KONU YINE ESKI EŞ

Evlat bu can insan ayrilmak istemez ama bazen aklin basa gelmesi icin cok agir olan bile yapilmali ,birakin babada kalsin ,en fazla 6 ay sonra doner gelir bunaltirlar onu

Bu aralar çok sık konu açıyorum ama çok çaresisin ne yapacagimi bilmiyorum.Sorunlar sağanak sağanak geliyor üstüme.9 yaşındaki kızım babasiyla kalmak istiyormus.Yaz tatilinde 15 gun boyunca babasindaydi.Dun geldi.Babasi onu 7000 tl lik.otele götürmüş çok eglenmiş orda çok mutluymuş benim yanımda mutlu değilmiş.Cocuga sürekli her istediğini yaparak alarak kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar.Ben ne yapacagimi bilmiyorum onun için elimden gelen herşeyi yapıyorum babasıyla görüşmesini engellemiyorum istediğin zaman ara konuş git diyorum yapmıyor.Dun babası bırakırken beni tehdit etti seni mahkemeye verecem diye
Neden mahkemeye veriyor?

Bildiğinize göre hukukçu olmalısınız. Binlerce bekar annenin aynı platformda buluştuğu ve avukatların da dahil olduğu grupta hiç bahsettiğiniz gibi bir şey yaşayan olmadı. Uydurmuyorum ben bunu onlarca avukatın söylediği aynı şey hatta bir avukattan şunu duydum konsomatris bir anneden dahi dava açıldığı halde evladının velayetini alınmamış.
Yorum bile yapmayacağım size. Çünkü siz herkesten iyi biliyorsunuz maşalllah ama...

Anayasal haklarınızı bilmek için hukukçu olmanız gerekmiyor.resmi gazete ve mevzuat.org.tr okumanız bile size çok yol aldırır....

İnşallah bir yerden başlarsınız okumaya

Son düzenleme:
Mahkemede babamda kalmak istiyorum derse velayet babaya gecebilir cunku cok kucuk degil kiziniz. Bildigim kadariyla hakim 7 yas ustune fikrini soruyor. Kizinizi bence yollayin babada kalsin. Tatil donusu gozunun boyanmasi normal, baba bir hafta goturur tatile sanir ki hep oyle olacak. Cocuk bakmak kolay mi otele gotur orda esek de olsa bakar. Evde baksin da gorelim ;) demem o ki yemegi,duzeni,kiyafeti,kitabi,uyumasi uyanmasi derken birkac ayda baba kendi eliyle getirir verir cocugu size. Ya da cocugunuz hayatin tatildeki gibi devam etmeyecegini anlar ve size geri doner.

Sorun şu ki eski eşim bekar kardeşleriyle birlikte yaşıyor.Cocuga biri bakmazsa biri mutlaka bakar.Tek olsa evet bakamaz ama tek değil.şimdi bu korona sürecinde de evden calisiyor.Ee çocukta okula gitmeyecek.Kolay yanı onun için.O yüzden gider de gelmez diye korkuyorum.Bunu kaldıramam.

Sorun şu ki eski eşim bekar kardeşleriyle birlikte yaşıyor.Cocuga biri bakmazsa biri mutlaka bakar.Tek olsa evet bakamaz ama tek değil.şimdi bu korona sürecinde de evden calisiyor.Ee çocukta okula gitmeyecek.Kolay yanı onun için.O yüzden gider de gelmez diye korkuyorum.Bunu kaldıramam.
Bi erkeğin çocuğa bakması ile annenin çocuğa bakması emin ol ki çok farklı şimdi burada çıkar bi kaç tane benim mesajimi alıntılayıp "erkeklerde anne gibi bakabiliriz öğöğögogog" diyecek tipler.
Sen onlara he de geç.
Ben boşanmış bi ailenin cocugdum velayet annemdeydi lakin ben babama ağır düşkün biriydim annemde farkındaydı. Bir gün okuldan kaçtım küçücük halimle babamın yanına gittim ama nasıl mutluyum anlatamam..
Istediğim oyuncağı, dergiyi alıyor yemeği ekmeksiz yememe izin veriyor Alllaaaaahhh benden mutlusu yok bi kaç kez bunu tekrar ettim haftasonlari da onunla kaldım ama sıkıldım..
Çünkü onun bi eşi vardı. Babam desen dergiyi okuyup oyun oynadıktan sonra çekilirdi kenara patlardım sıkıntıdan.
Oturur onu izler mutlu olurdum, ama cocuktuk ben bacım benim ilgiye ihtiyacım vardı sonra anladım..
Eve erken gittim o haftasonu.
Anneme ne var ne yok herşeyi anlattım. Okuldan kaçtım vsvsvs
Annem bisey demedim sarıldı normal yaşantımıza devam ettik..
Gitmek istiyorsa kızın bırak gitsin arkadasim, sen anaysan e o da baba ..
Orayı seçecekse de seçsin engel olma.
Kizin kendini nerede mutlu hissediyorsa orada kalsın.
Ha evet aynı konumda olsam hüngür hüngür ağlar çocuğumu bırakmazdım duygusalım bende...
Lakin annemin yaptığı daha mantıklı, en azından denemiş oldum ıçinde ukte kalmamış oldu..
Sende bırak kızını, en iyi 2 ay kalır döner, nihayetinde kardeşleri 1 ilgilenir 2 ilgilenir.
Kimse o çocuğa kendi çocuğu gibi davranmaz..
Babada bi yerden sonra yorulur darlanır.
Ha ola ki gelmez de mutlu olursa orada orasını da bilemem arkadaşım...
Olmadı kendine baştan bi sayfa açıp biseyleri kabullenip farkli bi dusunce ile yoluna devam edersin.
Nihayetinde sende kızını görmeyecek misin hafta sonu sende biseyler alır yapar gözünü boyarsın..

Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bir çocuğa baba da iyi bakabilir elbette ama onu isteyen anneden daha iyi bakamaz benim gözümde :/ çocuğunuz da çocuk olduğu için gözünü boyamayı başarmışlar ama sizden ayrı kalınca belki sizi ister. Velayeti almadan 1 ay kadar bir gitse belki değişir her şey🙄 evdekiler uzun süre ilgilenemez ki...
Allah yardımcınız olsun inşallah ❤

Yanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor

Yanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor
Sizin durumunuza bende üzüldüm
Umarım kızınız sizin değerinizi anlar
Erkeklerin sorumsuzca çocuğun dediğini yapip kendilerine bağlaması okadar eğitimsiz hareket ki umarim çocuk gerçeğin farkına varır

Babanın yanında anne olmadan buyuduyse cocuk Ve anne yenı velayetı aldıysa o zaman babada kalması ıcın fikri alınabılır ama annenin yanında kaldıysa velayet annede ise cocuk istese bile 12 yasından kucukse baba dava acsa da alamıyor. Hukukçu değilim bu arada tecrube konusuyor malesef.12 yasından sonra da cocuk istese bile babanın bakma durumuna gore karar verılıyor.

Son düzenleme:
Cocugu gondermek altı ay uc ay kalsın bıkar demek dogru degıl bu arada. Mahkemede cocuk zaten altı aydır bende demesı ıyı olmaz. Sız yıne gonderın cocuktur bu bır ay sonra aklına bile gelmez gıtse ıkı ay sonra ozler sızı ama su an velayet alma sansı yokken gonderırsenız altı ay vs sonrasında mahkemede ıste o zaman sorun olabılır. Bu arada babada kalmak istemesi cok cok guzel aslında. Benım kızımda yasadı bunu hatta az once yazdım tecrube konusuyor dıye sonrasında velayet falan alamadı tabı hakım bile uzatmadı bende kaldı yıne ama ben gorus gunlerı dısında ızın vermedım korktum yıne ıster dıye kızım. Sonuc ne bılıyor musunuz? 12 yas cocuk ve su an aynı sehırde yasamamıza ragmen asla ama asla babada yatılı kalmayan ve babadan kopuk bı cocuk. Sız yıne aynı davranın cocuga da babaya da. Kızımızı ıstedıgın zaman alabılırsın o da ısterse ama bana ıhtıyacı var alamazsın velayetı deyın. Cocugun yanında babayı kotulemeyın. Acıyosa da acsın dava bısı olmayacak ben de gerılmıstım cok.

Kızın için yaninda seveceği bir ortam olustursan .ben de bosandim 7 yasinda bir oğlum var. Babasına iki haftada bir bir geceligine haftasonlari gitmek için gün sayıyordu.birsey demiyordum .ama ogluma ayrıldıktan sonra 1.5 yil oldu kaç bayram geçti oglumun doğum günü geçti bir çift ayakkabi bastan ayaga bir kiyafet almayan sorumsuz adam. evliyken de oyleydi.neredeyse cocukla ilgili hic sotumluluk almazdi.evin tum yuku tum cocuk bakimi uzerimdeydi.calisiyorum da.Zoruma gidiyordu.neyse oğlum bu yaz tatilinde mahkeme kararına göre 15 gun kaldı babasinda. Cocuk geldi ki disleri sapsari kir tutmus bir kez olsun disini fircaltammais bile cocuga.cocukla Sık sik sise sise kola icmisler.ki ben izin vermiyorum kolaya daha neler oldu bilmiyorum. ondan sonra cocuk babama gitmeye kac gün kaldı diye sormuyor artık.bir de cocugunuzu mümkünse kucuk grubu olan temizlige mesafeye dikkat eden ilgisine uygun severek gidebileceği bir kursa yazdirin.sizin oraya daha cok bağlanır hemen dönmek ister. cocugunuzla gelecege dair ortak olanlar yapin.mesela gelecek kış kayağa gideiz.yazın tatile gideriz.kendinize bereber hedef koyun para biriktirip su arabayı alalım onla gezeriz vs.yani ortak hayallerinzi.cosku mutluluk dolu pozitif bir hayatiniz olsun çocuk sizle yaşadığı hayattan zevk aldin

Kızın için yaninda seveceği bir ortam olustursan .ben de bosandim 7 yasinda bir oğlum var. Babasına iki haftada bir bir geceligine haftasonlari gitmek için gün sayıyordu.birsey demiyordum .ama ogluma ayrıldıktan sonra 1.5 yil oldu kaç bayram geçti oglumun doğum günü geçti bir çift ayakkabi bastan ayaga bir kiyafet almayan sorumsuz adam. evliyken de oyleydi.neredeyse cocukla ilgili hic sotumluluk almazdi.evin tum yuku tum cocuk bakimi uzerimdeydi.calisiyorum da.Zoruma gidiyordu.neyse oğlum bu yaz tatilinde mahkeme kararına göre 15 gun kaldı babasinda. Cocuk geldi ki disleri sapsari kir tutmus bir kez olsun disini fircaltammais bile cocuga.cocukla Sık sik sise sise kola icmisler.ki ben izin vermiyorum kolaya daha neler oldu bilmiyorum. ondan sonra cocuk babama gitmeye kac gün kaldı diye sormuyor artık.bir de cocugunuzu mümkünse kucuk grubu olan temizlige mesafeye dikkat eden ilgisine uygun severek gidebileceği bir kursa yazdirin.sizin oraya daha cok bağlanır hemen dönmek ister. cocugunuzla gelecege dair ortak olanlar yapin.mesela gelecek kış kayağa gideiz.yazın tatile gideriz.kendinize bereber hedef koyun para biriktirip su arabayı alalım onla gezeriz vs.yani ortak hayallerinzi.cosku mutluluk dolu pozitif bir hayatiniz olsun çocuk sizle yaşadığı hayattan zevk aldin
simdiki neslin cocuklarida farkli
Bizler annemsiz kapi onune cikmazdik ki benim babam cidden 10numara adamdir
Kiz çocuğu olarak babasina hayran bir cocuk olarak büyüdüm buna ragmen annem babam ayrılsaydı annemi tercih ederdim
Simdikiler iki oyuncak iki suslu harekete anneyi birakiyor çok tuhaf

Yani bir baba ne kadar bakabilir ki. annenin verdiği bakımı ilgiyi sevgiyi şefkati verebilir mi.böyle dağlar kadar kosulsuz sevgisi olan tüm ilgisini dikkatini ozenini çocuğuna veren dunyasi cocugu olan herseyin en iyisini çocuğu için düşünen alan yapan bir annenin cocuk illa ki farkına varır.diyorum.ki çok şükür oğlum la aramızda çok güzel bir bağ var.o benim gözümde dogdugundan itibaren 30 yasinda bir insanmis gibi.ona oyle saygı ve sevgiyle bilinçle davrandim karakterinin kişiliğinin gelişmesi için kendi seçimlerinin olması bağımsız bir karakter olması için bir suru pedagoji kitapları okudum halen okuyorum.vs..babası bunlardan çoook uzak.iyi bir örnek olmaktan cook uzak. (Evliligimde siddet vs gördüm ..)Rabbim yardımcımız olsun emeklerimiz sukrumuz mutlulugumuz olarak dönsün bize

Bundan sonraki süreçte bu kişiye ve kızıma karşı nasıl davranmalıyım.Normalde protokole göre cumartesi alıp pazar 6 da bırakması gerekiyor ama kızım cuma akşamı gidip pazar 8 de geliyor.Bu şekilde devam mi etmeliyim yoksa protokol hükümlerine göre mi hareket edeyim karar veremedim.

Back
X