Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi konu yine kizim

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Cocugu bol bol yere birakin o surunmeye filan baslar. benim aile yakinlarindan biri asiri titizlikyuzunden 3 bebeginide yere filan koymadi herseyden korudu. 3'u de 2 yasindan sonra yurumeye basladi. hepside hastalik hastasi oldu. ne de olsa mikroba aliskin degiller.

Ikizlerim den biri 10 aylikken oturuyor digeri oturamiyordu. Yurutece 7 aydan sonra binmisler. Yurumeleri ise tam 16 aylarinda oldu. Tombuldu benim ikizler ama en onemlisi yere birakinca duserler diyen kaynana kilikli pinpirikli kocam yuzunden gec yuruduler. 3 oglum da ise hic umursamadim attim yere abilerini yakalayacam diye 5 aylikken oturdu 11 aylikken kosuyordu.

Asiri titizlige katiliyorum esimin korkusundan ikizleri yere koyamazdim.. 1 yasindan sonra tam bir yil hastaliktan kurtulmadi cocuklar. Hele sutum bol oldugu halde ikizlerimi emzirememde cabasi. Ucuncu oglumda ikizlerde yapmadigim ne varsa yaptim . Oglusum bir kere antibiyotik alip hastalanmadi ve 27 ay emdi. Oluruna birakmak lazim galiba herseyi.

ben de bi onbes yirmi gundur basladim koymaya cidden faydasini gordum destekle de olsa onla ayaga kalkmaya basladi

Benim yeğenimde 10 aylıkken destekle kalkardı yürüyemediği için cesaret edemiyo belki de düşmekten korkuyo olabilir. Ve 13 aylıkken yürümeye başladı. Bi tanıdığımın kızı var o da 10 aylık apalayamıyor, kalkamıyor poposu üzerinde gidiyo o da :) Yani bebekten bebeğe değişir. Eğer 3-4 aya da böyle olursa o zamam endişelenin. Şu an her şey normal..

Kilo
bir surudegil de bir konu acmistim ben on gun once fln. evet dr a goturdum. ilerleme olup olmadigna bakalim gerekirse norologa yonlendirecegim dedi ortopedistlik is degilmis. ben sadece benzer durumlar yasayan annelerin tecrubelerinden faydalanmak istedim bu konuyu acarak.....
Kilosu ne durumda?

merhaba benim yaklasik on aylik bir kizim var. kendisi on gune kadar destegimizl bile ayakta durmuyordu dizzleri hemen bukuluyor oturma pozisyonuna geciyodu. simdi destegimizle ayakta duruyor fakat oturur pozisyondan ayaga kalkamiyor. bu durum normal mi. oturmasinda donmesinde problem yok da emeklemiyor da. hem emeklememesi hem de ayagi kalkamamasi veni korkutuyor. tecrubeli anneler bana bi si soyleyin lutfen bu durum normal mi on ay icin. tesekkurler simdiden..

kızım 12 aylıktı arada ayağa kalkıyordu sadece.. hep emekliyordu.. yürüteç kullanmadım..
13 aylık olduğu gün birden 8 adım attı:) 15 gün sonra koşuyordu ama nasıl:) yakalayamazdık:)
yani demek istediğim 10 ay bence endişe için çok erken..
her bebek emekleyecek diye birşey yok.. erken yürümeye başlamanın bir avantajı yok zaten hatta sorun da olabiliyor ortopedik açıdan..
annelerden duyuyorum kaç ay belimiz koptu elinden tutarak gezdirdik diye.. ben 1 gün elinden tutup yürütmedim..
herkesin süreci farklı bence tadını çıkarın bu ayların..
tabi içiniz rahat etsin doktorunuz ne öneriyorsa yapın..

emeklese kalkar herhalde.. oturduğu yerden zaten direkt kalkamaz,dizlerinin üstüne bastırması lazım ki kalksın,yani benim kızım öle yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam.. belki de emeklemeden direkt yürür,daha küçük,içinizi ferah tutun, ilerde bugünleri ararsınız :)

Bazi cocuklar gec yurur bazilari erken cogu cocukda aslinda yasinda yurur iki ayiniz var iki aya kadar yurur bosina evham yapmayin bnce

Yürütec bildigim kadari ile ilerde ortopedik sorunlari yasatabilir.

Bence her bebegin kendi ritmi var. Ne yazikki bu devirde artik anne babalar hava atip kiyaslamayi seviyorlar. Hayir yani 9,10 ayda yürüyen bebek marifet degil. Önemli olan dogru zamanda düzgün bir sekilde yürümektir. Yoksa 10 aylik yürüyen bebek, yanlis yürüyüp kendisine zarar veriyorsa hiç hava atilcak bir olay degil.

Ondan dolayi konu sahibin içide rahat olsun. Hele doktor hiç bir sorun görmüyorsa bunlarin hepsi normal. Emeklemek, yürümeye baslamak bir bebegin ögrenecegi en zor seydir ve haliyle zaman aliyor. Cocugunu fazla zorlamadan zamani gelince bak kendin görürsün nasil emekleyip yürücek. Bu seferde pesinden kosturmaktan yorulacaksin :)

ne hava atmasi herkes yurutece zararli diyor herkeste koyuyor ben sadece fikrimi soyledim eninde sonunda yuruyecek bebek valla hic ortepedik sorunu yok Allah korusun

Aşırı korumacı yaklaşım cocugun norolojik gelisimine engel oluyor. Benim oglum 6 ayina kadar gunduzleri hep benim yatagimda vakit gecirdi, oynadi. Arti Biraz tombik ve tembel oldugu icin dönmesi 5.5-6 aylık arasi oldu. 6 aylikken yataktan düştü ama pir düştü denir ya. Ondan sonra korkumuzdan hep yere koyduk onu gunduzleri. Suan 7.5 aylik yani yaklasik 1.5 aylik bir surecte cok guzel donmeye basladi desteksiz oturma artik bizim icin olagan oldu yere oturtup birakip mutfaga gidebiliyorum sonra gobeginin uzerinde kendini ileri atmaya basladi ve en son birkac gun once ilk kez emekledi. Simdi komando gibi fildir fildir geziyor evin icinde. O zaman yatakta yumusak zeminde ne eziyet etmisiz cocuga diyorum simdi, rahat rahat hareket edememis cocuk.

Bence bebisi özgür birakin ama bir doktor da görsün mutlaka. Bu arada, bir sorun olmadigini dusunuyorum ben yine de.

Aşırı korumacı yaklaşım cocugun norolojik gelisimine engel oluyor. Benim oglum 6 ayina kadar gunduzleri hep benim yatagimda vakit gecirdi, oynadi. Arti Biraz tombik ve tembel oldugu icin dönmesi 5.5-6 aylık arasi oldu. 6 aylikken yataktan düştü ama pir düştü denir ya. Ondan sonra korkumuzdan hep yere koyduk onu gunduzleri. Suan 7.5 aylik yani yaklasik 1.5 aylik bir surecte cok guzel donmeye basladi desteksiz oturma artik bizim icin olagan oldu yere oturtup birakip mutfaga gidebiliyorum sonra gobeginin uzerinde kendini ileri atmaya basladi ve en son birkac gun once ilk kez emekledi. Simdi komando gibi fildir fildir geziyor evin icinde. O zaman yatakta yumusak zeminde ne eziyet etmisiz cocuga diyorum simdi, rahat rahat hareket edememis cocuk.

Bence bebisi özgür birakin ama bir doktor da görsün mutlaka. Bu arada, bir sorun olmadigini dusunuyorum ben yine de.
iste benim aynimdan ben de bir aydir yere biraktim cocugu onun yanina oturur yatakta kitap okur resimlr gosterir oyunlar oynardim simdi yerde yapiyoruz bunlari. ondan kizim harektsiz galiba. koltuga yaklastirip kolunun altindan tutunca koltugu tutuyor ordaki esyalari almaya calisiyor sonra ben birakiyorum koltuktan tutunup oyuncaklari aliyor. ama tum bunlar bi ay icinde oldu.

Hiç dert etmeyin.
Benim oğlumda herşeyi geç oldu, hiç dönmezdi bile, ben hiç yere yatırmadım ama battaniye serip oyuncaklarla yerde vakit geçirmesini sağlamak gerekiyormuş. eski evim soğuktu hep koltuğa otutturuyordum. Yürütece koyuyordum. Sonraları yere ottturmaya başladım yüz üstü yatırdımama çocuğuna göre değişiyor.

Benim oğlumda 11 aylık emeklemeye başladı . Eline top verirdim ki peşinden gitsin top gider o başka bir oyuncakla ilgilenirdi. 1 yaşından sonra da yürüdü.
Ben o sürece kadar oğlumu hergün ellerinden tutup tutup yürütüyordum. Orta sehpanın üstünü boşalttım onun etrafını tutunarak dolanıyordu.Cesareti biraz kırıktı. Yürümeside bir günde oldu. Oda bir akşam dedim ki yeter artık 1 yaşında çocuk, tuttum ellerinden koltuğa 3-5 adım kalası bıraktım. Korkup koltuğa yapıştı hatta güldüm cesaretlendirdim, sonra diğer koltuğa, iki 3 seferden sonra adım sayısını büyüttüm. Öyle öyle iki koltuk arasında gitmeye başladı.

Back
X