• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumuz yüzünden evde oturamıyoruz

at mi bu kostursunlar. emin olun onlar da cocuk yerinde dursa da popomuz yer gorse diye dusunur.

basina gelmeyen bilmez. alt komsumun oglu iki yasinda bile gece kalkar aglardi. bu yastaki cocuk nasol aglar derdim. sonra kari koca surekli cocuklara bagirilardi ne sabırsızlar diye dusunurdum. asla uyarmadim tabi. sadece icimden gecirdiklerim bunlardi.

ilk oglum oldu geceleri o da kac kez aglayarak uyanirdi. sanirim kesintisiz uyumasi 3 yasini buldu. sonra ikinci cocugum olunca o bagris cagrislar aynen bizim evde de yasanmaya basladi.

ne ben komsumu uyardim ne o beni uyariyor. tasinmam gerekecek ama korkuyorum sizin gibi insanlara denk geliriz diye. cocuk bu bayıltıp oturtamazsin ki. terbiye ver demesi dile kolaydir bazen.

uyku egitimi konusunda bir arkadasim ilk cocuguna egitim vermişti. her cocuk bu egitimi alabilir siz yeterince ugrasmiyorsunuz cocukla alakasi yok demisti. 2. cocugu olunca yok dedi uyku isi gercekten cocukla alakaliymis. size soylediklerimi geri aldim demisti. bunu da sundan anlatiyorum. benim cocugum var ben terbitesini verdim at gibi kosmaz da demeyin. her cocuk farklı. anlayisli olun o anlayis size de lazim olacak.
Sabahın köründe işe gidecek insanlar bir sabreder , iki sabreder de hep nasıl sabretsinler? Çocukları durmayan aileler etrafa karşı anlayışlı olup müstakil evde , zemin katta ya da en kötü ihtimalle ses yalıtımı yaptırıp yaşabilirler bence. Sizin çocuğunuz durmuyor diye insanlar neden çile çeksinler? Bi de sizin gibi insanlara denk geliriz diye korkuyorum demişsiniz , sizin gibiler daha yorucu inanın.

Sanırm bu konudan herkes şikayetçi
Üst komsumun terliğini cok merak ediyorum
Bide bir odada insan dakikalarca niye saga sola gidip gelirki merak ediyorum

J Jalopi , ben bağırış çağırışa bir şey demiyorum. Bebek ağlama sesine de kimse bir şey diyemez. Sizim gibi komşuya denk gelmem umarım demişsiniz, bence de denk gelmeyin. Ben medeni insanım, etrafıma saygılıyım. Onların çocukları var diye akşam telefonda konuşmam, müzik dinlemem. Medeniyet bunu gerektirir. Medeni olmayan insanlar da çocuk sahibi olunca kendini diğer insanlardan daha üstün görür.

Sabahın köründe işe gidecek insanlar bir sabreder , iki sabreder de hep nasıl sabretsinler? Çocukları durmayan aileler etrafa karşı anlayışlı olup müstakil evde , zemin katta ya da en kötü ihtimalle ses yalıtımı yaptırıp yaşabilirler bence. Sizin çocuğunuz durmuyor diye insanlar neden çile çeksinler? Bi de sizin gibi insanlara denk geliriz diye korkuyorum demişsiniz , sizin gibiler daha yorucu inanın.
bende ise gidiyordum. 5 de cocuk sesine uyaniyordum. cocuk dedigim gibi 2 yasindaydi bebek falan da degildi.
peki ne yapilmali. cocuga susturucu mu takilmali. durmayan cocuga ne yapilmali. yaramaz bir cocugunuz oldugu zaman anlayabilirsiniz. cocugum olmadan onc bende kızardım cocugunu durduramayan annelere.

buyuk oglum mesela 5 yasinda. kiskancligindan kardesine siddet uyguluyor. surekli konusuyoruz ikna oluyor. an geliyor basa sariyor bir bakmisiz kardesini oynama bahanesi ile eziyor.

cocuk bu evcil hayvan degil ki besleme diyesin. tv degil ki dugmesine basip kapatasin.

koşuyormuş ya eminim annesi de kosmasindan memnun degildir. cocuklara yapma dedikce daha cok inat ederler. ne yapsin kadin eterle bayiltsin mi.

J Jalopi , ben bağırış çağırışa bir şey demiyorum. Bebek ağlama sesine de kimse bir şey diyemez. Sizim gibi komşuya denk gelmem umarım demişsiniz, bence de denk gelmeyin. Ben medeni insanım, etrafıma saygılıyım. Onların çocukları var diye akşam telefonda konuşmam, müzik dinlemem. Medeniyet bunu gerektirir. Medeni olmayan insanlar da çocuk sahibi olunca kendini diğer insanlardan daha üstün görür.
bana laf carpmaya calismissiniz medeni olmayan insan cocuk sahibi olunca kendini ustun gorur diye ama hayir ben gormuyorum. evet gorenler var. gorenler bunun mahcubiyetini yasamayip uste cikmaya calisanlar olabilir.

benim size anlatmak istedigim bak ben cocuk sahibi oldum artik gurultu hakkina sahibim demek degil. ben iki tarafta da bulundum iki hissi de biliyorum. olmadan o cocuk gurultusunu ve yaramaz cocuklarin annesini gercekten anlamiyordum. ki evlenmeden once tasindigimiz son ev giris katti ve tum apartman 2 yasindaki çocuklarını dahi tel basina kapiya birakirdi. inanilmaz gurultu yaparlardi. tum sabrimizi zorlarlardi. yani ben hic düşünmezdim ki benim cocugum da gurultucu olsun. hos cok fazla da degil. ama ben alt komsunun yerinde olsam kesin bizden rahatsiz olmustum. aksam erken yatirmak icin o kadar ugrasiyoruz. olmuyor olmuyor. uyusalar da biz de dinlensek diye bakiyoruz. yada onlarin gurultusune biz de tahammul edemiyoruz. bir bakoyorsun eline top almis futbol oynuyor mesela. elbetteki uyariyorum. ama ben onu engelleyene kadar gürültüyü yapmis oluyor.

belki sizin komşunuz da kosmasini engellemek istoyordu. ya da pesinden kosuyordur. bizim kucuk olan da bir bakiyoruz tehlikeli bir seye uzaniyor. mecbur pesinden hizlica kosuyorsun. o kosma alt kata nasil yansiyor bilemiyorum.

empati kurun diye yazdim. benim gordugum hayat bir sekilde o empatiyi kurduruyor. arada zaman farkiyla. eleştirdigim seyi bizzat yasadigimi aktardim size. uyarmadigim icin belki uyarilmadim bende. o donem tartismaya donse simdi onlar da bana inat beni uyarirlardi surekli.

ben sizi siniflayip ayri bir tarafa koymuyorum. uyaran tarafta olduk. dedigim gibi evlenmeden once giris katta. hos orda da ben uyarmadim annem daha fevridir. o uyardikca komsular inat etti. turlu tartismalar sunlar bunlar. onlar da inadina daha cok kapıya saldi. o tarz insanlar da var evet. ama ilk inatlasmadan empati kurmak ve cocugun biraz buyumesini beklemek daha iyi olur belki. bizim alt komsularin artik hic sesi kalmadi. bir de empati kurunca o sesler normal gelince sesi de takmamaya basliyorsun. ama takinti yapinca cit ciksa kafanda buyuyor.

J Jalopi , kimse çocuk bağlansın bayıltılsın demiyor. Yere uygun şeyler yapılabilir diyoruz, çünkü alt kat tavana yalıtım da yapsa üst kat önlem almadıkça boş. Bunu yapacak kişi de ebeveynler. Çocuğun ev içindeki hal ve hareketleri tamamen aile terbiyesi ile alakalı. Bizi leyler 30 yaşına getirip baba evine bırakmadı. Biz eve top asla sokmadık, annemizle babamızda evde koşturmadık.

Ben kredisini ödediğim evde kalamıyorum. Benim de hakkım değil mi evde oturmak? Ben annesi durdurmak için peşinden koşturuyor demedim, bayağı koşturmaca oynuyorlar, sesleri geliyor, ev sallanıyor.İnanın hiç kimse arada sırada olan gürültü için üst kata çıkayım da şunları bir uyarayım, demez.

J Jalopi , kimse çocuk bağlansın bayıltılsın demiyor. Yere uygun şeyler yapılabilir diyoruz, çünkü alt kat tavana yalıtım da yapsa üst kat önlem almadıkça boş. Bunu yapacak kişi de ebeveynler. Çocuğun ev içindeki hal ve hareketleri tamamen aile terbiyesi ile alakalı. Bizi leyler 30 yaşına getirip baba evine bırakmadı. Biz eve top asla sokmadık, annemizle babamızda evde koşturmadık.

yere mat alabilirler belki. o gercekten sesi azaltiyor. ben bunu 5 yildan sonra bu yil farkettim. belki bilmiyorlardir siz oneride bulunabilirsiniz.
bizim zamanimizdaki cocuklarla şimdikiler bir degil. hem kullanilan folikasitlerden falan heralde hem cizgi filmlerden asiri özgüvenli ve kendi dunyalarini yonetme çabasında olan cocuklar artik. ve en onrmlisi ben buna bagliyorum ev icinde kaldiklari icin enerjilerini atamiyorlar. biz sokakta oynardik cocukken..yada kapimizin onunde. oyuncagimiz hic yoktu ama oyun bulurduk kendimize eglenirdik. torununa bakan bir teyze(surekli bakmiyor kislari kizinin yaninda kaliyor, kizi ev hanimi ona destek oluyor) sey demisti. 7 cocugum vardi herseyi de elde yikiyorduk. bezini falan da. yine bu kadar zorlanmiyorduk. bunlar niye boyle su bir taneyle 3 umuz basa cikamiyoruz dedi.

Benim sorunum daha çok ailenin görgüsüzlüğü, ben halı koymaları konusunda kaç kez uyardım. Çocuğa de ki; şu odada koş bu odada koşma, kitle kapıyı, ben bir odada yatar kalkarım. İlla her odada zıplamak zorunda mı? Bunlar çözülebilecek şeyler, kat mülkiyeti kanunu göre zaten herkes gerekli önlemi almak zorunda. Ben evin yalıtımı iyi olmadığı için tv yi duvara monte etmedim. En uzak noktada tv ye yakın olarak oturuyorum.

Bizimde üst kat böyle sürekli bir gürültü gece gündüz hiç fark etmiyor . Kadınla konuştum olmadı kavga ettim olmadı olmuyor yani.
Allah anlayışsız insanlarla denk getirmesin bizde de aynı problemler var asla anlamıyor o istediği her şeyi yapacak tependen ama sen susacaksın

Back
X