Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi konu yine kizim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
4.187
13.901
408
İstanbul
merhaba benim yaklasik on aylik bir kizim var. kendisi on gune kadar destegimizl bile ayakta durmuyordu dizzleri hemen bukuluyor oturma pozisyonuna geciyodu. simdi destegimizle ayakta duruyor fakat oturur pozisyondan ayaga kalkamiyor. bu durum normal mi. oturmasinda donmesinde problem yok da emeklemiyor da. hem emeklememesi hem de ayagi kalkamamasi veni korkutuyor. tecrubeli anneler bana bi si soyleyin lutfen bu durum normal mi on ay icin. tesekkurler simdiden..

Her cocugun yurumesi emeklemesi bir olmaz kimi erken kimi gec olur buraya kizim basmiyor kizim yurumuyor cildircam emeklemiyor diye birsuru konu acacak kadar takildiginiza gore doktora goturdugunuzu dusunuyorum eger bir sorun gorunmuyorsa ki gorunmemis belli bekleyin olur zamanla sizin bebeginiz bir ilk degil bunu diger konulardada cok soylediler....

Her cocugun yurumesi emeklemesi bir olmaz kimi erken kimi gec olur buraya kizim basmiyor kizim yurumuyor cildircam emeklemiyor diye birsuru konu acacak kadar takildiginiza gore doktora goturdugunuzu dusunuyorum eger bir sorun gorunmuyorsa ki gorunmemis belli bekleyin olur zamanla sizin bebeginiz bir ilk degil bunu diger konulardada cok soylediler....
bir surudegil de bir konu acmistim ben on gun once fln. evet dr a goturdum. ilerleme olup olmadigna bakalim gerekirse norologa yonlendirecegim dedi ortopedistlik is degilmis. ben sadece benzer durumlar yasayan annelerin tecrubelerinden faydalanmak istedim bu konuyu acarak.....

icime su serptiniz. peki ne zaman desteksi ayaga kalkti acaba
5 aylikken dondu
8 aylikken alcak yerlere tutunup tirmaniyordu
9 aylik surunerek her yere gitme
11 Aylikken emekleme
15 aydan itivaren biz tutunca bir muddet ayakta durma
16 aylikken kemdi kendine ayakta durma
iki hafta sonra yurume
yurume 1-1,5 yasta olur. On ay endiselenmek icin erken.(dis druyum)

merhaba benim yaklasik on aylik bir kizim var. kendisi on gune kadar destegimizl bile ayakta durmuyordu dizzleri hemen bukuluyor oturma pozisyonuna geciyodu. simdi destegimizle ayakta duruyor fakat oturur pozisyondan ayaga kalkamiyor. bu durum normal mi. oturmasinda donmesinde problem yok da emeklemiyor da. hem emeklememesi hem de ayagi kalkamamasi veni korkutuyor. tecrubeli anneler bana bi si soyleyin lutfen bu durum normal mi on ay icin. tesekkurler simdiden..
Bence normal hiç dert etmeyin, 1 yaşına gelene kadar emekleme başlar ama emeklemeden yürüyen de var, herbirinde farklı. İnternette detaylı bilgi bulursunuz.

yurutece koysana biraz zararli diyorlar ama cocuk orda ayakta kalmayi ogreniyor ben koydum oglum normal 12 aylik yuruduhic sorun olmadi bazi bebekler gec yurur kendini uzme bosu bosuna

yurutece koysana biraz zararli diyorlar ama cocuk orda ayakta kalmayi ogreniyor ben koydum oglum normal 12 aylik yuruduhic sorun olmadi bazi bebekler gec yurur kendini uzme bosu bosuna
ben de bi onbes yirmi gundur basladim koymaya cidden faydasini gordum destekle de olsa onla ayaga kalkmaya basladi

Benim oglum 19 aylik.10 aylikken emeklemeye baslamisti 12 aylikken duse kalka yuruyordu.simdi kosuyo yetisemiyorum cok atik hizli masallah.ama diger arkadaslarinda dedigi gibi her cocuk farklidir.senin kiz biraz naz yapiyo sana sanirim.merak etme zamanla o da emekler yurur.op yerime kizini...

Pediatrik nöroloji, bebeginizin akranlarina göre gelişim tarama testlerini yapar. Hem motor hem bilişsel gelişim testleri yapılır. Falancanin filancanin çocuğuyla karsilastirip üzülmeyin.

Benim amcam 6 yasinda konusmaya baslamis

Boşuna evham yapıyorsunuz daha çok küçük.. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır. Oğlum on aylıkken hep kucagımdaydı ne yapmak istiyorsa onu yaptı.. 13 aylıkken emekledi ve 17 aylıkken de yürüdü.. Sakın bebeğinizi başka bebeklerde kıyaslamayın. Hem onu hem kendinizi üzmeyin. Çok minik o daha maaşallah

Korkmayın 18 aylık bile yürüyenler varmış

benim oğlum 9 aylıkken tutunarak ayakta durdu
11 aylıkken adım atmaya başladı
12 aynı bitirir bitirmezde kendi başına yürüdü

Anneme sordum ben kaç aylıkken ayakta durabiliyordum diye, 8 aylıkken rahat rahat ayakta durabiliyormuşum 10 aylıkken desteksiz yürümeye başlamışım ama diyor ki, şimdiki anneler yürüteç zararlı diye kullanmıyorlar ama değil tam tersi yürüteçle bebelerin kasları daha kolay gelişiyor ben o dönemde kullandım diyor.Çocuğum yok, o yüzden bu konuları araştırmadım ama bunu bir değerlendirin derim...

Herkes normal demiş ama bu aylarda en azından tutunup kalkması lazım diye düşünüyorum ,yürüme olayı evet geç olabiliyor fakat tutunma ,kalkma ,destekle veya desteksiz durması gerekir ,emekleme olmayabilir ,benim kızımda emeklemedi,poposunun üstünde atlaya atlaya giderdi.12 aylıkken yürüdü.bence takip edin hareketlerini ,olmadı tekrar doktorunuza danışın.

ço
Çocuk nörolojisi ve fizik tedavi doktorlarına götürmeniz de yarar var.

Yürütec bildigim kadari ile ilerde ortopedik sorunlari yasatabilir.

Bence her bebegin kendi ritmi var. Ne yazikki bu devirde artik anne babalar hava atip kiyaslamayi seviyorlar. Hayir yani 9,10 ayda yürüyen bebek marifet degil. Önemli olan dogru zamanda düzgün bir sekilde yürümektir. Yoksa 10 aylik yürüyen bebek, yanlis yürüyüp kendisine zarar veriyorsa hiç hava atilcak bir olay degil.

Ondan dolayi konu sahibin içide rahat olsun. Hele doktor hiç bir sorun görmüyorsa bunlarin hepsi normal. Emeklemek, yürümeye baslamak bir bebegin ögrenecegi en zor seydir ve haliyle zaman aliyor. Cocugunu fazla zorlamadan zamani gelince bak kendin görürsün nasil emekleyip yürücek. Bu seferde pesinden kosturmaktan yorulacaksin :)

Back
X