Konuşma Problemleri Konuşma terapileri

• Konu Sahibi Konu Sahibi edka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

edka

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
137
11
316
İstanbul
7 yaşındaki oğlum r harfini söyleyemiyor. 8 seans terapi gördü.daha 8 seans daha olduğu söylendi.evde dil dudak egzersizlerine devam etmeyi düşünüyorum.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan varmı?terapistlere para yetişmiyor.

canım bende küçükken r leri söyleyemiyormuşum ama sonradan söyledim terapiste falan da gitmedim bence düzelir canını sıkma

hayır öyle demeyin,sizinki düzelmiş olabilir ama bazı insanlarda kalıcı olabiliyor.terapistiniz eğer gerçekten dalında uzman biriyse bence seanslara devam etmelisiniz.ve çocuğunuzu konuşması için kesinlikle zorlamamalısınız,çünkü bu onun psikolojisini kötü yönde etkileyecektir..

7 yaşındaki oğlum r harfini söyleyemiyor. 8 seans terapi gördü.daha 8 seans daha olduğu söylendi.evde dil dudak egzersizlerine devam etmeyi düşünüyorum.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan varmı?terapistlere para yetişmiyor.

iyi aksamlar edkaa.s.
bak benim oglumda r harfini söyliyemiyordu...okula ladiginda ona orada bir takim terapi seklinde ayri ders verdiler( burada parasiz di)....ve bu düzeltti, ama orada oynayarak ögendi onunda hosuna gitmisti...simdi oglum 10 yasinda hic problemi yok...
biz zorlamadik, yani tavsiyem sen de oglunu zorlama...
aslinda ilerdede düzelebilir kendiliginden......
sen kendini üzme ....insaallah Allah sana ve ogluna kolay bir yolunu gösterir..Şeniz

benim kızımda 3.5 yaşında r z ve s seslerini çıkaramıyor maalesf
terapi için erken ama sanırım???????

terapi için çok erken.Terapist 7 yaşın uygun olduğunu söyledi.Ama yinede terapiye aldı.Önce 12 seans dedi sonra17-18 eçıktı.bende sonlandırdım .benden tavsiye internetten dil egzersizleri araştır.oyun şeklinde dil çalışması yap eğlenceli hale getirip dilini kullanmayı öğret.terapistlerde bunu yapıyor.

benim kızım 6 yaşında R ve L harfini Y olarak söylüyor şu anda anaokula gidiyor düzeltmek için doktora götürmedim hangi bölüm doktora gitmeli yardımcı olurmusunuz

ben kendim 22 yasindayim hala r harflerini söyleyemiyorum, genelde yutuyorum r harflerini kimse farketmiyor, bence siz terapiye devam edin

hanımlar benim kızımda tam 4,5 yaşında s r ve z harflerini söyleyemiyo.yani r harfini y s ve zharfini d olarak söylüyo .bunun dışında konuşmasında bir sorun yok güzel cümle kuruyo kelimeleri çabuk öğreniyo hatta çok da dilli bir kız
aslında bu seneye kadar küçük diye sorun etmedim ama hala düzelmedi şimdi kafama takmaya başladım herkes ilerde düzelir diyo ama ya düzelmezseCADIARZU
bazı arkadaşlar terapistten bahsetmiş nereye gidebilirim hangi dr götürüyüm kızımı
yoksa daha erkenmi biraz daha mı bekleyeyim
yardımcı olursanız çok sevinirim hanımlar
şimdiden teşekkür ederima.s

selam benım oglum da 4 bitırdı ama 2 3 kelime konusuyor vucut dilini kullanıyorherkez daha kücük konusuyor dıyor ama doktorlar yanliştıyor cunkü konusamayınca piskolojisi bozuluyor arkadas ortamına gırmıyor konusamadığı icin okula kadar mutlaka konusması gerekiyormus buyuzden konusma terapisi alması gerekıyormus ben göturdumterapiye basliyacak faydasını görenler cok var bence bır dene

7 yaş için erken diyen arkadaşım, aslında tedaviye çok daha önce başlamaları gerekirdi. siz terapisine devam edin arkadasım, çocugunuzun gelecegı onemlı olan.

Benim oğlum da 8 yaşında ve bizim de r harfiyle vardı bir alıp veremediğimiz.:)

Konuşma terapistine götürdüm bir seans. 125 tl.

Oğlumla anlaştık egzersizleri evde yapıp terapi parasıyla da onun istediği şeyleri almak üzere.

Şimdi harfi çıkarabiliyor ama konuşmaya aktaramadık henüz; dikkat ettiği zaman da cümle içinde kullanabiliyor ama eski alışkanlıkla çoğu zaman eskisi gibi söylüyor.

Ama zaten terapist te konuşmaya aktarmasının uzun sürebileceğini söylemişti; ben bir kaç hafta içinde halledebileceğimizi düşünüyorum.

Kendiliğinden düzelmesi konusunda endişeliyim çünkü bir tanıdım 32 yaşında hala r leri söyleyemiyor

Arkadaşlar kayın pederimi bu konuda tavsiye edebilirim Profesör Ahmet İsmail Özçelik İsteyen arkadaşlara iletişim bilgilerini paylaşabilirim istanbulda kendisi

Back
X