Konuşmadığım kuzeni düğüne çağırmam için aile tarafından yapılan baskı

Reyna Mina

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
155
Puanlar
18
Merhabalar hanımlar, arkaplanı çok fazla anlatmaya gerek olmadığını düşündüğüm için konuya gireceğim, şimdiden teşekkürler.

Annem ile teyzem miras kavgası yüzünden birbiriyle konuşmuyordular, teyzemden olma bir tane kuzenim var ve beraber büyüdük. Aileler konuşmasın sorun değil bizi alakadar etmez diyip biz görüşüyorduk çocuk yaştan itibaren, ailelerimiz de olabildiğince o dönem bize karışmamıştı. Yaşıtız kendisiyle, aynı anda üniversiteyi kazandık ve şansımıza aynı şehire düştük.(Büyükşehir çünkü.) Üniversiteyi kazanınca kuzenim bir anda beni her yerden engelledi, can ciğer olduğum kişiyle bir günde iletişimi kesmek zorunda kaldım. Bayağı bir süre de kendisine ulaşmaya çalıştım engellediğini anlayamadan... Yaklaşık 8-9 senedir de görüşmüyoruz.

Mayıs ayında evleneceğim, annem teyzemle barıştı ve barıştığı için görüşüyorlar. Teyzem de kuzenimle görüşmemem konusunda salağa yatıyor resmen ben bilmiyorum filan dedi bu kadar yıllar boyunca. Dobra bir kadın, üzülerek söylüyorum ama aklının da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Annem de şu an düğünüme kuzenimi ve eşini çağırmam ve ayrı davet yollamam için baskı yapıyor, kesinlikle konuşmayacağımı ve düğünüme de gelmesini istemediğimi söyledim. Bu konuda darılacaksa teyzem de gelmeyebilir dedim açık açık annem çok baskı yapınca( buradan sonra zaten iyice annem baskı yapmaya başladı pişman oldum. ) annem hala çağıracaksın, çağırmazsan olmaz, diyip sık sık evde sorun çıkartıyor. Nişanlıma da gidip sen de söyle çağırsın diye söylemiş, nişanlım annemin baskın bir karakter olduğunu bildiği ve hoşlanmadığı için bu durumdan kendi kararı ben o ne derse saygı duyarım diyip kestirip atmış, annem de tahminen tekrardan bilendi.

Küçük meseleler anlam veremediğim şekilde büyüyor bu süreçte, cidden üzülüyorum. Bayram arefesinde çok kötü hastalandım 1 hafta yataktan sadece yiyip içmek için kalktım... Stresten bağışıklığım düştü sanırım...

Küçük meseleler anlam veremediğim şekilde büyüyor bu süreçte, cidden üzülüyorum. Bayram arefesinde çok kötü hastalandım 1 hafta yataktan sadece yiyip içmek için kalktım... Stresten bağışıklığım düştü sanırım...

dün diğer konuda size takılmıştım üzüldüm şimdi. özür dilemek istedim. umarım istediğiniz gibi olur her şey.

O sizi çağırdı mı düğününe?
Erken evlendi. Üniversiteden hemen sonra evlendi.

Sonrasında benimle konuşmayı istedi, diğer kuzenimizin baskısıyla beni engellemişti, kendisi düşünebilecek kapasitesi yoktu zannetmiyorum. Ben de anne-babanın konuşmamasının bizimle bir alakası yoktu biz konuşuyorduk diyip kabul etmedim özürünü.

Evleneceği elbet duymuştur bu kişi. Kendi arayıp yazsaymış, nasılsın var mı ihtiyaç vs gibi. Bu vesileyle de özürdilemiş olurdu belki sende davet ederdin o zaman. Bu ısrar çok saçma.
Öncesinde barışmak istedi, üzerinden birkaç sene geçince ama kabul etmedim.

Engelleme sebebi de özel okul okuyordu burssuz, gezer tozarız okulu bitiremez borç yaparız diye engelletmişti büyük kuzenim. Şimdi tekrardan aklıma gelince bile sinirlerim bozuldu, ben onun iki katı ders çalışıyordum o zamanlar okulum daha ağır olduğu için. :) Akıl sağlıkları yerinde değil derken tek taraflı konuşmuyordum...

Konuşmadığım kuzenimin düğününe gittim teyzem çağırdı diye
Keşke gitmeseydim Allah benim belami verdi o düğünde
Cagirma boşver

Engelleme sebebi de özel okul okuyordu burssuz, gezer tozarız okulu bitiremez borç yaparız diye engelletmişti büyük kuzenim. Şimdi tekrardan aklıma gelince bile sinirlerim bozuldu, ben onun iki katı ders çalışıyordum o zamanlar okulum daha ağır olduğu için. :) Akıl sağlıkları yerinde değil derken tek taraflı konuşmuyordum...
Kesinlikle size hak verdim. Ben sizin yeriniz de olsam asla durusumu bozmadım.Bu kadar kolay insan harcayan birini ben en ozel anıma ve hayatıma sokmazdım açıkçası.

Sınırlarınız yokmu damat beye bravo.Anneniz yıllarca küs iken niye kimseyi dinlemeyip küs kaldı.Vursaniza suratına bunu.Kullanin.Sizin karakteriniz yokmu kuzen sizi paçavra gibi atmış köşeye siz onun düğününe gittinizmi.Teyzede annede hop valla bı açarım ağzımı bayramlık kaçacak yer ararlar .Çagirmam görüşmem annemde teyzemde gelmesin isterse düğünüme o gece benim gecem.Ben böyle deli dolu dediğini yapan.biriyim.Sizi bilemem.Hastada olmam hasta ederim.Ayrica beni engelleyen 9 sene aramayan kuzen kim be papucumun kuzeni .

Ben olsam davet ederim, ne olacak. Her şeyden önce anne teyzeyi davet eder, ne desin sen gel ama kızını getirme mi desin:110:Gelsin ne olacak, altı üstü bir masada oturacak seni de damadı da yemeyecek ya konu sahibesi...tebrik edince teşekkür et geç bu kadar canavar değil ya bu kadın:bicak:Ben olsam annem istediği için tamam derdim geçerdim, zaten salon kalabalik oluyor araya kaynar gider, bunun icin yataga mi dusulur Allasen

Erken evlendi. Üniversiteden hemen sonra evlendi.

Sonrasında benimle konuşmayı istedi, diğer kuzenimizin baskısıyla beni engellemişti, kendisi düşünebilecek kapasitesi yoktu zannetmiyorum. Ben de anne-babanın konuşmamasının bizimle bir alakası yoktu biz konuşuyorduk diyip kabul etmedim özürünü.
Siz onun düğününe gittiniz mi yani sanırım gittiniz o zaman siz niye gittiniz zaten okula başladığında engelli basmış anneyi çagırıpta kızını çağırmamak olmaz bence.

Herkes küs halde iken siz onun düğününe gittiniz mi? Gitmediyseniz boş verin çağırmayın. Gittiyseniz anneniz de gitmiştir o zaman çağırmak daha şık olur diye düşünüyorum. Sonuçta teyzeniz de gelecek.

Merhabalar hanımlar, arkaplanı çok fazla anlatmaya gerek olmadığını düşündüğüm için konuya gireceğim, şimdiden teşekkürler.

Annem ile teyzem miras kavgası yüzünden birbiriyle konuşmuyordular, teyzemden olma bir tane kuzenim var ve beraber büyüdük. Aileler konuşmasın sorun değil bizi alakadar etmez diyip biz görüşüyorduk çocuk yaştan itibaren, ailelerimiz de olabildiğince o dönem bize karışmamıştı. Yaşıtız kendisiyle, aynı anda üniversiteyi kazandık ve şansımıza aynı şehire düştük.(Büyükşehir çünkü.) Üniversiteyi kazanınca kuzenim bir anda beni her yerden engelledi, can ciğer olduğum kişiyle bir günde iletişimi kesmek zorunda kaldım. Bayağı bir süre de kendisine ulaşmaya çalıştım engellediğini anlayamadan... Yaklaşık 8-9 senedir de görüşmüyoruz.

Mayıs ayında evleneceğim, annem teyzemle barıştı ve barıştığı için görüşüyorlar. Teyzem de kuzenimle görüşmemem konusunda salağa yatıyor resmen ben bilmiyorum filan dedi bu kadar yıllar boyunca. Dobra bir kadın, üzülerek söylüyorum ama aklının da sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Annem de şu an düğünüme kuzenimi ve eşini çağırmam ve ayrı davet yollamam için baskı yapıyor, kesinlikle konuşmayacağımı ve düğünüme de gelmesini istemediğimi söyledim. Bu konuda darılacaksa teyzem de gelmeyebilir dedim açık açık annem çok baskı yapınca( buradan sonra zaten iyice annem baskı yapmaya başladı pişman oldum. ) annem hala çağıracaksın, çağırmazsan olmaz, diyip sık sık evde sorun çıkartıyor. Nişanlıma da gidip sen de söyle çağırsın diye söylemiş, nişanlım annemin baskın bir karakter olduğunu bildiği ve hoşlanmadığı için bu durumdan kendi kararı ben o ne derse saygı duyarım diyip kestirip atmış, annem de tahminen tekrardan bilendi.

Klasik Türk ailesi anneniz. Düğünü de burnunuzdan getirir. Benim annem böyle saçma bir sorun ile kardeşimin burnundan getirdi. Babama el optuememekle tehdit etti kuaförüne kimseyi yollamadi falan salak saçma şeyler yaşadık. Ele güne de iyiyiz diye rol kesti. Hala kardeşinin düğününü el çok beğendi çok güzel oldu der. En son b.k gibi oldu kızı ağlattın bir hafta düğün günü babam elini zor verdi vs vs. Sonra da olay bitti gitti olan kardeşimin düğününün b.k gibi geçmesine oldu. Sinir oluyorum Türk aile kavramındaki bu saçmalıklara.

Back
X