Konu önemli hanimlar

Hayir inanmam demiyorum, bana yapilan arastirmanin yabanci kaynagini gonder diyorum :) zira bu ulkede yapilan suca bile kilif bulacak ahlaksizlikta insanlar varken para icin yapilmayacak bir sey yok.. mesela senin cevrende bu kadar rahatsizlik olup benim cevremde bir tane bile olmamasi olayi curutuyor mu o zaman? Orta cag da mi yasiyoruz pinkpin, sayi bazli mi varacagiz sonuca.. ben cok acik bir insanim ama sen tezini savunacak done bulamiyorsun cunku yok.. bana bul, bugun gidip doktorumdan hesap sorayim.. ego mu? Estagfirullah, fikir alisverisi bu :)
Ben genelde aşı karşıtı insanları dünya düz diyenlere benzetiyorum. Çok benzer özellikleri var :D

office office aşıların güvenilir olduğuna dair senin sunabileceğin bilimsel bir makalen var mı?

Ben guvenirligi ispatlamakla yukumlu degilim ki pinkpin, kaldi ki bir asi benim ogluma ciddi alerjik reaksiyon gostertmisti.. buna ragmen doktorumuzun onerisiyle butun asilarimizi yaptirdik.. tezi ortaya atan ispatlamakla sorumlu degil miydi? Ben mi yanlis hatirliyorum :)

Aşı olmayan insanlardan bebeklerimizi kaciriyoruz neler neler duyuyoruz ya. Her neyse geçen hastanede karşılaştım bı tane kadın çocuğuna sağlık ocağından verilen kan ilacını kullanmamış. Doktor çocuk Afrikali çocuklara dönmüş sen hala istersen kullanma dedi ve cahillik diye bir sürü kızdı. Yine de siz bilirsiniz. Yalnız ben Rota aşısı yaptırmadim nedeni ise araştırmalarım ve eğer gerekli olsaydı devlet ücretsiz yapardı zaten.

Ben de günlerdir aşıların içeriklerini ve prespektüslerini araştırıyorum da mış mış mış dan başka şey bulamadım henüz. Nerden görmüş çok merak ettim doğrusu.

Bi de bir yaş aşısı bol miktarda yumurta akı proteini içeriyormuş eğer bebeğinizin yumurta alerjisi varsa erteletebilirsiniz. Bebeğim alerjik olduğu için doktorumuz özellikle söyledi.

Ben guvenirligi ispatlamakla yukumlu degilim ki pinkpin, kaldi ki bir asi benim ogluma ciddi alerjik reaksiyon gostertmisti.. buna ragmen doktorumuzun onerisiyle butun asilarimizi yaptirdik.. tezi ortaya atan ispatlamakla sorumlu degil miydi? Ben mi yanlis hatirliyorum :)

Ben araştırmaya sevk ediyorum office. O beğenmediğiniz googledan 2 dk.da bilimsel araştırma bulunmayacağı aşikarken komik bir şekilde israrla bilimsel araştırma istiyorsunuz. Ben de diyorum ki bu kadar istiyorsan verirsin dilekçeni sağlık bakanlığına alırsın bilimsel makaleni. Ha ona da inanmam diyorsun ingilizce olmalıymış:)) O halde gider yurt dışı kurumlarından temin edersin. Benim donem gerek etrafımdaki (buraya dikkat çekerim) bazı insanlar gerekse tanımadığım fakat neler yaşadıklarını gözlemlediğim insanlardır. Neden bu kadar çok hasta bebek ve çocuk var? Sadece yediklerimizden ictiklerimizden mi yani? Bir bebek birkaç aylık ömründe ne yemiş olabilir ki agır hastalıklar yaşıyor? Kanser neden bu kadar yaygın?
Oturun araştırın. Ya da böyle dalga geçip eğlendiğinizi sanın. Seçim sizin.

Hem bilimsel araştırma istiyorsun hem inanmam diyorsun office. Baştan tüm yolları tıkamışsın. Ben aşısız olan çocuk kesin 100 yaşına kadar yaşar demiyorum zaten, aşıların sandığınız kadar masum olmadığını, içeriğinde kansere ve otizme yol açan ve bazen hemen bazen yıllar içinde ortaya çıkan hastalıklar barındırdığını söylüyorum. Neye mi dayanıyorum? Tekrar söylüyorum aşıdan ağzı yanan tanıdık tanımadık insanlara. Sen şimdi evladına bilmediğin ama sana güvenilir olduğu söylenen bir şey yedir ve akabinde hastalansın. Bunu sen gibi birçok insan yaşasın. Kalkıp bilimsel araştırmaya ihtiyaç duyar mısın yoksa basitçe o yedirdiğin yabancı şeyden kaynaklandığını anlar mısın. Bu sadece bir örnek elbette ki bilimsel araştırmalar yapılsın kanıtlansın kaldı ki zaten kanıtlandı ama işi yokusa sürüyorsunuz inanmak istemediğiniz için bahaneler üretiyorsunuz.

Şurada ego savaşına girmeden tartışılamayacağını unutmuşum:)

Nerede kanıtlandı, bana ciddi yapılan çalışmayı bulun ve yollayın. Ameliyata girmenin ve genel anestezi almanın da riski var, " ameliyat insan öldürür " mu diyelim.

Alın size yayın. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5356236/

Özetle aşının otizm ile alakası yoktur, bunu bulan yayınlar çok yeni ve bir sürü metodolojik sınırlaması ve sorunları var diyor,

All ikincisi https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5480297/.

Aynı sonuç yine meta analiz ve sonuç aşı otizme sebep olmuyor!,henüz bunu destekleyecek kanıt yok diyor . Benzer şeyler trafik, çevre kirliliği gibi seylerde de bulunmuş. Annenin şeker hastası olması, hamilelik d vitamını vs gıbı seyler ise kısmen etken gözüküyor. Ama aşı yok.

Al bir tane daha https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4177682/
Burada ise artışın sebebi aşılar değil, muhtemelen daha önceden teşhiş konulamayan vakaların artık teşhiş edilmesi diyor!.

Son düzenleme:
Ben araştırmaya sevk ediyorum office. O beğenmediğiniz googledan 2 dk.da bilimsel araştırma bulunmayacağı aşikarken komik bir şekilde israrla bilimsel araştırma istiyorsunuz. Ben de diyorum ki bu kadar istiyorsan verirsin dilekçeni sağlık bakanlığına alırsın bilimsel makaleni. Ha ona da inanmam diyorsun ingilizce olmalıymış:)) O halde gider yurt dışı kurumlarından temin edersin. Benim donem gerek etrafımdaki (buraya dikkat çekerim) bazı insanlar gerekse tanımadığım fakat neler yaşadıklarını gözlemlediğim insanlardır. Neden bu kadar çok hasta bebek ve çocuk var? Sadece yediklerimizden ictiklerimizden mi yani? Bir bebek birkaç aylık ömründe ne yemiş olabilir ki agır hastalıklar yaşıyor? Kanser neden bu kadar yaygın?
Oturun araştırın. Ya da böyle dalga geçip eğlendiğinizi sanın. Seçim sizin.

Hah iste ben arastirdim :) yani google degil kaynagim, Amerikali bir cocuk radyoloji uzmani.. gunlerce konustuk, sonuca ulasmis oyle bir calisma yok :) hatta kendisi Pakistan asilli Amerikali oldugu icin su an uzerinde calistigi bir tez var.. icinde bizim de oldugumuz ucuncu dunya ulkelerindeki cocuk hastaliklarini ve olumlerinin fazlaligini arastiriyor hem de ingilizce :) inanmayacaksin ama yesillik, agac eksikliginin, cocuklarin sadece evlere kapatilarak buyutmrnin bile onlarca hastaliga davet cikarttigini anlatmisti.. malum oradaki en fakir adamin bile evinde bahce var.. mesela hala saglik bakanina dilekce diyorsun, ben gulmeyeyim de kim gulsun pinkpin :)

Çin de üretilince noluyormus?
Eğer hal böyleyse çindeki bütün çocukların otizm olması gerekiyor öyle değil mi ?
Ya da bu aşıları zamanında kullanan bizlerin ...
Yeterli akademik bilginiz var mı bu konu da
Öyle _imis böyle imiş ten başka?
Hınzır ne bu arada ?
Onu hiç anlamadim ?
Maymun dna si :D
Evrime inanıyorlarsa demek ...

Kizima 1 ay sonra 1 yas asisi yaptiricam arkadaslar , fakat arkadasim kafami karistirdi.İyice allak bullak oldum . Aşıların Icinde herturlu zararli maddeler var. Ve insan cenin maymun hinzir dnasi civa aliminyum saymiyorum bile dedi. Otizme neden olabiliyormus . Cinde uretiliyormus ayrica . Kendi yaptirmamis aşılarini.
Arkadasim boyle soyleyince benimde bir gozum korktu. Bu konu hakkinda bilgili bayanlardan yardim istiyorum . Gercekten oyle mi acaba . Ben pek sanmiyorum ama Arafta kaldim :KK43:(

bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var bence en yakın sağlık ocağına gidip ordan bilgi almanız

Hah iste ben arastirdim :) yani google degil kaynagim, Amerikali bir cocuk radyoloji uzmani.. gunlerce konustuk, sonuca ulasmis oyle bir calisma yok :) hatta kendisi Pakistan asilli Amerikali oldugu icin su an uzerinde calistigi bir tez var.. icinde bizim de oldugumuz ucuncu dunya ulkelerindeki cocuk hastaliklarini ve olumlerinin fazlaligini arastiriyor hem de ingilizce :) inanmayacaksin ama yesillik, agac eksikliginin, cocuklarin sadece evlere kapatilarak buyutmrnin bile onlarca hastaliga davet cikarttigini anlatmisti.. malum oradaki en fakir adamin bile evinde bahce var.. mesela hala saglik bakanina dilekce diyorsun, ben gulmeyeyim de kim gulsun pinkpin :)

Ha dikkate almak için amerikalı olması mı gerekiyor:)) Konusmuşsun o da böyle demiş ve sen de inanmışsın. Bu mu yani:)) Bilimsel araştırma anlayışına hayran kaldım:))

Ha dikkate almak için amerikalı olması mı gerekiyor:)) Konusmuşsun o da böyle demiş ve sen de inanmışsın. Bu mu yani:)) Bilimsel araştırma anlayışına hayran kaldım:))

Komsum öyle dediydi
Teyzemgil böyle dediydi den daha bir bilimsel geldi bana açıkçası :kahve:
Siz genelde tıp sempozyumlarina falan mi katılırsınız aklınıza bir şey takıldığında

Iste yok diyorum hala ikna oldun mu diyorsun sevgili pinkpin, ikna olman icin ‘oyle bir bilgi yok’ yazili kose yazisi mi getireyim :) bak arkadasim arastiriyor, hani diyorsun ya “o zaman neden?” diye.. sonuc cikinca yazarim sana :)

D vitamini eksikliği daha büyük sorun yahu, onu kimse takmıyor nedense. Küçüçük çocukları mevsimine göre giydirmiyorlar, yaz kış en az bir saat sokakta olması gereken çocukları eve kapatıyorlar. Çocuklarını düşünen çocukları güneşe çıkarsın, ten koyu ise daha uzun süreli güneşte kalmak zorunda çocuklar ve yetişkinler . Dikkat edecekseniz buna dikkat edin, d vitmanimvitamin gibi değil hormon gibi çalışan bir sürü hastalıkla bağlantısı olan kritik bir şey.( otizm de dahil bu bağlantıya)

Çin de üretilince noluyormus?
Eğer hal böyleyse çindeki bütün çocukların otizm olması gerekiyor öyle değil mi ?
Ya da bu aşıları zamanında kullanan bizlerin ...
Yeterli akademik bilginiz var mı bu konu da
Öyle _imis böyle imiş ten başka?
Hınzır ne bu arada ?
Onu hiç anlamadim ?
Maymun dna si :KK70:
Evrime inanıyorlarsa demek ...
Hınzır domuz demek kız. Hayatında kimse sana küfretmedi mi:KK70:

Back
X