Konu annem !

benim annem de böyle ama ben hiç sinirlenmek aklıma gelmedi
sizin buaralar hassas dönemleriniz olmasın

annemde dominanttır ama onun gördüğü yerde takarım yoksa kendi düşüncem kendi isteklerim benim yanlışım benim doğrum

Bence b ır problem yok.gayet normal anneniz:) sizin canını başka şeye sıkılıyor bence

E yani herkesin derdi farkli
Kimine dert olabilen kimine komik gelebiliyor
Surekli tenkit hakaret halinde olan bi anneyle yasamak ne kadar komikse benim ki de o kadar komik

Yani dominant insanla ugrasmak kolay olmuyor beni anlayabilirsin
Surekli onun istedigi gibi hareket etmen bekleniyor
Onun istedigi gibi giyinmen
Onun istedigi gibi davranmam
Yoksa sorun cikiyo
Sorun cikmasini goze alabiliyosam eeehhh yeter bee diye cikabiliyorum isin icinden ama o dominant ben degilim iste
Daha naif oldugum icin
Daha kibar davrandigim icin saf damgasi yiyorum
Halbuki tek basimaydim ben hayatta
Hic kotu aliskanliklarim ,manyak arkadaslarim olmadi
Ne bileyim ya uzun hikaye
Ben boluk borcuk anlattim diye belki de anlasilmadi

benım annemde aynısı. evet o meyvede ne var bılmıorum:) komsu gelır oturur ona bıle meyve yemıo hıc al gotur ısyerıne ye ıhtıyacın var der durur. safsın der, dogrudur da. ınsanlara cabuk guvenıosun der, o da dogrudur. ama ne bılım alıştım ben artık. bır de evlılıgımde cok sıkıntılar cektım, kendımı unuttum. annem herseyı unuttu benı dert ettı. baba evıne dondukten sonra daha da hassaslaştı. herseyıme dıkkat edıo. yasadıgımız sıkıntılar yuzunden gerek fızıksel gerekse ruhsal durumumuzu kendılerınce kontrol altında tutmaya calışıo olabılırler. rahatsızlık duymuorum. bazen bunaldıgımda offffffffffffff cekıorum. anneye of deme taş olursun dıo kahkaha atıp gıdıo yanımdan:) cok sukur iyi ki varlar.

:) annem ahh annemm. Bana yemek ye ellerinin damarları çıkıyor diyordu . Kilo aldım şimdi ver yavrum kalp hastası olacaksın diyor.:)
Anneler böyle ahh ah

Okuyunca sempatik tonton bi teyze canlanıyor gözümde ama başkasının annesi olduğu için tatlı görünüyor tabi. Kendimi senin yerine koyunca da hakikaten zor boğulur insan. Allah eksikliğini göstermesinde dominant anne fena yorar

Bu ebeveyn davranışları toplumsal bir sorun bence.
Anne ve babalar sınırlarını bilmiyor.

Çocuk doğurdum diye her şeye karışabilme hakkının olduğunu sanıyorlar.

Hic sevimli bir durum değil.
Olgun olamıyorlar.
Eziyet nerdeyse.

Kırsan olmuyor, bağırsan olmuyor, güzelce anlatsan olmuyor, sussan yine olmuyor.

En kötüsü de çözümü olmaması.

Biraz mesafe diyebilirim.

Mesela uçakla gitmeniz gerektiğini söylemeyin.
Bu kadar her şeyinizi bilmesin. Günlük rutinleri anlatmayın.

İyiyim sen nasılsın tarzında konuşun, bildiğim kadar ayrı evdesiniz. Yaşamınızda olup bitenleri bir süre anlatmayın. Başka şekilde başa çıkacağınızı sanmıyorum.
Sorunun büyük kısmı her şeyi bilmelerinden kaynaklı.
witch hunt

hepsi de senin iyiliğini düşündüğü için yaptığı şeyler. çünkü sen hala onun minik minnoşusun <3

Aynen böyle ..
Babamı yönetiyor mesela yönettiği sürece iyi ama hayır bu böyle olcak dese babam tüm gün kavga

benimki de ayni.. annem cok kariyerli bir kadindir ve yoneticiydi. insanlari yonetmeye o kadar alismis ki babamla beni de kendi elemanlari zannediyor. hayir babam alismis artik duruma, huzursuzluk cikmasin diye adamcagiz ne deniyorsa yapiyor. istiyor ki ben de ayni sekilde boyun egim. benden ayni tavri goremeyince de basliyor sen soylesin sen boylesin sen ne zaman beni dinledin ki,... alistim artik ne yapayim, anne cunku. basimda olsun yeter diyorum, takmamaya calisiyorum.

Aynen gecenki ucak muhabbetinden anladim ki her sey anlatmicam
Nasil geldin diye sorarsa sorunsuz geldim diycem
Ne kadar harcadin derse harcamadim dicem
Az bilmesi daha hayirli
Her seyimi bildigi icin her seye bi yorumu oluyo
En mantikli cevabi verip gozumu actigin icin tesekkur ederim

Takmamak
Birinde takmiyosan birinde takiyorum mecburen
Hayat zaten zor
Bi de dir dir dir beynini yiyen bi anne var
Allah kolaylik versin

Bu anne ile bu koca ileyaşam zor sıkışıp kalmışsin sanirim açıkçası. Ya salla yaşa hayatını sen bence. Parada kazanıyormussun boşan gitsin tek basina eve cik yaşa işte... annene de cok soz hakkiverme dominantmis baksana. Hayatini yonetmrk gorevi sanki. Öğrenemezsin de bu dakikadan sonra. witch hunt

+1

Benim annem de boyle de ben de cok ugrasiyorum. Istiyor ki beni bosatsin alsin dizinin dibine ise gideyim geleyim yesin parami ama onu da gezdirip arkadas olayim ezsin beni yesin bitirsin asagilasin omrumun kalankisminda. Ne uğraşıyor anlatamam ama tatli tatli seven bir anne gibi. Berbat bunlari yasamak neyse ki artik daha uyanigim bunlari yaptiginda hemen farkedemiyorum ama düşününce çözüyorum gardimi aliyorum. Seninkine bak neler yapiyordur kimbilir tum gun beyninikemiriyor ve enerjini aliyormus bu bile yetergerci.

Mune konuyu kapatabilir misin
Beni de banla her yere yaziyorum gozunden kacmasin
Artik uyan ve beni banla lutfen

Normal canım. Yasının bir önemi yok. Kaç yasında olursan ol hemen hemen bütün anneler böyle. Benimki dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…