• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun bebeği

Aile için ayrı dert komsu icin ayrı dert.. sabaha karsı 4'te bu konuyu açmıssınız tahmin edebiliyorum..İnsallah en kısa sürede bebiş rahata kavusur da mısıl mısıl uyudugu geceler gelir

1 yıldır, tam 1 yıldır neredeyse her gece çığlık çığlığa ağlayan bir bebek var apartmanda. Daireyi tahmin ediyorum ama emin değilim. Uyumak mümkün değil acaba çocuğu dövüyorlar mı sorun ne yavrum neden ağlıyor düşünmekten geriliyorum her gece. Gündüz gitsem terslerler diye korkuyorum. Eşim karışma diyor ama içim rahat değil, gece gece komşu kapısına gitmek de insanları rahatsız edebilir off bilmiyorum ne yapardınız siz olsanız?

Şuanda da feryat figan ağlıyor çocuk, off kalbim parçalanıyor.
Katılacak artık ağlamaktan başıma ağrılar girdi Allahım sen koru.

Not: dövmüyorlardır muhtemelen de (inşallah yani) ben olayı ifade edebilmek için böyle yazdım. Çocuk son ses çığlık atıyor, canı yanan çocuğun ağlaması gibi 😔
Ben olsam gündüz iki dilim kek götürüp nasılsıniz, yorgun olabilirsiniz, desteğe ihtiyacınız vardır belki diye düşündüm derdim. Ki gerçekten sürekli ağlayan bir bebeğin ebeveynleri yorgundur. Desteğe ihtiyaçları vardır. Bu destek illaki bebeğe birinin bakması anlamında değil. Birileri tarafından dusunulmek, anlaşılmakta olabilir. Karşı tarafi gerçekten önemseyip, hissettirdiğiniz zaman aksi bir durumla karşılaşmazsınız büyük ihtimalle.

Zaten bebek ağlıyor diye her anne strese girer bir de komşu gelse fena terslerim ben

Oğlan diş çıkarırken,ikizler bı ağzını açardı sabaha kadar. Ucu birden ağlardı,oturup bende ağlardım. Ve hep dua ederdim,Allahim sabah kalktigimda su çocuklar ilkokul çağına gelmiş olsun diye:dua::KK14:

1 yıldır, tam 1 yıldır neredeyse her gece çığlık çığlığa ağlayan bir bebek var apartmanda. Daireyi tahmin ediyorum ama emin değilim. Uyumak mümkün değil acaba çocuğu dövüyorlar mı sorun ne yavrum neden ağlıyor düşünmekten geriliyorum her gece. Gündüz gitsem terslerler diye korkuyorum. Eşim karışma diyor ama içim rahat değil, gece gece komşu kapısına gitmek de insanları rahatsız edebilir off bilmiyorum ne yapardınız siz olsanız?

Not: dövmüyorlardır muhtemelen de (inşallah yani) ben olayı ifade edebilmek için böyle yazdım. Çocuk son ses çığlık atıyor, canı yanan çocuğun ağlaması gibi 😔
1.5 yil 6 da uyandim. Oğlum sabaha kadar uyanır aglardi. Alt kat komsum rahatsiz olmasin diye salona götürürdüm. Uyutmaya calisirdim. Emin olun annesi sizden daha cok istiyordur uyumasını. Gecen hastalandi, gece 1 saat agladi. Alt kat komsuya ertesi gun kusura bakmayin vs dedim. Salona aldim dedim. Biz duymadik ama duysak da halden anlariz ikiz buyutmus insanim dedi..

Kolik olabilir Allah yardımcıları olsun

Benim ikinci de öyleydi.
Çok ağlardı.
Komşularım sorardı da biliyorlardı.
Hele ki bir grip olmaya görsün sabahlara kadar ağlardı.
Ağlarken kusar kustugu için yine ağlardı kısır döngü gibi.
Üç yaşına kadar hemen hemen belki daha uzun.
Kimse istemez bebeği ağlasın.:(
Ancak bazı bebekler gerçekten çok zorlu oluyor.
Bebek ağlaması duysam dua ederim hep annesine ve bebeğe.

Kolik degildir yaşı buyuk cunku ama kalitsal bi hastalik olabilir.mesela bobrek agrisi falan yada bilemedim baska hastaliklar.

Ne diyeyim inşallah düzelir... 🤲

Bazı bebekler kolık oluyo .Rabbım esirgesın .Bebek dövuyolarsa rabbım gorsun .İçim kotu oldu kız .

Bazı bebekler kolık oluyo .Rabbım esirgesın .Bebek dövuyolarsa rabbım gorsun .İçim kotu oldu kız .
Beni anladın değil mi😔 o ihtimal o his çok kötü Allah korusun

Beni anladın değil mi😔 o ihtimal o his çok kötü Allah korusun
Evet gunduz bır gıt bakalım .Meraba de bence kolıktır .Yıllarca ugrasıp bebegı olmayanlar var .Allahım sen cocukları koru

Böyle bir şüphem olsa başka bir bahane ile ben kesin kapıya giderdim. Sonuçta birçok kadın çalışıyor bebekler bakıcıda. Aileden düşünmem ama bakıcı konusunda çok şüpheciyim. Gecesi gündüzü sürekli ağlıyorsa ya bir rahatsızlıkla doğmuştur ya da huysuzdur. Çok huysuz bir yeğenim var annesinin tuvalete girmesi bile çocuk için kabus :) Onun sesini duyan da etini koparıyorlar heralde diye düşünür .Böyle çocuklar da var yani. Ben bizzat şahidim :) Ama yine de gidilebilir bizim banyodan su akıyor sizde de var mı aynı sorun deyin mesela. O ara tanışır bakıcı mı anne mi öğrenirsiniz.

Benim oglumda dogdugunda ilk 3 ay ileri derecede kolikti o kadar cok aglardiki bende lohusa oldugum icin travma oldu bende. Ben su an bebek aglama sesinde piskolojim bozuluyor. Benimde alt katimda oglumdan 3 ay kucuk bi cocuk var cocuk her gece saat 3 de aglamaya basliodu ama nasil agliyor anneside soyleniyor bir tataftan ben 2 gun dayanabildim 3. Gun gece 3 de gidip zillerini caldim bebegin babasi acti kapiyi siz bu cocugu dovuyormusunuz her gece agliyor sizi polise sikayet edicem dedim adam soka girdi. Yok annesi meme biraktiriyorda ondan agliyor diyo. Bu nasil meme biraktirma cocuk olucek aglamaktan anneside bir yandan beddua ediyor surekli allah belani versin geber diye. Bidaha duyarsam polisi ararim dedim cocuga yazik fiziksel olmasada piskolojik siddet yapiyorlar. Ondan sonra hic duymadim agladigini iyikide gitmisim yine olursa yine giderim istedigi kadar terslesin hergun aglamasindan iyidir.

kızım 1 bucuk yasına kadar kolık-reflu sebebıyle cıglık cıglıga agladı
gaz ve mıde agrısını bız koca ınsanlar kaldıramıyoruz kucuk bebek sonucta
buyuk ıhtımal atak ve diş cıkarma da eklenmıstır sımdı ıslerı daha zordur
emın olun anne hem bebegı ıcın hem komsular ıcın strese gırıyordur

Gece terörü/ uyku terörü olabilir. Şahsen ben bebeklikten ergenliğe kadar yaşadım. Hiçbir şey hatırlamıyorum tabi ki bana hep başkaları anlattı. Ki o anda çocuğu uyandırmaları vs de sağlıklı değil. Beni çok psikoloğa, uyku merkezine götürmüşlerdi herhangi bir çözümü yok bunun bir şey de değişmedi açıkçası ergenlik dönemi bitince kendiliğinden bitti gitti. Stres- büyüme evrelerinde atak artıyor sadece. Bazen hiç olmuyor vs vs. Doğduğu günden beri benim bebeğimde de uyku bozukluğu var, doktor kontrolünde devam ediyoruz, büyüme ataklarında artıyor, ağlayınca (ki uykuda ağlıyor uyanmıyor) alıp sakinleştiriyorum, uyandırınca hiç bi şey yokmuş gibi şok olarak uyanıyor. Onun da muhtemelen ergenlik bitince bitecektir diye düşünüyorum.

Benim kızım da bu ayin sonunda 1 yasına girecek aynen anlattıgın gibi alt katımdaki abla çocuk hasta mi diye soruyor arada, hasta olmasalar bile aglayabiliyorlar dışarıdan duysam ben de dayak atıyorlar zannederim.Bir gun endişeyle kapıya geldi yardıma ihtiyacin var mi diye sac bas dağınık ağlamaktan şiş gözlerle kapıyı açınca resmen gözleri doldu..Ah sürekli ağlayan bebek çok zor benimki alerjik bir bebek muhtemelen o bebek de öyledir

İçimdeki diğer ses bütün bu dediklerinizi söylüyor. Kadını rencide etmek asla istemiyorum bu başlı başına bir stres sebebi.
Öyle tabi ama mesela bir tabak götürsem bu vesileyle sorsam yeter ki çocuk iyi olsun biz uyur dururuz diyerek, yine de kabalık olur mu
Ayrıca yanlış anlamayın ama döven insanlar sadece gece mi döverler gündüz de sesleri duymanız gerekli. Kaldı ki şiddette eşya atma, ne bileyim bağırtı bir şey olur. Türkiye’de sorun biraz da insanların hadleri olmayan şeylere karışması bence. Bu yaptığınız yüzünden muhtemelen çocuğun annesi daha çok stres olacaktır. Kaldı ki bakıcıya sormuşsunuz muhtemelen çocuğun annesine söylemiştir. Kadın belli ki umursamamış, umursasaydı gelip kapınızı çalar söylerdi.

oğlumun alerjisi vardı ek gıdaya başlayana kadar huzurla uyuduğunu hiç bilmem. anca içi geçer bayılacak gibi olur yorgun düşer öyle uyurdu. gece gündüz ağlardı. onlar zaten çok daha rahatsızdır, yapacak bir şey yok. oda değiştirmesini teklif edebilirsiniz sadece

Ayrıca yanlış anlamayın ama döven insanlar sadece gece mi döverler gündüz de sesleri duymanız gerekli. Kaldı ki şiddette eşya atma, ne bileyim bağırtı bir şey olur. Türkiye’de sorun biraz da insanların hadleri olmayan şeylere karışması bence. Bu yaptığınız yüzünden muhtemelen çocuğun annesi daha çok stres olacaktır. Kaldı ki bakıcıya sormuşsunuz muhtemelen çocuğun annesine söylemiştir. Kadın belli ki umursamamış, umursasaydı gelip kapınızı çalar söylerdi.
Çok doğru söylüyorsunuz ama zaten konuda belirttiğim gibi sesin şiddetini belirtmek için öyle söyledim ifade edebilmek için yani.

Back
X