Kontakt lensi devlet ödeyecek !

selinns

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
204
2
96
İstanbul
Sağlık sistemindeki yeni düzenlemeyle birlikte kontakt lensi de devlet karşılayacak..

Sağlık alanındaki yeni düzenlemelere göre, gözlük çerçevesini kullanma süresi iki yıla düşürüldü, kontakt lenslerin bedelleri de devlet tarafından ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı ile birlikte SSK'lılar, artık gözlük çerçevesini 4 yılın bitiminde değil 2 yıl sonunda, işitme cihazını 7 yılın bitiminde değil 5 yıl sonunda değiştirebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sağlık alanındaki bazı yönetmelik değişiklikleri dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'un SGK çatısı altında toplanmasıyla, sağlık konusunda uygulama birliği sağlanmaya başlandı.

Emekli Sandığı ve Bağ-Kur
506 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na Göre Eş ve Çocuklara Temin Edilecek Protez Araç ve Gereçlerine Dair Yönetmelik değiştirilerek, SSK'lılara ilişkin devletin ödeme yaptığı sağlık giderlerinde düzenleme yapıldı.

"Emekli ve Malullük Aylığı Bağlanmış Olanlarla, Bunların Kanunen Bakmakla Yükümlü Bulundukları Aile Fertleri, Dul ve Yetim Aylığı Alanların Muayene ile Tedavileri Hakkında Yönetmelik de değiştirilerek, Emekli Sandığı'nın sağlık giderlerine ilişkin uygulamalarına son verildi.

Artık Emekli Sandığı mensupları için SGK tarafından yayımlanacak Sağlık Uygulama Tebliği geçerli olacak. Emekli Sandığı mensupları ile ilgili muayene ve tedavi olunabilecek sağlık kuruluşlarını SGK ilan edecek. Kaplıca ve içmece tedavisi, kan ve kan ürünleri, çeşitli ortez, tıbbi malzeme ve cihazlar için ödenecek bedelleri ve esasları da SGK tespit edecek.

Bağ-Kur Sağlık Sigortası Yardımları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, Bağ-Kur'un ayrı sağlık uygulamaları da ortadan kalktı. Bağ-Kurlular da, SGK Sağlık Uygulama Tebliği'ne tabi olacak. Bağ-Kurlular SGK ile sözleşme veya protokol yapmış sağlık kurumlarında "aciliyet" durumunda tedavi olurlarsa, giderleri devlet tarafından ödenecek. Yüzde kaç oranında ödeme yapılacağı konusunda, SGK Sağlık Uygulama Tebliği esas alınacak.

Herkes SGK kapsamında
Önümüzdeki haftalarda yayımlanacak SGK Sağlık Uygulama Tebliği çerçevesinde, SSK'lı, Emekli Sandığı veya Bağ-Kurlu tüm vatandaşlar için, devletin hangi sağlık giderlerini ne kadar karşılayacağı belli olacak.

Getirilen yenilikler
Eşler için 7 yıl olan işitme cihazını yeniletme süresi 5 yıla indirildi.

Eş ve çocuklar için 7 yıl olan konuşma cihazı değiştirme süresi 5 yıla düşürüldü.
Gözlük çerçevesini değiştirme süresi de 4 yıldan 2 yıla indirildi.

Kontakt lens bedelini devlet ödeyecek. Yılda kaç kez ödeme yapılacağı, SGK Sağlık Uygulama Tebliği ile belirlenecek.

İhtiyaç halinde elektronik el ve kol protezinin bedelini devlet karşılayacak.

Motorlu malul arabası da temin edilebilecek. Kullanım süresi olan 10 yıl şartı da yönetmelikten çıkarıldı.

Milliyet

canım ya peki numarasız lensleride alabilecekmiyiz bu uygulamayla yani sadece kozmetik amaçlı takılan lensler?

Kız kıvılcım delümüsün nesün laaaa?
La öyle olsa,devlet önceden reçete ile yazılmış kırışık kremi,selülit kremi falan neyin de verirdi...Hiç devlet kozmetiği öder mi.?Hem zaten niye ödesin ki,kozmetik ürünleri hastalık kapsamına girmiyor ki..Sağlık politikasının temelinde çalışanı ve yakınlarını iyileştirmek birinci hedef,güzelleştirmek diil..
Ama eminim bunun da biryolunu bulan uyanıklar çıkacaktır,yurdum insanı içinde.

Kız kıvılcım delümüsün nesün laaaa?
La öyle olsa,devlet önceden reçete ile yazılmış kırışık kremi,selülit kremi falan neyin de verirdi...Hiç devlet kozmetiği öder mi.?Hem zaten niye ödesin ki,kozmetik ürünleri hastalık kapsamına girmiyor ki..Sağlık politikasının temelinde çalışanı ve yakınlarını iyileştirmek birinci hedef,güzelleştirmek diil..
Ama eminim bunun da biryolunu bulan uyanıklar çıkacaktır,yurdum insanı içinde.
ya banane ya istiyom ben versin işte nolcak ki verse devletin başka bşy yaptığı yok bari bedava lens versin..sırnaşık şeysırnaşık şey

kızlar ben kontak lens kullanıyorum. ama hep kendi paramla aldım. sgk gerçekten karşılıomu. bu şekilde alan var mı? biri bana yardımcı olsun 260 lira lens parası ödüyorum her 6 ayda bir. yazıktır ya. yardımcı olursanız sevinirim. fisfisfis

aynen ben de numaralı lensi 13 yıldır cebimden alıyorum..inşallah doğru haberdir...

tuliş cevabına çok güldüm yaa!!! renkli kozmetik lense gerenk yok bana numarali şeffaf lenslerimi ödesinler yeter ama bu ne zamandan itibaren geçerli araştırmak gerek

Back
X