- 24 Temmuz 2008
- 25.483
- 44.479
- 1.123
- Konu Sahibi Nazlican333
Velayeti asla alamaz sen kendi elinle vermezsen
O küçük çocuklar için geçerli
9 yaş diyor konu sahibi malesef
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Velayeti asla alamaz sen kendi elinle vermezsen
Yalnız bu düşündürücü. Çocuk da olsa o bir birey. Siz yalnızlık cekmeyesiniz diye dünyaya gelmedi. Şimdi gitmese belki 18 yaşında üniversiteye gidecek, 20 yaşında yurtdışına yerleşecek ya da 25 yaşında evlenecek. Yıllar çok çabuk geçer o nedenle bu düşünce bicimini acilen değiştirin. Çocuğunuz sizi hayata tutunduran şey olmak zorunda değil. Öyle bir sorumluluk yüklemek acımasızlıktır ve bencilliktir. O kendi hayatına tutunacak. Birbirinizle yeri geldiğinde yardımlaşacak, dertleşecek, paylaşacak ve egleneceksiniz ama o sizden ayrı bir birey. Eski eşinizin yerini doldurmak için onu kullanmayın. Bunu ne kadar çabuk farkederseniz o kadar iyi. Nerden biliyorum, kendimden biliyorum. Annemin bana tavrı aynen sizin gibidir. Herseyi benimle yapmak ister. Ben yoksam bunalır yalniz hisseder. Her türlü yaşantısını benim cevremde kurgular. Ben yoksam anlamı yoktur hayatın. Bana yüklediği kendi varoluş sorumluluğu yüzünden kendi evime çıkamadım. Yurtdisina yerlesemedim. Evden 15 gunden fazla uzak kalamadim. Simdi sevgilim evlenelim diyor annem ne olacak diye endiseleniyorum. 32 yaşında. Bu arada babam da evde ama dogru düzgün paylaşımları yok düşünün. Beni kocası yerine koydu yani.Yanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor
Sen de bir insansın, bu yaşına kadar sen baktıysan bu yaştan sonra babası baksın. 4 gün babada üç gün sende kalsın. Hafta sonunu kizin için ayirirsin. Hafta icini de kendine. Tam tersi olmuş olur.Sorun şu ki eski eşim bekar kardeşleriyle birlikte yaşıyor.Cocuga biri bakmazsa biri mutlaka bakar.Tek olsa evet bakamaz ama tek değil.şimdi bu korona sürecinde de evden calisiyor.Ee çocukta okula gitmeyecek.Kolay yanı onun için.O yüzden gider de gelmez diye korkuyorum.Bunu kaldıramam.
Tamamen katılıyorum.Yalnız bu düşündürücü. Çocuk da olsa o bir birey. Siz yalnızlık cekmeyesiniz diye dünyaya gelmedi. Şimdi gitmese belki 18 yaşında üniversiteye gidecek, 20 yaşında yurtdışına yerleşecek ya da 25 yaşında evlenecek. Yıllar çok çabuk geçer o nedenle bu düşünce bicimini acilen değiştirin. Çocuğunuz sizi hayata tutunduran şey olmak zorunda değil. Öyle bir sorumluluk yüklemek acımasızlıktır ve bencilliktir. O kendi hayatına tutunacak. Birbirinizle yeri geldiğinde yardımlaşacak, dertleşecek, paylaşacak ve egleneceksiniz ama o sizden ayrı bir birey. Eski eşinizin yerini doldurmak için onu kullanmayın. Bunu ne kadar çabuk farkederseniz o kadar iyi. Nerden biliyorum, kendimden biliyorum. Annemin bana tavrı aynen sizin gibidir. Herseyi benimle yapmak ister. Ben yoksam bunalır yalniz hisseder. Her türlü yaşantısını benim cevremde kurgular. Ben yoksam anlamı yoktur hayatın. Bana yüklediği kendi varoluş sorumluluğu yüzünden kendi evime çıkamadım. Yurtdisina yerlesemedim. Evden 15 gunden fazla uzak kalamadim. Simdi sevgilim evlenelim diyor annem ne olacak diye endiseleniyorum. 32 yaşında. Bu arada babam da evde ama dogru düzgün paylaşımları yok düşünün. Beni kocası yerine koydu yani.
Demem o ki bu haksızlığı kızınıza yapmaktan en erken olacak şekilde vazgeçin. Sizi depresyondan çıkarma, sosyalleşme vb. Gibi yükler bindirmeyin kızınıza. Bırakın nerde mutluysa orda kalsın zaten kendisi de çok zor bir süreçten geçiyor. Velayet de surda kalmış 11 sene kimde olduğunun ne önemi var artık 5 seneye aklı başında bir genc kız olacak velayetim babamda diye size gelmeyecek değil kendi kararını kendi verir.
Bunu okumadan önce yorum yapmıştım. Doğru düşünmüşüm. Kizin senin sadece evladın. Çocuğa başka anlamlar yüklemeYanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor
İşte eksik biliyorsunuz diyorlar sizHukuken ayrılan eşlerden durumu olmayana nafaka verilir ama uygulamada hep kadına nafakaya hükmediliyor. Kadın eşini aldatmışsa felan tek tük kadının nafaka verdiği davalar var yani yazılı hukuktan çok uygulanan şey önemli olan anne istemediği sürece anneden evlat alınamaz, Müge Anlı'da aynı şeyi söyler bekar anneler olarak bu konuda bir sürü hukukçuya danışıyoruz çünkü kulaktan dolma bilgi değil bu.
Müge Anlı hukukçu değil bildiğim kadarıyla. Bir hukukçu olarak ben söyleyeyim, hakim 7 yaşındaki çocuğu dinler, uygun da görürse velayeti anneden alıp babaya verebilir. Bebekten değil bir çocuktan bahsediyoruz.Hukuken ayrılan eşlerden durumu olmayana nafaka verilir ama uygulamada hep kadına nafakaya hükmediliyor. Kadın eşini aldatmışsa felan tek tük kadının nafaka verdiği davalar var yani yazılı hukuktan çok uygulanan şey önemli olan anne istemediği sürece anneden evlat alınamaz, Müge Anlı'da aynı şeyi söyler bekar anneler olarak bu konuda bir sürü hukukçuya danışıyoruz çünkü kulaktan dolma bilgi değil bu.
Müge Anli her şartta çocuk anneye verilir demiyor. Programda konu 2-3 yaş gibi anne bakımına muhtaç çocuklarda söyler bunu, yeri gelir anne bakamazsa baba ya verilmeli bu çocuk gibi şeyler de söyler.Müge Anlı hukukçu değil bildiğim kadarıyla. Bir hukukçu olarak ben söyleyeyim, hakim 7 yaşındaki çocuğu dinler, uygun da görürse velayeti anneden alıp babaya verebilir. Bebekten değil bir çocuktan bahsediyoruz.
Yahu size hukuk sitesinden link yolluyorum. Begenmediyseniz kendiniz araştırın. Anne vermezse çocuk alınamaz diye bir hüküm yok kanunda. Yanlış yönlendirmeyin.
Bildiğinize göre hukukçu olmalısınız. Binlerce bekar annenin aynı platformda buluştuğu ve avukatların da dahil olduğu grupta hiç bahsettiğiniz gibi bir şey yaşayan olmadı. Uydurmuyorum ben bunu onlarca avukatın söylediği aynı şey hatta bir avukattan şunu duydum konsomatris bir anneden dahi dava açıldığı halde evladının velayetini alınmamış.
Cok yakin bir arkadasim uc cocugunun da velayetini alamadi , arkadasim konsomatris degil bu aradaBildiğinize göre hukukçu olmalısınız. Binlerce bekar annenin aynı platformda buluştuğu ve avukatların da dahil olduğu grupta hiç bahsettiğiniz gibi bir şey yaşayan olmadı. Uydurmuyorum ben bunu onlarca avukatın söylediği aynı şey hatta bir avukattan şunu duydum konsomatris bir anneden dahi dava açıldığı halde evladının velayetini alınmamış.
Yanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor
Bu konuyla alakalı kızınızın nerede mutlu olduğunu baz almalısınız çünkü seçim hakkına sahip olan o.Yanı hayatta hic istemediğim bisey yanlız kalmak.Biz üç kardeşiz.Kardeslik ilişkilerimiz yok koluyuz birbirimizden.Yasli bir anne ve babam var.Onlarda memlekette.Yasadigim yerde kimsem yok sadece iş arkadaşlarım.Beni hayata tutunduran kızım.O giderse ciddi bir boşluğa düşeceğim.Bu da beni çok dusunduruyor
Bu aralar çok sık konu açıyorum ama çok çaresisin ne yapacagimi bilmiyorum.Sorunlar sağanak sağanak geliyor üstüme.9 yaşındaki kızım babasiyla kalmak istiyormus.Yaz tatilinde 15 gun boyunca babasindaydi.Dun geldi.Babasi onu 7000 tl lik.otele götürmüş çok eglenmiş orda çok mutluymuş benim yanımda mutlu değilmiş.Cocuga sürekli her istediğini yaparak alarak kendi taraflarına çekmeye çalışıyorlar.Ben ne yapacagimi bilmiyorum onun için elimden gelen herşeyi yapıyorum babasıyla görüşmesini engellemiyorum istediğin zaman ara konuş git diyorum yapmıyor.Dun babası bırakırken beni tehdit etti seni mahkemeye verecem diye