- 24 Temmuz 2015
- 160
- 380
- 103
Sabahın köründe işe gidecek insanlar bir sabreder , iki sabreder de hep nasıl sabretsinler? Çocukları durmayan aileler etrafa karşı anlayışlı olup müstakil evde , zemin katta ya da en kötü ihtimalle ses yalıtımı yaptırıp yaşabilirler bence. Sizin çocuğunuz durmuyor diye insanlar neden çile çeksinler? Bi de sizin gibi insanlara denk geliriz diye korkuyorum demişsiniz , sizin gibiler daha yorucu inanın.at mi bu kostursunlar. emin olun onlar da cocuk yerinde dursa da popomuz yer gorse diye dusunur.
basina gelmeyen bilmez. alt komsumun oglu iki yasinda bile gece kalkar aglardi. bu yastaki cocuk nasol aglar derdim. sonra kari koca surekli cocuklara bagirilardi ne sabırsızlar diye dusunurdum. asla uyarmadim tabi. sadece icimden gecirdiklerim bunlardi.
ilk oglum oldu geceleri o da kac kez aglayarak uyanirdi. sanirim kesintisiz uyumasi 3 yasini buldu. sonra ikinci cocugum olunca o bagris cagrislar aynen bizim evde de yasanmaya basladi.
ne ben komsumu uyardim ne o beni uyariyor. tasinmam gerekecek ama korkuyorum sizin gibi insanlara denk geliriz diye. cocuk bu bayıltıp oturtamazsin ki. terbiye ver demesi dile kolaydir bazen.
uyku egitimi konusunda bir arkadasim ilk cocuguna egitim vermişti. her cocuk bu egitimi alabilir siz yeterince ugrasmiyorsunuz cocukla alakasi yok demisti. 2. cocugu olunca yok dedi uyku isi gercekten cocukla alakaliymis. size soylediklerimi geri aldim demisti. bunu da sundan anlatiyorum. benim cocugum var ben terbitesini verdim at gibi kosmaz da demeyin. her cocuk farklı. anlayisli olun o anlayis size de lazim olacak.