Komşumu yanlış mı anladım?

limonlupasta06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
986
1.016
88
Merhaba hanımlar. Oturduğum apartmanda 3 komşum var birbirimize gider geliriz 15 günde bir toplanırız pasta börek çay sohbet muhabbet vs. Bunlardan biri karşı komşum ve onunla diğerlerine nazaran daha yakınız bi ihtiyacımız olsa birbirimizin kapısını çalarız. Yaşça benden büyük ama kafa dengi biri. Dün yine toplandık alt komşuda bi rşeyler hazırlamış neyse önümüzdeki hafta da bana gelicekler ancak bu sefer altın günü niyetine toplanıcaz (ilk günümüz) ben ne hazırlasam ki falan diye söyledim karşı komşumda hemen dedi ki farklı olsun hep aynı şeyler olmasın (sanki aynı şeyleri hazırlıyormuşum gibi hep) pide yaptırsana dedi (sadece ben yapıyım gibi konuştu) bende evet olabilir pide günü olsun pide yaptıralım artık günde dedim kvdemler öyle yapıyor dedim oysa hiç üstüne almadı nolcak canım kocan öder dedi :KK57: Ben anlamamazlıktan geldim hepimiz yapalıma getirdim kimseden ses yok sen yap diyor. Bende buluruz bişeyler dedim hazırlıycak sonrada canım şaka yapıyoruz ne istersen hazırla önemli olan sohbet muhabbet dedi güldü. Sizce neler döndü bu ortamda. Bi de bu sene ben sınava hazırlanıyordum kafamda bozuktu bende 2 kere toplandık ama ben açıklamasını yapmıştım onlarda sınavın daha önemli demişti acaba ondan mı dedi.

Sonradan Not: Komşuma yediğinin içtiğinin parasını ver demedim neden böyle anlaşılıyor anlamadım o_O

Son düzenleme:
bide istedi mi?:KK57:
sen güzel söylemişsin.. bana kal gelir bişey söyleyemezdim
önce söylüyor sonra da şaka yapıyoruz ohh ne ala memleket
o zaman ki maddi durumuna bakarsın durumun elverirse yaptırırsın
yoksa da kafana göre hazırla geç boşver

bide istedi mi?:KK57:
sen güzel söylemişsin.. bana kal gelir bişey söyleyemezdim
önce söylüyor sonra da şaka yapıyoruz ohh ne ala memleket
o zaman ki maddi durumuna bakarsın durumun elverirse yaptırırsın
yoksa da kafana göre hazırla geç boşver

Hayır kendisine her gittiğimizde kısır yapıyor o yapıyor diye biz yapamıyoruz. İçimizde kısır ağacı çıkıcak neredeyse. Ben yine de geçiştirdim laf sokmadım. Ama ben yanlış anlamadıysam vericem lafını.

Anlamadım ki pide önerisinde bulunmuş işte, siz ev sahibi olacağınıza göre siz yapar ya da satın alırsınız. Sorun ne?

Sorun şu biz toplandığımızda 4 çeşit yaparız maximum öyle çok şey yapmayız. hem bu ay çok sıkıştık misafirim vardı yılbaşı falan. Bu günden gelicek paraya bel bağladığımı da söylemiştim. Ne biliyim pide masraflı bir şey hepimizin yapması gerekmiyor mu yapıcaksak. ama yanlışta anlamış olabilirim fikirlerinize açığım.

Bizde altın günü yapıyoruz ve aramızda konuşuyoruz farklı şeyler yapalım aynı olmasın diye.
Ben art niyet aramazdım bir öneri sunmuş karar senin.
Herkes kendi gününde pide yaptırsa sıkıcı olmaz mı?
ama kendisi kısırla geçiştiriyormuş
arkadaşa da pide yaptır kocan ödesin demiş
tabii söylerken ki tavır da önemli.. ben herhalde yanlış anlardım

Evet bende bu lafından kıl kaptım. Ama dediğim gibi yanlışta anlamış olabilirim. Kısırın yanına 2 ya da 3 çeşit yapıyor yalan olmasın.

Ha bide diyor ki içli köfte de yapabilirsin yapamadığımı biliyor ki kendisi de bilmiyor yapmayı. ben yani öğreniyorum yemek yapmayı.

Uzulme kımseyede sorma ne yapacagını senin canın ne istiyorsa onu yap kimseyi ilgilendirmez.srn gel bize sor biz sana taruflerıyle birlikte fikir veririz.komsuculukta olur böyle vakalar ;)

Hep kısır yapıyormuş ama kısırla geçiştirmiyormuş. Konu sahibi komşusunu tanıyordur herhalde kararı kendisi versin. Ben fikrimi yazdım.

hımmm ben anladım canım seni. şimdi pide gunu diye bişey var bizim buralardada kime gidiliyorsa oraya yakın pideciden pide şiş tarzı şeyler soyleniyor ama herkes kendininkini ödüyor ev sahibide tatlı yapıyoır.ama siz daha önce bu uygulamayı yapmamışsınız hani deseki komşun kızlar pide gunune çevirelimmi dese eyvallah ama sanki burda açgözlülük tarzı bişey yapmış sen ona söyleyebilirmisin eminim söyleyemezsin misafir ne bulduysa onu yer.evet ortada bi saygısızlık var ya istersen malzemeyi senin verip yaptırılan fırınlar var onlardan pide yaptır hem ekonomik olur onun yanınada sügüzel bi tatlı yaparsın hem sınava hazırlanıyormusssun kendini yormamış olursun alsın yesin pidesini hem

Hep kısır yapıyormuş ama kısırla geçiştirmiyormuş. Konu sahibi komşusunu tanıyordur herhalde kararı kendisi versin. Ben fikrimi yazdım.

İşte her zaman ki tavrından farklı söyledi biraz hadi ben yanlış anladım diyelim niye şakaydı diyor sonrasında. Kafamda deli sorular. Bi de ben menekşe yetiştiriyorum çoğaltıyorum falan alt komşum annesiyle gelmişti yaşlı kadın menekşelerimi görünce istedi bende getiriyim sana demiştim götürdüğümü gördü bana pide yaptır diyen komşum da geçen sene istemişti çoğaltıyım veriyim demiştim bana da yaprak ver dedi bende senin için çoğalttığım büyüdü onu vericem sana dedim acaba alındı mı.

hımmm ben anladım canım seni. şimdi pide gunu diye bişey var bizim buralardada kime gidiliyorsa oraya yakın pideciden pide şiş tarzı şeyler soyleniyor ama herkes kendininkini ödüyor ev sahibide tatlı yapıyoır.ama siz daha önce bu uygulamayı yapmamışsınız hani deseki komşun kızlar pide gunune çevirelimmi dese eyvallah ama sanki burda açgözlülük tarzı bişey yapmış sen ona söyleyebilirmisin eminim söyleyemezsin misafir ne bulduysa onu yer.evet ortada bi saygısızlık var ya istersen malzemeyi senin verip yaptırılan fırınlar var onlardan pide yaptır hem ekonomik olur onun yanınada sügüzel bi tatlı yaparsın hem sınava hazırlanıyormusssun kendini yormamış olursun alsın yesin pidesini hem

İşte ben de onu demeye getirdim o öyle deyince hepimiz yaptıralım kendi gününde demeye getirdim. Ses yok kimseden.

Back
X