konserve domates hakkında yardım

nhnot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2014
54
6
28
35
Ankara
Bu sene ilk defa kışlık domates hazırlayacagim. Yanımda soracağım bir büyüğüm yok. Bir sürü tarife baktım. Kavanozlara kadar her şeyi anladım ama anlamadığım bir kaç sey var. Tarifler orayı benim gibi acemiler için detaylı anlatmamış:)
1-kavanozlar sicak suyami sokuluyor. Kavanozun içi ıslakmi kalıyor sadece dışımı sokuluyor. Orayı anlamadım.
2- eski kavanoz olurmu illa yeni mi olması lazım. Bazı tarifeler yeni kapak alın demiş eskisi olurmu. Teşekkür şimdiden

Bu sene ilk defa kışlık domates hazırlayacagim. Yanımda soracağım bir büyüğüm yok. Bir sürü tarife baktım. Kavanozlara kadar her şeyi anladım ama anlamadığım bir kaç sey var. Tarifler orayı benim gibi acemiler için detaylı anlatmamış:)
1-kavanozlar sicak suyami sokuluyor. Kavanozun içi ıslakmi kalıyor sadece dışımı sokuluyor. Orayı anlamadım.
2- eski kavanoz olurmu illa yeni mi olması lazım. Bazı tarifeler yeni kapak alın demiş eskisi olurmu. Teşekkür şimdiden
Annemle beraber yıllardır yaparız çocukluğumdan beri,şimdiye kadar kavanozları ve kapakları hiç kaynatmadık,domatesleri kaynattıktan sonra sıcak sıcak katmanız gerek,kavanozlar ters bir şekilde birgün beklemesi gerek,sızıntı yada kapak kendini atmazsa hiçbir sorun yoktur.Kavanozların içinin kuru olması gerek,eski kavanoz olur ama kapağın her sene değişmesi gerek çünkü eski kapaklar aşınmış oluyor ve bir daki sene kullanırsan domateslere elveda diyebilirsin.:KK48:

Annemle beraber yıllardır yaparız çocukluğumdan beri,şimdiye kadar kavanozları ve kapakları hiç kaynatmadık,domatesleri kaynattıktan sonra sıcak sıcak katmanız gerek,kavanozlar ters bir şekilde birgün beklemesi gerek,sızıntı yada kapak kendini atmazsa hiçbir sorun yoktur.Kavanozların içinin kuru olması gerek,eski kavanoz olur ama kapağın her sene değişmesi gerek çünkü eski kapaklar aşınmış oluyor ve bir daki sene kullanırsan domateslere elveda diyebilirsin.:KK48:

Sağolasin kaynatmanin mantığını bende anlamadim baktığım tarifelerde kaynatıyolar ama niye kaynattiklarıni söylemiyolar. Lüzumsuz herhalde yapmaya başlıyorum teşekkürler

canım ben buzdolabı poşetine koyarak buzlukta saklıyorum. böylece hem bozulma riski olmuyor. hem de porsyonlar halinde bir kullanımlık yapabiliyorum.
unutma ki kavanozda küflenme oluyor.:KK66:

İyi fikir o da çiğden mi koyuyorsun
şimdi ben iki türlü hazırlıyorum.1. si zeytinyağlılar için domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayarak çiğden hazırlıyorum.
2.si menemen denilen domates+ biber domateslerin kabuklarını soyarak,biberleri doğrayıp ,az tuz ile pişiriyorum.
soğuyunca da poşetlere birer porsiyon koyuyorum. asla bozulma olmaz.

Selam canım bizde son bir haftadır halama ve bize yapıyoruz. Fakat biz fe domatesleri soyup doğrayıp kavanozlara koyuyoruz çiğ bir şekilde. Daha sonra buyuk kazana koyuyoruz onları. Ve sıcak su ekliyoruz kavanozların hizasına kadar. Su kaynayınca 1,5 saat daha ateşte bırakıyoruz. Konserveler hazır :D bir de kavanozları kapatmadan bir tatlı kaşığı tuz koyuyoruz bozulmasın diye. :)

Back
X