Komşunun gece yuksek sesle konuşması

dilemma123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2019
217
69
13
35
Alt komsum vardiyali çalışıyor. Aksam vardiyasinda rahat ediyorum. Ama gunduz ise gece saat 2 ye kadar karisiyla uyumuyorlar.sohbet ,gülüşmeler, bazen bağışlar.
Bina da kağıt gibi olunca gece konuşma sesleri bile duyuluyor.normal bir ses tonundan ayrıca yuksek onların ki. Bazen çocuğa bagiriyorlar aniden uyaniyorum.evde konuşmasın mi insanlar diye düşünüyorum bazen ana gece sifon bile cekmiyen ,makine calistirmayan ,terlik bile giymekten cekinip termal corap kullanan biri olarak biraz hassasiyet isteyebilir miyim ki?
Sonuc olarak ben uyuyamiyorum.sabah 7 de de uyanmak zorundayım mesai için.

Kesinlikle haklısınız. Bizim sitenin ses yalıtımı da berbat. Yan üst alt komşu evinde konuşulan yapılan herşey bizim evin içinde.. Normal vakitlerde, gün içinde hepimiz birbirimizin sesini gürültüsünü çekiyoruz. Ama gece dikkat edilmek zorunda..
Birde böyle saygısız insanlar olunca hiç çekilmiyor..
Uyarmaktan başka çareniz yok..

Yüksek sesle konusmaya alismis olanlar asla vazgecemez bundan :)) uyarirsan bu sadece 30 dkk sürer :)) sonra aynen devam ... aksamlari pamuk tikasaniz kulaklariniza?

Haksızsınız.
Neden kendinize eziyet ediyorsunuz? Yok gece çamaşır makinesi açmamak,yok terlik giymemek hatta sifon çekmemek. Fazla hassas gibi geldiniz bana. Ben kendimi bildim bileli annem,üst komşumuz hep makineleri gece çalıştırırlar. Sifonu da çekerler. Tuvalet pis mi kalsın yahu? Bu kadar hassas olmayın,ben olsam bağırıştıkları zaman uyarırım,dün gece sesiniz fazla geldi diyerek. ama normal konuşmalara malesef birşey yapamazsınız,kavga edip tepenizde tepinmedikleri sürece birşey yapamazsınız diye düşünüyorum.

Alt komsum vardiyali çalışıyor. Aksam vardiyasinda rahat ediyorum. Ama gunduz ise gece saat 2 ye kadar karisiyla uyumuyorlar.sohbet ,gülüşmeler, bazen bağışlar.
Bina da kağıt gibi olunca gece konuşma sesleri bile duyuluyor.normal bir ses tonundan ayrıca yuksek onların ki. Bazen çocuğa bagiriyorlar aniden uyaniyorum.evde konuşmasın mi insanlar diye düşünüyorum bazen ana gece sifon bile cekmiyen ,makine calistirmayan ,terlik bile giymekten cekinip termal corap kullanan biri olarak biraz hassasiyet isteyebilir miyim ki?
Dua et yüksek sesle sevişmiyorlar. Burda öyle bi ton konu var. :KK8:

Haklısınız. Kibarca uyarmayı deneyin. Duvarlar çok ince ses olduğu gibi duyuluyor, sabah çok erken uyanıyorum, gece biraz dikkat etseniz gibisinden konuşun, eğer insanlarsa dikkat edeceklerdir.

Kulak tıkacı aldım. Sesi bayağı kesti ama kulagimi ağrıtıyor bu sefer de.

Doğru tıkacı bulamamışsınızdır. Bu konuda her markayı her modeli denemiş bi uzman olarak otifleks poliüretan (sarı olanından) tıkaç alın. Memnun kalırsınız.

İnsanları değiştiremeyeceğimize göre kendi önlemimizi almalıyız.

Dua et yüksek sesle sevişmiyorlar. Burda öyle bi ton konu var. :KK8:

Haklısınız. Kibarca uyarmayı deneyin. Duvarlar çok ince ses olduğu gibi duyuluyor, sabah çok erken uyanıyorum, gece biraz dikkat etseniz gibisinden konuşun, eğer insanlarsa dikkat edeceklerdir.

evet benim konum.

dün gece bile seslerini dinledim güya sessiz olmaya çalışıyorlar yine duyuluyor.

Ya bir an kendim açtım sandim konuyu inanın bugün eşime dedim ben artık insanlıktan istifa ediyorum . Ben de sizin gibi çokça dikkat ederim gündüz 12 den önce kesinlikle makine çalıştırmam, kapi çarpmam vs. Ama benim imtihanım da 3 yönden .. ama en çekilmezi yan komşu olacak yaratıklarla . Seslerinin hiç düşük ayarı yok özellikle yapıyorlar herhalde bağırarak telefonla konuşmak için, çocuk azarlamak için misafirlerle son bir dedikodu yapmak için ( hepsi yüksek sesle ) yatak odasını kullanıyorlar . Gecenin 3 ünde karı koca nin yüksek ses tartışması ile uyanmak da çabası . Bir de dün gece 12 yi geçmiş saat yatak odası süpürmeye kalktı ki cinnetin eşiğinden döndüm . Biz de sabah erken kalkıp işe gidiyoruz artık yemin ederim kendimle boguşuyorum onlar odaya geçmeden uyu uyu uyu diye .. sevişme sesleri bu gorgusuzluklerinin yanında çok masum kalıyor .. verilmiş sadakam varmış ki bunların alt katında da olabilirdim, en azından üsttekiler uyarıdan anliyor . Yani düşünüyorum duvarların bu kadar ince olduğunu tek fark eden biz miyiz ki bu kadar rahat millet. Eşimle aman tadımız kaçmasın Ali Rıza bey modunda yazı bekliyoruz bu tımarhaneden kurtulabilmek için. Çirkef biri de değilim ki aynısını yapsam .

Tıpkı benim yan komşularım. Adam vardiyalı çalışıyor. Gece işten cikip geldiğinde yatak odasında muzik esliginde yüksek sesle muhabbet ediyorlardi. Eşim yönetici aşağıya kağıt yazdım, gece 23.00 ile 08.00 arası yasal dinlenme süresidir. Özellikle bitişik odalarda dikkat etmenizi rica ederiz diye. Sanırım mesajın kendilerine olduğunu anladılar. Çok şükür ses kesildi. Siz de bu tarz bişey yaptırabilirsiniz.

Ilerde bir gün evi değiştirmeye kalkarsak ilk bakacağım şey yatak odalarının yan daireyle bitişik olup olmaması. Meğer ne kadar önemliymiş.

Al bendende o kadar canım yan komşum 2 defa evlenmiş ayrılmış çocuklarıda anneleriyle yurt dışına postalamış şimdi gününğ gün ediyor.Benim yatak odamla onun salonu birleşik sürekli evde müzikli akşam oturmaları , eve giren çıkan kadının haddi hesabı yok bir iki defa güvenliği aradım ama nafile hala devam allahtan haziranda taşınıyorum size de allah kolaylık versin.

Alıntı yapmayı bilmiyorum o yüzden doğrudan yazıyorum. Apartmanda en az 20 daire var ama maalesef yönetici yok , kapıcı var onunla haber gönderdik üsttekiler dikkat ediyor ama bu yandakilere ya söylemedi ya da umursamadılar . Kapicimiz da çok mülayim bir adam bizden dolayı ters bi laf işitsin istemiyoruz . Inanın eve giriş çıkışları, misafir yolculamaları hepsi aşırı gürültülü resmen merdiven boşluğunu yıkıyorlar bağırtıları ile . Bu kadar rahat ve geniş olmaları bana çokça çirkefleşebileceklerini düşündürüyor, benim de çok sakin bir yapım var tutup kavga da edemem. Kalakaldık böyle . Aklım almıyor insanların saygıyı öğrenmeleri için ceza, uyari, ayıplama yahut başka bir yaptırım olmasına mi gerek var illa, bu kadar zor bir şey mi insanca - olması gerektiği gibi davranmak . Vallahi bana kimse söylemedi gürültü yapma , rahatsız etme diye kendi kendime akıl edebiliyorum bunu, zor bir şey değil

Müteahhit beye bol bol iyi dileklerinizi göndermeniz gerekir. Galiba buna yapılacak pek birşey yok. İnsanlara konuşmayın evinizde de denilmez ki?

Doğru tıkacı bulamamışsınızdır. Bu konuda her markayı her modeli denemiş bi uzman olarak otifleks poliüretan (sarı olanından) tıkaç alın. Memnun kalırsınız.

İnsanları değiştiremeyeceğimize göre kendi önlemimizi almalıyız.
Moldex kullandin mı onu onerir misin

Kendiniz bir bildiri yazın ya da yöneticiye yazdırın, tüm dairelerin posta kutusuna bırakın. Saat aralıkları, müzik, çamaşır makinesi kullanımı, yüksek ses vs duyarlılık ve saygı beklediğinizi bildiren. Ama yargılamayan ve kural hatırlatıcı naif bir dil kullanamaya özen göstererek. Bizim toplumumuz inattır biraz, azıcık elestiri sezsin inada bindirir.
Ha görgüsüz görgüsüzdür ben değişeceğine inanmıyorum da belki farkında değillerdir bu kadar sesin yayıldığının şansınızı deneyin.
1 yıldır üst komşuma pisligini, tozunu pencereden ve balkondan atmaması gerektiğini öğretemedim. Ses yalıtımı mükemmel apartmanda ama napiyor anlamiyorum halter mi kaldiriyorsun be kadin sürekli birsey cekip itiyor ne yapsam kar etmedi bıraktım en sonunda eşşek kadar yazi yazdim adini soyadini kapisini ve dayadim döşedim laflari biraz toparladi kendini ama 1 hafta:) kişilik karakter bozuksa olmuyor yani.

Back
X