malozları benım süpürgemle çekmek için mi istiyorsun . Kusura bakma o kdr para verdım bozulmaısnı ıstemem dedım . O gun bugundur benle konusmuyor. :deli:
Peki sonra ya keşke demeseydim diye uzulup pişman oldunuzmu? Yada gönlünü alayim dedinizmi.bende desem derim ama sonrasinda mutsuz olurum diye hayır diyemiyorum.en büyük korkum karşı tarafi kırmak.bu arada siz çok iyi yapmışsınız.iyi olmuş o komşuya.kendisinin düşünmesi gerekli siizn dediginiz seyleri.sizin gibi dobra olan kişilere hayranım.

Peki sonra ya keşke demeseydim diye uzulup pişman oldunuzmu? Yada gönlünü alayim dedinizmi.bende desem derim ama sonrasinda mutsuz olurum diye hayır diyemiyorum bazı şeylere.hayir diyemememin en büyük nedeni karşı tarafi kırmak.bu arada siz çok iyi yapmışsınız.iyi olmuş o komşuya.kendisinin düşünmesi gerekli siizn dediginiz seyleri
Yoo demedım . Böyle bir terbıyesızlığe nasıl göz yumayım ?
Resmen tadılat yaptırdıgı evının pisliğini benım makınamla alıcaktı ..

Hiç piişman olmadım . İyi kide hayatımdan çıktı. Daha önce de tost makıamı alıp yağlı yağlı gerı getrmıştı.

Ben ce sende verırken bozul surratını ekşit eğer söylemekten çekinirsen.

Back
X