Merhaba, sen benim konuma dusuncelerini yazmistin, ordan biliyorum okudugunu o yuzden yazmadan gecmek istemedim :) Bende bir dil bolumunde okudugum icin neler yasadigini cok iyi anlayabiliyorum, benimde guven problemlerim vardi ve arkadaslarimin onunde yanlis kelime soylemekten cok korkardım, bana guleceklerini dusunurdum fakat bu guven problemini de kendimi konusmaya zorlayarak attim, civi civiyi soker misali :) Sen Ingilizce bolumunde okuyorsun, neden Erasmus yapmadin ya da internet uzerinden Ingilizce konusan arkadaslar edinmedin? Bu senin guvenini inanilmaz arttirir. Bu arada sinif ortaminda konusmak icin oncelikle sakin ol, sinifta sadece sen ve hoca varmis gibi dusun, konusmak icin acele etme, hizli konusma yani yavas, anlasilir tane tane ciksin agzindan hem bu heyecanlanmadigin, sakinmissin izlenimi yaratir hem de aklindan grameri dusunerek konusman icin zaman kazandirir. Yavas konusursan hem hoca da yanlisini bulma konusunda sikinti cekmez, zaten genelde hocalar sozlu konusma islemi bittikten sonra surda burda yanlis soyledin diye ikaz eder. Yanindakileri dusunme, emin ol senin rezillik diye tabir ettigin o ani onlarin unutması 1 hafta bile surmez :)