Konu önemli hanimlar

Bu doğru değil
Bunu İddaa eden biyolog Azeri asıllı bir kadın var
O kadının kitabında hücrelerimiz zikir etmeli Allah'tan geleni kabul etmeliyiz diyor ! Yani aşıyı Allah'a karşı çıkmak olarak kabul ediyor

Aşıların içinde domuz spermi varmis cenin kanı varmış falan öyle diyor

Öldü gitti ama saçmalığına inanan birkaç insan kaldı inanmayın böyle şeylere

Zikir eden hücreler mi:KK70::KK70: ahahahahahshshs yerlerdeyim şu an:))) bizim ülkelerde bu aşı karşıtlığının diğer ayağı da " domuz şeyi var içinde haram, batılılar bizi kısır etmek istiyor aşıyinen" muhabbeti değilse ne olayım :). office office sor arkadaşına söylesin :)

Zikir eden hücreler mi:KK70::KK70: ahahahahahshshs yerlerdeyim şu an:))) bizim ülkelerde bu aşı karşıtlığının diğer ayağı da " domuz şeyi var içinde haram, Batılılar bizi kısır etmek istiyor aşıyinen" muhabbeti değilse ne olayım :)
Ya bir hayvanın vücudunda salgılatılıp alınan bir kimyasala niye bu kadar takıklar anlamıyorum aynı karbon aynı hidrojen işte ne farkı var allah aşkına?

Aşıların Icinde herturlu zararli maddeler var. Ve insan cenin maymun hinzir dnasi civa aliminyum saymiyorum bile dedi. :KK43:(

Cenin varmış aşıların içinde ... Vay be... 3 kuruşluk aşının içine cenin koymanın maliyeti ne olurdu acaba , maymun da nedir ki canım her sokakta yüzlerce yaşıyor zaten , domuz yağı dese anlayacağım da domuz DNA sı nedir .... Bari daha mantıklı iğrençlikler koysaydınız içine belki bizim de içimize şüphe düşerdi !!!

aşı kararı vermek de zor aşısızlık da zor..
biz araştırdık 2 yaşındaki çocuğumuza aşı yaptırmamaya karar verdik.. ve yaptırmadık da..
herkesin kendi kararı, hepsine saygı duyarım..

Zikir eden hücreler mi:KK70::KK70: ahahahahahshshs yerlerdeyim şu an:))) bizim ülkelerde bu aşı karşıtlığının diğer ayağı da " domuz şeyi var içinde haram, batılılar bizi kısır etmek istiyor aşıyinen" muhabbeti değilse ne olayım :). office office sor arkadaşına söyleşin :)

Kendisinin tek bir kizi oldugundan batililar once oraya giden gocmenlere uygulamistir derler inanmazlar :27:

Aşı şart hanımlar. Kucukken menenjit gecirmisim belki de aşı eksikliğinden. Ustelik 1950lerde bı ara çocuklara aşı yaptırılmamıs Amerikann oyunu bu aşılar diye düşünülmüş. Devlet desteği ile aşılar vurdurulmams. On yıl sonra cocuk felci salgınında o kadar yavru hayatını kaybetmiş. Dikkatlk olup aksatmamak lazım aşıları.

Ahahahaha:) durum daha vahim öyleyse, Aşı erkek çocuklarının "Erkekliğini" kurutuyor gül gibi Y kromozomunu öldürüyor derler ahahahaha:))):KK70::KK70:

Ya off, sonra da ofis neden bati hayrani, kaynak illa Amerikali mi olmali falan falan.. darlandim yeminle ya ctesi girmeyecegim kk ya bir daha :/

Peki sizin mesleğiniz nedir? Doktor profesör bişey misiniz acaba aşılardan bu kadar eminsiniz?

Sevgili pinkpin, ben bambaska bir alana yonelsem de ailemin %70' i doktor. Buyuk dedem cicek asisini ulkeye getiren ve uygulayan doktorlardan biriymis. Annem pediatri ve cocuk alerji/immunoloji uzmani. Ben ve kardesim dahil ailemizde bir tane bile asisiz cocuk yok! Anneme bu konuda soru geldiginde su ornegi veriyormus; kirmizi isikta karsidan karsiya gecerken de olme sansiniz var, hizla gelen goremediginiz bir araba olabilir. Ama islek bir caddede arabalar haraket halindeyken karsidan karsiya gecmenin riskini dusunun. Hangi riski alirsiniz? Kirmizi isikta belki bir araba hizla gelir diye tamamen mi karsidan karsiya gecmekten vazgecersiniz yoksa iki tarafa bakip 'onlemini' alip mi gecersiniz? Iste asi yaptirmamak cocugu o islek caddeye atmaktir der. Ani bebek olumu diyorsunuz ya 1 yas alti olen bebeklerin bir kisminda merkezi uyku apnesi olur. Yani uyku suresince beyine nefes almasi icin komut gitmez ve bebek nefes alamaz. Bunu onceden bilmenin tek yolu sans eseri yaptiginiz uyku testi. Onun disinda yalnizca otopside belli olur. O bahsettiginiz bebeklerin cogunun olumu bu tarz hastaliklar. Asi karsiti oldugunuz icin bu yonunu gormek istemiyorsunuz. Turkce kaynaklar yazip duruyorsunuz ama asinin bebekleri oldurdugune dahil impact factoru yuksek peer review journallarda yayinlanmis makaleler var mi? Bunlarin atif sayisi kac? Desteklenmis yayinlar yapilmis mi? Kac cocuk uzerinde denenmis ve bu cocuklar kac sene boyunca izlenmis? Kontrollu deney mi yapilmis, asi olan cocuk ile asisiz cocugun karsilastirmasi yapilmis mi? Asil arastirin diyorsunuz ya arastirma bu sekilde olur. Turkce referanssiz kaynakta ve facede korku salan gruplarda yorum yazarak olmaz.

bi kaç ay önce nüfus müdürlüğünde işim vardı akın akın da yabancıların olduğu bir gündü. o günden sonra halsizlik baş dönmesi günlerce kendime gelemedim. grip oluyorum diye düşünüp doktora gittim meğer su çiçeği kapmışım. 30 yaşındayım üstelik. annem tüm aşılarım aşılarımın yapıldığını söyledi ama demek ki çiçek aşısı olmamışım. bir ay kendime gelemdim yataktan çıkamadım. allah korusun daha beter bi şey de olabilirdi. ki eski hastalıklar bunun yanında adı sanı duyulmamış hastalıklar da yeniden ülkemizde. hemşire arkadaşım veremin son yıllarda inanılmaz artış gösterdiğini söylemişti. çocuğum yok ama olduğunda aşılarını asla aksatmam. risk alınacak bi konu değil.
Su cicegi asisini 8 10 senedir yapiyor devlet
Ondan once ucretliydi
Hemen hemen hicbirimizin sucicegi asisi yok

Ya off, sonra da ofis neden bati hayrani, kaynak illa Amerikali mi olmali falan falan.. darlandim yeminle ya ctesi girmeyecegim kk ya bir daha :/
Sen ameriganin saglik bakanligina yaz bacim

Zaten gavur icadı bise hayir gelmez

Makale koydum ben oraya isteyen okur. Ama çevirmekle uğraşamayağım ben vallahi. Hep ameriganıın oyunu bunlar :P
Allahin cirpi bacak amarigalilarina guldurtmem ben gennimi :/ ama yazsak ne olur acaba ya :KK53:

Yaz yaz gülsünler. :) arkadaşıma İran' da yayın yapan bir dergi bir şey teklif etmişti, dergiyi açtık dua ile başlıyor bir ton güldük tabi :KK70:sen de yolla ama Pakistanlıyım de:) bize bulaştırma "şeyi":P

Sevgili pinkpin, ben bambaska bir alana yonelsem de ailemin %70' i doktor. Buyuk dedem cicek asisini ulkeye getiren ve uygulayan doktorlardan biriymis. Annem pediatri ve cocuk alerji/immunoloji uzmani. Ben ve kardesim dahil ailemizde bir tane bile asisiz cocuk yok! Anneme bu konuda soru geldiginde su ornegi veriyormus; kirmizi isikta karsidan karsiya gecerken de olme sansiniz var, hizla gelen goremediginiz bir araba olabilir. Ama islek bir caddede arabalar haraket halindeyken karsidan karsiya gecmenin riskini dusunun. Hangi riski alirsiniz? Kirmizi isikta belki bir araba hizla gelir diye tamamen mi karsidan karsiya gecmekten vazgecersiniz yoksa iki tarafa bakip 'onlemini' alip mi gecersiniz? Iste asi yaptirmamak cocugu o islek caddeye atmaktir der. Ani bebek olumu diyorsunuz ya 1 yas alti olen bebeklerin bir kisminda merkezi uyku apnesi olur. Yani uyku suresince beyine nefes almasi icin komut gitmez ve bebek nefes alamaz. Bunu onceden bilmenin tek yolu sans eseri yaptiginiz uyku testi. Onun disinda yalnizca otopside belli olur. O bahsettiginiz bebeklerin cogunun olumu bu tarz hastaliklar. Asi karsiti oldugunuz icin bu yonunu gormek istemiyorsunuz. Turkce kaynaklar yazip duruyorsunuz ama asinin bebekleri oldurdugune dahil impact factoru yuksek peer review journallarda yayinlanmis makaleler var mi? Bunlarin atif sayisi kac? Desteklenmis yayinlar yapilmis mi? Kac cocuk uzerinde denenmis ve bu cocuklar kac sene boyunca izlenmis? Kontrollu deney mi yapilmis, asi olan cocuk ile asisiz cocugun karsilastirmasi yapilmis mi? Asil arastirin diyorsunuz ya arastirma bu sekilde olur. Turkce referanssiz kaynakta ve facede korku salan gruplarda yorum yazarak olmaz.
:KK9::KK9:

Makale koydum ben oraya isteyen okur. Ama çevirmekle uğraşamayağım ben vallahi. Hep ameriganıın oyunu bunlar :p

Yaz yaz gülsünler. :) arkadaşıma İran' da yayın yapan bir dergi bir şey teklif etmişti, dergiyi açtık dua ile başlıyor bir ton güldük tabi :KK70:sen de yolla ama Pakistanlıyım de:) bize bulaştırma "şeyi":p
Suriyeliyim desin ya hdhfjf yalan sayilmaz zaten ortagiz

Ne güzel mantıklı yorumlar yazılmış ama anlamayan anlamıyor arkadaşlar
Mevlana ne güzel demiş “cahil ile girme münakaşaya ya sinirini zıplatır tavana ya da yazık olur adabına”

Hala benim kaynaklarım çevremdekiler aşıdan zarar görmüş insanlar dışında bi kanıt sunamıyor :kızgın: bu nasıl bi zihniyet aklım almıyor maden bişeyi savunuyorsun körü körüne değil sağlam kanıtlar sunarak savun dimi hayır o da yok
Benimde çevremde var koyu anti aşıcı oğlum o zaman daha 9 10 aylık falan hastalandı doktora gittik kulak enfeksiyonu geçiriyor antibiyotik başladık gecesi aşırı derecede istifra etti oğlum WhatsApp grubumuz var annelerle o arkadaşta orda ben yazdım oraya “ arkadaşlar çok kustu acaba başka bişeymi var falan ” diye bu hemen yazdı işte ilaç vermiştin antibiyotik kesin o yaptı adı ne dedi yazdım bana tuttu dediki o ilaç ruhsat almamış:kızgın: sinirlerim bozuldu bunu okuyunca gözüm kanadı resmen bu nasıl bir körü körüne cahillik diye
yine yazıyorum eşim eczacı kendi eczanesinden getirdi ilacı ve ruhsatsız ilaç satıyor eczanede hey allahım ya artık o kadar sıkı ki denetimler öyle bişey imkansız hoş zaten ilaçta gayet ruhsatlıydı
Anti aşıcılar =Canan karataycılar
Yahu akıl var mantık var çayı tereyağı ile için diyen bi insanın söylediklerini ne kadar güvenilir olabilir ki? :KK70:

Neyse demem o ki sağdan soldan duyma şeylerle hareket etmeyin konu sahibi çocuğunuzun diğer aşılarını yaptırmışsınız zaten bu aşıyıda düşünüp karar verip yaptırın

Yok ya yetti artık ben dava açacağım artık bu aşı karşıtı propogandalara. Kimse toplum sağlığını bu şekilde tehdit edemez.

Buyurun açın. Aşıyı yaptırmak kadar yaptırmamak da yasal hak. Bu konuda fikir beyan etmeyi yasaklayan da herhangi bir kanun yok. Hiç bir şey elde demezsiniz yani.

Back
X