• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun Tavuğu Gözüme Artık Hep Kaz Görünüyor

Dışarıya verdiğin enerji çok önemli hiç özgüvenli değilsiniz bugünü milat kabul et yeniden doğ olmak istediğin kişi ol içindeki gerçek seni açıya çıkar .
Ne yazık ki haklisiniz ozguvensizim ailem çevrem tarafından o kadar cok aşağıladım eleştirildim ki bi süre sonra ben onlarin davrandığı gibi kendime davranmaya başladım kendimi beğenmiyorum aynada kendime bakma isteği hissetmiyorum
Normalde cok sosyal rahat göründüğünü söyleyenler var ama bazı ortamlara girdigimde elimi kolumu nereye koyacağını bilemiyorum uzun zamandirda git gide içine kapanmaya başladım insanlarla görüşme isteğim git gide azaliyor

Gez toz arkadasim. Senle yasitim 2 cocugum var dogru duzgun uyuyamiyorum, kendime 24 saatin 1 saatini ayiramiyorum. Hayatin tadini cikar. Evlilik er gec olur. Hatta ne kadar gec olursa o kadar iyi
Dediginiz gibi gezip gidip eğlenecek hayatım olsa belki boyle kotu hissetmezdim kendimi ama huzursuz bi ailede yasiyorum sadece maddi özgürlük için gittigim bi isim var sabah iş yerine yaklaşırken ayaklarım geri geri götürüyor aksam eve giderken artik kendime ait bi evim bi hayatım beni seven değerimi bilen biri olsun hayatinda istiyorum yorulduğunda başımi omzuna koyacagim biri olsun ne bileyim aksam ayagimi uzatip dinlelebilecsgim bi alanim olsa her ay ayin sonunu nasil getirecegim diye bu kadar kafa patlatmasam belki bende gec klsun isterdim

Bazı insanlar çok şanslı ,hayat adaletsiz bir yer.Bizim yıllarca sahip olmaya çalıştığımız bir şey için kimileri kılını bile kipirdatmadan sahip oluyor.Bazen ben de kendimi sizin gibi hissediyorum .Bu çok ağır bir yük,böyle hissetmek insani çok yoruyor.Ama bir yönüyle de gelistiyor.Degisyorsun ,bir seyleri düşüne düşüne daha farklı bir insan oluyorsun.Bana iyi bir kitap ya da film çok iyi gelir böyle zamanlarda.
İnsanin yaşadığı şeyler birikiyor ,bazen yaşarken anlamiyorsun da zaman gecince ben neler yaşadim diyip travmatize edebiliyorsun kendini
Siz kalbinizi açık tutun.Calisiyorsunuz daha 33 yasindasiniz.Benim etrafımda bir sürü insan var böyle kadın erkek.cogu da mutlu görünüyor.Sizin de istekleriniz oluyor ama yavaş oluyor demek ki.İstediginiz herşeyin en güzeline sahip olursunuz umarım.Tum güzellikler sizinle olsun

Ne yazık ki haklisiniz ozguvensizim ailem çevrem tarafından o kadar cok aşağıladım eleştirildim ki bi süre sonra ben onlarin davrandığı gibi kendime davranmaya başladım kendimi beğenmiyorum aynada kendime bakma isteği hissetmiyorum
Normalde cok sosyal rahat göründüğünü söyleyenler var ama bazı ortamlara girdigimde elimi kolumu nereye koyacağını bilemiyorum uzun zamandirda git gide içine kapanmaya başladım insanlarla görüşme isteğim git gide azaliyor
Gerekirse piskolojik tedavi alın kişisel gelişim kitapları okuyun, giyim tarzını değiştirin , saç stilini gerekirse boyayın hergün ay aynanın karşısına geçip çok güzelim çok başarılıyım diye kendinizi telkin edin kafa yapısı değişirse sizde değişirsiniz.

Fazla karamsarsınız. Hayıflanmak yerine hayatımda neyi değiştirebilirime odaklanın. Hiç mi bir şey başaramadınız gerçekten şimdiye kadar? Minnet duyduğunuz şükrettiğiniz şeyler mutlaka vardır onları düşünün.
En büyük şansım sağlığım ama niyeyse artik sukretmeyede korkar oldum şükredecehim şeylerde elimden gidecek diye
Digeride isim cok sukur bana cok azıda kalsa babamdan para isteme sıkıntısından beni kurtardı

Onun disina gelecek olursak inanın istediğim ne varsa yokluğunu görüyorum yoksa hayattan cok bi beklentim yok yani cok yuksek maddiyat yat kat gezeyim tozayım şeklinde bir hayat istemiyorum

Ama huzurlu düzenli bir ev normal belli bi olgunluga sahip anne baba ailenin maddi sorumluluğunu yüklenmek degilde maddi olarak destek olmak biraz rahat nefes almak istiyorum

O evden kurtulmak icin evlenmeyi dusunmeyin sakın. Boyle yapilan evlilikler genelde daha beter sonucla bitiyor.
Once aynalara kusmeyin. Makyaj yapmasaniz da yuz bakiminizi yapin. Bu sizi iyi hissettirecektir. Her gun yarim saat yuruyus yapin. Yuruyus seratonin salgilamanizi saglayacaktir. Kendinizi severseniz ozguveniniz yerine gelir. Bu da etrafiniz tarafindan bir sekilde fark edilir. Hic mi arkadasiniz yok ara sira disarida goruseceginiz? Sosyallesin, kitap okuyup film seyredin. Evlilik cok da matah birsey degil. Herkes de evlenince aman aman mutlu olmuyor. Sosyal medyada paylasilan mutlu pozlar gibi degil cogu zaman, filmlerdeki gibi hic degil. Evlenince birsuru sorumluluk uzerinize biniyor. Kayinvalidesi ayri dert, gorumce kayinpeder disaridan bir suru insan bir suru ses herkes kendince karisiyor. Esler de kucagina yatinca saclarini oksamiyor. Sevgi kelebegi gibi gezmiyor yani kimse. En fazla bir kac ay ... hersey aliskanliga donusunce sorumluluklar da artinca herkes yatsa da ben de uyusam dinlensem diyorsun. Kendi cevreni kurman lazim. En onemlisi de kendini sevmeyi ogrenmen lazim. Bu arada kendini cok iyi ifade ediyorsun. Yazarlik yetenegini kullanmalisin bence. Okulu yarim birakti isen egitimine de uzaktan da olsa devam edebilirsin. Cok mutlu olmani dilerim.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim utangaçımdan mi is yerinde yada çevrede laf söz olacağından mi bilmiyorum biri ilgilenince adım atmaya çekinirdim zaten o ilgilerde hic uzun soluklu yada adım atmalı birsey olmadi
Zaten 5-6 yıldır ortada ilgi falanda gördüğüm yok.
Bakım konusuna gelince hep adım attim ama içimden gelmediğinden midir alışık olmasigimdanmidir bilmiyorum hic 10 günü geçmedi bakım dediğimde cilt bakımı bu kac kıyafet değişikliği o kadar
Kurslara vs vakit bulmam biraz zor olabilir ama turları bende dusunuyorum artik
Adım atmaktan korkmayın.
Eşimi ben tavladım.
Önce sosyal medyadan ben ekledim. Baktım yine adım yok, sohbet konu açtım, sonra ben bir gün iş çıkışı senin oralarda olacağım gelsene dedim. Sinema mevzu açtım, şu filme gidecek kimsem yok dedim filme dahi ben davet ettirdim😁
Hoşlandığınız biri varsa anlaşılacak diye iyice ters davranıyorsanız adım atmaya da çekinir

Bazı insanlar çok şanslı ,hayat adaletsiz bir yer.Bizim yıllarca sahip olmaya çalıştığımız bir şey için kimileri kılını bile kipirdatmadan sahip oluyor.Bazen ben de kendimi sizin gibi hissediyorum .Bu çok ağır bir yük,böyle hissetmek insani çok yoruyor.Ama bir yönüyle de gelistiyor.Degisyorsun ,bir seyleri düşüne düşüne daha farklı bir insan oluyorsun.Bana iyi bir kitap ya da film çok iyi gelir böyle zamanlarda.
İnsanin yaşadığı şeyler birikiyor ,bazen yaşarken anlamiyorsun da zaman gecince ben neler yaşadim diyip travmatize edebiliyorsun kendini
Siz kalbinizi açık tutun.Calisiyorsunuz daha 33 yasindasiniz.Benim etrafımda bir sürü insan var böyle kadın erkek.cogu da mutlu görünüyor.Sizin de istekleriniz oluyor ama yavaş oluyor demek ki.İstediginiz herşeyin en güzeline sahip olursunuz umarım.Tum güzellikler sizinle olsun
Ya bakıyorumda 24-25 yaşındaki hemcinsim atanmış evlenmiş evini arabasını almış mutlu bir hayatı var

24-25 yaşıma bakıyorum babamdan5-10 lira para isterken bildigim tüm duaları okurdum ki kızıp rencide etmesin o yaşta bırakın bunlara sahip olmayı begendigin bi tsortu yada pantolunu almak için kırk kere düşünür o sınav senin bu sınav benim kosustururdum gercekten üstünde hayatin yorgunluğu var 33 e yaklaştım çalışıyorum ama hala maddi olarak ferahlık yaşayamadım çünkü maaştan bana kalan harçlık gibi birsey
Sahiden yoruldum hayattan istediğim rahat bi nefes almak sevilme hissini yaşamak kendi evim olsun kendi dünyam

Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim aynı güzelliklere sizinde kavuşmanızı dilerim

Dışarıdan bakınca sizin de muhakkak imrenilecek bir tarafınız vardır şuan iceridesiniz göremiyorsunuz muhtemelen. Biraz ferah olmak çalışın yaşınız daha çok genç karamsarlığı bırakın lütfen.

33 yaşındayım bekarım okul iş hepsi korkunç zorluklarla oldu hayatımda. 3 gün önce arabamla kaza yaptım. Kimseyi aramadım....

Çünkü arayabileceğim yakınlıkta kim varsa öldü... Sadece o an ağladım ve gözyaşımı silip aracı serviste bırakıp sırt çantamı aldığım gibi soluğu ayvalıkta aldım . Neden biliyor musun ? Yalnızlığım benim zayıf noktam değil güçlü noktam....

Evli arkadaşların özgür değil ama aile sıcaklığını tadıyorlar.

Sen bekar olduğun için aile özlemin var ama sende özgürsün...

Hayatta sahip olabildiklerinin ve olmadıklarının hem avantajı var hem dezavantajı...

Dezavantajlarını avantaja dönüştür...

Şimdi gidip güzel bir ağaç altında bir kahve içip nefes al ve iyi ki de. Allah'ım iyi ki ..
Inanın yaşadığınız hissi o kadar iyi anliyorum ki gecen yil işle ilgili bi sıkıntı oldu karakola ifadeye gittim kendimi öyle yalnız hissettim ki bi arkadaşıma benimle gelirmisin dedim onunda isi vardi arkadaşım anca karakola kadar gelmeme yardimci olmustu isin mahkeme surecide olabilirdi ama orada oylece yapayalnızdım oylece dusunup durdum kendimi çok defa yalniz tek basima hissetmiştim ama o durum bambaşkaydı akşamın onunda eve yorgun bitkin giderken keske yanımda biri olsaydı da az başımı omzuna koysaydım yada beni eve kadar götüreydi diye düşünmüştüm.

Tüm yorgunluklarimi zorluklarimi tek basima atlatmaktan sıkildım.

Bazen dusunuyorumda keske en azından kendi hayatım olsa her yere yetişmek zorunda kalmasam maddi konuda biraz daha rahat olsam

Ama yinede her ne olursa olsun sanirim hayatinda yaninda birini görmek isterdim herşeye ragmen

Her tencerenin bir yerde kapağı vardır. Senin de seveceğin ve seni sevecek birisi, yüz de yüz Birgün gelip karşına çıkacak. Hem dışarıda gezen eşler olsun, sevgililer olsun belki onların hepsi sana mutlu gösteriş yapıyor. Anne, baba çocuklar otomatik mutlu bir konstellation değil. Bizim arkadaşlarımızın, komşularımızın, iş arkadaşlarımızın arasında o kadar çok ayrılan olduki, ve hemen hemen hepsini dışarıda bir görseydin, onları dünyanın en mutlu insanları, eşleri sanardin. Ama ayrıldıktan sonra, Allahım, bir anlattılar, neler çekmişler birbirlerinden. Ufff. Hele bizim baştan bir komşumuz vardı, karşımızda müstakil bir evde kaliyordular. Bir oğlan çocuğu 15 yaşında, bir kiz çocuğu 6 yaşında, garajlarinda ikisininde arabaları, Birtane de yazlık üstü açık araba ve bir tane de Porsche. Senede her okul tatilinde, yani 4 defa dış ve uzak memleketlerde tatiller, kahkahalarla gülmeler, bize ne mutluluklar sergilemeler, daha neler neler. Oho , bir gün sabahleyin kalktığımda, panjurlari yukara çekerken bir baktım ve gözlerime inanamadım, kadın evlerinin önünde, karşısında iki ev ilerde oturan iki çocuklu baba, sarmaş dolaş bir öpüşüyorlar ama artık kendilerinden geçmişler. O adamda evli, o da karısıyla çok mutlu gösteriş yapardı. İste kardeşim, sonradan öğrendik, hiç birisi memnun değilmiş yaşamından. İlk anlattığım aile, adam karısını çok dövüyormus, ve çok aşalıyormus. 2 ev illerdeki ailenin de karısının uzun zamandır erkek arkadaşı varmış ve kocasını birakamiyormus. Ayrıldılar ve evleri sattılar, arabalar da borçla alınmış, ne varsa borç mus. Bizim ağzımız açık kaldı bunları duyunca. Dışın parlar, için sızlar diye bir laf vardır.

Hayatım boyunca hep başkalarının mutluluğuna sevinen hatta onların mutluluklarına onlardan daha çok mutlu olan biriydim kıskançlığın ne olduğunu bile bilmezdim ve bu cok uzunca bir zamanda boyle gitti

Yaşıtlarımın cok mutlu aile hayatları oldu maddi anlamda cok zengin olmasalarda ihtiyaçlarının hemen hemen eksiksiz görülmesi benim lise hayatımı bile ailevi nedenlerden zar zor bitirip üniversiteyi kazanmama rağmen gidemeyesim ama arkadaslarimin iki yıllık bi bölüme yakım bir ile bile sülale ile kayida gitmeleri yada aöf ye kayida bile baba abi esliginde gitmeleri zar zor iş sahibi olmak hayata insan icin e gec karışmam ama ben ise başladığım yıllarda kac yas küçüğüm insanlarin mesleki profösyonellige sahip olmaları daha bi dolu sey kıskandirmadi beni.
Hatırlamıyorum belki imrenmisimdir ama kimse icin keske onun olacağına benim olsaydı gibi bir kıskançlığa girmedim

Ama gel zaman git zaman büyüdükçe aslında hiçbirşeye sahip olamadığını görmek boğazımda yutkunamami zorlayan yumruklar oturttu içime öküz degil fil oturdu hep hayatım düzelir düzelecek diye beklerken 1 adim ileri giderken 10 adım geriye savruldum.
Kendime ait hiçbirşeye sahip olamadığımı farkettim en acıtanıda yaşım geciyor ama bir yuva sahibi olamayışım hatta yuvayı evliligi gectim ben hic begenilen ilgilenilen biri bile olmadim ki simdiye kadar hiç iliskim olmadı yasitim dengim insanların degilde niyeyse evli barkli erkeklerin ilgilendigi biri oldum.

Belki evli erkeklerin ilgisinden hoşlandığını düşünüp taşlamaya hazır olanlar varsa soyleyeyim bırakın bundan hoslanmayi insanın onurunu incitmekten başka bisey olmuyor kendini dahada küçük dahada aşağılanmış hissettiriyor maalesef.
Gittiğim arkadas ortamlarında en yakınlarımın bile olduğu yerde muhabbet edecek birseyim olmuyor çünkü konular koca ev evlilik yada erkek arkadaş üzerine oluyor.

Hepsi bi tarafa kac yas kucugum insanlar artik evleniyor ama benim hayatımın yanından yöresinden geçen kimse yok böylede devam edeceğinin farkındayım.
Eskiden çok inançlı bir insanken simdi isyanlara düşmeye başladım Allah acaba beni hic sevmiyor mu diye bazılarına güzellik is kariyer aile yuva cocuk maddiyat hepsi verilirken benimbunlardan hiçbirine sahip olamayisim canımı acıtıyor.

Çevremdekilere bakıyorum insanlar seçenekler arasında kararsizlik yasarken ben begenilme hissini bile yasayamadan yaslaniyorum.Zaten artik evlenemeyecegimin farkindayim ama insan sevme sevilme cinsellik gibi duygusal şeyleri yaşamadan öleceği için üzülüyor.En büyük şükür nedenim bazı hemcinslerim gibi annelik aşkıyla yanıp tutuşmuyorum oda olsa hayat iyice çekilmez olurdu

Bi arkadaşım var bakıyorum üniden mezun olup geldiğinin 4. Yılında 4 kişiyle cıktı 2si ciddi ilişkiydi tanışmak görüşmek isteyenler saymiyorum bile

Boyle boyle çevremdeki herkes mutlu herşeyleri mükemmel bi ben kotu yasıyormuşum gibi herkesin tavuğu gözüme kaz görünmeye başladı bunu artik kıskançlık emmarisibolarak görmeye basladim

üzülerek söylüyorum sanki artık kıskançlık hissiyle tanışmaya başlıyorum bu duygu yüreğime karakterime yerleşecek diye korkuyorum.

Ben yapayalnız sevilme duygusunu hissetmeden ölmek istemiyorum ama bununda boyle olacağını bilmek canımı yakiyor
Karışık oldu ama öyle duygisal moddaydim ki bi ic dokus olarak paylasmak istedim
Yahu neden isyan ediyorsunuz sizde olmayan bı çok şey de çevrenizde yoktur. Sevmek sevilmek evlilik belki güzel ama karışan edeniniz yok özgürsünüz. Su anın tadını çıkarın ileride açılır zaten evlilik kapısı da... biraz da mücadele edin istediğiniz şeyler için kader gayrete aşıktır denilmiş biraz çaba biraz tevekkülle olcak şeyler kardesim

Sahsen ben oldum biraz sarkma disinda pek bir kotulugunu gormedim cokta seyyapmayin kuzum ustelik bekarim ölmelimiyim?

Evleneceksen evlenirsin zaten buarada hayatini kacirma ,herkes hayatini yasiyor evli insan ya da hayati baska birinin muhabbetine katilamamak sacmaliktir bence ogren bilgilen dinle kendince mantikli fikirlerini sun empati kur fikrini sun yani

Kiskanclik konusunda imrenmeyen kim var baskasina? sokaga cik guzellik para vs yonlerden herkese bin basan insanlarla dolu etraf e ne yapalim yasamayalim mi ?diyelim maddi acidan zor bir donemdeyiz hani fakirdik ama gururluyduk (hatta fakırız) ama olsun sürünmüyoruz muhatac degiliz akil saglimiz yerinde beden sagligimiz yerinde vs vs ornekler cogaltilabilir

ben yadırgamadım böyle düşünceler de olmanızı zamanla dola dola olumsuzluklardan doğaldır böyle düşünmeniz ama geçmişte takılı kalmayın iyi ya da kötü yaşandı ve bitti bundan sonra ne yapabilirsiniz ona odaklanın nice işsizler ya da çirkin diyebileceğimiz kadınlar evli çocuklu sebep işsizlik okumamak ve güzel olmamak değil yani biraz şans kader biraz da sizin diğer insanlara tavrınız dır kendinizi bir değerlendirin dışarda güleryüzlü pozitif görunün insanlara devamlı dertleriniz, anlatmayın itici olursunuz.kurslara spora aktivitelere katılın.sevgiler herşey gönlünüzce olsun

Ya bakıyorumda 24-25 yaşındaki hemcinsim atanmış evlenmiş evini arabasını almış mutlu bir hayatı var

24-25 yaşıma bakıyorum babamdan5-10 lira para isterken bildigim tüm duaları okurdum ki kızıp rencide etmesin o yaşta bırakın bunlara sahip olmayı begendigin bi tsortu yada pantolunu almak için kırk kere düşünür o sınav senin bu sınav benim kosustururdum gercekten üstünde hayatin yorgunluğu var 33 e yaklaştım çalışıyorum ama hala maddi olarak ferahlık yaşayamadım çünkü maaştan bana kalan harçlık gibi birsey
Sahiden yoruldum hayattan istediğim rahat bi nefes almak sevilme hissini yaşamak kendi evim olsun kendi dünyam

Iyi dilekleriniz için teşekkür ederim aynı güzelliklere sizinde kavuşmanızı dilerim
İnanın yasadiklarinizi o kadar iyi anlıyorum ki.Ben de köyde büyüdüm,babam tütün ciftcisi.Baska gelirimiz de yoktu o zmanalar ,tüm yaz gece dörtte kalkar tütüne giderdik.Maddi durumumuzu tahmin edersiniz.zar zor oldu hayatımda herşey.simdi ev almak için kendimi paraliyorum,olmayacak gibi .Ama bazı tanıdıklarım var benim de ,çocukluğu rahat geçmiş,babaları herşeyi önlerine sermiş ,evlenmişler bu sefer kocaları,hayat hiç yipratmamis onlari.Ben ise durup dururken dişlerimi sıkıyorum artık yılların stresinden.Ama buna çözüm yok ki,yolumuza bir şekilde devam etmeliyiz.
Bence siz sevdiğiniz iyi bir adami hayatınıza aldiginizda hayatınızdaki bir çok açığı kapatacak siniz.Oncelike sevgiyi tadacaksiniz,sonra maddi olarak rahat edeceksiniz,bir aileniz olunca babanızın size yaptıkları değil çocuğunuza verebileceklerinizi dusuneceksiniz.Yeter ki kendinizi güçlü tutun , pozitif olun.Sunu da eklemeden gecmeyeyim ,eğer bu düşünceleriniz yogunlasirsa geçmez ise vir psikiyatriste gidin kendinize eziyet etmeyin

Ben 24 yaşındayım.
Yaşıtlarımın çoğu nişanlı ya evli ya çocuklu ya iş hayatı...
Ben hâla okuyorum.
Kendimi evde kalmış kız kurusu gibi hisediyorum. Artık arkadaşım bile yok.
Arkadaşlarımın hepsi evli, bekar olanların sevgilisi var. Ben hep tek, hep yalnız, hep üzgün. Düşünüyorum acaba bir gün işim, kocam, ehliyetim olacak mı diye.
Kendimi bir hiç olarak görüyorum.

Evet başkalarının mutluluğunu kıskanıyorum. Evet çok sevdiğim kuzenimin evli mutlu çocuklu işli olmasına imreniyorum.

Şimdiden pes ettim. Hayat bok gibi. Yapamıyorum. Bir türlü bir şeyi beceremiyorum. Elimden gelmiyo. 1 adım illeri 100 adım geri.
Türkiye de amcalarım yengelerim sağ olsunlar ordan bile yetişip benden bir bok olmayacağını söylüyorlar.
Hiç bir yerde yerim yok benim...
Birde ben avrupa da yaşıyorum. Sözde burda para gökten geliyor, hayat çok kolay:rolleyes:

Rabbim size güzel kapılar açsın inşallah yakın zamanda ama siz de bunu gorebilin.
Bu arada saglik ocagnda b12 vitamnnze de kesinlikle baktirin.

Mesela geçen şöyle bir şey oldu.Üniversiteden tanudığım bir arkadaş vardı farklı bölümdeydi öğretmenlik okuyordu.2 yıl iş bulamadı sonra akrabaları sayesinde 5bin maaşla özel okulda işe başladı 7bin tl lik de özel ders veriyormuş.Beni aldı kahve içmeye gittik(200bine aldığı arabasıyla)Kıskanmadım ama 1 hafta kendime gelemedim.Bir de yazdıklarınızın tıpa tıp aynısını yaşıyorum bence bu 30 yaş bunalımı...

Adım atmaktan korkmayın.
Eşimi ben tavladım.
Önce sosyal medyadan ben ekledim. Baktım yine adım yok, sohbet konu açtım, sonra ben bir gün iş çıkışı senin oralarda olacağım gelsene dedim. Sinema mevzu açtım, şu filme gidecek kimsem yok dedim filme dahi ben davet ettirdim😁
Hoşlandığınız biri varsa anlaşılacak diye iyice ters davranıyorsanız adım atmaya da çekinir
Sizinki yorumunuz cok tatlı geldi keske sizin kadar cesaretli olabilseydim ama ben sadece gönül işlerinde degil her konuda hep rezil oldum olacam kaygısıyla yaşadım

Zatwn pek ilgilenenim olmazdı olduğunuzda birilerinin imali sözleri laf çalmaları yerin dibine girer çıkardım

Back
X