konsantrasyon problemi :(

blankenese

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
119
80
298
Ankara
Herkese merhabalar, uzun zamandır çok ciddi konsantrasyon problemi çekiyorum. Okumam gereken yığınla şey varken ben hiçbir şekilde okuduğum şeye konsantre olamıyorum, bu nedenle yapmam gerekenleri sürekli erteliyorum. Bu yüzden iş hayatımda da sıkıntı çekiyorum, çünkü sürekli birşeyler okumam ve yazmam gerekli ama ne okurken ne de yazarken konsantre olabiliyorum. Ders çalışmak kabus oldu resmen, çünkü başına oturduğumda konsantre olamadığım için acı çekiyorum. Bu dertten muzdarip olup çözüm bulan birileri var mıdır?

konsantre olamamanıza takmış ve kendinizi sürekli bu yönde telkin ediyor olabilir misiniz? Boşuna okuyorum yine anlamıcam vs vs gibi
Durduk yerde ortaya çıkmaz bence tabi hayatınızda sarsıcı bir değişiklik yaşamadıysanız

Aslında bu soruna bir çözüm bulamazsam çok sarsıcı bir değişim yaşayacağım (işimi kaybetmek gibi ), ama yumurta kapıya dayanmadan önce de bu sorunu yaşıyordum.

ben de dikkat ve konsantrasyon sorunları yaşarım ara ara..
genelde b12 ve kanım düşük çıkar...
bi baktırın..
bir de ginko biloba yaprağı çayı iyi oluyor bu konuda... mesela çinde bunama için kullanılırmış...
deneyebilirsiniz...

Bu şekilde 20 yıl okul okudum ya... Yüksek lisans bitirdim, hem de okul hayatım boyunca başarılı bir öğrenciydim. Ama nasıl okudum ben bilirim... Milletin 3 saatte çalıştığını 8 saatte çalışırdım, çünkü dikkatim, olması gerekenden 30 farklı yöne giderdi. Hayatımda dersi derste dinleyebilmişliğim çok azdır. Şimdi de kitap okuma gibi aktivitelerde zorlanıyorum, bir yeri kaç kere okuyorum bazen, gözler kitapta, kafa başka yerde çünkü. :) Yanımda sinek uçsa konsantrasyon puf olur uçar bende. Ben çok üzerine düşmedim, çok kısa bir dönem bir ilaç kullanmıştım, sonrasını önemsemedim, ama siz bir psikiyatriste görünebilirsiniz.

Şifası olan bana da söylesin. Konuyu takipteyim.

Bir uzmana başvursanız illaki vardır tedavisi
Psikiyatri ye gidebilirsiniz.
Evet aslında psikiyatriste gidebilirim ve bu konuda etkin 2 ilaç da biliyorum. Ama bu ilaçların etkisi kısa sürede geçiyormuş ve ciddi yan etkileri varmış. Hem de bir müddet sonra ilaç almadan önceki halinizle aynı oluyormuşsunuz. O nedenle ilaç olmadan bu işi çözmeye çalışmak istiyorum.

valla beni motive eden tek şey müzik.
çalışırken müzik, eğer kitap vs okuyorsam da not almak ya da önemli yerlerin altını çizmek.
benim de dikkatim çabuk dağılır, bu şekilde okulu vs bitirdim.

İlaç zaten kalıcı bir etki bırakmıyor, kullanan biri olarak söylüyorum gerekli prosedürleri yerine getirdiğinizde herhangi bir ciddi yan etkiyle karşılaşmıyorsunuz. İlacım sayesinde 3 üniversite kazandım o yüzden mutluyum, hayat kurtarıyor.

bunu duyduğuma sevindim, ben kullananlardan hep olumsuz yorum duydum çünkü

bunu duyduğuma sevindim, ben kullananlardan hep olumsuz yorum duydum çünkü
Onların bir çoğu kulaktan dolma bilgilerle doktordan bu ilacı isteyenler bence.
Ciddi yan etkileri olduğunu inkar edemem ama ilaçla beraber ilacın yan etkisini arttıracak şeyler yemeyince, kahve falan kullanmayın yan etkisi minimuma iniyor. Hani bende olan yan etkileri söyleyeyim, uyuyamama ve iştah kapanması, bunlarda ilacı aldıktan 3 4 saat sonra geçiyor. Tabi bu bende olan yan etkiler. Ben burada ilaç alın, mutlaka alın süper diye tavsiye edemem, bu vebali alamam. Ama doktora gidip kendi şikayetlerinizi anlatırsanız gerekli görürse size ilacı verir. Hiç olmadı önemli yerleri çizip kağıda yazın, kağıda yazdıklarınızı güzelce ses kaydına kaydedip sürekli onları dinleyin, bu da bir yöntem. Sözelciyim, ben lise zamanında bu yöntemle bütün derslerimi vermiştim. Kendinizi sıkmayın, kasmayın yaparsınız inşallah.

bildiğim ilaçlardan birisi bu, el titremesi, gerginlik, çarpıntı yaptı mı sizde?

Bende herhangi bir yan etki yapmadı. Dikkat dağınıklığı teşhisim var. Günde 2-3 saatlik çalışma süremi aralıksız 9 saate çıkarmıştım. 2 ay kullandım ve bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…