Merhaba arkadaşlar. Benim bir tanıdığım var, kardeşim gibi benden küçük. (Başlıkta belirttiğim gibi komşumuzun kızı, okulda ki sınavlarına çalıştırıyordum,ordan tanışıklığım var.)
İşe çok ihtiyacı vardı, liseden mezun oldu. Seneye de üni. sınavlarına hazırlanmak, için para biriktirip ailesine yük olmak istemiyor .
Populer iş sitesinde hangi ilan denk gelirse başvuru yapmış.Geri dönüşler almış,biri yakın bir şehre çağırmışlar.
-Yerel bir kanalda muhabirlik yapması için, güvenmedim.Ne alakaydı? 18 yaşında çocuk ve bayan.Benden fikir alıyor genelde. Nerde kalacak,ne yapacak? İnanmadım. En azından daha liseden yeni mezun olmuş çocuk sayılacak yaşta eğitimi olmayan biri ve muhabirlik neyin kafasıydı merak ettim.Onun basvurması zaten hata,nasıl geri dönüş olabilir?
Teyit etmek için aradım açmadılar,ilanda yayından kalkmış:) Ailesinede soyledim,onlarda istemiyorlardı,neden söylemişim?O bana güvenmiş.Yaşına verdim ve anlattım sebebini. Tabi o ben bilirim kafasında. Artık söylemiyor.:)
Neyse annesi aradı şube içi yönlendirme yetkilisi olarak mülakata çağrılmış. Bana sordu bizi dinlemiyor,nedir bu iş ne yapcak felan dedi. Açıkcası hakim değilim konuya,web de pek bilgide bulamadım. Bana yardımcı olacak bayanlar var mı acaba?