konsantrasyon

muzurtilki

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
6.238
15.575
Arkadaşlar merhaba,
Çok kısa bir süre önce, uzun yıllardır sürdürdüğüm full-time iş hayatını bıraktım. Zaten bir süredir bırakmak istiyordum, yeni kısmet oldu Hoppa
Şimdi, evden çalışarak, 2 ayrı alanda bir nevi danışmanlık yapıyorum.
Şu anda bitirmem gereken bir iş var.
Herşeyi çarçabuk yapan ben, bu işe bir türlü konsantre olup başlayamıyorum. İş atla-deve değil, 5-6 saatimi alacak en fazla. Normalde, bir kez konsantre olsam 24 saat aralıksız çalışabilirim (tabi çocukların maddi manevi ihtiyaçlarını karşılamak için verdiğim molalar dışında :confused:)
Fakat bu işe bir türlü elim gitmiyor. Çok keyifli bir alan, sonuçları benim için çok güzel olacak fakat olmuyor, başlayamıyorum.
Bu tip tıkanmaların, bazen, Allah tarafından olduğuna inanırım ben. Bazen beklemeyi seçerim ve hayrını da görürüm.
Ama bu sefer bıçak kemiğe dayandı, p.tesiye kadar bitiremezsem bana güvenen insanların güvenini boşa çıkaracağım.
Herşey kafamda hazır, ama bilgisayar başına bir oturuyorum, ya KK, ya da şu makaleyi de bir okuyayım, şunu da bir araştırayım diyerek saatler öldürüyorum. Aynen şu an olduğu gibi :rolleyes:
Arada, daha uzak zamanlı 2 iş bitirdim, bu....duruyor...
Bana, bu işe başlayabilmem için verebileceğiniz bir konsantrasyon önerisi v.b. var mı?

Not: Şu anda yazdığınız herşeyi görebileceğim ama çok cevap yazamayacağım çünkü önüme o işin sayfasını açıp başlamaya çalışacağım. Siz yine de yazın, olur mu? Yazan herkese şimdiden teşekkürler
:KK68:

"Pomodoro Tekniği"ni bi deneseniz?

Çok kabaca özetlemek gerekirse, mesela 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme, 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme diye gidiyor, 4 çalışma evresinden sonra daha uzun bir dinlenme var.

Ama o 25 dakika içinde tümüyle konsantre olacaksınız, bilgisayarda çalışıyorsanız "aman şu sayfaya da bir bakayım" "aa mesaj gelmiş" falan demeyeceksiniz, sonra o koskoca 5 dakikada doya doya kafanızı rahatlatacaksınız!

Başta saçma ve salakça geliyor insana ama işe yarayan bir yöntem. Çeşitli bilgisayar ve akıllı telefon uygulamaları var, çalışma ve dinlenme sürelerini belirleyip başlatıyorsunuz, sizi uyarıyor ve çalışmalarınızın çetelesini falan tutuyor, insanı teşvik ediyor.

"Pomodoro Tekniği"ni bi deneseniz?

Çok kabaca özetlemek gerekirse, mesela 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme, 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme diye gidiyor, 4 çalışma evresinden sonra daha uzun bir dinlenme var.

Ama o 25 dakika içinde tümüyle konsantre olacaksınız, bilgisayarda çalışıyorsanız "aman şu sayfaya da bir bakayım" "aa mesaj gelmiş" falan demeyeceksiniz, sonra o koskoca 5 dakikada doya doya kafanızı rahatlatacaksınız!

Başta saçma ve salakça geliyor insana ama işe yarayan bir yöntem. Çeşitli bilgisayar ve akıllı telefon uygulamaları var, çalışma ve dinlenme sürelerini belirleyip başlatıyorsunuz, sizi uyarıyor ve çalışmalarınızın çetelesini falan tutuyor, insanı teşvik ediyor.

yorumunuz için teşekkür ederim
ama benim çalışmayla ilgili değil de
bu konu üzerinde çalışmayla ilgili bir konsantrasyon problemim var sanki
boş boş sayfaya bakıyorum ve bakıyorum...
hani bazen diyorlar ya her yere o konuda not yapıştırın, gözünüz gördükçe içiniz sıkılır, bitireyim dersiniz, şunu aradan çıkartayım dersiniz, denedim, notların üzerinden atlayıp geçiyorum
beynim inat etti sanki :KK43:

Kelin ilacı olsa başına sürermiş.
Hiç doğal olmayan, oldukça kimyasal bir yöntemim var ama söylemeyeyim. Sadece bu konu içinmiş sorunun. Genel olsaydı işe yarayabilirdi.

yorumunuz için teşekkür ederim
ama benim çalışmayla ilgili değil de
bu konu üzerinde çalışmayla ilgili bir konsantrasyon problemim var sanki
boş boş sayfaya bakıyorum ve bakıyorum...
hani bazen diyorlar ya her yere o konuda not yapıştırın, gözünüz gördükçe içiniz sıkılır, bitireyim dersiniz, şunu aradan çıkartayım dersiniz, denedim, notların üzerinden atlayıp geçiyorum
beynim inat etti sanki :KK43:

Anlıyorum, ama "25 dakika dişimi sıkayım" düşüncesi işe yarayabiliyor. Ben mesela sadece kendimi cidden zorlamamı gerektirecek çalışmalar için uyguluyorum bunu. En azından dikkatim dağılınca, ya da başka bir şeyle ilgilenmek istediğimde "şu kadar dakika daha çalışayım sonra bakarım ona" diyorum.

Benim için "bitene kadar çalışayım" ya da "biraz daha çalışayım" demekten daha tutarlı, ve daha katlanılabilir geliyor açıkçası.

Anlıyorum, ama "25 dakika dişimi sıkayım" düşüncesi işe yarayabiliyor. Ben mesela sadece kendimi cidden zorlamamı gerektirecek çalışmalar için uyguluyorum bunu. En azından dikkatim dağılınca, ya da başka bir şeyle ilgilenmek istediğimde "şu kadar dakika daha çalışayım sonra bakarım ona" diyorum.

Benim için "bitene kadar çalışayım" ya da "biraz daha çalışayım" demekten daha tutarlı, ve daha katlanılabilir geliyor açıkçası.

aslında düşününce...aklıma yattı deneyeceğim, hem de birazdanHoppa

Evden nasıl danışmanlık yapıyorsun beybisi ya bize de anlat biz de yapalım :mad::mad:

canım uzmanlık alanlarım var
e bunca yıllık iş hayatından gelen de bir çevre
yıllardır alınmış eğitimler
Allah da bir kapı açtı
oldu işte Hoppa:nazar:

Umarım hoşunuza gider ve işinize yarar.

Android cihaz kullanıyorsanız "clockwork tomato" adlı uygulamayla beraber başlamanızı tavsiye ederim, denediklerim arasında en iyisi o idi.

daha iptidai bir yöntemle deneyeceğim
çok sevdiğim uykucu garfield saatim var
sesi ayarlanabiliyor, onu kuracağım şimdi
"I feel good" diyecek bana 25 dk sonra, hem yöntemle de alakalı :KK70:

bu arada 02:20'de başlıyorum
bana şans dileyin!!!

X