mesela cocuk babami istiyorum deyince yaşı 11 diyelim hakim neden istiyorsun deyince cocuk ne cevab veririse hakim babaya veriyorBu yaştaki çocuk dinlense de çocuğun menfaati yoksa farklı takdir edebilir hakim. Daha ileri yaşlarda çocuğun tercihi daha önemlidir.
Burdaki konular malum. Ama Isteyen istedği olur gözümde sizi ilgilendiren bir tarafini görmüyorum bu durumun??
Ben konu sahibine yazmışım 3.kişi olarak bundan size nee?? Neden gocundunuz?
bana yazdin bende alltta yazdgina cevap attim bak bakalim kime yazmışsın .Bu önyargı ne? Görümce=öcü mü sizin gözünüzde??
12 yasindan sonra rizaya bakiyorlar diye biliyorum. Pedagog esliginde görüşüp belki orada sorabilirler kimle yaşamak istediginiÇocuğun rızası da esas alınır
Bu önyargı ne? Görümce=öcü mü sizin gözünüzde??
Gorumcem yok ama burdaki uyelerin görümce konuları ve gorumcelerin açtığı konular pek bir azinligi böyle düşüneceğini gösteriyor.Gorumcesiyle ne yasadi nereden biliyorsunuz belki gerçekten öcüdür onunki
Benimki de öcü kizGorumcem yok ama burdaki uyelerin görümce konuları ve gorumcelerin açtığı konular pek bir azinligi böyle düşüneceğini gösteriyor.
Yalnız yorumun sahibi bana soyleyip sonra sizene neden 3. Kisi olarak karışıyorsun ben konu sahibine soyledim diyor.
Konu sahibi bir gorumce olarak bunu nasil soylesin zaten hadi yanlis alintiladi diyelim. Saka gibi bir hallere giriyoruz bu ara nerden baksan konu sahibine yazabilmesi imkansiz
Kanitin gözünü seveyim. Keske gercek hayatta da boyle bir sansimiz olsa.Benimki de öcü kizbirkaç gündür mügeye de böyle insanlar geliyor. Yaptıklarını inkar ediyorlar. Muge pat diye videoyla cevap veriyor. Siz de basmissiniz ss leri
AmiinKanitin gözünü seveyim. Keske gercek hayatta da boyle bir sansimiz olsa.
Allah sabir versin diyim size de ,Mügeye de hepimize
mesela cocuk babami istiyorum deyince yaşı 11 diyelim hakim neden istiyorsun deyince cocuk ne cevab veririse hakim babaya veriyor
Mesela çocuk anneyi disiplinli ders calissin daha otoriter diye istemiyor diyelim
bu konuda evt fikri olanlar yazarsa guzel olurDediğim gibi ben aile hukuku alanında çalışmadığım için içtihatlara pek hakim değilim.
Ama ne derse hakim velayeti verir şeklinde genellemeler doğru olmaz.
Çocuklar uzman eşliğinde dinlendiklerinden gerçek iradeleri anlaşılmaya çalışılır.
Hakim karar verirken çocuğun görüşünü dikkate alır ancak diğer tüm koşullarla birlikte değerlendirir.
Bu alanda çalışan avukat arkadaşlar tecrübelerini burada paylaşırlarsa güzel olur.