Konuşamayan oğlum

ahsen90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2017
1.961
5.665
88
Merhaba 16.5 aylik oglum hala hicbirsey konusmuyor. Onceden baba mama gibi seyler soylerdi onu da kesti. Cici (cikcik) bi de bird (kuş) diyor nadiren o da. Ne anne ne baba hicbisey yok. Komutlarimi oncede uygulamiyordu ama son 1 aydir komutlarimi yapiyor hatta elindekini cope at desem atar hadi baba uyuyor uyandir desem gider babasini uyandirmaya odaya. Derdini anlayamadigim zaman agliyor sinirleniyor. Ne olur icimi rahatlatin

Gayet normal. Benim oğlum da 14 aylıkken iki üç sözcük konuşmaya başladı. Sonra bıraktı. Iki üç sözcükle 24 ayı bulduk. 26 aylıkken bir gün bülbül gibi konuşmaya başladı. Elbette her çocuğun gelişimi farklı. Ben zaten düzenli kontrole götürdüğüm için bir sıkıntı olmadığını biliyordum ve içim rahattı. Siz de öncelikle doktorunuzla konusun.

Sakin olun normal. Her çocuk farklıdır.
Klasik olacak ama çizgi film çok izliyor mu? Telefon tablet oyun falan. Bunlar çok etkiliyor.
kendisinden biraz büyük çocuklarla (konuşan) biraraya getirmeye çalışın.

Arkadaslar benim icin onemli bi konu tecrubeli annelerden destek ve tavsiye istiyorum

Her cocuk bir olmaz 23 aylik yegenim sadece baba mama diyor ama herseyi anlıyor ve göstererek kendini anlatiyor...20 aylik kendi oglum şakır şakır konusuyor 3 kelimeli cümle kuruyor ...2 yaşindan sonra takibe alabilirsin doktorla

Sakin olun normal. Her çocuk farklıdır.
Klasik olacak ama çizgi film çok izliyor mu? Telefon tablet oyun falan. Bunlar çok etkiliyor.
kendisinden biraz büyük çocuklarla (konuşan) biraraya getirmeye çalışın.
Acikcasi biraz yalnz buyuyor yasina yakin hic cevremiz yok. Cizgi filimi vs de izletmemeye calisiyorum zorda kalmadikca acikcasi. Napcagmi sasirdim herkes soruyor neden hala konusmuyor vs diye

Baba diyordu onu da kesti zaten sanirim bilincli demiyordu. Cok uzgunum bi sorunu mu var acaba diye icim icimi yiyor

Normaldir çok büyük ihtimalle.
Ama siz yine de bir Dr a danışın, buraya sormanizdan daha rahat eder iciniz

Her çocuğun dil gelişimi farklı tabi ki. Bir standartları yok.
Tv izliyor mu? İzliyorsa onu kesmenizi öneririm. Ve bolca da yaşına uygun kitaplar okuyun. Bir de bol bol çocuk şarkıları dinleyin. Bunlarla ilgili oyunlar yapın. Misal kızımla Kırmızı Balık şarkısını söylerken, keçeden balık ve adam kuklası yapmıştık, onları oynatırdık. İşte siz çeşitlendirebilirsiniz. Şarkılar konuşmaya güzel teşvik ediyor. Bunları yapıyorsanız başka tavsiyem yok.

Cok sarki soylerim dikkatle dinler hatta oynar muzige asiri duyarli oynamayi cok seviyor. Ilesimimiz de iyi ama bazen derdini anlamiyorm o da konusmadigi icin anlatamiyor agliyor sinirleniyor elindekini firlatiyor sonra. Cok uzuluyorum halbuki babasi da bende de erken konusmusuz genlerle alakali desem o da degil

Normaldir çok büyük ihtimalle.
Ama siz yine de bir Dr a danışın, buraya sormanizdan daha rahat eder iciniz
Aslinda doktora gidecegim ama beni uzen bisi duymaktan korkuyorum bi ara bebegimde otizime dair seyler hissetmistim sonra zamanla bu bulgularin bircogu kayboldu. Ama suan gene aklima gelmeye basladi.cocuk gelisimi okudum sayisiz cocukla hasir nesir oldum ama mevzu kendi cocugum olunca hep bi eksik hep bi yarim kaliyormusum gibi hissediyorum

16 aylik oldugu icin endiselenme bence rahat ol bol bol kitap oku ben okuyordum kendi ogluma ...uyduruk masallar anlat mesela bi kitabi okurken beni dinlemiyorsa kitaptaki aaa bu ne bak kuş bak bu güneş bu ağaç resimleri gösteriyordum ...12 14 aylarda anlamiyo tepki vermiyo saniyodum meger hafizaya kaydediyormus konusmaya basladiginda gosterdigim seyleri sölemeye başladı ..endişenlenmen icin 2 yasindan sonra konusmasa bile komutlari yapiyor herseyi anliyorsa sorun yok yapmiyorsa takip gerektiren durum olabilir

Bence kitap falan okumayın benım annem de benj otistik zannetmıs zamanında

Çok normal bu aylarda şakır şakır konuşmalarını bekleyemeyiz ki,çok klişe olcak ama her çocuk bir değil dert etmeyin aynen takipte kalın sizin söylediğiniz gibiyse Dr.a götürüsünüz. Rabbim size bağışlasın

Cok tesekkurler cevabiniz icin. Ne bileyim bi baba bi anne duymak istiyor insan 16.5 aydir bi anne kelimesini duymak icin ne cabalar veriyorum annenlik ne zormus insan herseyi kafaya takiyor

Aynen bizdede hersey ihh ihh baska bisi yok anlamazsan da kiyametler kopuyor ins benim de bebegim bi an once bisiler soyler

Bende bunu anlıyamıyorum
Benimde bi oglum var şuan minik ama
Ilerde sizin gibi şeyler hissedersem buralarda çare aricağıma hemen bi uzmana götürürüm çocugumu

Neden vakit kaybediyorsunuz anlamadımki

Benim buyuk oglum 1 yasinda sakir sakir konusuyodu kucuk 2 yasina kadar baba dede dedi cok korkmustum ama doktor her cocuk bir degildir dedi ve gercekten 2 yasini 1 ay gecmistiki herseyi birden konusmaya basladi korkma yani bisey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…