• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum surekli ev eşyasından birini istiyor..garip geliyor.

Vermeyin özellikle eloktronik eşyaları hiç vermeyin zamanında annem de verdi,ve sonu hüsran bozuldu,halı yıkama makinesini verdi bozuldu,üstelik içinin pis suyu ile verdiler suyu dökmemişler bile günlerce için de beklemiş süngeri vs çürümüştü neymiş makine bizimmiş temizlemesi bize aitmiş :) artık kimseye vermiyoruz.

şimdi böyle istemeye başlıyan yarın herşeyi ister bizde de vardı böyle bir komşu hergün birçok şey isterdi,soğan,sarımsak,çay,sabun,sampuan,baharat,salça,yağ türleri,meyve,yemek,tencere ile yoğurt,kahvaltılık,sıcak su,bakliyat,et,aklınıza gelebilecek herşeyi isterdi daha yazamadıklarım da var ki bu insanın maddi durumu kat kat iyi.
abla sen misin ???? :D
bizimde aynı şeyler oldu ve annem ütüyü yeni almştı biz bi kac kere anca kullanmştk bozuk geldi geri.geldi dediysem defalarca isteyip getirtmiştik :kahve:

Yoo demedım . Böyle bir terbıyesızlığe nasıl göz yumayım ?
Resmen tadılat yaptırdıgı evının pisliğini benım makınamla alıcaktı ..

Hiç piişman olmadım . İyi kide hayatımdan çıktı. Daha önce de tost makıamı alıp yağlı yağlı gerı getrmıştı.

Ben ce sende verırken bozul surratını ekşit eğer söylemekten çekinirsen.
İyi yapmışsınız gerçekten.cok iyi olmuş.

Kızlar benim bir komşum var yenide evli sayılır.3 yıllık filan evli.ay ütüm bozulduda canım düğüne gidicem bi utuleyim vereyim diyor.neyse veriyorum.aradan zaman geçti misafirim gelecekte canim benim portatif masama senin sandalyelerin çok güzel uyuyor onu bugunluk alabilirmiyim diyor.neyse onuda verdim.aradan bi ay gibi bizaman geçti.yine zilime basıp ya elektrik supurgem bozuldu misafirim gelicek bi kullaniyim veriyim diyor.ya tamam onuda verdimde kafama takıldı ben bu komsuyla evimin okadar eşyasını isteyecek yakınlığı hangi ara kurdum bilemiyorum.kizlar bide öyle surekli gelip gitmeyiz.ben kendisinden hiçbirşey istediğimi hatırlamıyorum.bundan sonra vermesemmiki?? Yani vermemekte olmazki diye kendimi iyilik üzere telkin ediyorum.hani bende zor durumda kalırsam diyorum.bitaraftanda acaba beni kullaniyormuki diyede düşünüyorum.bide misafir için özel kullandığım süslü bir tabagim var onun misafiri gelicek diye beş çayı için birşey yaptım.tabagimi 2-3 hafta getirmedi,banada lazım oldu,baktim getireceği yok,sonunda ısrarla istedim ay vericem edicem,en sonunda getirmeyince kapısına gidip istedim.ya çok enteresan şeyler.sizle paylaşmak istedim.fikirleriniz beni aydınlatıyor.
Her bir şey istediğinde bana lazım diyebilirsin.Anlar.

abla sen misin ???? :KK70:
bizimde aynı şeyler oldu ve annem ütüyü yeni almştı biz bi kac kere anca kullanmştk bozuk geldi geri.geldi dediysem defalarca isteyip getirtmiştik :kahve:
Benim dermisim:KK48: ütü de vermişti annem.Firinda hepsi bozuldu geldi neymiş zaten bozukmus oyle oyle dediler birde.Fotograf Makinesi de vermisti yillar once kirik geldi.

Ay bu kk'da bedavacılarla ilgili konular okudukça avuçlarım kaşınıyor, birine dalasım geliyor :KK53:
Tabağınızı alıp 2-3 hafta getirmiyor yani o tabakla neler yapılmış olabilir ne ruh hastaları var kimseye tabağınızı vermeyin. Hadi verdiniz diyelim geri almayın bari, iğrenç çünkü.

Bizim komşuda tadilat yaptırdığı zaman gelıp bnden eletrik süpürgemı ıstedı .
Bende dedım evdekı malozları benım süpürgemle çekmek için mi istiyorsun . Kusura bakma o kdr para verdım bozulmaısnı ıstemem dedım . O gun bugundur benle konusmuyor. :deli:
benim komsumda parke yaptırdığında istemişti kendi süpürgesi ayaklilardandi,seninki büyük deyince toz çekeceğini düşünmedim verdim sonuç makinem bozuldu,yenisini almak zorunda kaldım. El süpürgemi yengeme verdim oda bozuk geldi:işsiz: artık değil vermek elektronik eşyalarımi evimde kullanmak isteyene bile izin vermiyorum.Gec oldu ama akillandim:KK70:

M Minel_ask direk kusura bakma eşim elektronik eşyalara izin vermiyor
gerçi ödünç hiçbişeyden hoşlanmıyor diyin

hayır diyemeyen insanlara en iyi çözüm bu :)
derse ki eşin nerden görecek olmaz o riski alamam diye ısrarla diretin
yalan da söyleyemem diyin
hiç hoşlanmıyorum yüzsüz insanlardan

Kimseye birşey vermemeyi tecrübe ederek öğreniyoruz maalesef, biri bir eşyamı isteyince kıyamayıp verenlerdendim, bir komşum sandalyemi istedi, yıllarca geri vermedi, taşınırken de kırdığı sandalyemi kapımın önüne koyup gitmiş, bir komşum blender'ımı istedi motorunu yakmış getirdi, bir komşum kızımın hırkasını örneğini çıkartayım diye istedi bir daha geri gelmedi, biri şişlerimi istedi o gün bugündür şişlerden haber yok 15 yıl geçti :))) bir komşum yine kızımın bir gömleğiyle borcam tencerelerimi aldı, üstüne bir bardak su içtim gitti, daha mı evden çöpümü isteseler vermem.

benim komsumda parke yaptırdığında istemişti kendi süpürgesi ayaklilardandi,seninki büyük deyince toz çekeceğini düşünmedim verdim sonuç makinem bozuldu,yenisini almak zorunda kaldım. El süpürgemi yengeme verdim oda bozuk geldi:işsiz: artık değil vermek elektronik eşyalarımi evimde kullanmak isteyene bile izin vermiyorum.Gec oldu ama akillandim:KK70:
Bozup ödemediler mi ya da yenisini almadılar mı?? :duduk:

Tabaginizi tum israrlariniza ragmen haftalarca vermeyen bir kadina, artik igne dahi vermeyin derim. Direk hayir diyeniyorsaniz, kusura bakma benim supurgem bilmem neyim de daha bugun bozuldu, benim de misafirim gelecek, bilmem kime verdim falan gibi bahanelere siginin her seferinde. Sonra kesmezse direk hayir demeyi ogrenin. Esyalarimin yiprandigini fark ettim ve artik kimseyle paylasmama karari aldim deyin

Ayy aynı tipten benim de bir tanıdığım var hem de yakın. Ona verirken bile zoruma gidiyor benim çünkü hiç sevmem sürekli sürekli. Bir kaç kez olsa anlarım ama bu bir huy galiba ben asla istemem mesela.
Yüz verirsen bu böyle sürüüüp gidicek. Bence teZden kes önünü

Benimde öyle bi komşum vardı; eve içli köfte yaptırmak için kadın çağırmış kapıma gelmiş kıyma var mı diye soruyo, yok dedim para var mı gidip alıyım verde diyo, türlü yapçakmış patlıcan var mı diyo, malzemen yoksa türlü yapma yahu. süpürgesi bozuldu benimkini sürekli gelip aldı, bide şaka yapıyo yenisini niye alıcam seninki var ya diyo. Kapıyı çalıyo açmıyosun kapıdan cebini arıyo kapıyı dinliyo ses geliyo mu diye. Daha neler neler. Neyse ki taşındı.

Kızlar benim bir komşum var yenide evli sayılır.3 yıllık filan evli.ay ütüm bozulduda canım düğüne gidicem bi utuleyim vereyim diyor.neyse veriyorum.aradan zaman geçti misafirim gelecekte canim benim portatif masama senin sandalyelerin çok güzel uyuyor onu bugunluk alabilirmiyim diyor.neyse onuda verdim.aradan bi ay gibi bizaman geçti.yine zilime basıp ya elektrik supurgem bozuldu misafirim gelicek bi kullaniyim veriyim diyor.ya tamam onuda verdimde kafama takıldı ben bu komsuyla evimin okadar eşyasını isteyecek yakınlığı hangi ara kurdum bilemiyorum.kizlar bide öyle surekli gelip gitmeyiz.ben kendisinden hiçbirşey istediğimi hatırlamıyorum.bundan sonra vermesemmiki?? Yani vermemekte olmazki diye kendimi iyilik üzere telkin ediyorum.hani bende zor durumda kalırsam diyorum.bitaraftanda acaba beni kullaniyormuki diyede düşünüyorum.bide misafir için özel kullandığım süslü bir tabagim var onun misafiri gelicek diye beş çayı için birşey yaptım.tabagimi 2-3 hafta getirmedi,banada lazım oldu,baktim getireceği yok,sonunda ısrarla istedim ay vericem edicem,en sonunda getirmeyince kapısına gidip istedim.ya çok enteresan şeyler.sizle paylaşmak istedim.fikirleriniz beni aydınlatıyor.
Bu ne ya valla ben lsam her şeyini vermem sein kullandigim kadar güzel kullanıyor mu bari esyalarini

Back
X