- 16 Ağustos 2014
- 215
- 91
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de bi onbes yirmi gundur basladim koymaya cidden faydasini gordum destekle de olsa onla ayaga kalkmaya basladi
Kilosu ne durumda?bir surudegil de bir konu acmistim ben on gun once fln. evet dr a goturdum. ilerleme olup olmadigna bakalim gerekirse norologa yonlendirecegim dedi ortopedistlik is degilmis. ben sadece benzer durumlar yasayan annelerin tecrubelerinden faydalanmak istedim bu konuyu acarak.....
merhaba benim yaklasik on aylik bir kizim var. kendisi on gune kadar destegimizl bile ayakta durmuyordu dizzleri hemen bukuluyor oturma pozisyonuna geciyodu. simdi destegimizle ayakta duruyor fakat oturur pozisyondan ayaga kalkamiyor. bu durum normal mi. oturmasinda donmesinde problem yok da emeklemiyor da. hem emeklememesi hem de ayagi kalkamamasi veni korkutuyor. tecrubeli anneler bana bi si soyleyin lutfen bu durum normal mi on ay icin. tesekkurler simdiden..
Yürütec bildigim kadari ile ilerde ortopedik sorunlari yasatabilir.
Bence her bebegin kendi ritmi var. Ne yazikki bu devirde artik anne babalar hava atip kiyaslamayi seviyorlar. Hayir yani 9,10 ayda yürüyen bebek marifet degil. Önemli olan dogru zamanda düzgün bir sekilde yürümektir. Yoksa 10 aylik yürüyen bebek, yanlis yürüyüp kendisine zarar veriyorsa hiç hava atilcak bir olay degil.
Ondan dolayi konu sahibin içide rahat olsun. Hele doktor hiç bir sorun görmüyorsa bunlarin hepsi normal. Emeklemek, yürümeye baslamak bir bebegin ögrenecegi en zor seydir ve haliyle zaman aliyor. Cocugunu fazla zorlamadan zamani gelince bak kendin görürsün nasil emekleyip yürücek. Bu seferde pesinden kosturmaktan yorulacaksin :)
iste benim aynimdan ben de bir aydir yere biraktim cocugu onun yanina oturur yatakta kitap okur resimlr gosterir oyunlar oynardim simdi yerde yapiyoruz bunlari. ondan kizim harektsiz galiba. koltuga yaklastirip kolunun altindan tutunca koltugu tutuyor ordaki esyalari almaya calisiyor sonra ben birakiyorum koltuktan tutunup oyuncaklari aliyor. ama tum bunlar bi ay icinde oldu.Aşırı korumacı yaklaşım cocugun norolojik gelisimine engel oluyor. Benim oglum 6 ayina kadar gunduzleri hep benim yatagimda vakit gecirdi, oynadi. Arti Biraz tombik ve tembel oldugu icin dönmesi 5.5-6 aylık arasi oldu. 6 aylikken yataktan düştü ama pir düştü denir ya. Ondan sonra korkumuzdan hep yere koyduk onu gunduzleri. Suan 7.5 aylik yani yaklasik 1.5 aylik bir surecte cok guzel donmeye basladi desteksiz oturma artik bizim icin olagan oldu yere oturtup birakip mutfaga gidebiliyorum sonra gobeginin uzerinde kendini ileri atmaya basladi ve en son birkac gun once ilk kez emekledi. Simdi komando gibi fildir fildir geziyor evin icinde. O zaman yatakta yumusak zeminde ne eziyet etmisiz cocuga diyorum simdi, rahat rahat hareket edememis cocuk.
Bence bebisi özgür birakin ama bir doktor da görsün mutlaka. Bu arada, bir sorun olmadigini dusunuyorum ben yine de.
bizimki gibi anca koltuk altindan tutarak mi duruyordu on aylikkenkizim hic emeklemedi, 1 yasinda desteksiz birkac saniye ayakta durmaya basladi, 15 aylik yurudu. hic dert etmedik. 18 aya kadar yurumezse sorun edebilirsiniz.
evet, ya da bir kac saniye masaya tutunarak ayakta duruyordu meselabizimki gibi anca koltuk altindan tutarak mi duruyordu on aylikken