Konuşma Problemleri Konusamayan cocuk

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.
Birçok örnek verilebilir.benim eşimin yeğenleri ikiz 5 yaşında konuştular.
babalarıda geç konuşmuş.sonra abimde çok geç konuşmuş.
Ben aksine geç konuşan çocukların daha zeki olduğunu düşünüyorum.
doktor bir problem yok diyorsa sıkıntı yapmamaya çalışın bence

Merhaba, aynı durum benim yeğenimdede vardı, kesinlikle ihmale gelmeyen bir durum bu, eniştem kabullenmek istemedi, 5 yaşındaydı yeğenim o zaman, çor hırçın bir çocuktu, ne kadar dikkat edildiyse de konuşamamasıyla ilgili konu açıldı mı, daha çok saldırıyor, kavga ediyor, ağlıyordu, kendini ifade edememekten,
Bir çok doktora götürdüler, kulak, göz, vs,vs. hiçbirşeyi yok denildi,

En son özel bir rehabilitasyon merkezine götürdüler, haftada 2 gün gitti, 4-5 ay devam etti, televizyon yasak, her gittiğinde ödevi ile geliyordu, mesela kapı resmi var kağıtta,
öğretmeni; emine bu ne? kapı, neymiş emine, diye soruyor, atıyorum mesela, dapı mı dedi, evet emine bu (üzerine basa basa) KAPI, diyordu, oyunla öğretiyordu,
Küçük bir çalışma masası aldılar, önüne de ayna koydular, yeğenim aynaya bakarak çalışıyordu hep,
Konuşmaya başladıktan sonra inanılmaz kendine güveni geldi, artık herkesle iletişim halinde ve o hırçınlık kayboldu, çok mutu,

Kesinlikle ama kesinlikle konuşur, düzelir diye beklemesin arkadaşınız, vakit ilerledikçe, çocuk konuşamadıkça kendine güveni kaybolacak, hiç vakit kaybetmeden en iyi çözüm rehabilitasyon merkezleri,

Cok tesekkurler arkadaslar cvplariniz icin arkadasim doktorlara sormus napabiliriz diye bekleyin demisler rehabilitasyondan falan bahsetmemisler oyle hircin filanda degil yurumesi tuvaletini falan hep zamaninda ogrenmis biemiyorum kinusma terapistini goturecek galiba

Bide soyledigi kelimeleri eksik soyluyor ornegin dede yerine ede gibi banyo yerine anyo gibi nene yerine ene gibi seyler

bunda uzulcek bıse yok..
erkek çocuklarında cok sık görülen bıse bu..
benım dayımın oglu coook gec konuşmuş..
sımdı onunda bı evladı var..oda nerdeyse okula baslıyana kadar konuşamadı..
tek tuk kelımeler cıkıyodu ağzından..
derken yavaş yavaş dili çözüldü
suan gayet normal konuşuyor..
kafanıza takmayın hıc..konuscaktır elbet

Arkadaslar lutfen konuya cvp yazarsaniz cok buyuk iyilik yapmis olacaksiniz

Mrb ben konuyu arkadasimin oglu icin acmistim ayri sehirlerde oturuyoruz pek sik gorusemiyoruz bilemiyorum ne tur oyunlar oynuyorlar ama arkadasim kendini suclayip duruyordu ama bize geldiklerinde cocuk saklambac kovalamaca filan oynuyordu benim oglanla birde oyuncak arabalari severmis annesi oyle soylerdi

Mrb benimde oglum var 4 yasinda ve konusamiyor aslinda konusuyorda yasitlari gibi degil ve kelimelerin cogunu yanlis soyluyor yani anlayacaginiz sadece ben anliyorum soylediklerini aslinda bizimki sarki bile soyluyor:) ama eksik konusuyor sizinki nasil lutfen cvp yazin

benim bi tanıdığımın çocuğu 5-6 yaşına kadar tek bi kelime bile söylememiş sağır ve dilsiz sanmışlar o kadar test yapılmış herşey normal çıkmış sonra ne yapmışlar bilmiyorum ama çocuk bi konuşmaya başlamış bi daha susmamış

ablamın kızı da 3.5 yaşında bazı harfleri söyleyemiyo k yerine t harfini r yerine de y harfi gibi harfler söylüyo ve çoğu kişi bazı dediklerini anlamıyo demek ki bu yaşlarda çocuklar bi kaç harfi söyleyemedikleri için ne söylemek istedikleri pek anlaşılmıyo

Tesekkurler canim benim ama benim oglan konusma bakimindan yasitlarindan geri ve kelimeli eksik soyluyo bazi kelimeliride yanlis soyluyo cvbin icin sagol

Arkadaslar bende konu acmistim ama bir derdim var bolumune buraya nasil tasiyabilirim konumu actigim konuya yazdim ama gorevlilerden buraya tasinmasini istedim konumun ancak yeni uye oldugum icin bilmiyorum

Tesekkurler canim benim ama benim oglan konusma bakimindan yasitlarindan geri ve kelimeli eksik soyluyo bazi kelimeliride yanlis soyluyo cvbin icin sagol

rica ederim canım ama bi de şu var erkek çocukları kız çocuklarına göre daha geç konuşur. ablamın hem kızı hem oğlu var. oğlu 2 yaşındayken konuşuyodu ama ablam dahil ne dediğini ne anlattığını hiç kimse anlamıyodu

Herkese Merhaba,
benime kızım geç konuşmaya başladı. Kızımda tek tük kelimeleri söylüyordu. Bize biraz beklemek istedik. Gelişme olmayınca kreşe gönerdik, ordaki öğretmenlerin yönlendirmesi sonucu işitme testi yaptırdık. ve kızımın orta erecede işitme kaybının olduğunu öğrendik. Bence bu konuyuda gözardı etmeyin.

Selam arkadaşlar, benimde 4 yaşını bitirmiş bir oğlum var. Özel eğitimle yeni yeni konuşmaya başladı fakat söylediklerini birtek ben anlıyorum. Mesela pijama yerine pıhamik, kardeş yerine kahik, anne yrine ahi, elma yerine ilba gibi. Cümle kuruyor ama kelimeler düzgün çıkmıyor. Birde konuşurken ses tonu çok düz yani kitaptan okur gibi duygusuz çıkıyor. Bu durumu yaşayan varmı sonradan düzelirmi yardımcı olursanız sevinirim. Evde bol bol konuşturuyorum doktora götürdüm özel eğitim dedi bir aydır özel eğitimle bu seviyeye geldı. Mesela gidiyorum yerine gihhohohum diyor. Çok üzülüyorum.

Canım oğlunun şuanki konuşması nasıl insalah düzelMistir Mrk ettim, bnm yeğenim de bu şekil kısaca konuşuyor 4 yaşında düzelir mi Mrk ediyorum

Arkadaşlar benim oğlum 22 aylik o da konusamiyor ; ((( konusma terapistine gorurmek istiyorum boyle yapipta cocugu konusan varmi acaba aranizda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…