• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuyu şikayet edeyim mi?

Yok hiç kimse ile görüşmüyoruz. Pandemiden önce de pandemi hayatı yaşıyormuşuz biz 😀
O zaman şikayet edebilirsiniz . Benim zaten hayatım pandemi☺️ Aileden uzaktayım ve arkadaş ortamım hiç yok. hastalıktan çok korkarım😅
Bazı insanlar aile içinde iftarlara , kutlamalara devam ediyorlar fakat mevzu komşu olduğu zaman kendilerinin yaptığını unutuyorlar
O yüzden dedim . Dikkat ediyorsanız şikayet etmeye %100 hakkınız var . Ama ben kimseyle görüşmediğim halde şikayet etmezdim diye düşünüyorum.
Yan komşumun çocukları torunları çok sık geliyor. Şikayet etmek aklımın ucundan geçmedi. Çünkü ben yan komşumla dahi görüşmüyorum. Virüsü alan kendi çekiyor
Eşim doktor mesleği gereği hastalıkla iç içe ama biz çok önlem alıyoruz çok şükür virüs bize hiç uğramadı 🙏

Yok ya. Eğer kızlı erkekli bir grupsa eğlence amaçlı içiyorlarsa sıkıntı olmaz. Sorun çıkarırsalar da şikayet edilir. Bilemedim şimdi. Yani ben olsam böyle yaparım. Uyarmadan şikayet etmek bana vicdansızlık gibi geliyor. 😊
Kovid varya hani bitemedigi icin boyna eve tikildihimiz.. 18 yas alti markete girmesi yasak oldugu icin ve ufak bebegimizi birakacak kimsemis olmadigi icin markete ihtiyac almaya dahi gidrmedihimiz, hani gunlerce evladini goremeden dinlenmeden calışan saglikcilar varya hani

Uyarmaya gerek var mı sizce? Devlet daha kaç defa uyaracak? Sağlıkçılar kaç defa uyaracak Korona ne kadar uyaracak. Onlar gibiler yüzünden ben eve hapsoldum 1 yıldır ama umurlarında mı?
Haklısınız tabi de mantıklı olan sizin gibi yapmak ama ben vicdan yaparım.

Kovid varya hani bitemedigi icin boyna eve tikildihimiz.. 18 yas alti markete girmesi yasak oldugu icin ve ufak bebegimizi birakacak kimsemis olmadigi icin markete ihtiyac almaya dahi gidrmedihimiz, hani gunlerce evladini goremeden dinlenmeden calışan saglikcilar varya hani
Haklısınız tabi

Ben benzer bir durum yaşadım ve ben şikayet ettim kendi komşumu; hem de sevdiğim bir komşuydu. Hiç de yazık değil. Onların o kadar insanı toplayıp virüsün yayılmasına vesile olmaktan vicdanları rahatsız olmuyorsa benim hiç olmaz. Vicdani görevimi yaptım.

Komşumuz eve arkadaşlarını toplamış ve yaklaşık 10 kişiler. İçiyorlar ve bir aradalar.(İçmeleri beni ilgilendirmiyor.) Sanırım sarhoşlar ve bağırıp duruyorlar, son ses müzik açıyorlar, huzursuzluk çıkarıyorlar. Sizce covidden dolayı polise şikayet etmeli miyim? Sonuçta halk sağlığını hiçe sayıyorlar. 3.150 tl cezası varmış şimdi durup dururken de yazık diyorum ama bir yandan da hak ediyorlar diyorum. Sizce?​
"Sanırım sarhoşlar ve bağırıp duruyorlar, son ses müzik açıyorlar, huzursuzluk çıkarıyorlar"
Bu saymis olduklariniz varsa covid olmasa bile sikayet edebilirsiniz.Ki su durumda bize sormak yerine sikayet etmeliydiniz.Kendileri sefa yaparken sizin konfor alaninizdan calmalarina musade etmeyin.

Vicdan azapci uyelerin bu hassasiyetlerinin anlamsizligi ve neredeyse 2 sene olmasina ragmen durumun ciddiyetinin farkinda olmamalari... Illa aileden birini mi kaybetmeleri gerekiyor kendilerine gelmeleri icin?

Konu sahibi, boyle bir durumda sikayet edin lutfen. Bu sorumluluk hepimizin.

Hal ediyorlar ama ben olsam vicdanım el vermez. Gidip gürültü için uygun bir dille uyarabilirsiniz. Gürültüden rahatsız olduysanız.
Haha süper fikir. On tane sarhoş adamın kapısını çalmak. Alıp öldürsunler kadını. Tecavüz etsinler. Vicdan i olan kimseyi rahatsız etmez zaten. İçip içip son ses müzik yaygara yapan insana neden vicdan yapsın ki

yahu vicdan yapacaksanız sağlık çalışanlarına yapında böyle şuursuz insanları şikayet edin ...evladını koklayamayan hemşireler doktorlar var...konu sahibi sizinde buraya konu açıp sormanız hata ortada bi yasak var ve buna uyulmuyor şikayet etmek vatandaşlık borcu artık. heralde şikayet de etmediniz simdi o insanlarda corona varsa ve gidip hiçbir suçu olmayan insana bulaştırıp mazallah canından olmasına sebep olursa vebali sizinde boynunuza

Komşumuz eve arkadaşlarını toplamış ve yaklaşık 10 kişiler. İçiyorlar ve bir aradalar.(İçmeleri beni ilgilendirmiyor.) Sanırım sarhoşlar ve bağırıp duruyorlar, son ses müzik açıyorlar, huzursuzluk çıkarıyorlar. Sizce covidden dolayı polise şikayet etmeli miyim? Sonuçta halk sağlığını hiçe sayıyorlar. 3.150 tl cezası varmış şimdi durup dururken de yazık diyorum ama bir yandan da hak ediyorlar diyorum. Sizce?​
Yasak cezası 4 bin lira olmuş diye duydum bu önemli bir bilgi hemen şikayet edin ilgileniyorlar

Haha süper fikir. On tane sarhoş adamın kapısını çalmak. Alıp öldürsunler kadını. Tecavüz etsinler. Vicdan i olan kimseyi rahatsız etmez zaten. İçip içip son ses müzik yaygara yapan insana neden vicdan yapsın ki
Alkol alan herkes tecavüz etmez, insan öldürmez. Alkol alınca kimsenin içinden hulk falan çıkmıyor. Kızlı erkekli bir grup zaten. Direkt şikayet de edilebilir ama ben olsam uyarır, buna rağmen devam ederlerse şikayet ederdim. Birini uyarmadan şikayet etmeyi vicdanım el vermezdi.

Alkol alan herkes tecavüz etmez, insan öldürmez. Alkol alınca kimsenin içinden hulk falan çıkmıyor. Kızlı erkekli bir grup zaten. Direkt şikayet de edilebilir ama ben olsam uyarır, buna rağmen devam ederlerse şikayet ederdim. Birini uyarmadan şikayet etmeyi vicdanım el vermezdi.

Ailenizden birini Covid'den kaybetseydiniz gorurdum sizin vicdaninizi ben.

Ailenizden birini Covid'den kaybetseydiniz gorurdum sizin vicdaninizi ben.
Benim eşim sağlık çalışanı, 3 tane kız kardeşim, erkek kardeşim de sağlık çalışanı. Hepsi ikiler kez covid geçirdi. Ailem de ölümle burun buruna gelen çok insan oldu. Ben sadece ben yapamazdım dedim. İsteyen tabi ki şikayet eder. Ben önce uyarmayı tercih eder, daha sonra gerekli yere şikayet ederdim.

Hepsi erkekti

Alkol alınca insanın içinden ne çıkacağını bilemezsin hele ki tanımıyorsan. Ben samimi olmadığım insanla içki masasına oturmam kaldı ki içki içen komşunun kapısını çalıcam.

Tecavüz etmesine gerek yok. Küfür ettiğini düşünün. Ben o küfrü duymak zorunda mıyım? Daha kötüsü silahı olabilir. Serserinin teki olabilir bıçak çekebilir. Bilincinin yerinde olduğunun bir garantisi yok. Hiç muhattap olamam alkollü tanımadığım heriflerle. Ki bu grup kural tanımazlığını teyit etmiş daha en başından. Eşimi de muhattap etmem.

Bir de yasak var yani. Ben neden uyarayım. Her yerde uyarılar yapılmış para cezası konmuş. Adam uyacak olsa yasağa uyardı. Ben uyarınca ne diyecek?

“Aaa ysak mıydı hanımefendi bilmiyorum çok özür dileriz hemen dağılıyoruz lütfen polise haber vermeyin”

Tamam sen öyle yaparsin. Alkol bütün kötülüklerin anası diye boşa dememişler. Sessizce kendi kendine icselerdi burda biz yorum yapio olmazdık . Normal üstü gürültü yaptıkların a göre çok ta ayık kafa gezmiyolardir.

Back
X