cocuk tv izliylr mu
Esimin teyzesinin oglunda ayni problem varmis, sonunda duyu kaybi oldugu ortaya cikmis. Fakat onlarda doctor doctor gezmisler zamaninda. Simdi saglikli ve gayet duyuyor konusuyor. Kac farkli doktora goturmus? Uzman doktorlar miymis? Bunlar cok onemli... Bir kac doktora daha goturmesinde belki bir fayda olabilir...
Ailesine gelince, bu sekilde cocuk muamele goruyorsa cocuk icinde sinir bozucu bir durum. Eger doctor tarafindan soylenen bir gelisim bozuklugu yoksa, cocuk konusacaksa dahi ona gosterilen tavir ve davranislardan cekimser davranip icine kapaniyor olabilir. Bu tarz muamele gordugu yerlerden biraz uzak tutulmasinda fayda var. Ayni zamanda cocuga "neden konusamiyor, neden normal degil" gibi yaklasim yerine daha tesvik edici ve bu problemi gormezden gelici yaklasimlarda bulunurlarsa cok daha iyi olur. Cunku 4 yasinda cocuk deyip gecmeyin, onlar bazen yetiskinlerin sandigindan cok daha fazla anliyorlar ve tepkileri de o sekilde, hic umulmadik olabiliyor.
Psikologa goturmusler mi? Belki bu sorunun altinda bambaska birsey de yatiyor olabilir.
Aklima gelen oneriler bunlar, insallah hayirlisi olsun, umarim annesini + babasini sevindirir ve konusmaya, yasitlarina yetismeye baslar...
merhaba bnm görümcemin de kızı çok geç konuştu tv fazla izliyordu çizgi flmdekiler gibi konuşuyordu.düştüğünde ben iyiyim falan diyodu pepe gibi.biz kızla daha fazla konuşmaya başladık tv karşısında fazla bırakmıyorduk.yavaş yavaş konuşmaya başladı.onun ilgisini tv den yavaş yavaş çekmeye başladık.böylece şimdi temelli konuşmaya başladı.
canm bundan bir kaç ay önce aynı bu şekilde konu açmıştım buraya acaba gelişim geriliği falanmı var diye canım sıkılıyordu.. Kızım tek çocuk 2009 haziran doğumlu kreşe falanda gitmiyor seneye göndereceğim. Şu bir kaç ayda o kadar çok değiştiki babaannemiz halalrımız falan bizde kaldı bir iki ay şuan kızımın durumu fena ağzım açık kalıyo bazı laflarına
Geçen gün eşofmanını giy dedim tamam dedi giymedi 3. kez tekrarlattı banaen son sesimi yükselttim bana verdiği cevap
of anne bıktım senin şu çok konuşmandan yeter artık ya az konuş biraz ..Ben tamam dediysem tamam demektir neden aynı şeyleri tekrarlıyorsun
Ailede bu tarz konuşan inanın yok nerden türetiyo bu cümleleri.. Bunu neden anlattım o konuşmayan ,çok cümle kuramayan yaşıtlarından geri dediğim kızım bir kaç ayda bu şekle geldi. Hiç can sıkacak bişey değilmiş inan Olabiliyo demekki bazı çocuklarda birden atlıyorlar yılları yada evreleri sanırım ..
Arkadasım hepinize cok tesekkur edıyor bende tesekkur edıyorum cok saolun arkadasımın yuregıne su serpiyorsunuz en cokta akrabalarının bu şekilde davranmasına üzülüyor sanki her geç konuşan çocuk salak her erken konuşan çocuk dahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?