Babanız maaş aldığı banka ile görüşsün, siz de ailenizle beraber yaşıyorsanız ve çalışıyorsanız, hane geliri hesaplanıp ona göre kredi verilebilir.
Annem emekli, maaşını ziraat bankasından alıyor. Daha geçen ay ziraat bankasıdan kredi çekti. Taksitler maaşının iki katı. Ben öğretmenim, benim maaşımı da hane geliri olarak kattılar ve 1 hafta içerinde tapumuzu bile aldık. Ayrıca, krediyi 120 aylık çekebilirsiniz, ama Allah gecinden versin krediyi çeken kişi vefat ederse, kalan borç aileden tahsil edilir.
Anneme 6 yıllık kredi verebiliyorlardı, ama taksitler yüksek olduğu için biz 8 yıllık çektik ve ben kefil oldum.
Son olarak, kredi çekeceğimiz zaman neredeyse tüm bankaları dolaştım ziraat bankası haricinde diğerler bankalar, maaşı yetersiz, yaşı geçtiği için 10 yıllık kredi veremeyiz vs. vs. olmaz demişti. Ama maaş bankası ziraat hiç bir sorun çıkarmadı.