kızlar benim üç yaşında kızım var ve aşırı sosyal bir çocuk!:bbo:sürekli oyun ve arkadaş istiyor hele bu aralar sürekli bahçede dışarda oynamak istiyor gamyoncuiremsuhihoyyytönüne geleni eve oynamaya çağırıyor!neyse birde komşumun 6 yaşında bir kızı var ben çok istemesem de kızım sürekli bu çocukla oynuyor!birgün evde oynarlarken kızımın oyun çadırında öpüşüyorlardı dudaktan:1shok: ben nerden öğrendiğini sorduğumda cevap vermedilaelaelaelaelae!kızım da anne biz aşkçılık oynuyoruz dedi :1shok: ben şaşırdım!siz olsanız nasıl davranırdınız?:sm_confused:kızın ailesi biraz cahil kızı anaokuluna yollamadılar gitmesi gerekirken!....
arkadaşım bendence oyun çadırında veodasında oynatmabence ya önünde oynasınlar şu tv varya herşeyi ordan öğreniyorlar ve bence yaşından büyük çocuklarla oynatma kızını benimde oğlum var aynı senin kızın gibi hep arkadaş arıyor çıkar sokağa yanında dur oynasınlar onları korumak çok zor çok.....hele şu zamanda arkadaşımm.
arkadaşım bendence oyun çadırında veodasında oynatmabence ya önünde oynasınlar şu tv varya herşeyi ordan öğreniyorlar ve bence yaşından büyük çocuklarla oynatma kızını benimde oğlum var aynı senin kızın gibi hep arkadaş arıyor çıkar sokağa yanında dur oynasınlar onları korumak çok zor çok.....hele şu zamanda arkadaşımm.
biz de hep yanındayızdır ama bir ara böyle bir boşluk olmuştu :sm_confused:yaşıtı da yok etrafta mecbur kaldım ama çok görüştürmeyi düşünmüyorum artık valla!:1no2:
benim oğlumda 3-4 yaşındaydı alt kata birileri taşındı 1 yaş büyük oğlumdan bide kuzeni vardı kız oda 1 yaşbüyüktü benimkinden bahçe içinde bizim evimiz sen kömürlüğün arkasına gidin bigün göstyerin birbirinize benimkie saf eve gelmiş anlatıyo anne hasanda da benimkinden var ama ayşede bizimkinden yok onunki başka onun adı kutuymuş değişik bişey falan diye aman allahım delirdim yaa sakın oğlum dedim bidaha yapmayın böle şeyler güzel diil dedim baktım tekrar çağırıyo çocuk bunu kömürlüğün oraya doğru bidaha oynatmadım bunları bir arada yaa off zor bir durum zor yaşlar sonrada gittiler zaten
benim oğlumda 3-4 yaşındaydı alt kata birileri taşındı 1 yaş büyük oğlumdan bide kuzeni vardı kız oda 1 yaşbüyüktü benimkinden bahçe içinde bizim evimiz sen kömürlüğün arkasına gidin bigün göstyerin birbirinize benimkie saf eve gelmiş anlatıyo anne hasanda da benimkinden var ama ayşede bizimkinden yok onunki başka onun adı kutuymuş değişik bişey falan diye aman allahım delirdim yaa sakın oğlum dedim bidaha yapmayın böle şeyler güzel diil dedim baktım tekrar çağırıyo çocuk bunu kömürlüğün oraya doğru bidaha oynatmadım bunları bir arada yaa off zor bir durum zor yaşlar sonrada gittiler zaten
cinselliği ve cinsiyet farkını anlatmak gerekiyor ama herşeyin yeri zamanı var!a.sbenimde kan beynime çıktı ilk :1shok:şimdi görüştürmüyorum babası da tembihledi artık oynamak yok diye!yaşıtlarını bulmak en güzeli ya da daha bilinçli büyüklerle oynaması!oturduğumuz yerde de çocuk olmaması çok kötü işte!:a015:
ben geçen yıl 2,5 yaşında kız çocuğuna bakıcılık yapıyordum.birgün kız annesini dudaktan öpmeye kalkmış.aile resmen beni suçladı.ama sonra gerçeği anladılar.TRTde gece bahçesi diye bir çizgi film var.buradakarakterler dudaktan öpüyorlar ve çocuk buradan öğrenmiş.herşeyi ailelere bağlamayın.tv ler çocuklara iyi kötü pek çok şey öğretiyor
ben geçen yıl 2,5 yaşında kız çocuğuna bakıcılık yapıyordum.birgün kız annesini dudaktan öpmeye kalkmış.aile resmen beni suçladı.ama sonra gerçeği anladılar.TRTde gece bahçesi diye bir çizgi film var.buradakarakterler dudaktan öpüyorlar ve çocuk buradan öğrenmiş.herşeyi ailelere bağlamayın.tv ler çocuklara iyi kötü pek çok şey öğretiyor
haklısın tv.nin de çok etkisi var a.szaten ben önce konuşmalarını duydum resmen dizi film ağzıyla konuşuyordu çocuk!CADIARZUtv izlerken de dikkat etmeliyiz gerçekten!....a.s
yaa tvde falan görmüştür muhtemelen ahh şu çocuklar...
bence yasakcı tavrınız yerine ikisiylede güzelce konuşsaydanız daha doğru olurdu diye düşünüyorum yaptıklarının yanlış olduğunu anlatsaydınız sonuçta ikiside çocuk öle değil mi? hem kendi çocuğunuza hemde komşu çocuğuna haksızlık etmişsiniz diye düşünüyorum
yaa tvde falan görmüştür muhtemelen ahh şu çocuklar...
bence yasakcı tavrınız yerine ikisiylede güzelce konuşsaydanız daha doğru olurdu diye düşünüyorum yaptıklarının yanlış olduğunu anlatsaydınız sonuçta ikiside çocuk öle değil mi? hem kendi çocuğunuza hemde komşu çocuğuna haksızlık etmişsiniz diye düşünüyorum
konuştum da zaten ama komşunun çocuğu ben konuşurken ya da başkaları hiç duymuyor bile!:1no2:
biraz kızdıktan sonra dinliyor!görüşmelerini yasaklamadım ama sürekli takipteyim artık öyle şeyler oynamıyor!a.s
araştırdım ana okulu dönemindeki çocuklarda böyle şeyler çok oluyomuş!benim kız için kötü örnek tabi daha küçük!sanırım cinselliği ve de cinsiyetlerini keşfediyorlar!
yamancığımm bence de anne ve babalar çok uyanık olmalı a.sçünkü çokk kötü şeyler duyuyoruz gerçekten!
bu yaşlardan itibaren çocukların cinselliğ ilgisi aşırı artıyor, tv de öpüşme sahnesi gördüklerinde hem utanıyor hem de içine düşecek gibi izliyorlar. çok üstelemeyin bence. daha çok merak uyandırırsınız ama takibi de elden bırakmayın tabii...
canım yapacagın bellı aılesıne bahsedecek bu konuda dıkkatlıo olmalırını soylıyecek ve kızın oynarken onları basbasa bırakmıyacaksın kızın aılesı cahılse sen kızı yonlendır konus kızla
dikkatli ol cnm anne babalar uyanık olmalı !
neler oluyoo günümüzde Allahım korusun ona emanet olsun tüm melekler
ama oyun cagında cocuk oldugu için mecburen bir arkdş istiyo yanından ayırma gözün üstünde olsun hep
dikkatli ol cnm anne babalar uyanık olmalı !
neler oluyoo günümüzde Allahım korusun ona emanet olsun tüm melekler
ama oyun cagında cocuk oldugu için mecburen bir arkdş istiyo yanından ayırma gözün üstünde olsun hep
ana okuluyla cahillik ne alaka ya :roflol: zorunlu eğitim değil ki bu sempatiksalakcinni insanları bu şekilde yargılamamalısın.. herneyse.. çocuğunu gerekirse korkut o çocukla bidaha oynamasın.. çevremde biçok insan tanıdım küçüklükte başlayıp büyüklükte devam ettiren..
ana okuluyla cahillik ne alaka ya :roflol: zorunlu eğitim değil ki bu sempatiksalakcinni insanları bu şekilde yargılamamalısın.. herneyse.. çocuğunu gerekirse korkut o çocukla bidaha oynamasın.. çevremde biçok insan tanıdım küçüklükte başlayıp büyüklükte devam ettiren..
insanları yargılamıyorum anaokulu çocuğun eğitim hayatında çok önemli bence okula ön hazırlık ve çocuğun sosyalleşmesinde başarılı olmasında önem taşıyor...
insanları yargılamıyorum anaokulu çocuğun eğitim hayatında çok önemli bence okula ön hazırlık ve çocuğun sosyalleşmesinde başarılı olmasında önem taşıyor...
Evet anaokulu çok önemli, bi çocuğun hayatında
Belki anaokuluna gönderecek durumları yok, belki kendilerince başka nedenleri var.
Her normal anne baba elbette çocuğunun gelişimini ister, bi manisi olmadığı sürece
Evet anaokulu çok önemli, bi çocuğun hayatında Belki anaokuluna gönderecek durumları yok, belki kendilerince başka nedenleri var. Her normal anne baba elbette çocuğunun gelişimini ister, bi manisi olmadığı sürece
yok canım yaa cimrilikten biraz bunların ki.. hiç masraf etmek istemiyorlar. çocuk şu an ilkokula başladı ve de başarısız en son okumayı o söktü...boshayallersmile