• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konukan ve giriken insanlardan yardm

pepuda

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
72
10
286
43
İstanbul
yaşadığım büyüdüğüm şehirden çok uzaktayım.Ailem arkadaşlarım hep geride kaldı.Eşimin tayini yüzünden sivasa gelmek zorunda kaldım burda yeni komşular yeni insanlar yeni çevre.Yani bende çok konuşkan bir insan değilimdir.Bir bebeğim var o ilerde büyüyecek okulu sorumlulukları olcak.Yani daha girişken olmak istiyorum çekinmeden insanlara konuşabilmek.Girişken olmak.Çekinmeden.Arkadaşlar bana önerilerde bulunurmusunuz..

tam anlayamadım....

nasıl girişken olabileceğinizi buradan mı öğrenmek istiyorsunuz? :smiley-cool:

öncelikle kendine güvenmen gerekli....kendine bazı soruların cevabını vermelisin neden,kimden çekiniyorum? küçük düşmekten mi , alay edilmekten mi , rezil olmaktan mı , yoksa içimde istek mi yok? sonra verdigin cevaba göre hareket etmelisin neyden cekiniyorum ? diyalog kuracagım insanlar benden çok mu üstün, çok mu mükemmel ... bunların cevabı belli senden hiç bir fazlalıkları yok... görsel durumlarınımı kafaya takıyorsun mesela kimisi kilolu veya burnu büyük oldugu için toplum içinde cekinik kalır, ilk önce sorunu tespit etmelisin

yaşayark öğreneceksin konuşarak sohbet ederek bişyler paylaşarak bende karstayım geldiğimde tek kulu tanımıyordum ama şimdi oturdugum lojmanda herkesle merhabalıgım var ama ben kimseyle can çiğer olmak istemiyorum uzak duruyorum

çok konuşmak çokta iyi bişey değil cnm boşver hakkını ara hakkını yedirme yeter ben çok konuşup herşeyi bildiğini sanan insanlardan hoşlanmıyorum bunun adı da girişkenlik olmuyor nihayetinde..

ben bir sivaslı olarak şunu diyebilirimki sivas insanı sıcaktır samimidir.sen bi adım at can ciğer oluverirler hemen.ne biliyim sürekli gülümse,o an aklına gelebilen birkaç soru yönelt komşulara.yada eline bi bardak al kahvem kalmamışta biraz alabilirmiyim dekaydirigubbakcemile3 ya işte bunun gibi şeylerle muhabbeti başlatabilirsin aslında.geriside gelir zaten...ALLAHım iyileriyle karşılaştırsın inşallah...

rica ederim canım
“Bana attığın adımları göster, sana ne kadar özgüven sahibi olduğunu anlatayım.” böyle bir laf var kendine güvenmelisin kendini olduğun gibi kabul et,asla kıyaslama...cocugun seni örnek alacak onun modeli sensin,cekingenlik yavrunada gecmesin bunu aşmaya calıs...psikolojikman bu durum seni çok etkiliyorsa psikologdan yardım al onun konusmaları seni rahatlatır...biz burda ne dersek diyelim olay sende bitiyor, yeni insanlarla tanısmak kolay degil bende zorlanıyorum ama zorluyorum kendimi sende zorla sıcak kanlı olmaya çalıs yüzünden gülücük eksit etme, bebeginle aynı yasta bebegi olanlarla konusmaya calıs, aynı durumda oldugunuz için konusacak ortak noktalarınız çok olur,bebekten konu acılır konusur gidersiniz sende daha rahat hissedersin...kendini zorlamalısın...inşalah bu durumu en kısa zamanda düzeltirsin cnmopuyorumnanaktan

rahat ol ya, site yada lojman gibi bi yerde oturuyorsan eve davet edebilirsin karşı komşunu falan, yada bebeği dışarı çıkartıyorsan parkta falan diğer çocukların anneleriyle tanış, bebeğin olduğu için bu konunu üzerien gitmelisin çünkü bebek büyüdükçe ona yetemeyeceksin, başka insanlar, çocuklar görmek isteyecek, tek başına oslan benim tercihim bu deyip yanlız oturabilirsin ama çocuk olunca öyle olmuyor
üstüne gitdikçe insanlar konuştukça açılırsın zaten, kadınlar konuşacak çok konu bulur zaten, konu sıkıntısı çekeceğini sanmıyorum
bebeğin diş çıkarıyosa diş budayı yap, gün varsa günlere katıl vs..

sadece güler yüzlü ol ozaman onlarda sana daha rahat yaklaşırlar yani mesela bi komşunu gördüğünde direk yüzüne bak ve gülümse merak etme sen o diğer komşuna sölücek o diğerinne sonra senide çağıracaklar oturmalarına öylelikle tanışacaksın yani bence her şeyin başı güler yüz canım

Konuşkanlık doğuştan gelen bir özellik.
Ben şahsen çok fazla konuşan insanlardan rahatsız olurum. Önemli olan yerinde ve zamanında konuşmak.
Bence bunda üzülecek bir şey yok. Zaten yeni gittiğin için önce sana gelirler. Sen de onların toplantılarına katılırsın. Konu konuyu açar konuşulur.:kahve:
Girişken olma konusunda kendine güvenini sağladıktan sonra problem olmaz.Herkesin bizim gibi insan olduğu konusunda kendini telkin et.
Rahat ol. Sonuçta iş sende bitiyor.a.s

bence kendini geliştir bazı konularda ehilleşmeye çalış.güler yüzlü ol ve kendine güven.kimsenin senden fazlası yok bide kurslara git ortam filan iyi gelirvereliniortak

bende senin gibiydim örnegin bir seyin fiyatini sormaya bile cekinirdim ama calismaya basladiktan sonra hayatin hicte cekinilicek passif kalinicak gibi degil ezilir gider insan zatenn cekinmeninde bir anlami olmadigina karar verdim arkadaslarin söyledikleri dogru sanirim güven meselesi

canım insanların çok konuşması ya da az konuşması değil önemli olan bence ne konuştuğu.sana dedikodu yapacaksa, yalan söyleyecekse, sence boş konular konuşacaksa o insanla konuşsan ne olur konuşmasan ne olur.girişken olacağım diye çoğu insan görüyorum bana göre yüzsüz olabiliyolar, boş konuşuyolar.girişken olmak benim şahsen çok da önem verdiğim bir konu değil.ama bi gazete yazısında şey diye yazıyordu çok konuşmak istiyorsanız herkesle konuşmaya çalışın.ne olursa diyordu.kuyruktaki kadınla, bankadaki, marketteki insanlarla laf olsun torba olsun diye konuşmak öneriliyordu.bir dene istersen belki işini görür.

Önemli olan cok konusmak diildir.Bos konusmamaktır önemli olan.Bence oldugun gibi kal.Ama hakkını yedilerse de öle suspus kalma ara hakkını.Eger hakkını aramazsan daha da üstüne gelirler.

canım insanların çok konuşması ya da az konuşması değil önemli olan bence ne konuştuğu.sana dedikodu yapacaksa, yalan söyleyecekse, sence boş konular konuşacaksa o insanla konuşsan ne olur konuşmasan ne olur.girişken olacağım diye çoğu insan görüyorum bana göre yüzsüz olabiliyolar, boş konuşuyolar.girişken olmak benim şahsen çok da önem verdiğim bir konu değil.ama bi gazete yazısında şey diye yazıyordu çok konuşmak istiyorsanız herkesle konuşmaya çalışın.ne olursa diyordu.kuyruktaki kadınla, bankadaki, marketteki insanlarla laf olsun torba olsun diye konuşmak öneriliyordu.bir dene istersen belki işini görür.

hahaha çok komik yaa ben böyle tiplere gıcık olurum..sıra beklerken hemen muhabbet etmeye çalışan insanlar..otobüste yol boyunca susmayan tipler,garip garip sorular..nerelisin nerdensin niye geldin nereye gidiyosun??:lepi: resmen boş laflar işte..
bunlarla pratik yapılyor demek naniknanik

insan fıtratı tümden değişmez ama gelişir.....
bir defa ilk merhaba demekten gocunmayın,güler yüzlü olun,hatta bunu egzersizle geliştirebilirsiniz....
sonra başkalarının sizin hakkınızdaki düşüncelerini merak edip durmayın,öz güveniniz tam olsun....

ha unutmadan etrafınızda bir çok insan olması değildir önemli olan,paylaşımlarından doyum aldığın,kişiliğine ters gelmeyen insanlarla biraraya gelmektir....çocuğun büyüdükçede etrafın otomatikman genişler,merak etme....

Back
X