Komşunun fuhuş şikayeti

Sizin öğrenci olduğunuz belli arkadaşlarınız gelip gittiği belliymiş. Evde olmadığınız halde gürültüden suçlanmanız filan önyargıdan kaynaklanmış. Klasik erkekli kızlı kalıyorlar yaftası. Kötü bir deneyim olmuş, ayıp etmişler. Ama diğer konuda ben konu sahibine hak verdim. Öğrenci olsa ya da bekar yaşayan bir kadın olsa arkadaşı sevgilisi gidip geliyor olsa bu kadar dikkat etmezlerdi diye düşünüyorum. Ama bahsettiği şüphelerinde haklı olma payı var. Tanıdığımızın apartmanında 2 bekar kadın kiracı idi. Eve her gece farklı kişiler gelip çıkıyormuş. Eşi sevgilisi olsa simaya alışır apartman.Apartmanın çevresinde bir hareketlilik diyor,o kadar insan yaşıyor apartmanda her gün birinin misafiri elbet denk gelir ama bu öyle değil diyorlar gelen giden farklı farklı şüpheli tipler. Kadınlar da bir tuhaf. Polise ihbar edilmiş çıkmışlar. Gerçekmiş şüphe yani. Biz hatta evlenirken o evi kiralayacaktık içine bir girdik ki salon kırmızı saten boya ile boyanmış, şömine etrafında mum tortuları.. Ben de çok mum yakarım, salon rengi de zevktir bana ne dicem ama bütün olaylar üst üste gelince anlıyorsunuz bir tuhaflık var. Nitekim haklılarmış şüphelerinde.

Şimdi herşeyi şikayet etmeye karşıyım
İnsanların yaşam tarzı kendini ilgilendirir
Ama aması var
Senin özgürlüğün benim hayatıma zarar veriyorsa bu özgürlük değildir
Örn. Gece bağır çağır sevişmek sonra deli gibi tepinip yüksekses le müzik dinlemek
Yani toplu alanda yapılmaması gereken şeyler olmadığı sürece sıkıntı yok
Ayrıca bu kendinizi anlatma biçimini beğenmedim egolu gibi
Yani katil katildir onun prof olması olayı değiştirmez
Not: yıllardır tek yaşıyorum kimse polis çağırmadı

Offf saçma sapan bir cevap gürültü yapmadığımi bağıra cagira sevismedigimi yeterince anlattım zaten yukarıda. İnanmamak size kalmış. Aferin sizin evinize kimse polis cagirmamis ornek bir bekarsiniz.

Offf saçma sapan bir cevap gürültü yapmadığımi bağıra cagira sevismedigimi yeterince anlattım zaten yukarıda. İnanmamak size kalmış. Aferin sizin evinize kimse polis cagirmamis ornek bir bekarsiniz.
Yaşadığın ile muhite göre değişebilir bu olay
Bana göre de senin yazdığın saçma
Kompleksli gibi yok şukadar oldum falan diye yazmışsın
Senin olayın ondan farklı çünkü
Diğer arkadaşa hak veriyorum
Kimse öyle biryerde oturmak istemez.

Buraya da hic normal insna girmiyor. Ya turkiyede ilk 50 içinde oluyor ya kocasi üçgen oluyor. Kast sistemi kurulsa en altta ben olacagim herhalde

Evet kendimi ovdum. Ben çılgın gibi calisir uluslararası hukukun her dokumanini ozumser evrensel ahlak degerleri üzerine kafa patlatir, cinsiyete dayali siddeti engellemeye yönelik programlar insa etmeye çalışırken komşunun beni bu meselelerle rahatsız etmesi orantısız ve inanilmai sinir bozucu.

Bu durumun yalnız yaşamayla, evli olmayla ilgisi yok bence apartmanda yaşama kurallarını bilip bilmemekle ilgisi var.
Bizim alt kattaki çift evliydi de ne oldu, sürekli sabahlara kadar kadının bağırıp inlemelerini dinledik, bir yerden sonra da sürekli polis çağırdık. Defolup gittiler de kurtulduk.

Kimse bu ve benzer durumları çekmek zorunda değil, kişinin evli, bekar, çocuklu ve hatta hamile olması beni ilgilendirmiyor. İnsan gibi yaşayıp yaşamadığı beni ilgilendiriyor. Herkesi de bu ilgilendirirse bir sorun kalmayacak.

Şu kapanan konuyu okuyunca aklıma geldi bu travmatik hatıram ve konuya mesaj yazamayinca buraya yazmak istedim.

Öğrenciyken bir ara aynı evde kalan 2 kiz arkadasimda kaldım. Komsular ve ozellikle asagida oturan yasli bir cift bize baya bir düşmandı sorgulamalar her gürültüyü bizden bilmeler filan. Şöyle örnek vereyim tatildeyiz hepimiz evde kimse yok. Ertesi gun dönüyorum adam bana diyor ki yine gürültü yaptınız sizden geldi. Ben diyorum amca evde kimse yoktu yani üst katimizda oturan ailenin oğlu da gürültü yapıyor bize de geliyor. Adam bana diyor ki hayır ben o aileyi tanıyorum DÜZGÜN İNSANLAR AİLE ONLAR.

Bu arada kendisi her sabah 6da bangır bangır TV açardı öyle söyleyeyim.

Bizim erkek arkadaşlarimiz tiyatrodan arkadaşlar da gelirdi ara sıra tabi eve "giren çıkan erkek" birden fazlaydı ama muzik açmazdik bir eey yapmazdik sarhoş olup bağırma vb garip garip işler yapmazdik. Anlayacaginiz bu dusuk iqlu insanların tek derdi yalnız kadın olmamızdı.

Neyse bir gün ev arkadaşimin teyzesi de evde oturuyoruz. Polis geldi. Fuhuş şikayeti ile gelmiş
Tabi cildirdik. Okulumuzu filan söyleyince (üniversite sınavında sadece ilk 150ye giren ogrencilerini alan Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesinden mezunum. Sınavda 47. Oldum. Sonra avrupa'nin en iyi insan hakları masterlarindan birini yaptim şu an afrikada BMye bağlı bir kurulusta calisiyorum. Hayatta bu kadar sey basarmisken 2 tane vasat geri zekalinin fuhus sikayetine hala aklima geldikce sinirleniyorum elim ayagim titriyor) arkadaşın teyzeyi de gorunce polisler utandi özürler dilendi.

Neyse yani sözün özü yasaları iyi bilmeli insanlar. Anlayamadıkları her yaşam formunu şikayet etmeye haklari olmadigini da anlamalı. Umarim gereken mesajı vermisimdir.
Hep diyorum birinin fuhuş yaptığına eminsen, o an orada olman lazım. O kadar cahil ve geri kafalı ki insanlarımız kadın erkek yan yana yürüse olay olacak. Sonra sapıklık niye arttı. Artar tabi... Sen normal olanı tü kaka ilan edersen yasaklarsan ne beklersin.

Bu millet salak değil. O konunun sahibi de salak değil. İyice emin olmadan dedik hep zaten. İyice emin olun ondan sonra şikayette bulunun.

Yani :) hukuk okuyorum de geç :)
En iyi üni, 150 ile alıyor ama ben 47. Oldum ehehe nedir ya?
Sanki hukuk okuyanlar hiç kanunsuz bişey yapmıyormuş gibi :işsiz:

Evet kendimi bilerek ovdum yukarıda alintiladigum cevabi buraya kopyaliyorum:

Evet kendimi ovdum. Ben çılgın gibi calisir uluslararası hukukun her dokumanini ozumser evrensel ahlak degerleri üzerine kafa patlatir, cinsiyete dayali siddeti engellemeye yönelik programlar insa etmeye çalışırken komşunun beni bu meselelerle rahatsız etmesi orantısız ve inanilmai sinir bozucu.

Burada anlatmak istediğim vasatın gündelik yasamda insanların alanını kısıtlamada kendini bu kadar pervasızca hak sahibi gormesi. Tabi ki kim olursam olayım bunu yapmaya hakkı yok. Ama bu benim kişisel anlatım.

Şu kapanan konuyu okuyunca aklıma geldi bu travmatik hatıram ve konuya mesaj yazamayinca buraya yazmak istedim.

Öğrenciyken bir ara aynı evde kalan 2 kiz arkadasimda kaldım. Komsular ve ozellikle asagida oturan yasli bir cift bize baya bir düşmandı sorgulamalar her gürültüyü bizden bilmeler filan. Şöyle örnek vereyim tatildeyiz hepimiz evde kimse yok. Ertesi gun dönüyorum adam bana diyor ki yine gürültü yaptınız sizden geldi. Ben diyorum amca evde kimse yoktu yani üst katimizda oturan ailenin oğlu da gürültü yapıyor bize de geliyor. Adam bana diyor ki hayır ben o aileyi tanıyorum DÜZGÜN İNSANLAR AİLE ONLAR.

Bu arada kendisi her sabah 6da bangır bangır TV açardı öyle söyleyeyim.

Bizim erkek arkadaşlarimiz tiyatrodan arkadaşlar da gelirdi ara sıra tabi eve "giren çıkan erkek" birden fazlaydı ama muzik açmazdik bir eey yapmazdik sarhoş olup bağırma vb garip garip işler yapmazdik. Anlayacaginiz bu dusuk iqlu insanların tek derdi yalnız kadın olmamızdı.

Neyse bir gün ev arkadaşimin teyzesi de evde oturuyoruz. Polis geldi. Fuhuş şikayeti ile gelmiş
Tabi cildirdik. Okulumuzu filan söyleyince (üniversite sınavında sadece ilk 150ye giren ogrencilerini alan Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesinden mezunum. Sınavda 47. Oldum. Sonra avrupa'nin en iyi insan hakları masterlarindan birini yaptim şu an afrikada BMye bağlı bir kurulusta calisiyorum. Hayatta bu kadar sey basarmisken 2 tane vasat geri zekalinin fuhus sikayetine hala aklima geldikce sinirleniyorum elim ayagim titriyor) arkadaşın teyzeyi de gorunce polisler utandi özürler dilendi.

Neyse yani sözün özü yasaları iyi bilmeli insanlar. Anlayamadıkları her yaşam formunu şikayet etmeye haklari olmadigini da anlamalı. Umarim gereken mesajı vermisimdir.
Aa olur mu? Siiiz yalnız kadınlaaar, apartmandaki kocişkolataların aklını çelersiniz. Hem de üniversiteli mi tövbeeee. Bu toplumun bir ahlakı var. Ya sev ya terk et!!!1!11! Evinize kimin girip kimin çıkacağı size mi kalmış? Üst komşuya sorun o karar verir.

Evet kendimi bilerek ovdum yukarıda alintiladigum cevabi buraya kopyaliyorum:

Burada anlatmak istediğim vasatın gündelik yasamda insanların alanını kısıtlamada kendini bu kadar pervasızca hak sahibi gormesi. Tabi ki kim olursam olayım bunu yapmaya hakkı yok. Ama bu benim kişisel anlatım.

Sen de Isvecte Norvecte mi yasiyorsun ablacim nedir yani
Sort giydi diye kadina tekme attilar sen diyorsun ki yasam alanina saygi falan:bicak:

Arkadaşlar evet kendimi ovdum çünkü benim kisisel bir anlatım. Bu kadar üst duzey hakim kararları okurken bu kadar çiğ ve vasat bir ahlak anlayışı ve her seyi kendinde hak gören bir cahillik ile boğuşmak beni sinir ediyor.

İtici bulabilirsiniz. Ben de kendimi itici buluyorum bazen.

Ben hicbir kuralı ihlal etmedim. Hala burafa bana gelip kurallardan bahseden kadinlari kiniyirum. Ay hangi kuralı ihlal etmisim lütfen bana da söyleyin çok merak ettim. Tamamen konudan saptırılmış yorumlar bunlar. Yok kurallari ihlal edemezsin yok bunu yapan komsularin aptal degil. Hayır kardeşim aptal ve cahil. cunku anayasal haklardan özel hayattan haberi yok. Erkek arkadaşı evlilik dışı cinselliği fuhuş zannediyor. Bu kadar basit.

Özel hayata müdahil olup yaşam tarzı kısıtlamaları getiren komşular bir çok kuralı ihlal ediyor. Ben etmiyorum. Magdur benim.

Ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum. Böyle sorunlu insanlar çok fazla, eve babanız girse şikayet edebilecek kadar psikopat insanlar var çevrede. Bir insanın evine kimin girip çıktığına kimse karışamaz, bunu anlayamayan geri kafalı dedikoducular yüzünden bu haldeyiz zaten. Zamanında bizi de evde gece matkap çalıştırıyorlar diye şikayet etmişlerdi andavallar. Sorun şu ki evimizde matkap bile yoktu. İftira atılacak bir şey mutlaka bulunuyor yani.

Arkadaşlar evet kendimi ovdum çünkü benim kisisel bir anlatım. Bu kadar üst duzey hakim kararları okurken bu kadar çiğ ve vasat bir ahlak anlayışı ve her seyi kendinde hak gören bir cahillik ile boğuşmak beni sinir ediyor.

İtici bulabilirsiniz. Ben de kendimi itici buluyorum bazen.

Ben hicbir kuralı ihlal etmedim. Hala burafa bana gelip kurallardan bahseden kadinlari kiniyirum. Ay hangi kuralı ihlal etmisim lütfen bana da söyleyin çok merak ettim. Tamamen konudan saptırılmış yorumlar bunlar. Yok kurallari ihlal edemezsin yok bunu yapan komsularin aptal degil. Hayır kardeşim aptal ve cahil. cunku anayasal haklardan özel hayattan haberi yok. Erkek arkadaşı evlilik dışı cinselliği fuhuş zannediyor. Bu kadar basit.

Özel hayata müdahil olup yaşam tarzı kısıtlamaları getiren komşular bir çok kuralı ihlal ediyor. Ben etmiyorum. Magdur benim.

genelde kendini öven insanları sevmem ki sizinki övgü gibi gelmedi bana ... malesef kıskanılmışsınız... başarılarınızı tebrik eder devamını dilerim :KK19: ... ama o gün kapıya dayanıp hesap sormamanızda olmamış.. hukukçu olarak en çok sizin hak hukuk aramada öncü olmanız gerekir

Başarılı kadinlari cekemeyen bazi kadinlar var.

Guzelligiyle mi övünmüs zengin yakisikli kocasiyla mi?

Kendi cabasiyla elde ettigi seylerle övünmesi en dogal hakkidir.

Dogustan gelen seylerle veya sans eseri elde edilen seylerle övünülmesi sacma olan.

Konuya gelirsek kendiniz gibi olmayani sevmiyorsunuz anladik ama saygi duyun.Polise sikayet etmek ne demek?
Siz o an olayin sokundan anlayamamissinuz ama bu tur seylerin ustunun kapatilmamasi gerek.

senin forumda işin ne o zaman ben anlamıyorum ki git bişeyler üret madem, cahil cahil takılalım biz.

Hala apartman kuralları diyenler var,onun adı ''toplum baskısı'' arkadaşlar apartman kuralı falan değil.
+1 eve gelen misafirle ilgili apartman kuralı mı olur? Apartman kuralı çöpler 22.00'dan sonra konmayacak, kapının önüne ayakkabı bırakmayın burnumuzun direği sızladı şeklinde olur.

Back
X