• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KONUŞMA SORUNUM

nananawhatsmyname

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2022
387
225
23
Merhaba herkese
1 yıl yurtdışında yaşadım ve hep ingilizce konuştum, ailemle hergün konuşamadığım için çok az Türkçe konuşabildim ve çok zorlu bir boşanma sürecinden geçiyorum özgüven problemi mi oldu bilmiyorum konuşmamda bir şeyler oldu konuşma içerisinde bazı kelimeleri tam söyleyemiyorum, belli başlı kelimeler değil bunlar veya insanlar konuşurken beni net anlamıyor duymuyor, biraz da kısık sesli konuşur oldum. Bunu çok kafaya takmaya başladım kitap da okuyorum ama bir faydası olmadı ben hep kitap okurdum, travma olabilir mi acaba eşim hiç konuşturmazdı beni her şeyi içime atardım içime attıklarıma da dağ devrilir öyle büyük sorunlar yanii
Bu konuda sorun yaşayan oldu mu hiç veya önerileriniz var mı
bir de sesim kısık konuşuyorum ve bundan nefret ediyorum, önerilerinize açığım

Son düzenleme:
Merhaba herkese
1 yıldır yurtdışında yaşadım ve hep ingilizce konuştum, ailemle hergün konuşamadığım için çok az Türkçe konuşabildim ve çok zorlu bir boşanma sürecinden geçiyorum özgüven problemi mi oldu bilmiyorum konuşmamda bir şeyler oldu konuşma içerisinde bazı kelimeleri tam söyleyemiyorum, belli başlı kelimeler değil bunlar veya insanlar konuşurken beni net anlamıyor duymuyor, biraz da kısık sesli konuşur oldum. Bunu çok kafaya takmaya başladım kitap da okuyorum ama bir faydası olmadı ben hep kitap okurdum, travma olabilir mi acaba eşim hiç konuşturmazdı beni her şeyi içime atardım içime attıklarıma da dağ devrilir öyle büyük sorunlar yanii
Bu konuda sorun yaşayan oldu mu hiç veya önerileriniz var mı
Yazmanız gayet başarılı. Bence sadece stres ve heyecan yapıyorum olmalısınız. Okuduklarınızı sesli bir şekilde okuyun, kulağınız duysun ve yanlışları telafi etsin. Bende 3 yıldır ingilteredeyim 2 yıl Türkiye ye gidememistim son gittiğimde bayağı ağırdan alarak konuşuyordum.

Yazmanız gayet başarılı. Bence sadece stres ve heyecan yapıyorum olmalısınız. Okuduklarınızı sesli bir şekilde okuyun, kulağınız duysun ve yanlışları telafi etsin. Bende 3 yıldır ingilteredeyim 2 yıl Türkiye ye gidememistim son gittiğimde bayağı ağırdan alarak konuşuyordum.
çok teşekkür ederim, siz de kelimeleri telaffuz ederken zorlanıyor musunuz böyle zzz vııızz dile kelimeleriniz bölünüyor muydu?

Hitabet ve telaffuz için yapılabilecek en etkili egzersizlerden biri Sesli Okuma. Üniversite'de hitabet sanatı ve etkili konuşma üzerine alanının en iyilerinden olan bir hocamızdan ders almıştım. Koccaa bir dönem bizden en çok istediği şey kendi başımızayken sesli olarak kitap okumamızdı.
Başta anlamaya çalışmayın sadece okuduğunuz kitabı seslendirin dedi. Sesinizi duyun vurgularınızı kavrayın. Sesimizi duymaya alıştıkça, anlamaya ve cümlenin duygusuna uygun bir şekilde sesli okumaya devam ettik. Açıkçası bende oldukça etkili oldu. Öneririm

Hitabet ve telaffuz için yapılabilecek en etkili egzersizlerden biri Sesli Okuma. Üniversite'de hitabet sanatı ve etkili konuşma üzerine alanının en iyilerinden olan bir hocamızdan ders almıştım. Koccaa bir dönem bizden en çok istediği şey kendi başımızayken sesli olarak kitap okumamızdı.
Başta anlamaya çalışmayın sadece okuduğunuz kitabı seslendirin dedi. Sesinizi duyun vurgularınızı kavrayın. Sesimizi duymaya alıştıkça, anlamaya ve cümlenin duygusuna uygun bir şekilde sesli okumaya devam ettik. Açıkçası bende oldukça etkili oldu. Öneririm
çok çok teşekkürler, metroda falan okuduğum için sessiz okuyordum haliyle, dediğiniz gibi bugün başlarım evde tekrar teşekkürlerrr

Aynı sorunu yabancı dil öğrendiğimde yaşadım. Sanki konuşma yapar gibi kalabalığa hitap ediyormuş gibi düşünerek halletmiştim. Siz de kitabı yüksek sesle okusanız faydası olur bence.
yaa evet o düşünce çok yerinde ben de arada şu an herkes beni dinliyo gibi düşünüp düzgün konuşuyordum

çok çok teşekkürler, metroda falan okuduğum için sessiz okuyordum haliyle, dediğiniz gibi bugün başlarım evde tekrar teşekkürlerrr
isterseniz sevdiğiniz bir kitapla başlayın, böylece egzersiz sizin için sıkıcı da olmamış olur. Rica ederim umarım faydası dokunur. İfade sıkıntınız olmadığı belli, hitabet sorunu da umarım çözülür :)

isterseniz sevdiğiniz bir kitapla başlayın, böylece egzersiz sizin için sıkıcı da olmamış olur. Rica ederim umarım faydası dokunur. İfade sıkıntınız olmadığı belli, hitabet sorunu da umarım çözülür :)
çok teşekkür ederim yorumunuz yüzümü güldürdü :KK200:

6 aydır Türkiye'deyim çok konuşkan birisi de değildim zaten şimdi epey dikkat ediyorum konuşmama, bu arada eşimin kendi ülkesinde olmamıza rağmen o da benimle ingilizce konuştuğu için anadilini konuşamaz olmuştu :KK70:

Yaşlıca komşu kadın yok mu, onlar 2 lafın belini bolca kırıyor :deli:

Çok ilginç, insan bir senede anadiline yabancılasir mi ya? Benim de önerim bol bol dizi izlemen. Eski dizilerden başla, Avrupa yakası olur,çemberimde gul oya olur. Maruz kalınca geçer heralde

çok teşekkür ederim, siz de kelimeleri telaffuz ederken zorlanıyor musunuz böyle zzz vııızz dile kelimeleriniz bölünüyor muydu?
Bu şekilde değil ama nasıl ilk dil öğrenirken turkce düşünüp çevirmeye çalışıyoruz ben bunun tersini yapmaya başladım ve konuşmalarım çok ağırlaştı sonra Türkçe kitap okuma sayısını arttırdım. Ayrica size tavsiyem eğer telaffuzla ilgili sorun varsa iki dişinizin arasına kalem alıp öyle pratikte yapabilirsiniz. Kendinizi bunun için strese sokmayın. Kısa zamanda çözülür bu sizin ana diliniz

Bu şekilde değil ama nasıl ilk dil öğrenirken turkce düşünüp çevirmeye çalışıyoruz ben bunun tersini yapmaya başladım ve konuşmalarım çok ağırlaştı sonra Türkçe kitap okuma sayısını arttırdım. Ayrica size tavsiyem eğer telaffuzla ilgili sorun varsa iki dişinizin arasına kalem alıp öyle pratikte yapabilirsiniz. Kendinizi bunun için strese sokmayın. Kısa zamanda çözülür bu sizin ana diliniz
ay öyle kalem melem beni daha çok strese sokuyor :D umarım geçer en kısa sürede, çok teşekkürler

Aynı sorunu yabancı dil öğrendiğimde yaşadım. Sanki konuşma yapar gibi kalabalığa hitap ediyormuş gibi düşünerek halletmiştim. Siz de kitabı yüksek sesle okusanız faydası olur bence.
Bende yaşadım bu sorunu, çok iyi bildiğim bir konuyu yabancı dilde başkasına anlatır gibi anlatarak aştım. Makyaj yaparken İngiliz bir youtuber gibi her detayı anlatarak baya ilerleme kaydettim kendimi de videoya çektim 1 ay içinde bile çok iyi gelişme gösteriyor insan.

Çok ilginç, insan bir senede anadiline yabancılasir mi ya? Benim de önerim bol bol dizi izlemen. Eski dizilerden başla, Avrupa yakası olur,çemberimde gul oya olur. Maruz kalınca geçer heralde
1 yıldan fazla ama 1 yıl tamamen ülkemden uzaktım, dilimden de. 7/24 kendini başka bir dilde ifade edince... bu arada eşim kendi ülkesinde olmasına rağmen kendi dilini konuşurken zorluk çekmeye başlamıştı

Bende yaşadım bu sorunu, çok iyi bildiğim bir konuyu yabancı dilde başkasına anlatır gibi anlatarak aştım. Makyaj yaparken İngiliz bir youtuber gibi her detayı anlatarak baya ilerleme kaydettim kendimi de videoya çektim 1 ay içinde bile çok iyi gelişme gösteriyor insan.
çok mantıklııııı teşekkürler deneyeceğim

Back
X