Hem bilimsel araştırma istiyorsun hem inanmam diyorsun office. Baştan tüm yolları tıkamışsın. Ben aşısız olan çocuk kesin 100 yaşına kadar yaşar demiyorum zaten, aşıların sandığınız kadar masum olmadığını, içeriğinde kansere ve otizme yol açan ve bazen hemen bazen yıllar içinde ortaya çıkan hastalıklar barındırdığını söylüyorum. Neye mi dayanıyorum? Tekrar söylüyorum aşıdan ağzı yanan tanıdık tanımadık insanlara. Sen şimdi evladına bilmediğin ama sana güvenilir olduğu söylenen bir şey yedir ve akabinde hastalansın. Bunu sen gibi birçok insan yaşasın. Kalkıp bilimsel araştırmaya ihtiyaç duyar mısın yoksa basitçe o yedirdiğin yabancı şeyden kaynaklandığını anlar mısın. Bu sadece bir örnek elbette ki bilimsel araştırmalar yapılsın kanıtlansın kaldı ki zaten kanıtlandı ama işi yokusa sürüyorsunuz inanmak istemediğiniz için bahaneler üretiyorsunuz.
Şurada ego savaşına girmeden tartışılamayacağını unutmuşum:)
Arkadasim sen iyilikle dusunuyorsun belki ama cok yanlis yapiyorsun. O kadar hatali seyler yaziyorsun ki hangisine cevap verecegimi sasirdim. Asidan girdin kanserden ciktin, yaslilar dedin, vs o kadar yanlis biliyorsun ki.
Ben mikrobiyoloji doktorasi yaptim ulkenin en iyi universitesinde, ustune dunyanin en iyi universitelerinden birinde doktora sonrasi arastirma yaptim. Ne dedigimi biliyorum yani. Bilimsel okuryazarligim da var. Niye soyluyorum bunlari, herkese cahil demissin, arastir demissin de, senin o okuduklarin yazilarin hic bir bilimsel temeli yok bunu bilmelisin. Bilimde bir iki belki yuz hastanin tek tek basina gelen olaylar bir neden sonuc iliskisi olusturmak zorunda degildir. Sen malesef okuduklarini anlamamissin.
Senin o dedigin otizme yol acan asi dedigin sey ilk ve son kez on kusur yil once yayinlandi, ve o makaleyi yazan yazar makaleyi geri cekti, cunku asilarin otizme yol actigini ispatlayamadi. Yayinin geri cekilmesi bir bilimadami icin cok rezil bir durumdur onu da soyleyeyim.
ABD de cok guclu bir asi karsiti lobi var, malesef bunlar sapla samani karistiriyorlar. Lutfen bu tur iddialarda bulunmadan once konunun uzmani degilseniz susun.
Asilarin elbette riskleri vardir, kullandiginiz agri kesicilerin bile vardir riski. Suyu bile fazla icseniz zarar verir, soka sokar vucudu, su zehirli mi simdi?
Bu tr iddialar toplum sagligini, cocuklarimizin sagligini riske atiyor, ve malesef bir de kalkip saglik calisaniyim diye kredibiliteniz varmis gibi yaziyorsunuz, uzuldum sizin gibi saglik calisanlarinin varligina, demek ki egitimde iyice geri kalmisiz.
Suru bagisikligi diye birsey vardir, eger bi toplumda 100 cocuktan 95i asiliysa, geri kalan 5 kisiden misal biri 3 aylik bebek olsun, bu bebek kizamiktan korunmus olur, cunku hastalik yayilacak ortam bulamaz. Siz kendi cocugunuzu koruyacagim diye ortada hic sucu gunahi olmayan ufacik bebekleri riske atiyorsunuz ve bunu bir marifet gibi burada yaziyorsunuz. Bunlarin gunahi sizin boynunuza ben soyleyeyim. Ben bu cahillik iyice artmadan saglik bakanliginin bu ise el atmasini istiyorum, asisiz cocuklar kreslere ve okullara alinmamali. Hastalik rezervuari gorevi goruyorlar cunku.
Son olarak 3 cocugum var ve hepsine de yaptirdim asilarini. Yuzbinde bir risk var diye olumcul hastaliklarin kucagina aramam cocuklarimi.