• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konuşma özürlüyüm resmen! Yardım:(

mesela bir geçmiş olsun konuşmasında olması gerekenler neler onları belirleyin.
konu dışına çıkmayın o zaman saçmalama oranı düşer heralde.
benim iletişimim iyidir ama bazen çok açık ve net konuşmadığımı söylerler, daha uzun cümleler kurmam gerekirmiş ama ben (sanırım biraz zeki insanlarda oluyor bu) kısa ve öz konuşuyorum :KK48: kendimi övmek gibi olmasın:KK53:. kendim anlıyorum ya karşımdaki de aynı şekilde anlıyor sanıyorum.

Sosyal fobi mi yaşıyorsun acaba, psikoloğa gidip sık sık farklı arkadaş ortamlarına girmelisin

bende de var ve çok şikayetçiyim bu durumdan. babam edebiyatçıydı. yazı dilim çok iyidir. ama konuşurken aynı performansı gösteremiyorum. aklımdakini cümleye dökememe birden ağzımdan saçma sapan bir kelimenin çıkması iletişimde zorluk vs. hep yaşıyorum bunları. çok zor gerçekten. ama ilginç olan şu ki bazen öyle bir konuşmaya başlıyorum ki akıcı mantıklı allah allah diyorum, ben ne güzel konuştum öyle :KK45:hem de o konuşmayı yaptığım kişi tanımadık değil çevremden kişiler. tanımadıklarımla daha çok zorlanıyorum tabi. bir de bir iki kadeh alkol alıp rahatlayınca çok iyi çözülüyorum. harika sohbetler yapıyorum. çok garip bir durum çözemedim gitti

İnsanlarla konuşurken iletişim kurarken çok zorluk çekiyorum.iki lafı bi araya getiremiyorum.kafamda düşündüklerimi cümleye dökemiyorum bi türlü.ilkokuldan beri hep başarılı bi öğrenciydim.derslerim hep iyiydi ama özellikle son 5-6 yıldır bu iletişim problemini yaşıyorum.bu sene psikoloji bölümünü kazandım.inşallah mesleğime yansımaz bu durum.yazı yazarken kendimi ifade ediyorum ama dilime dökülmüyo cümlelerim.aslında bir de şöyle bi durum var.beni tanıyan insanlar pek konuşkan olmadığımı çekingen olduğumu bilirler, bu yüzden tanıdığım kişilerle konuşurken üstümde bi baskı hissediyorum.ama beni hiç tanımayan biriyle konuşurken daha rahatım. Mesela bugün hasta olan bi akrabamızı aradım geçmiş olsun demek için.ama saçma sapan cümleler kurdum yine telefonda. Bu durum çok canımı sıkıyo artık.aşamıyorum bi türlü...benim gibi olan ve ya bana tavsiye verebilcek olan varmı?

Canımmm bol bol kitap oku paratık yap diksiyon kursuna git toplum içinde kalmaya özen göster bak nasıl çözülüyor :))

Back
X